Satılık Ambulans Minibüs Karavan Için

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mystic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,582

mystic

Ana Kamp
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
1
Yer
izmir
Sahibinden comda van panelvan bölümü VW transporter detay ve açıklama için EB925901 F5BC 4DE6 836C 4F1A9902D80A EB925901 F5BC 4DE6 836C 4F1A9902D80A 2F61EE98 4DBB 44B7 9232 B17BF49BDFDC 1D7B1B75 3FFE 4E86 A3F3 6E785CC481C7 28838E5E 612E 4CC5 BD52 56E2BF14AD32
 

Etiketler
ambulanstan çıkan araçların içinde kalan raf vb şeyler nedeniyle karavana uygun olduğu gibi bir inanış nerden çıktı bilemiyorum. ambulanstan, minibüsten ya da panelvan dan karavan yapmak arasında çok bir fark yok. arac ne olursa olsun mutlaka soyulup karavan mobilyası ile donatılıyor. yanlış bir pazarlama stratejisi
 

ambulanstan çıkan araçların içinde kalan raf vb şeyler nedeniyle karavana uygun olduğu gibi bir inanış nerden çıktı bilemiyorum. ambulanstan, minibüsten ya da panelvan dan karavan yapmak arasında çok bir fark yok. arac ne olursa olsun mutlaka soyulup karavan mobilyası ile donatılıyor. yanlış bir pazarlama stratejisi
Yanlış ambulans araçlar standart araçlardan farklı ve fazla donanıma sahiptir mesela çift klimalıdır arkadan ikinci klima ünitesine ulaşımı vardır, ayrıca tavanda elektrikli fan vardır ,ayrıca aydınlatma unitesi fazladır, ayrıca bazen 4x4 dür ,ayrıca göstergede fazladan switch vardır siren, ışıldak için, perdeleri farklıdır,kisaca ambulans araç standart aracı döver

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Çoğu zaman da ayna mahrutisi seridir sürat için fast axles diye cavur bunlar icin daha fazla para ister

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

söyledikleriniz bazı durumlarda avantaj olarak kabul edilebilir ama çoğunluk için pek faydası olmayan özellikler.

* çift klima olması iyi bir şey ancak ülkemizde büyük çoğunluk daha tek klima bile kullanamıyor, bir çok dönüşümde araç üstünde mevcut olan ünitelerin de söküldüğünü görüyoruz. çünkü karvancıların tamamına yakını yanlış tercihler veya yönlendirmeler nedeniyle enerji sorununu çözebilmiş değil. bakınız başlıkların çoğu enerji ile ilgili. kağıt üstünde avantajlı olan çift klima maalesef ülkemiz için çok anlam ifade etmez.

* tavanda elektrikli fan da iyi bir şey, yerleşim planına göre istediğimiz noktadaysa, sessiz çalışıyorsa, düşük tüketimli ise hele bir de çift yönlü çalışırsa tadından yenmez. ancak j9 minübüsler ve bazı otobüslerdeki gibi ise çok işe yaramaz. ayrıca düşük tüketimli ve sessiz bilgisayar fanları varken ve istediğimizde yer değiştirebiliyorken neden sabit fan isteyelim. ben iki adet 12cm çapında bilgisayar fanı kullanıyorum ve çok memnunum.

* aydınlatma maalesef çok abartılıyor, şerit led ler çıktığından beri bilhassa satılık ilani cikan karavanların çoğu köfte arabası ya da pavyon gibi rengarenk oldu. aydınlatmadan maksat önümüzü görmek değil mi? önümüzü görecek kadar ışık olsun yeter. ben çoğu zaman eski s3 telefonun ışığını kullanıyorum (powerbanktan dolum yapabiliyorum, hafif, taşınabilir, şarjı çooook uzun süre gidiyor). iğneye iplik geçirmeyecekseniz fazla aydınlatmaya ihtiyaç olmasa gerek.

* evet bazen 4x4 olurlar ve o 4x4 çoğunlukla arızalı ya da iptal edilmiş olur, şanslıysanız çalışan bulursunuz. 4x4 kullanım sadece belli bir kitleye hitap eder ve o kitlenin araç seçimi ve kamp şekli çoğunlukla farklı oluyor. kalan kısım için 4x4 ifadesi olası arızada çıkacak masrafı ve yakıt tüketimini hatırlatır.

* fazladan switch vardır ve genelde ön panelde direksiyona yakındır. kullanmak için her seferinde ön kısma gitmek gerekir. ben onu söker istediğim yere taşırım diyebilirsiniz. n11 de marin tip 5 li panel 82 tl (ücretsiz kargo). avantaj kısmını konuyu takip edenler değerlendirsin.

* perdeleri farklı olabilir. bekarlar için fark etmeyebilir ama evli olanların (es durumundan) o perdeleri kullanacağını düşünmüyorum. o perdeler hijyen, uymadı vb. nedenlerle mutlaka değişir. perde rayları ya da kornişleri avantaj olarak görmüyorum. tekli kablo kanalı ile basit ve sıradan bir şekilde ya da fırça sapına pinoteks veya bezir yağı uygulayıp dekoratif bir şekilde halledilebilir.

* mahrutinin seri olması aracın standart araca göre daha hızlı gitmesi genelde sakin bir sürüş önerilen karavanlar için nasıl bir avantaj sağlar bilemedim.

bu farklı konuya değişik açılardan bakmaya devam edelim. akü, solar panel, amper okumaktan gına geldi. biraz da farklı şeyler tartışalım
 
Son düzenleme:



Bana kalsa klimasiz bisiklet bile alınmaz , kamp aracı arazi kabiliyetli değilse nasıl bir kamp aracı , asfaltan gel asfalttan git ne yapayım ben öyle karavanı ... tercihler

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

benim yazdiklarim baslikta belirtilen ''karavan icin'' ibaresi icin gecerli . kamp araci dediginiz zaman isler degisir. yoldan ayrilip araziye girmek soz konusu olursa daha da degisir. dogal olarak arac tipi de degisir. ne yapayim ben ambulanstan cikma minibusu :smiley: derim
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst