Renegade 2005 1den 2ye Geçerken Vuruntu Problemi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan datcakormen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,943

datcakormen

Yeni Üye
Mesajlar
16
Tepkime Puanı
0
Aracım.2005 model 106000km de renegade 3.7 orjianal temiz bir araç...araca sanayide 1 gün önce amerikan park modülü taktırdım problemsiz çalışıyor bir hata vermedi ertesi gün yaklaşım 30km lik stabilize yolda doğa gezintim oldu aracı zorlamadım normal kullandım dik yokuş tırmanışlarım oldu yanlız hiç zorlamadım uzun lafın kısası günün sonunda araç kalkışta 1den 2ye geçışlerde vuruntu yapmaya başladı önce şanzımanın ısınmış olacağını düşündüm fakat sorun o değil malesef halen devam ediyor ne yapmalıyım sizce sorun nerde yardımlarınızı bekliyorum...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
2 den 1 e düşerkende vuruntu yapıyormu? mesele durmadan önce ışıklara yaklaşırken? yapıyorsa şaft ve şaft mafsallarına da bakmak gerekir. eskiyen araçlarda 1 2. geçişlerinde sert gaza basınca yada ani gaz fren hareketlerinde vuruntu hissi normal. bu şanzımandan kaynaklansa bile diğer tüm aktarma organları o hissi abartıyor. eğer sakin sakin giderken bazen yapıyorsa selenoidlerden ileri gelmektedir ve selenoidler tek başına değişmiyor set halinde olması lazım. yağın kondüsyonu da önemli. hiç dğeişmediyse değişmeli.
 

Öncelikle ilginiz için çok teşekür ederim sadece kalkışta 1den2ye geçişte bi sarsma var onun dışında herşey normal, aniden ortaya çıkan bir sorun daha önceden belirti vermedi. sorun hakkında bir çok sebeb yazmışlar beni korkutan şanzımanda önemli bir durum varmı acaba bulunduğum yerde servis yada bu araçtan anlıyan kimse yok o yüzden baktramadım..

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

kalkarken ve 1 den 2 ye geçerken titreşim şeklinde birşey oluyorsa bu hayra alamet değil. dediğim şekilde şanzıman y ağına bakmanız lazım araç çalışırken ve vitesteyken, yağ şeffaf olmalı. bulanık kesinkle olmamalı. birde seviyesi çubukta "safe" bölümünde olacak. eğer yağ saplam ise sorun selenoid denen valf gurubunda daha kötüsü tork konvertöründe olabilir. otomatik arızaları en gıcık şeylerden dir.
 

Çok teşekür ederim.dediklerinize baktırcam sorun devam ederse mecbur en yakın yetkili servise gitcez...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Aslında titreşim diyemeyiz yığılma tarzı bir olay bide gerigeri giderken titreme yapıyor o aldığımdan beri vardı aracım hor kullanlmamış çok temiz bir araç 106000km de böyle arızlar olması normalmi sizce...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

geri geri titreme aynı şanzımanlı araçların hepsinde az yada çok var! aslında öne doğru da var ama o sadece belli şartlaraltında hissedilir. mesela aracın içine 5 kişi binin öyle geri geri kaldırın. titreşimin daha kısa sürede yok olduğunu göreceksiniz.

aynı 42RLE kodlu şanzımanı wranglerda kullananlarda da hissediliyormuş. forumlarda birdolu bahsediliyor. o durum sizin vuruntu ile ilgili değildir. yığılma vs gibi bir duurm nasıl olur bir fikrim yok. benim söylediğim resmen yerdeki metal şerit bölücülerden geçerkenki gibi bir tırrrrttt hissidir. vuruntu 1 2 vites te ise selenoid valf yada tork konvertöründen oluyor. başka birşey de aramamalı. nissan pathfinder de başıma gelmişti.

hor kullanılması ile çok alakalı değil. 42rle denen şanzıman pek sevilmeyen ucuz olsun diye üretilmiş bir sürüm. 2003 ten sonra liberty ye takmışlar. önceki sürüm 45rfe dir. daha sağlamdır. bu tip sorunların teşhisi zordur. işi tam bilmeyen hiçbir şanzıman ustasına emanet etmeyin sadece para ödediğinizle kalırsınız. birde içinde bazen sekmanlarda problem oluyor kırılan sekman problemlere neden oluyor. kontrol gurubunun sökülmeden görülmesi mümkün değil. yağ da boşalacak tabi.

önce yağ miktarına, sonra yağın durumuna bakın. kendiniz bakın bunlara. youtube de birsürü video var nasıl olacağı ile iligli. umarım mopar marka yağ koymuşsunuzdur. denk standartta markalı yağlar hariç o şanzıman hemen bozulur. çok narindir ve tamiri ancak grup parçaların değişimi ile oluyor. imalattayken ucuz olmasının sebebi o. tamiri pahalı ama. olurda komple şanzıman içini değiştirmeniz gerekirse 6 7 bin tl, selenoid grubu değişirse 3000 tl civarı para ödersiniz. bunlarda kalifiye özel servis fiyatı. yetkili serviste kopar gider hiç girmeyin bile.
 
Son düzenleme:

Hocam çok teşekür ederim tekrardan vakit ayırdığınız için yeterince bilgilendirdiniz konuyla alakalı çok memnun oldum...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Hocam merhabalar sizi tekrardan rahatsız ediyorm bugün aracı bosch servisine soktum makineye bağladılar düşük akü ve yüksek ısı şanzıman yağı hatası verdi onları sildirdim dediğim olay 1 den 2 ye geçişteki sarsma düzeldi şimdide kalkışta d ye alıp aracın hafif yürümesini beklemeden gaza basınca vuruntu yapmaya başladı yani r den direk d ye alıp yürüyünce küt diye bir geçiş sesi geliyor sonra yürüyor ama önce n ye alıp sonra d ye alıp biraz bekleyince normal seyrinde devam ediyor...sizce bunun nedeni nedir şanzıman yağının iyi olduğu söylendi ama ben yinede değiştrcem haftaya...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

yağı kendi gözünüzle görün. kontrolü çok basit. kaputu açında iki çubuk var tepeleri sarı. arkadakini araç çalışır durumdayken birisi frene basarken ve vitesteyken çekip silip tekrar takıp tekrar çekip miktarına bakacaksınız. ayrıca yağın rengi kesinlikle şeffaf kahverengi yada yağ yeni ise şeffaf kırmızı olacak. bu halde değilse ne yaparsanız yapın düzelmez.

vitesi boştan R yada D ye takınca hiçbir vuruntu olmamalı. sadece araç kasılmalı 1 sn kadar bir süre içinde. sadece yokuş aşağı duruken "drank"diye geçer o normal.

akü voltajı azaldıysa kışın bu arabalar saçmalıyor. aküden de emin olun.
 



Ben bir kaç forumda okudum ki bizim arabaların elektronik aksamı çok olduğu için akü zayıflayınca bir çok hata ve enteresan tepkiler veriyor
Benim de başımda bir kaç konu var
Mesela arada el frenini ( elektronik) çekince cayır cuğur sesler geliyor ve ekranda hata veriyor
Arada süspansiyon hatası veriyor
Bi kere abs lambam yandı
Ve işin ilginç tarafı kontağı kapatıp 10 dk bekleyince hepsi gidiyor

Akünün yanısıra statik elektrik bile etkiliyor olabilir çok bildiğim bir konu değil ama bazen böyle şeyler oluyor sanırım
 


Arabada 8000tl masraf cıktı arkadaşlar serviste şuanda komple şanzıman indi tork konvaktör şanziman yağ soğutucu selonoid valfler ön şaft dahil bi çok parça değişcek böyle ufak arızaları ihmal etmeyin kesinlikle böyle büyük masrfalara yol açıyor malesef..

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Sorun neymis peki? Saft neden degisiyor? Saft icin tamir takimlari var en az 1000 tl tasarruf edersiniz yetkili servis ise.
 

İlk liste bu hepsi orjinal mopar parça


SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uploadfromtaptalk1451721101474
 



Bu listedede bi takım parçalar 1.sınıf yan sanayi olarak değiştrldi dolayısyla fiyat düştü 4000tl

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uploadfromtaptalk1451721231438
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,917
Kayıtlı Üye Sayımız
172,081
Kaydolan Son Üyemiz
ÜMİT YAZDIÇ

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst