Radyatör Önüne Karton Vs.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mmertg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,761

mmertg

Yeni Üye
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
2
Yer
istanbul
Radyatör önüne karton, gazete vs.. koyuyorlar. yararları zararları amacı _?
yardımcı olursanız sevinirim:smiley:
 


Termostatin sağlam olsun karton gazete vs ile uğraşma başına iş alırsın.
Gereksiz hareketler bunlar. Radyatör önünün kapatılması gerekseydi aracı üreten firma ona göre önlem alırdı.
Eski international kamyonların ön panjurlarinda o sistem vardı.

Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile bir şekilde gönderildi.
 

Soğuk memlekette şart veya radyatörünü büyüttüysen yine koyman lazım soğuklarda,yani biraz aracına ve tecrübeye göre koyup koymayacağına karar vermek gerekiyor.

Araç üreticileri sattıkları pazarın ortalama sıcaklıklar, alınır ona göre araç üretilir. Buna göre yalıtım,radyatör gibi parçalar pazardan pazara aynı üreticinin araçlarında değişir. Hiçbir üretici ülkemiz de Kars,Erzurum veya yılda birkaç ay soğuk olacak yerler için özel araba da getirmez.Bunun için ya radyatörün önünü belli aylarda kapatırsın ya da musluk türü birşey yapar suyun akışını kesersin.Doğu da radyatör önünü kapatma sıklıkla kullanılan yöntemdir,bazı aylar sürekli kalır hatta.Zaten ibreden anlarsın,koymaz isen araç hiç ısınmaz sıcaklık ibresinin yerinden hiç kımıldamadığını bile gördüğüm yollar oldu.Tabi mecbur kapattık radyatörün önünü.
 

Radyatörün önünü kapatmak yerine termostat çalışıyormu ona bakılsa daha iyi olur.
Eski araçlarda yazlık kışlık diye kullanıcının değiştirebileceği termostatlar vardı. Bence termostat değerleri ile sorun çözülür.


ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Radyatörün önünü kapatmak yerine termostat çalışıyormu ona bakılsa daha iyi olur.
Eski araçlarda yazlık kışlık diye kullanıcının değiştirebileceği termostatlar vardı. Bence termostat değerleri ile sorun çözülür.


ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şahsi gorusum yazlık kışlık diye bir termostat yoktur. Bir motor kaç derecede çalışması gerekiyorsa yaz kış aynı derecede çalışmalıdır.
Yani yaz geldi 75 derecelik termostat takayim kış geldi 86 derecelik termostat takayim olmaz.
B ir aracin motoru eğer 86 derecede çalışması gerekiyorsa yaz kış aynı derecede çalışmalıdır.
Bu yazlık kışlık olayı, soğutma sistemi verimli olmayan eski bakımsız araçlar için conta yakmasin su kaynatmasin diye yapılan ucuz çözümdür.

Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile bir şekilde gönderildi.
 

Zaten eski araçlarda diye belirtmiştim.
Motor çalışma sıcaklığı kesinlikle önemlidir.
Yakit verimli motor sağlıklı..... uzar gider.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Zaten eski araçlarda diye belirtmiştim.
Motor çalışma sıcaklığı kesinlikle önemlidir.
Yakit verimli motor sağlıklı..... uzar gider.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aslında eski dememek lazım bakımsız veya yorgun araç desek daha mantıklı gibi

Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile bir şekilde gönderildi.
 

yeni mercedes C serisinin ön tarafında, radyatörün önündeki ızgara motorlu. belli koşullarda kapanabiliyor. olmaz diye birşey yok. sadece kartonla yazın da dolaşırsanız motora hararet yaptırırsınız. özellikle modern dizeller çok geç ısınıyor. ben ayunısını grand cherokee ye yapmayı düşünüyorum :smiley:
 

herkes açıklık getirmiş ama kimse keyfinden yapmıyor.özellikle dizel araçlara binip kışları -15/-20 leri gördüğünüz memleketlerde aracın önünü kapatmazsanız ancak 5-7 km sonra su sıcaklığı istenilen değerlere ulaşıp kalorifer hayat belirtisi verir.

aralık -mart aralığında kapatmakta rapma ve yüklü kullanımlarda harareti dikkate alarak kullanımlarda ben yıllardır hiçbir zararını görmedim.Diğer türlü kışın arabada kısa mesafede camlar açık gibi gidiyorsunuz.:smiley:

Ne yapılabilir; belki eski arabalarda kimyasal ile radyatör temizliği denenebilir oda bir derece fayda sağlıyor.Haricinde yeni araçlarda termostat ayrımı olmadığı için termostat ile çözümü mümkün değil, en azından bizdeki araç için.
 



Renault 12 ler ilk çıktıklarında ısınma sorunu yaşamışlardı. Daha sonra fabrikadan bagaja kalın kartondan bir aparat koyuyorlardı. Hatta konuyu tam kavrayamayan piknikçiler vay be adamlar mangal yelpazesini bile düşünmüş diyorlardı. Halbuki el tutma yeri olan resmen radyatör önü kapama aparatıydı o. O yıllarda bunu bilinçle kullananlar ısınmada özellikle doğuda çok faydasını görürlerdi.

Seksenli yılların sonunda doğuda askerlik yaptım. Traktörlerin, otomobillerin bırakın radyatör önünü, kaputlarının tamamını battaniyelerle sararak dolaştıklarını gördüm. Ulaşım neredeyse durmuşken köylerden romörk ile bir sürü insanı getiren traktörler tamamen battaniyeye sarılı motor kısmı ile iki saatlik yoldan gelirlerdi. Ne jarareti motor anca sıcak durabiliyordu.

Gelelim günümüzdeki araçlarda termostatın her işi tek başına halletme olayına. Evet sürekli kullanılan bir araçta problemsizce vazifesini yerine getiren aletler kışın zor koşullarında evden işe kısa mesafe yapılan seyirlerde işlevlerini bazen tam olarak yapamıyorlar. Sıcaklıklar normalde eksi yirmilerde görülürlen hissedilen sıcaklıklar bunların çok altına inebiliyor. Hatta araç bazen hızlandıkça daha da alt sıcaklıkları görmek mümkün oluyor. İşte öyle zamanlar için ek önlemlerle bilinçli olarak hareket etmek daha doğru oluyor.

Radyatörün tamamen antifreeze ile doldurulması, daha farklı termostat takılması, hatta bazen kapalı garaj muhafazası bile şart olabiliyor. Otomatik araçlarda şanzıman yağının donması gibi problemler yaşandığı da doğrudur. Neyse arkadaşların bahsettiği gibi konu uzar gider. Yaşayanlar oranın şartlarına göre önlemlerini alıp şartlara göre araçlarını yürür halde tutabiliyorlar. Şahsi bilgi ve tecrübelerimden bazılarıdır. Faydalı olmasını umarım.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst