Sandras Gökyüzü Gözlem Şenliği

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selin22 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,367

selin22

Kamp I
Mesajlar
138
Tepkime Puanı
155
Yer
Bodrum/İstanbul
5-8 Ağustos tarihleri arasında Sandras dağında gökyüzü gözlem şenliği yapılacak. Biz teleskobumuzu da alıp karavanımız ile orada olacağız. Etkinlik ücretsiz olup karavan ile gelmek isteyenler için de konaklama imkanı olacaktır. Katılım için aşağıdaki bilgilendirme yazısındaki formu doldurmanız yeterli. Etkinliğin detayları söyle:

Sandras Etkinliğinde Sizden İstediklerimiz ve Size Vereceklerimiz

Uzun ama çok gerekli bir metin hazırladık sizler için. Merak ettiğiniz her şey var içinde. Unutmayın biz gökyüzü fotoğrafçıları size sadece karanlık bir gökyüzü vereceğiz ama bunun yanında sizlere ve çocuklarınıza bilimsel etkinlik yapacağız. Bu bilimsel proğramı da yakın zamanda paylaşacağız. Organizasyon komitesi sizler için neler hazırlıyor yine aşağıda bulacaksınız.

Katılım formunu hemen doldurmanıza gerek yok, ne zaman gelmeniz kesinleşir lütfen o zaman doldurun. Unutmayın bir kontenjanımız yok, her isteyen gelebilir ama formu doldurduktan sonra ben gelemiyorum adımı silin derseniz bizler zorluk yaşıyoruz, o nedenle garanti gelecekseniz o zaman formu doldurmanızı istiyoruz. Lütfen yanınızda gelecek çocuklarınız için de formu ayrı ayrı doldurmanızı rica ediyoruz. Sevgilerimle...
_____________________________
05-08 AĞUSTOS 2021 ETHEM HOCA’YLA GÖKYÜZÜ GÖZLEM ŞENLİĞİ - TOPUKLU YAYLASI-BEYAĞAÇ-DENİZLİ
Ülkemizin batısındaki en karanlık, yıldızların en güzel gözükeceği coğrafyalardan birinde düzenlenecek gökyüzü gözlem şenliğine tüm gökyüzü sevdalılarını davet ediyoruz. Şenliğin herkesi mutlu edecek, en güzel şekilde gerçekleştirilmesi için tüm katılımcılarımızın uymasını rica ettiğimiz birtakım kurallar belirlenmiş olup, katılımcılara yol göstermesi için bu kuralları ve şenlik olarak katılımcılara ne vaat ettiğimizi sizlere aktarmak istiyoruz.
NASIL KAYDOLABİLİRİM?
Etkinliğimiz Denizli’nin Beyağaç ilçesi sınırlarında kalan 1530 rakımlı Topuklu Yaylası’nda düzenlenecek. Etkinlik planlamamıza yardımcı olabilmeniz için sizlerden ilk ricamız muhakkak kayıt formunu doldurmanızdır. Kayıt formunu dolduranların bilgisi girişte kontrol edilecek olup alana kaydolmadan gelenleri pandemi ve güvenlik tedbirleri nedeniyle bir süre kontrol amaçlı bekletmek durumunda kalacağız. 1 dakika içinde doldurabileceğiniz basit kayıt formumuz şurada: SANDRAS GÖKYÜZÜ GÖZLEM ŞENLİĞİ (beraber geleceğiniz tüm kişileri de aynı bağlantıdan ayrı ayrı kaydetmeniz bizim için önem taşıyor).
NASIL ULAŞIRIM?
Denizli il merkezine ulaşım otobüs, tren veya uçak ile mümkündür. Otobüs ile Denizli’ye gelenler, DENİZLİ OTOGARI’nın alt katından kalkan “BEYAĞAÇ MİNİBÜSLERİ’ne binebilirler (Yönlendirme levhalarını takip edebilirsiniz). DENİZLİ TREN GARI, DENİZLİ OTOGARI’nın tam karşısındadır. Trenle gelenler ana caddeye çıktıklarında karşı tarafa geçerek DENİZLİ OTOGAR’ına ulaşabilirler. Uçakla gelenlerin Havaalanı servis aracı şoförüne “Otogarda ineceklerini” söylemeleri yeterli olacaktır.
Kayıt formunda minibüs seçeneğini seçenler organizasyon komitesi tarafından Ağustos başında aranacaktır, bu nedenle kaydolurken ulaşılabilir bir telefon numarası vermeniz önemlidir. Eğer size herhangi bir sebepten ulaşan olmadıysa ve minibüs kullanmak istiyorsanız Kalebey YEG’e 0539 383 55 83 telefon numarası üzerinden ulaşabilirsiniz. Önceden ulaşım saatlerini bizimle paylaşanlara bu şekilde Denizli’den itibaren özel sefer düzenlenecektir. Aksi takdirde minibüslerin genel yoğunluğuna göre sıra beklemeniz ve ilçeye vardıktan sonra yaylaya çıkan bir minibüs için tekrar beklemeniz gerekebilir, bu nedenle otogarda beklemek istemeyenlerin belirtilen numara üzerinden (whatsapp da kabul ediliyor) otogarda hazır oluş saatlerini isim soyisim ve kişi sayısı bilgisi ile en az 1 gün öncesinden bize iletmenizi rica ediyoruz. Bu şekilde bizimle bilgi paylaşanların Beyağaç’a vardığında hiç beklemeden araç değiştirerek Topuklu Yaylası’na ulaşımı da sağlanmış olacaktır.
Bu hizmetten yararlanmayacak olanlar için, Beyağaç ile Topuklu Yaylası arasındaki ulaşım ilçe içi minibüslerle sağlanmaktadır. Her gün Topuklu Yaylasından Beyağaç’a saat 15.00 gidiş, saat 17.00 dönüş olacak şekilde servis kaldırılacaktır.
Ulaşım ücretleri şu şekildedir (şoföre verilecektir) Denizli – Beyağaç : 23.5 TL (bekleme yapmadan özel servisle gelmek isteyenler için 40 TL), Beyağaç – Topuklu Yaylası (etkinlik alanı) 15 TL. Önceden Kalebey YEG ile yukarıda verilen telefon numarası üzerinden iletişime geçen veya Kalebey tarafından aranıp organizasyonu ayarlayanlar için Denizli merkezden doğrudan etkinlik alanına kaldırılacak araçların ücreti 40 TL’dir. Dönüşünüzü de aynı ücretleri göz önüne alarak planlamanızı öneririz.
ETKİNLİK ALANINDA HANGİ HİZMETLERDEN YARARLANACAĞIM?
Alanda kurulacak 2 jeneratör ile teleskop sahiplerine ve katılımcıların basit elektrik gereksinimleriyle sınırlı kalmak (telefon şarjı vb.) şartıyla elektrik hizmeti verilecektir.
Programda belirtilenecek sunumlarda kullanmak üzere 500 kişilik ses sistemi, projeksiyon sistemi ve sunum ortamı kurulacaktır.
15 adet tuvalet kurulacak olup kullanım için 1 TL ücret alınacak ve temizlik hizmetleri temin edilecektir.
Şenlik boyunca her türlü yeme içme ihtiyacınızı alanda kurulacak olan, yörede yaşayanların satış yapacağı stantlardan gerçekleştirebilirsiniz (menü zenginliğimize güveniyoruz).
Denizli’den itibaren afişlerle tanıtım yapılacak, ulaşım rotaları üzerinde yönlendirici tabelalar yerleştirilecektir.
Hizmet verecek bir revir odasının yanı sıra günboyu doktoru ve hemşiresi bulunan bir ambulans olası sağlık sorunlarına karşı hazır bulundurulacaktır.
Küçük katılımcılarımız için yapılacak yarışmalarda başta teleskoplar olmak üzere sürpriz hediyeler verilecektir.
Yine çocuklarımız için kurulacak atölyelerde gerekli malzemeler tarafımızdan temin edilecektir.
Program boyunca kurulacak atölyeleri de kapsayacak şekilde tüm etkinlik programı kısa süre içinde ayrıca ilan edilecektir.
ETKİNLİK ALANINA GİRİŞİM NASIL OLACAK?
Etkinliğimizi hijyeni ve güvenliği sağlamak adına pandemi tedbirlerine göre gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla yayla girişinde herkes “KAMP RESEPSİYON SORUMLUSU”na T.C. Nüfus Cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi gösterecek (başka kimlik kartları kabul edilmeyecektir) ve “TOPUKLU YAYLASI KONAKLAMA KARTI”nı dolduracaktır. Ayrıca girişte HES kontrolü de gerçekleştirilecektir. Gözlem şenliğinde diğer katılımcılara rahatsızlık verilmemesi amacıyla alana giriş için son saat 20:00’dir, bu saatten sonra alana gelenler ancak araçlarını yayladan görünmeyen bir mesafede bırakıp geriye kalan yolu yürüyerek girmeleri şartıyla kabul edilecektir.
NEREDE KONAKLAYABİLİRİM?
Konaklama herkesin beraberinde getireceği çadırlarda gerçekleştirilmesi esastır. Bununla birlikte “yer bulunması durumunda” etkinlik alanında bulunan bungalowlarda konaklamanız da mümkündür. 2 kişilik tasarlanan bu bungalowlarda oda ücreti günlük 200 TL’dir. Daha fazla konfor isteyenler için 20 km mesafede olan “Hanay Evleri”nde konaklama ücreti kahvaltı dahil 2 kişilik odada günlük 300 TL, 3 kişilik odada günlük 420 TL’dir. Her iki konaklama opsiyonunda da rezervasyonlar 15 Temmuz 2021 tarihinden itibaren açılacaktır.
ETKİNLİK ALANINDA UYMAM GEREKEN KURALLAR VE BİLMEM GEREKENLER NELER?
Çadırlar ve araçlar kaosun engellenmesi için belirtilen alanlarda konumlandırılmak durumundadır. Sahada size yer gösterilecektir.
Şenlikte kendi aracınızla giriş çıkışınız 20:00 – 05:00 saatleri arasında ışık disiplinini sağlamak amacıyla yasaktır, buna göre planlarınızı yapmanızı rica ediyoruz.
Alanda gözlem kalitesini sağlamak için, ışık yakmanız gerektiği durumlarda sadece kırmızı ışık veren kafa lambası ve fenerler kullanmak serbesttir, telefon ışıklarınızı, beyaz fenerlerinizi kullanmak istiyorsanız alanda size ücretsiz temin edilecek kırmızı malzemeleri size gösterileceği şekilde takarak kullanmanız zorunludur.
Etkinlik boyunca ateş ve mangal yakılmayacaktır. Sıcak yiyecek ihtiyacınızı 24 saat alanda size sunulacak ücretli yemek hizmetlerinden faydalanarak karşılayabilirsiniz.
Covid-19 pandemi tedbirleri kapsamında belirlenen kurallar, kişisel temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulması zorunludur.
Geceleri soğuk gündüzleri ise sıcak olmasını bekliyoruz. Güneş kreminin yanı sıra bol miktarda sıcak tutacak kıyafet bulundurmanız önerilmektedir. Özellikle ilk kez katılacaklar için ağustos ayında yaylada gecelerin ne kadar soğuk olabileceği sizi şaşırtabilir mutlaka tedarikli olunuz.
ETKİNLİK KİMLERİN DESTEĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Bu organizasyon, Kalebey YEG ve Beyağaç Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilecektir. Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği (www.kalebeyyeg.com), Avrupa Birliği desteğiyle Kale ve Beyağaç ilçelerinde hizmet verecek şekilde 2019’da kurulmuştur ve yörenin kırsal kalkınması amacıyla faaliyet göstermektedir. Organizasyonun yürütülmesi için çoğunluğu öğrenciler ve işsiz gençlerden oluşturulacak ekipler sahada faaliyet gösterecek ve bu güzel etkinlikten herkesin memnun ayrılması için çalışacaktır. Tüm katılımcılarımız ve emek verenlerimiz için güzel bir etkinlik olmasını diliyoruz.
 

Etiketler
5-8 Ağustos tarihleri arasında Sandras dağında gökyüzü gözlem şenliği yapılacak. Biz teleskobumuzu da alıp karavanımız ile orada olacağız. Etkinlik ücretsiz olup karavan ile gelmek isteyenler için de konaklama imkanı olacaktır. Katılım için aşağıdaki bilgilendirme yazısındaki formu doldurmanız yeterli. Etkinliğin detayları söyle:

Sandras Etkinliğinde Sizden İstediklerimiz ve Size Vereceklerimiz

Uzun ama çok gerekli bir metin hazırladık sizler için. Merak ettiğiniz her şey var içinde. Unutmayın biz gökyüzü fotoğrafçıları size sadece karanlık bir gökyüzü vereceğiz ama bunun yanında sizlere ve çocuklarınıza bilimsel etkinlik yapacağız. Bu bilimsel proğramı da yakın zamanda paylaşacağız. Organizasyon komitesi sizler için neler hazırlıyor yine aşağıda bulacaksınız.

Katılım formunu hemen doldurmanıza gerek yok, ne zaman gelmeniz kesinleşir lütfen o zaman doldurun. Unutmayın bir kontenjanımız yok, her isteyen gelebilir ama formu doldurduktan sonra ben gelemiyorum adımı silin derseniz bizler zorluk yaşıyoruz, o nedenle garanti gelecekseniz o zaman formu doldurmanızı istiyoruz. Lütfen yanınızda gelecek çocuklarınız için de formu ayrı ayrı doldurmanızı rica ediyoruz. Sevgilerimle...
_____________________________
05-08 AĞUSTOS 2021 ETHEM HOCA’YLA GÖKYÜZÜ GÖZLEM ŞENLİĞİ - TOPUKLU YAYLASI-BEYAĞAÇ-DENİZLİ
Ülkemizin batısındaki en karanlık, yıldızların en güzel gözükeceği coğrafyalardan birinde düzenlenecek gökyüzü gözlem şenliğine tüm gökyüzü sevdalılarını davet ediyoruz. Şenliğin herkesi mutlu edecek, en güzel şekilde gerçekleştirilmesi için tüm katılımcılarımızın uymasını rica ettiğimiz birtakım kurallar belirlenmiş olup, katılımcılara yol göstermesi için bu kuralları ve şenlik olarak katılımcılara ne vaat ettiğimizi sizlere aktarmak istiyoruz.
NASIL KAYDOLABİLİRİM?
Etkinliğimiz Denizli’nin Beyağaç ilçesi sınırlarında kalan 1530 rakımlı Topuklu Yaylası’nda düzenlenecek. Etkinlik planlamamıza yardımcı olabilmeniz için sizlerden ilk ricamız muhakkak kayıt formunu doldurmanızdır. Kayıt formunu dolduranların bilgisi girişte kontrol edilecek olup alana kaydolmadan gelenleri pandemi ve güvenlik tedbirleri nedeniyle bir süre kontrol amaçlı bekletmek durumunda kalacağız. 1 dakika içinde doldurabileceğiniz basit kayıt formumuz şurada: SANDRAS GÖKYÜZÜ GÖZLEM ŞENLİĞİ (beraber geleceğiniz tüm kişileri de aynı bağlantıdan ayrı ayrı kaydetmeniz bizim için önem taşıyor).
NASIL ULAŞIRIM?
Denizli il merkezine ulaşım otobüs, tren veya uçak ile mümkündür. Otobüs ile Denizli’ye gelenler, DENİZLİ OTOGARI’nın alt katından kalkan “BEYAĞAÇ MİNİBÜSLERİ’ne binebilirler (Yönlendirme levhalarını takip edebilirsiniz). DENİZLİ TREN GARI, DENİZLİ OTOGARI’nın tam karşısındadır. Trenle gelenler ana caddeye çıktıklarında karşı tarafa geçerek DENİZLİ OTOGAR’ına ulaşabilirler. Uçakla gelenlerin Havaalanı servis aracı şoförüne “Otogarda ineceklerini” söylemeleri yeterli olacaktır.
Kayıt formunda minibüs seçeneğini seçenler organizasyon komitesi tarafından Ağustos başında aranacaktır, bu nedenle kaydolurken ulaşılabilir bir telefon numarası vermeniz önemlidir. Eğer size herhangi bir sebepten ulaşan olmadıysa ve minibüs kullanmak istiyorsanız Kalebey YEG’e 0539 383 55 83 telefon numarası üzerinden ulaşabilirsiniz. Önceden ulaşım saatlerini bizimle paylaşanlara bu şekilde Denizli’den itibaren özel sefer düzenlenecektir. Aksi takdirde minibüslerin genel yoğunluğuna göre sıra beklemeniz ve ilçeye vardıktan sonra yaylaya çıkan bir minibüs için tekrar beklemeniz gerekebilir, bu nedenle otogarda beklemek istemeyenlerin belirtilen numara üzerinden (whatsapp da kabul ediliyor) otogarda hazır oluş saatlerini isim soyisim ve kişi sayısı bilgisi ile en az 1 gün öncesinden bize iletmenizi rica ediyoruz. Bu şekilde bizimle bilgi paylaşanların Beyağaç’a vardığında hiç beklemeden araç değiştirerek Topuklu Yaylası’na ulaşımı da sağlanmış olacaktır.
Bu hizmetten yararlanmayacak olanlar için, Beyağaç ile Topuklu Yaylası arasındaki ulaşım ilçe içi minibüslerle sağlanmaktadır. Her gün Topuklu Yaylasından Beyağaç’a saat 15.00 gidiş, saat 17.00 dönüş olacak şekilde servis kaldırılacaktır.
Ulaşım ücretleri şu şekildedir (şoföre verilecektir) Denizli – Beyağaç : 23.5 TL (bekleme yapmadan özel servisle gelmek isteyenler için 40 TL), Beyağaç – Topuklu Yaylası (etkinlik alanı) 15 TL. Önceden Kalebey YEG ile yukarıda verilen telefon numarası üzerinden iletişime geçen veya Kalebey tarafından aranıp organizasyonu ayarlayanlar için Denizli merkezden doğrudan etkinlik alanına kaldırılacak araçların ücreti 40 TL’dir. Dönüşünüzü de aynı ücretleri göz önüne alarak planlamanızı öneririz.
ETKİNLİK ALANINDA HANGİ HİZMETLERDEN YARARLANACAĞIM?
Alanda kurulacak 2 jeneratör ile teleskop sahiplerine ve katılımcıların basit elektrik gereksinimleriyle sınırlı kalmak (telefon şarjı vb.) şartıyla elektrik hizmeti verilecektir.
Programda belirtilenecek sunumlarda kullanmak üzere 500 kişilik ses sistemi, projeksiyon sistemi ve sunum ortamı kurulacaktır.
15 adet tuvalet kurulacak olup kullanım için 1 TL ücret alınacak ve temizlik hizmetleri temin edilecektir.
Şenlik boyunca her türlü yeme içme ihtiyacınızı alanda kurulacak olan, yörede yaşayanların satış yapacağı stantlardan gerçekleştirebilirsiniz (menü zenginliğimize güveniyoruz).
Denizli’den itibaren afişlerle tanıtım yapılacak, ulaşım rotaları üzerinde yönlendirici tabelalar yerleştirilecektir.
Hizmet verecek bir revir odasının yanı sıra günboyu doktoru ve hemşiresi bulunan bir ambulans olası sağlık sorunlarına karşı hazır bulundurulacaktır.
Küçük katılımcılarımız için yapılacak yarışmalarda başta teleskoplar olmak üzere sürpriz hediyeler verilecektir.
Yine çocuklarımız için kurulacak atölyelerde gerekli malzemeler tarafımızdan temin edilecektir.
Program boyunca kurulacak atölyeleri de kapsayacak şekilde tüm etkinlik programı kısa süre içinde ayrıca ilan edilecektir.
ETKİNLİK ALANINA GİRİŞİM NASIL OLACAK?
Etkinliğimizi hijyeni ve güvenliği sağlamak adına pandemi tedbirlerine göre gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla yayla girişinde herkes “KAMP RESEPSİYON SORUMLUSU”na T.C. Nüfus Cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi gösterecek (başka kimlik kartları kabul edilmeyecektir) ve “TOPUKLU YAYLASI KONAKLAMA KARTI”nı dolduracaktır. Ayrıca girişte HES kontrolü de gerçekleştirilecektir. Gözlem şenliğinde diğer katılımcılara rahatsızlık verilmemesi amacıyla alana giriş için son saat 20:00’dir, bu saatten sonra alana gelenler ancak araçlarını yayladan görünmeyen bir mesafede bırakıp geriye kalan yolu yürüyerek girmeleri şartıyla kabul edilecektir.
NEREDE KONAKLAYABİLİRİM?
Konaklama herkesin beraberinde getireceği çadırlarda gerçekleştirilmesi esastır. Bununla birlikte “yer bulunması durumunda” etkinlik alanında bulunan bungalowlarda konaklamanız da mümkündür. 2 kişilik tasarlanan bu bungalowlarda oda ücreti günlük 200 TL’dir. Daha fazla konfor isteyenler için 20 km mesafede olan “Hanay Evleri”nde konaklama ücreti kahvaltı dahil 2 kişilik odada günlük 300 TL, 3 kişilik odada günlük 420 TL’dir. Her iki konaklama opsiyonunda da rezervasyonlar 15 Temmuz 2021 tarihinden itibaren açılacaktır.
ETKİNLİK ALANINDA UYMAM GEREKEN KURALLAR VE BİLMEM GEREKENLER NELER?
Çadırlar ve araçlar kaosun engellenmesi için belirtilen alanlarda konumlandırılmak durumundadır. Sahada size yer gösterilecektir.
Şenlikte kendi aracınızla giriş çıkışınız 20:00 – 05:00 saatleri arasında ışık disiplinini sağlamak amacıyla yasaktır, buna göre planlarınızı yapmanızı rica ediyoruz.
Alanda gözlem kalitesini sağlamak için, ışık yakmanız gerektiği durumlarda sadece kırmızı ışık veren kafa lambası ve fenerler kullanmak serbesttir, telefon ışıklarınızı, beyaz fenerlerinizi kullanmak istiyorsanız alanda size ücretsiz temin edilecek kırmızı malzemeleri size gösterileceği şekilde takarak kullanmanız zorunludur.
Etkinlik boyunca ateş ve mangal yakılmayacaktır. Sıcak yiyecek ihtiyacınızı 24 saat alanda size sunulacak ücretli yemek hizmetlerinden faydalanarak karşılayabilirsiniz.
Covid-19 pandemi tedbirleri kapsamında belirlenen kurallar, kişisel temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulması zorunludur.
Geceleri soğuk gündüzleri ise sıcak olmasını bekliyoruz. Güneş kreminin yanı sıra bol miktarda sıcak tutacak kıyafet bulundurmanız önerilmektedir. Özellikle ilk kez katılacaklar için ağustos ayında yaylada gecelerin ne kadar soğuk olabileceği sizi şaşırtabilir mutlaka tedarikli olunuz.
ETKİNLİK KİMLERİN DESTEĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Bu organizasyon, Kalebey YEG ve Beyağaç Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilecektir. Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği (www.kalebeyyeg.com), Avrupa Birliği desteğiyle Kale ve Beyağaç ilçelerinde hizmet verecek şekilde 2019’da kurulmuştur ve yörenin kırsal kalkınması amacıyla faaliyet göstermektedir. Organizasyonun yürütülmesi için çoğunluğu öğrenciler ve işsiz gençlerden oluşturulacak ekipler sahada faaliyet gösterecek ve bu güzel etkinlikten herkesin memnun ayrılması için çalışacaktır. Tüm katılımcılarımız ve emek verenlerimiz için güzel bir etkinlik olmasını diliyoruz.
Selin Hanım merhaba;

Şenlikte çektiğiniz fotoğrafları sosyal medyada paylaşırken instagram.com/astrophotographyturkey ve twitter.com/astrophototurk 'i etiketlemeyi unutmayın. Ayrıca hesaplarımızı takip ederseniz mutlu oluruz. Şimdiden iyi eğlenceler. 🙋‍♂️
 



Güzel bir etkinlik, kayıt oldum katılacağım ancak teleskopum yok teleskop konusunda yeterli bilgimde yok
Alanda ben de dahil bir çok kişinin teleskobu olacak. Bizler vasıtasıyla hem gökyüzü cisimlerine yakından bakabilir hem de bilgi alabilirsiniz. Dürbününüz varsa getirebilirsiniz. Karanlık alanlarda dürbünle de gözlem yapmak çok keyiflidir. Bir de telefonunuza da gelmeden skyview gibi bir gökyüzü uygulaması indirirseniz gözlemlediğiniz cisimler hakkında detaylı bilgiye bu tür uygulamalar sayesinde de erişebilirsiniz.
 



Alanda ben de dahil bir çok kişinin teleskobu olacak. Bizler vasıtasıyla hem gökyüzü cisimlerine yakından bakabilir hem de bilgi alabilirsiniz. Dürbününüz varsa getirebilirsiniz. Karanlık alanlarda dürbünle de gözlem yapmak çok keyiflidir. Bir de telefonunuza da gelmeden skyview gibi bir gökyüzü uygulaması indirirseniz gözlemlediğiniz cisimler hakkında detaylı bilgiye bu tür uygulamalar sayesinde de erişebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim, 10 x 50 dürbünüm var umarım işe yarar.
kamp alanında görüşmek üzere selamlar.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst