Pirikamp Yollarda (ve Kamplarda) 2020

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 335,263
Beypazarı'nda bir konak. 13e3448ea2979cf66ef9315a6896bf43

VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Beypazarı küçük şirin bir ilçe. Beypazarı evleri görülmeye değer. Turistik bir çarşısı var. Buradan Beypazarı kurusu, binbir çeşit yöresel ürünler bulmak mümkün. Ben özellikle taze taze pişmiş Beypazarı kurusunu öneririm. Bunun dışında bir de havuçtan yapılmış cezeryeye benzeyen tatlıdan alıyorum evime. Beypazarı'nin girişinde güzel bir çeşme var. Suyu çok tatlı. Buradan su içmeyi unutmayın hatta yanınızda bidonlarınız varsa bol bol doldurun buradan. Beypazarı çarşısında ayrıca ev baklavası satan yerler dikkatimi çekti ancak baklava almadım.
Beypazarında konaklama epey ucuz. İstesem tek kişi yüz liraya kahvaltı dahik kalabildiğimi öğreniyorum. Bence bu fiyat oldukça makul. Ama tabii bir dahakine karavanımla geziyor olmam veya aracımı camper yapmış olmam da mümkün pekala.
 

Sokaklarda bol bol fotoğraf çekiyorum. Yöre halkı turistlere alışkın. Ama bazı şeyler pahalı olabiliyor. bir buçuk kıymalı börek ve üç çaya 22 tl ödedim. Bana pahalı geldi ama neyse...
 

Ford Tourneo'mun 90HP 220NM torklu motoru benim gibi bir gezgini karavansız da mutlu etmeye yetiyor. Motorumun sesini dinleye dinleye geziyorum ve Nallıhan'a doğru yol alıyorum.
 



Çarşı merkezini geçtikten sonra Nallıhan'a doğru giderken ordaki mahallede Karavanla fazla yayılmadan gecelemek için pek çok uygun yer var. Ayrıca Nallıhan tarafına doğru çıkıştaki benzinlikte kamyoncularla birlikte rahat rahat konaklayabilirsiniz. Merak etmeyin kamyoncunun konakladığı yer iyidir.
 

Geliyoruz Çayırhan'a. Göle doğru bulvardan giderken sağ tarafta A101, Şok ve Bim varlar. Her şeyinizi buradan alabilirsiniz.
Göl kenarında büyük bir otopark var. Piknik için taraçalar yapılmış. Bunlar gölge. Ancak karavanı sokacak türde bir gölgelik yok gibi. Burada yerde boş mermi kovanları var. Belli ki geceleri pek tekin bir yer değil. Yalnız başınıza burada konaklamayın derim. Geç saate kadar takılıp konaklamak için Çayırhan içinde bir yer baksanız sanki daha iyi olur. Sahil güzel ve yeşillik. Ben çok sevdim. Tahta iskele pek sağlam değil. Aman bir kazaya uğramayın. Dikkatli basarsanız bir şey olmaz herhalde...
 


Arkadaşlar,
Ülkemiz bunun butik ve zengin işi gibi gösterilmesinden dolayı kampçılıkta bir arpa boyu yol gidemedi. Bu yüzden her yerde otel tarzı bol ve ucuz konaklama bulabiliyorken malesef kamp yeri cinsinden çözümlerle karşılaşamıyoruz. Türkiye'de sahil kesimi harici olan pek çok irili ufaklı anadolu kentinde malesef camping bulmak olanaksız. Bu durumda biz amacımıza yönelik işletme tipine ulaşamıyoruz. İşte bu yüzden çekme karavanla gezmek Türkiye'de çok zor. Malesef işin doğrusu bu. Ben de ilerleyen dönemde çekici aracımı tek kişilik bir camper (Kampçı) araca çevireceğim ve işime gelmeyen noktalarda otelde kalarak ülkemi gezmeye devam edeceğim. Malesef hayallarimiz Paris ama varolan seçenekler buna uymuyor. Her ilçede bir kamp alanı bulmak imkansız. İlle dışarda kalacaksınız. O da çekme karavanla zor biliyorsunuz.
 

Bugün, Bizim Güçlü'yü Camper yapmak için Vahit Ustayı aradım. Malesef işler çok yoğunmuş. Bizi araya alamadı. Mecburen Güçlü'nün konversiyonu Eylül'e kaldı. Yazın bu haliyle gezeceğiz ve kamp yapacağız artık.

Bence çok yerinde bir karar. Biz Doblo ve bir çadırla ailecek ( 4 kişi ) kamplarımızı biraz yorucu olsada yapıyoruz. Çocuklar gelmezse yada tek gidersem çadırı bile almıyorum. Sizin güçlü Doblo dan daha hacimli gayet güzel olur.
 



Arkadaşlar,
Kimse arkamdan gıybet yaparak bana istikamet çizemedi.
Hayatımda hep güzel olduğuna inandığım şeyleri yaptım.
Hala da yapmaya devam ediyorum.
Ben bir gezgin kampçı ve karavancıyım.
 


Bu plastik taburelerim yeni geldi. Arabada çok az yer kaplamalarına rağmen pratik ve rahatlar. Masada bir şeyler yerken dik ve rahat oturmanızı sağlıyorlar. F975e7735edfa4e7e36ad65a3c9420ac

VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst