Pirikamp Yollarda (ve Kamplarda) 2020

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 335,249
Arkadaşlar ben kendi kendimin lideriyim. İstediğim gibi olurum, istediğim gibi de gezerim hiçkimse de bana karışamaz. İnsanın şerefi insanın kendi içerisinden gelir. O halde hiçbir dışsal mahlukat bunu bilemez. Bilse de başkalarının işine karışmanın bir anlamı yoktur. Herkesin kendi hayatı var sonuçta.
Bir orta gelirli olarak kendimi bir lider olarak görmekle biraz ileri gidiyorum. (Dünya zenginlerin dünyasıyken) Ama bunlar benim şizofrenik sancılarım zaman zaman gelir gider böyle. boşverin gitsin.
Beni seviyorsanız takip edin yeter. Ben çok yalnızım ve hayatımın tanığı olacak birtakım insanlar buluyorum bu forumlarda. Bu tanıklık meselesi çok önemli bir mesele. Hayatınızın tanığı yoksa zaten ölmüşsünüzdür çünkü. İnsan psikolojisi. E ben de bir insanım sonuçta. Gezeceğim, yiyeceğim, içeceğim ve sizlerle paylaşacağım. Ben şurdayım desem bile huzurlanacağım böylece. Mesele bu kadar basit. İsterseniz takip edin, isterseniz etmeyin karar sizin. Çok uzaklara gidebilen birisi değilim belli bir şey artık kusura da bakmayın maddiyat belimi büküyor, yakıt, yer kirası her şey ateş pahası...
Kampçılıkla ilgili düşündüğüm şeyleri Pirikamp'a yazdım hepsini. Benim gibi düşünüyorsanız ne güzel. Düşünmüyorsanız o da güzel. Ben böyle düşünüyorum bu konularda. Böyle düşünen biri gelmiş geçmiş dersiniz. Bu gidişle bir varmışız bir yokmuşuz olacağız zaten bir gün. Ama ben defalarca bu işleri yapan bütün insanları çok sevdiğimi ve kimseyle bir sorunum problemim olmadığını söyledim. (Evet bana hakaret edenlerle bile sorunum yok benim) Onlar kendi içinde bulundukları kültürün gereğini yaptılar. Bu yüzden onları suçlamıyorum. Ama ben çok güzel kamplar ve güzel işler yaptım. Hepsi birbirinden güzel birçok insan bu işlerde yan yana geldiler. Güzel günlerdi. Kendi anılarımı güzel hatırlamak isterim. Artık yapmıyorum böyle kamplar. Usandım. Artık kendi başımayım ama bu da güzel. Hayatımı doldurmak için müziğim ve kitaplarım var. Kitaplarımı okuyarak ömrüm geçiyor işte. O da güzel. Ben biraz öyleyimdir. Biraz da böyleyimdir. Kime ne? İstediğimi olurum. İstediğim gibi yaşarım. Hepsi benim benliğimde. Kimse de karışamaz.
 

Bazen bazı zamanlarda bir yere gitmek üzere şiddetli bir arzu duyuyorum. Ama bu arzu geçiyor. Her istediğim yere gitseydim inanın kamp karavan hobisiyle asla (maddi anlamda) başa çıkamazdım.
Ben genel manada hobim için yaşadığımı düşünen bir hobiciyim. Yani örneğin benim hafta boyunca çalışmam sonra haftasonu kendimi temizlemem ve sonra yine çalışmam ve sonra yine aynı şeyleri yapmam zaten benim hobimi yaptığım o küçük zamanlardaki ihtiyaçlarımı gidermek içindir. Bu yüzden benim hobime harcayabileceğim miktarın ucu bucağı yoktur. Ama malesef ben imkanları kısıtlı yaşamaya çalışan orta alt sınıftan bir insanım. Dolayısıyla zaten benim imkanlarım genel manada kısıtlı.
 

Yine de şimdiye kadar kamp yaparken veya gezerken hiç onurumdan vazgeçmedim. Kamp ücreti için pazarlık yaparım ama anlaştığım ücreti her zaman tam ve zamanında öderim. Kimseden de hakkım olmayan bir şey istemiyorum, istemem.
 

Ben zaten bir şeye gücüm yetmediğinde onu yapamıyorum ve kendiliğinden bir denetim mekanizması oluşuyor. Mesela en ucuzu karavanın Anakampında kalmakken dışarı çıkıp para harcamaktan kendimi alıkoyuyorum. Böylelikle aslında gönlümün istediği bazı şeyleri yapmamış olsam da aslında tatillerde yapacağım asıl geziler için kaynaklarımı uygun yere kanalize etmiş oluyorum.
 

Ben genel manada kamp yapan insanlara dost olan bir insanım. Yasalara karşı gelmedikleri (Örneğin yasaklı madde kullanmak vb) sürece kamp yapan herkesi severim. Zaten evrensel bir mesaj olarak herkese de I Love You mesajını iletiyorum. Ben kamplarda mutlu olanlardan biriyim. İnsanların kollektif yaptığı şeylere inanırım. Sevgiye, dostluğa, barışa ve benzeri şeylere inanırım. İnsan hakları, demokrasi ve bireyin hakları gibi mitler benim hayatımda önemli yer tutar.
 






Arkadaşlar,
Kamp yaparken çevremdeki insanların mutlu olmasından hep mutluluk duydum. Bu yüzden hep kamp işletmelerini seçiyorum. Eskiden geniş katılımlı kamplar düzenlerdim. Kamplarıma vosvosçular, offroadcılar, motorcular, Ladacılar ve karavancılar gelirdi. Çok güzel kamplar ve güzel günlerdi. İçimizde sevgimiz vardı.
 





Geçersiz olmaması gerekiyor. Sonuçta çeki demiriniz yasalsa sigorta şirketi bu konuda sıkıntı çıkarmamalı diye düşünüyorum.
Bugün sigotam oyak axadan aradılar.Karavan için ayrı kasko gerekiyormuş ama kendileri yapmıyormuş.Karavan için kasko yapılmamış olması çekici aracın kaskosunu olumsuz olarak etkilemiyormuş.Ziraat bankasını tavsiye ettiler ama sanırım bende yaptırmayacağim.
 

Bugün sigotam oyak axadan aradılar.Karavan için ayrı kasko gerekiyormuş ama kendileri yapmıyormuş.Karavan için kasko yapılmamış olması çekici aracın kaskosunu olumsuz olarak etkilemiyormuş.Ziraat bankasını tavsiye ettiler ama sanırım bende yaptırmayacağim.
Hadi hayırlısı... Bizim de bunları öğrenmemiz iyi oldu. Bilgi için teşekkürler...
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst