Rot Amortisörü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,821
Ynt: Rot Amortisörü

byseyyah' Alıntı:
Şu an yerini bulamadım ama daha öncede Deep ( mert kiğılı ) ve nadir abi bu konuyu tartışmışlardı ve nadir abinin " rot amortisörü her amortisörden olmaz, çünkü çift taraflı çalışması gerekiyor " dediğini hatırlıyorum.

Gazlılardan bahsediyorlardır, rot amartisörü gazlı amortisörden olmaz, tek taraflı çalışır, diğer amortisörler hep çift yönlüdür.

Selamlar
 

Etiketler
Ynt: Rot Amortisörü

discovery-V8' Alıntı:
Gazlılardan bahsediyorlardır, rot amartisörü gazlı amortisörden olmaz, tek taraflı çalışır, diğer amortisörler hep çift yönlüdür.

Selamlar

Doğrudur.....
Mantıkta bunu söyler....


_______________________________________________________________________________________

Müsadenizle sorumu tekrar edeyim.... Önemli.....

Deep' Alıntı:
en basit 30 TL lik amortisör bile rot koluna konabilir, pahalı olmak zorunda değil çünkü üzerinde zaten çok büyük bir yük yok, ama ZJ ye montaj konusunu bilemeyecem

Montajı uyarsa, artikülasyon mesafesi uyarsa, sağlamsa oluyor mu yani?
Her araçta farklı sertlik aranmıyor mu?

Teşekkür ederim....
_________________________________________________________________________________________
 


Ynt: Rot Amortisörü

Deep' Alıntı:
Alp, dediğin gibi mesafe uyduktan sonra sorun yok
Mert kusura bakma, üst üste aynı şeyi soruyorum ama, benim rot amortisörünün değişmesi lazım. Bazen, özellikle seri kasislerden sonra, yukarıda yazdığım gibi, araba kopacakmış gibi sallıyor ve iyice yavaşalmaya kadar zapdedilmiyor. Ama bizim rot amortisörünün 100 tl' ye yaklaşan fiyatı var. Çok para...

Her amortisörün içeri dışarı hareket ederken sertliği farklıdır. Gerçekten sertliğinin gerektiği gibi olması lazım değil mi? Emin misin?
Şimdi ben ucuz bişey alacağım, takacağım ve olup olmadığına ancak bi hafta kadar sonra kaarr verebilirim. Ve o saatten sonrada iade şansım olmaz..

Durumumu biliyorsun az çok. Zor ayarladığım parayı riske atamıyorum, anlıyor musun.

Alp ben eminim, al, tak diyorsan, sana güveneceğim... Anlıyormusun ;)

Teşekkür ederim...
 

Ynt: Rot Amortisörü

Alpcim, o zaman bana güvenme ;) ben 30 TL yi riske etmiştim çünkü, elimde gerçekte bir "know how" yoktu, Land Rover buraya şu kodlu ürün tak demiyordu. O sebeple yanlış yönlendirmek istemem. Kolay gelsin..
 



Ynt: Rot Amortisörü

Sana güvenme :smiley:
ona güvenme :smiley:
buna güvenme :smiley:
ustaya güvenme :smiley:
babana güvenme :smiley:
kadına güvenme :smiley:
arkadaşına güvenme :smiley:
dostuna güvenme :smiley:
parçacıya güvenme :smiley:
istasyona güvenme :smiley:
pompacıya güvenme :smiley:
kapıcıya güvenme :smiley:
deynekçiye güvenme :smiley:
otoparka güvenme :smiley:.................

Para da yok :smiley:

Of of offffffffff......... :smiley:

46' ılk oldum. 46' lık..... :smiley:



( Sağol Mert, ben mesajı ;) aldım)
 

Ynt: Rot Amortisörü

teknik bilgim pek yok.ama sordum rot amortisörü benim terrano araçta yokmuş. rot amortisörü taktırsam rotbaşlarını rotilleri filan daha uzun süre kullanabilirmiyim. sonradan rot amortisörü takılabilir mi. hersene ön takım değiştirmek zorunda kalıyorum.
 

Ynt: Rot Amortisörü

terrano' Alıntı:
teknik bilgim pek yok.ama sordum rot amortisörü benim terrano araçta yokmuş. rot amortisörü taktırsam rotbaşlarını rotilleri filan daha uzun süre kullanabilirmiyim. sonradan rot amortisörü takılabilir mi. hersene ön takım değiştirmek zorunda kalıyorum.
Ben bilmez :smiley:
Mert bilir....
Eksper Oto' dan Serkan bilir.....

Ama bence, Off Road amaçlı olmayacaksa bu std dışı uygulamanız, sadece daha geç bozulmasını istiyorsanız ön takımın yani......
Gerekmez...

Daha doğrusu, "attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değmez".... Bence... Naçizane... :smiley:
 


Ynt: Rot Amortisörü

Selamlar Arkadaslar,

Rot amortisoru veya direksiyon amortisoru adi altinda ucuz ( 52.54 TL ) ve kaliteli olan mercedesin yan sanayi direksiyon amortisorunu uygulayabilirsiniz lakin bulabilirseniz orjinalinden sasmamanizi tavsiye ederim.

http://www.parcatreni.com/index.php?p=show&pid=20666&k_id=5360&kn=Amortis%F6rler+ve+Takozlar%FD

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 




Ynt: Rot Amortisörü

Ukalalık addedilmezse eğer, bunun diğer adı "steering damper" olup, tercemesinden anlaşılabileceği üzre, ön tekerlerklerin yol ve arazi şartları (çukur, taş, tümsek vb) dolayısıyla ani hareketini engelleyerek düz gidişi ve/veya istenen doğrultuda gidişi kolaylkaştıran, dış etkileri "yumuşatan" uygulama oluyor. Motosikletlerde de benzer bir aparat kullanılabiliyor. Biz aracı (96 ZJ-5.2) alırken değiştirmiştik, çünkü yağ akıtıyordu amorti_sör. Ustanın söylediğinden anladığımız kadarıyla, patlayana veya bozulana kadar bunları değiştimek gerekmiyor.
Orijinali 80 Liraydı.
Afiyet olsun.
 

Ynt: Rot Amortisörü

Bende de aynı sorun var ; 2008 model suzuki jimny aracımda, orjinal jant ve lastikleri olmasına rağmen, 60 km nin üstünde kasis ve çukurlara girdiğimde rahatsız edecek derecede titreme oluşuyor. Bu sorunu rot amortisörü ile çözmem mümkünmü ve bu konuda güvenilir bir adres varmı? ve de marka olarak tavsiyeniz nedir?
saygılarımla...
 

Ynt: Rot Amortisörü

arkadaşlar aracım 80model standart cj5 ve hidrolik dreksiyon yok!rot amortisörü takmam dreksiyona gelen sert hareketlere fayda saglarmı?teşekkürler...
 

Ynt: Rot Amortisörü

bende bu konuyla ilgili bişeyler duymustum ve ufak birkaç arastırmadan sonra özel bir mercedes servisinden aldım 40 tl .bende dodge S100 var nasip olursa ona uygulayacağım...taktıktan sonraki halini ve kullanıma faydasını ancak ozaman söyleyebilirim

IMG 0412


IMG 0413
 



merhaba arkadaslar konuyu yeniden hortlatıyorum izninizle..
4.7 wj aracım var yaklasık üzerinde 8" kadar bi yükseltme mevcut orjinal direksiyon amortisörünü kullanmaktayım lakin 60km ve yukarı hızlarda aracımın tek tekerini çukura düşürdüğümde önce sağa sola şeklinde hızlıca bi sallama akabinde death vooble yaşamaktayım aracın üstünde 35" lastik var
rough country nin çiftli direksiyon amortisörünü satın almak üzereyim fakat yazınızı okudum ve aracın kendi amortisörlerini bu şekilde bi sistem yapıp ön rot kolu ve dingil e bağlamayı düşünüyorum

şimdi sorum şudur
takacağım amortisörler gazlı 1 çift ters bağlayaraktan oluşacak itme kuvvetini nötr leyeceğiz fakat bu amortisörler yatay çalışmaya uygun değil gibi geldi bana yatık bi şekilde amortisöre açma kapatma yaptırdığımda daha kolay bi şekilde acıp kapandığını gördüm ama yine de bi kuvvet uyguluyor. ne dersiniz
ağır hizmet tipi direksiyon amortisörü 1200 tl kendi amortisörlerimi uygulamak ise bedava..
denemeli miyim ?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,793
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst