Portatif Bot (Taşınabilir Bot)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sonder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,741
Ynt: Portatif Bot (Taşınabilir Bot)

sonder' Alıntı:
Cenk Bey,
Açıklamalarınız için teşekürler. Söylediğiniz doğru botu alsak yeter ancak diğer parçaları istanbulda nereden temin edebiliriz bu konuda bir öneriniz varmı? Diğer bir hususda dipnotunuz. O konuda bizi düşündürüyor, nakliyeyi ucuza veya bedavaya getirmenin yollarınıda aramıyor değiliz. Bu anlamda 1) Tırcı kardeşleri nereden bulabiliriz, 2) Bu iş için ücret talep ederler mi? Evet ise ne kadar ederler? 3) Tırcıyı bulsak ve Almanyadan botu getirtsek gümrük vergisi ödemeli miyiz? 4) Botu uçakla getirmek istesek, yolcu bagajı gibi, tavsiyeniz ne olur?
Selam kusura bakmayın biraz geç oldu cevap üzgünüm...
İlk olarak zannedersem uçakta problem olur ebat açısından hacimli bir malzeme olduğu için aynı fiyata gelir belkide geçer bile diye düşünüyorum...Tırcı arkadaşlara gelince ben bundan yıllarönce internet yok iken almanyada av malzemesi satan dükkanlardan kıyafet plastik ördek mühresi gibi malzemeler getirtiyordum gümrüklere gidip kendime tırcı ve aynı zamanda avcı arkadaşlar edinmiştim biraz riskle birazda avcılıktan dolayı hiç problem yaşamıyordum ki o zamnlarda insanlar insanlara güveniyordu daha önceden hiç tanımadığınız bir tırcıya 500 1000 mark verip 2 hafta 3 hafta sonra gelecek malzemeyi beklemek pek akıl karı olmasa gerek fakat sonuçta bizi birbirimize bağlayan bir araç vardı AV o yüzden onlarca kez anlattım tarif ettim beden ölçüsü yada istediğim malzemeyi söyledim ve sıkıntısızca getirdi arkadaşlar sağolsun sonuçta kıyafet vs idi o yüzden gümrüktü vs sorunlarım olmadı ve benden asla bir ücret talep etmediler bende ufak tefek hediyelerle kendilerine teşekkür ettim...
 

Etiketler
Ynt: Portatif Bot (Taşınabilir Bot)

Gelelim sizin sorununuza zaman değişti insanlar değişti artık eskisi gibi olurmu bilmiyorum vede gümrükte sorun olurmu olmazmı o da muamma ama en temizi tanıdık bir şöför bulup o taraflara giden ve azda olsa bu işlerden anlayan bir kişiye olay anlatılıp onun fikri alınabilir ama diyeceksinizki nasıl olacak inanın uğraşırsanız aklınıza koyarsanız olur zamanında daha 17 18 yaşlarında iken kafama koymuştum ve başarmıştım günlerce gümrük alanlarında dolaştım her tırcıyla kamyoncuyla tanıştım aralarından avcı olanlarını buldum ve çözdüm ;D ;D ;D
Yada hiç uğraşmayın sonuçta bu bulduğunuz insanda sizden bir ücret talep edicek oda nerden baksan 100 200 euro olacak zaten Turkiye kargo 280 euro demiş mailde bence hiç uğraşmadan fabrika ile çözün derim..

Son olarak malzeme geldikten sonra Karaköy perşembe pazarı yada tuzlada gemi kayık vs baranda sistemi yapan yerler vardır branda taşıyıcı ayak vs işleri direk ordan çözülür yada ben uğraşmayım derseniz safter adli firma size yardımcı olur ama biraz fiyat yükselir haberiniz olsun siz botu getirtin branda vs işlemlerinde adres tarif ederim meraklanmayın..
 

Ynt: Portatif Bot (Taşınabilir Bot)

Arkadaşlar ne zamandan beri takip ediyorum ve araştırıyorum ve anladıgım kadarıyla bu botun fiyatı türkiyede ucuk.Size nacizhane bir tavsiyem var aranızda pasaportu olan kimse yokmu.Komşumuz yunanistanda ve bulgaristanda bu botun fiyatı yarı yarıya hatta bazı yerler ikinçi el satıyor ve bayagı temiz botlar.Fiyatları dörtte üç düşüyor gidip ordan almak çok daha mantıklı hele şu an yunanda kriz var ki botun fiyatını siz belirleyebilirsiniz.Gelelim gümrük konusuna ne yazıkki gümrükçüler bize yani türklere geldimi aslan kesiliyorlar depodaki mazotu bile ölçüyorlar ama hergün türkiyeye gelen yunan ve bulgara biraz daha toleranslı davranıyorlar.Edirneye pazara yada günü birlik gelen ziyaretcilere teklif edip bir miktar 25-50 euro verirseniz seve seve kabul ederler. kaldı.... gümrük nasıl oluyor bilmem ama adamlar haftada 3 kere türkiyeye girip cıktıklarından gümrükle akraba olmuşlar belli bir miktar oraya verdiğini düşünürsek sizin bot tahminim sizin gidip almanızdan daha ucuza gelir.Şu an çeşitli sitelerden satış yapan ikinci el kullanıcılar bu yolu takip ediyor.Kimi bulgar vatandaşı olan türkler kadıköye kadar botu getirdigini ve burda sattıgını duydum.Talep çok olunca malzeme piyasaya düşmeden elden satılıyor ama tahminim fiyatı düşer ve botu vitrinlerde görmeye başlarız.SAYGILARIMLA
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst