Range Rover 3.0 td ?..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MANU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,503

MANU

Yeni Üye
Mesajlar
12
Tepkime Puanı
1
Öncelikle herkese selamlar,
2002-2005 arası Range Rover 3.0 td almayı düşünüyorum. yaptığım araştırmalarda motor gücünün düşük olmasına karşın yüksek tork değeriyle bir sorun yaşanmadığı yazıyor genelde. ancak tanıdığım bazı galerici arkadaşlar motorun kasayı taşımadığını, şanzımanlarının da sorunlu olduğunu söylemişlerdi. ikinci elde de genelde yüksek km.ler var.
Bu model araçları daha önce kullanmış olan var mı? alırken nelere daha çok dikkat etmek gerekir? şimdiden teşekkürler.
 

Etiketler
Ynt: Range Rover 3.0 td ?..

merhaba,

aracı ne kadar süre kullanmak istiyorsunuz?

4.4lt atmosferik V8 motor 306HP 440Nm güç verirken, 3.0lt TD6 motor 177HP 390Nm güç veriyor. Çok net bilgi sahibi olmamakla beraber, V8'in şanzımanı BMW'den gelme, TD6'nınki ise ZF diye hatırlıyorum. Aracın diğer aksamları ve donanımları aynı. 2002 model bir RR'nin müdahalesiz vergisi V8 ise 6317 TL, TD6 ise 1974 TL. Güç vs Para... bu ikilem her yerde ortaya çıkıyor.

2002 model V8 RR'nin fiyatı 2002 model bir 3.0 TD6'nın fiyatından yaklaşık 5-7K Euro daha düşük. bu fark yaklaşık olarak 2-3 senelik vergi ödemesi demek. Yani şimdi V8'i ucuza alıp, gücü kullanıp, 3 sene sonra yine ucuza satarak, aslında TD6'yı şuan pahalıya alıp kullandıktan sonra satmaktan pek de farklı değil. Yakıt masrafını karıştırmıyorum. Ne kadar kullanırsanız o kadar yakacaksınız.

Pek tabii, 2. el V8'lerin dizel araçlara göre 50K-100K km daha az yol yapmış olacağını da söylemek lazım.

Şanzımanlarının sorunlu olduğuna dair bir bilgim yok. Kullanıcılarından bilgi gelecektir. Yine de, bol elektronikli bir araç olduğu için; herhangi bir arızasını sanayide yaptıramazsınız. Yetkili servisler de tamir yerine komple değişim mantığı güder.

Beğendiğiniz aracı en az iki ayrı servise göstermenizi tavsiye ederim. İyi günlerde kullanın.
 

Ynt: Range Rover 3.0 td ?..

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
aracı en az 3 yıl kullanırım diye düşünüyorum. Açıkcası sık araba değiştiren biriyim ve bugüne kadar 3 yıldan fazla kullandığım bir araç da olmadı.
4.4 motor olanları vergi dezavantajı nedeniyle değil, yakıt tüketimi nedeniyle düşünmüyorum. RR'ı günlük kullanım için değil daha çok şehir dışı ve hafta sonları kullanacağım ama o şekilde bile fazlasıyla km yaparım kesin.
baktığım sitelerde 3.0 td yakıt tüketimi ortalama 12 lt olarak geçiyor. bence gayet makul bir değer. 4.4 ile arasında fiyat farkları da ortada ama aracı alırken para cepten tek seferde çıkıyor ve olan oluyor ama yakıt parası hergün çıkan birşey. yani çin işkencesi gibi, sürekli bir yakıt stresi bünyeye zarardan başka birşey değil.:smiley:
km.olayını da insan ne kadar ciddiye alabilir bilmiyorum. 2003 model satılık bakıyorsunuz 90.000 km yazılı inanıp inanmamak artık size kalmış birşey. dediğiniz gibi en az iki yere göstterip km.ye bakmadan sorunsuz olanını almak lzım.

şanzıman konusunda tanıdığım bir galericinin 100.000 km.de gümler gibi oldukça iddialı bir düşüncesi vardı. bu araçları da oldukça bilen biriydi en azından alıp satan biri diyiim. bana oldukça abartılı gelmişti ama yine de insanın aklının bir köşesinde kalıyor tabiki.
gerçekten aracı kullanan arkadaşlardan da bilgi alabilirsem çok sevinirim.teşekkürler
 

Ynt: Range Rover 3.0 td ?..

edaghan arkadasimiz RR 4.4 ve 3.0td6 teknik verileriyle ilgili biraz yanlis bilgi vermis.

RR 4.4 de 3.0 td6 da BMW den aldiklari motorlari kullanir.
4.4 Benzinli model 286PS guc uretir(BMW x5 de de bu motorun verdigi guc aynidir.2004 ten sonra 320PS olmustur)
3.0 tdi 177PS guc uretir ki ayni motor BMWx5 de 2003 senesine kadar 184PS; 2004 senesinden sonra makyajla birlikte bir miktar gelistirilerek 218 ps guc uretmistir.
RR dizel motor seceneginde de benzinlide de BMW nin motor modifiyesini kullanmamistir.
Sanzumanlarda ise 3,0td6 GM Sanzuman Kullanir ki uretimi fransadandir.(Dizel x5 de ayni sanzumani kullanir)
4.4 benzinli ise ZF sanzuman kullanir yine 4.4x5 de ayni sanzumani kullanmaktadir.

BMW nin Land Rover i satmasindan sonra
Dizel seceneginde 2007 senesinden itibaren 3.6 td8 jaguar motoru(272 PS);
Benzinli de ise 2006 senesinden itibaren 4.2 v8 supercharger jaguar motoru(390PS) kullanilmaktadir.

Tum araclar kadar RR da da bana gore kullanici hatasindan kaynakli problem potansiyeli mevcut.Bunun RR da fazla gibi olmasi,

malesef bu araci kullananlarin 2.5 tonluk bir araci binek otomobil gibi kullanmalarindan kaynaklaniyor.Ayni sanzuman problemleri BMW x5 lerde de mevcut.
Ben de sizin gibi Range Rover alirken cok arac baktim fakat kondusyon olarak inanilmaz kotu araclarla karsilastim.Su anki aracimi tesadufen buldum(67.000km ve vogue.Bircok vogue olmayan, arkasina vogue yapistirilmis aracla karsilastim sahipleri israrla vogue diyorlardi farklari bilmesem inanabilirdim) ve kacirmadan aldim gayet memnunum.
Bakimsiz bir aracta olasi masraflari yuklu olabilecek bir arac.Dikkat etmek gerekiyor.
Sanzumanin disinda havali suspansiyon elemanlar ve turbo sorunlu olabiliyor.Bu gibi problemlerde 5.000-15.000 tl araliginda masraf cikmasi ihtimali var.
 

Ynt: Range Rover 3.0 td ?..

Birkaç tavsiyede ben vereyim;

Satın alıp ve satmak zorunda kalan arkadaşlarımın(4 kişi,1 tanesi o dı diğerleri 15/20 bin civarıydı ve bırakın araziyi şileye balık yemeye bile gitmediler,sürekli cilalı ve garaj araçlarıydı) yukarıda belirtilen,amortisör ve körük sistemi+şanzuman sorunlarına ilaveten+elektronik arızalar yaşaması(sunroof,gösterge paneli,uzakdan kumanda vb)+koltuk ve kapı döşemelerinin aşırı deforme olması,direksiyondaki ve radyo düğmelerinin aşırı deformesi sebepleri çok büyük etken oldu.Bana ilk başlarda çok tuhaf gelmişti fakat gözümle her birini tek tek görmesem(daha sonra farklı araçlarıda merakdan inceledim)inanmazdım.100 bin tl ve üstü bir araca bu tarz sorunları pek yakıştıramadım.Umarım verdiğim bilgiler araç alımınızda biraz daha detaylı bakmanıza yardımcı olur.
 



Ynt: Range Rover 3.0 td ?..

Range Rover L322 oldukça kaliteli bir araçtır.
Yukarıdaki mesajımda da anlatmaya çalıştığım gibi istisnai durumların dışında mekanik ve elektronik sorunlar ancak diğer markalarda
olduğu kadar potansiyel problemdir.
tugsan75 arkadaşımızın bahsettiği iç mekan kalite sorunları biraz dikkatsiz kullanımda tum kalıteli saydığımız araçlarda da olması mümkün
sorunlar malesef (Bu gibi sorunları kullanmış ve kullanmakta olan biri olarak son nesin BMW ve Mercedes araçlarda da bizzat yaşadım.)
Bu arada l322 nin tüm düğme grupları BMWnindir.e39 ve e53 de de kullanılmışlardır.
Bmw forumlarını araştırırsanız 0km alınan aracının direksiyon kaplamasının hemen aşındığı,garantiden değiştiklerini belirten birçok
kullanıcıya rastlarsınız.Mercedeste de w210 diye bilinen kasanın hemen tümünde torpido çatlaması olmuştur.Garantiden değiştirilen torpido da 2 ay süre sonra çatlamıştır.2 elde torpidosu çatlak olmayan bir w210 bulamazsınız.
Bu örneklerle belirtmeye çalıştığım zaman ve şartlara göre her kaliteli malzemenin de problem çıkarabileceğini söylemek.

Neticede RR L322 kesinlikle kalitesiz bir araç değildir.Bu aracı kalite sorunlu sayarsak diğer markaların hiç yüzüne bekmamamız gerekir diye düşünüyorum...
 

Ynt: Range Rover 3.0 td ?..

Arkadaşlar sonunda fazla bekleyemeden 2003 model bir RR 3.0 td vouge aldım.
araç 140.000 km.de özel serviste muayenesini yaptırdım. körükleri yeni değiştirilmiş, çalışmayan bir aksamı yok. içinde klasik temizlik sorunları var. detaylı iç-dış temizlik için bir yere bıraktım. umarım beklentilerimi karşılar.
araç gerçekten ağır kanlı. kalkışlarda sorunsuz ama çok da istekli değil. otoyolda son derece konforlu. şu an tek bir sorun var yan basamakların olmayışı. özel servislerde bin tl civarında fiyatları. araç gerçekten çok yüksek, çocuklar için inip binmek ciddi sorun. o yüzden taktırmak zorundayım.zamanla deneyimlerimi aktarmaya devam ederim.
 

Ynt: Range Rover 3.0 td ?..

Aracınız hayırlı olsun.Keyifle kazasız kullanmanızı dilerim.
RR L322 için benim aracımda da bulunan tek tip fixed yan basamak var.Ön kısmında entegre paçalıkları bulunan arkaya doğru yuvarlanarak biten bir tasasımı var.Alt bölümünde kaplama çıtası mevcut.Mutlaka bu basamaktan taktırın.Birçok özel serviste örjinal diye yerli üretim başka tip basamağı satıyorlar.Orjinal basamak 2.000 TL civarında...
 

Ynt: Range Rover 3.0 td ?..

Atilla Bey teşekkürler. yan basamak için görüştüğüm özel servis, basamağa ilave olarak ön paçalıkların olduğunu söyledi ve 1,150 tl fiyat verdi. daha ucuzlarını da bulursunuz ama onlar kalitesiz yerli üretim kaynaklıdır dedi. siz kendiniz mi taktırdınız? önerebileceğiniz bir yer var mı?
 




Ynt: Range Rover 3.0 td ?..

şaşmaz'da özel bir servisti. düzgün bir yere benziyordu. herhalde oraya taktırırım. sonuçta bu rakamların çok altında düzgün bir malzeme olacağını ben de tahmin etmiyorum.
bir de aracı muayene eden usta şaftın eski tip olduğunu, yetkili serviste yenisiyle ücretsiz değiştirildiğini söylemişti. bugün Borusanı aradım ve yarın için randevu verdiler gerçekten böyle bir değişiklik yapılıyormuş.
 


Ynt: Range Rover 3.0 td ?..

iyi günler bendede 2003 model range rover dizel var. orjinal 177 beygir ve 390 nm tork üretiyor. size tavsiyem superchips die bir chip var. 38 beygir + 130 nm tork arttırıyor. kesinlikle taktırmanızı tawsiye ediyorum çünkü gerçek gücü o zaman hissedersiniz.
 


Ynt: Range Rover 3.0 td ?..

maslak sanayide btg tuning var internet siteside olması lazım btg die arayın çıkar....
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst