Scout 800b Restorasyon Projem

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baysal27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,125

Maşallah maşallah ben nazar değecek diye paylaşmaya korkardim :smiley: muazzam bir çalışma, inanılmaz nadir ve güzel bir araç.

İşte proje budur sizin gibi güzel insanlara ihtiyacı var memleketin.restorasyon dediğin böyle yarısı el emeği göz nuru olur.cok duygulandım

S60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Selamun aleyküm Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin biz restorasyon aşamasını takip ederken keyif aldık eminim uğraşması daha keyifli olmuştur darısı benim entere diyip iyigünler diliyorum
 

Arkadaşlar merhaba. Yeni bir projeye girişeceğimizden ötürü aracımızı satmaya karar verdik. Aracımın hikayesini zaten biliyorsunuz.

Sahibinden aracılığyla 600606371 nolu ilan numaralı ilanla ulaşabilirsiniz. Hardtop haricinde soft top da bulunmakta.

Özet olarak ;
Araç 1971 model olup sağlık bakanlığı hibesinden çıkmadır.
2016 yazında 1 yıllık bir restorasyon sürecine başlanıp uçtan uca yenilenmiştir. İçi ve dışı orjinaline sağdık kalarak ustaca yenilenmiştir. Baştan sonra restorasyon süreci fotoğraflanmıştır. Gezenbilir adlı sitede restorasyon hikayemiz bulunmaktadır. Dileyene bilgi verilir.
Orjinal sıralı 6 silindir 3000 litrelik 231 cui benzinli motora sahiptir. Motor restorasyon sırasında yenilenmiştir. Özel yapım headers egzoslarla amerikan sesi ve güç artışı sağlanmıştır. Sürüşü , direksiyon ve freni mükemmel durumdadır.
Sürüş keyfinin günümüze uygun olmasından ve motor gücünün kontolü açısından hidrolik direksiyon ve disk fren dönüşümleri yapılmıştır.
Aracın hem hardtopu hemde katlanabilir softopu bulunmaktadır. Tamamen üstü açık olarak da kullanılabilir. Restorasyon sonrasında nemden uzak kapalı garajda tutulmuştur.
Restorasyon sonunda araç muayenesinden tek seferde kusursuz olarak 2017 yazında geçmiştir. 2019 yaz a kadar muayenesi bulunmaktadır.
Aracın yıllık vergisi 200 Tl dir.

4

1
2
3
5
7
 
Son düzenleme:

Ufak ufak sağı solu toparlamaya başl
karburator weberin hangi modeli?ve altindaki falansi dikkatimi cekti.bi gorme sanzimiz nedir? tek bogaz manifodu cift bogazla beslemissinizki burda yakit duvarlara carpmamali
 



Merhaba benim adım Sinan Erzurum dan yazıyorum. Bende de 1970 scout 800 var iletişim numaram 05334092334 scout u olan arkadaşlarla tanışmak istiyorum. Mümkünse iletişim kuramınızı bekliyorum.
 


Öncelikle herkese selamlar. Bende de birtane baba yadigarı bir Inter var 800b modeli araç bayandır yatıyor. Kupası kötü durumda hangi kaportacı ya gösterdiysem bu kupa olmaz kaynak dahi tutmaz dedi ve bende bı tane kupa bakıyorum. Yadigarı toplamam gerek hatırası var. Elinde olan yada haberi olan arkadaşlarım kardeşlerim abilerim yardımcı olursanız sevinirim. Trabzon selim Mengüç 05399621708
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst