Reklamlardan Arındırılmış Ücretli Üyelik Isteği Hkk.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hakanz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,481

hakanz

Moderatör
Mesajlar
93
Tepkime Puanı
30
Yer
İstanbul
Web
www.youtube.com
Evet;

Reklamlardan arındırılmış ücretli üyelik isteğim var, bu bence hem platformumuza daha stabil bir gelir sağlar ve hem de reklamsız görüntülemek isteyenleri mutlu eder.

Sevgi ve saygılarımla,
 

Etiketler

Merhaba,

Reklâm için forumda yazıldı. Bir çok eklenti mevcut piyasada. Bence;

Sırf bu yüzden ücretli abonelik işi zor. Forum işlek bir yapıda değil. 5-10 üyenin paylaşımları/tecrübeleri v.b ile ayakta. Gerisi kütüphane gibi. Gelen okuyup kaçıyor belli ki (zira sitenin Alexa'sı 240B civarı). Gelir için başka bir strateji belirleyebilirler.

Site daha çok niş (niche) site yolunda. Bu da tık başına fazla para demektir.
 

Forum işlek bir yapıda değil. 5-10 üyenin paylaşımları/tecrübeleri v.b ile ayakta. Gerisi kütüphane gibi. Gelen okuyup kaçıyor
ne kadar da doğru bir tespit. özellikle karavan dünyası kısmı sade suya tirit oldu. pandemi nedeniyle herkes bir anda karavancı oldu. karavan kültürü olmadığı için de doğal olarak karavanın ne için kullanıldığı ve ne gözle bakıldığı da değişti. karavanın gezi aracı olduğu adeta unutuldu tekerlekli ev muamelesi yapılıyor artık. uzun seyahatlerde temel ihtiyaçları karşılayacak donanım kimseye yetmiyor. psa grubu bir karavanda jakuzi, sauna ya da taş fırın görmemiz an meselesi. bir de forum adabı konusu var, ben forumların yazı ile ayakta durduğuna inanırım ve bilhassa uzun uzun yazılmış hikayeleri okumayı pek severim, adeta okurken o anları yaşarım. şimdilerde foruma katılanlar ya okumadan araştırmadan başlık açıp hemen cevap istiyor ya da video linki verip izlememizi istiyor. video ile bir şey mi paylaşıyor yoksa kendine tıklattırıp yotube den para mı kazanmak istiyor anlamak zor olsa da ben işin maddi yönünün ağır bastığı kanaatindeyim. bizim zamanımızda herkesin işi gücü bırakıp deniz kenarında şirin bir cafe ya da butik bir otel açma hayali vardı. şimdi karavan yapayım, hem içinde yaşarım video çeker hem youtube dan para kazanır hem de bir şeyler satar gelen parayla gül gibi geçinirim modası var. tüm bunlar olurken bize de ya sabır demek düşüyor.

:smiley::smiley::smiley: yine çenem düşmüş ....

gelelim konu başlığına, reklamlardan arınmak için ücretli üyelik yerine önleyici uygulamalar kullanmak daha pratik görünüyor. bence farklı bir konu yeniden gündeme gelmeli. bir zamanlar başlık açabilmek için belli bir sayıda mesaj göndermek gerekiyordu, çok da iyi bir şeydi. insanları forumda zaman geçirmeye araştırmaya yönlendiriyor ve foruma alıştırıyordu. sonra ne olduysa oldu neredeyse üye bile olmadan başlık açılacak duruma geldik . doğal olarak kimse aramak okumak istemiyor hemen bir başlık açıyor, biz faniler de sevgili Mesut Bey' in dediği gibi '' benim oğlum bina okur , döner döner yine okur '' misali cevabı binbeşyüz defa yazılmış soruya cevap yazıyoruz. eyvah yine konu dışına çıkmışım :smiley::smiley::smiley:
 
Son düzenleme:

Emek veren de, bilgiyi alan da sağ olsun. Bilgiyi paylaşan değerlidir tabbi ki. Ama ben anket açmayı bilmem etmem, birisi açarsa olyalarım. Hem anketle mi yürür her şey, fikir sunarız o işin sorumluları değerlendirir. Yoksa iş yürümez ki.

Dünya forumlarında kullanıcılara "donator, non ad" yani "bağış yapan, reklamsız" hakkı verilir ki bu da en buyuk haktır. Ülkemizde beleşe alışıp ama bilgi almaya çalışan çoğunluğuna bunu anlatmak zor. Ben sadece bu kadar basit bişi istiyorum. Çok mu? Karınca kararınca bir meblağı reklamsız forum için vermişim ki bunun nesi kötü olabilir? Reklamla izleyenler devam edebilir. Saygımız sonsuz..
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,442
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst