Shantigo Motokaravan İle Riva Adria Karavan Kampı Deneyimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezenbilir Pusula Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,898

Gezenbilir Pusula

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
10
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Merhaba, Shantigo’dan erkek arkadaşımla kiraladığımız motokaravanla 2 günlük yolculuğumuzu, kiralama sürecini ve karavan kampı olarak tercih ettiğimiz Riva Adria’daki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle bunun ilk motokaravan kiralama deneyimimiz olduğunu söyleyeyim, hatta erkek arkadaşım için bu ilk karavan seyahatiydi ama benden çok daha hızlı ortama adapte olduğunu söyleyebilirim, boyunu saymazsak :smiley:

Kendi aracımızla Shantigo’nun Kurtköy’deki ofisine bizi daha önce bilgilendirdikleri saatte vardık. Motokaravanın en büyük avantajı ek bir sürücü belgesi prosedürüne takılmadan B2 ehliyetle kullanabiliyor olmanız. Biz yine de işimizi sağlama almak için bu süreçte her şeyi Shantigo ekibine sorarak hazırlıklı gittik.

Photo 2023 02 21 16 37 09


Ofiste karşılama çok hızlı gerçekleşti, hemen kısa bir eğitime alındık. Karavanı görmeden önce size karavan kültürünü ve dikkat etmeniz gerekenleri tüm detaylarıyla anlatıyorlar. Karavan kampı tercih edeceğimizi öğrenince ona göre bir yol haritası da çizdiler. Bir de sertifika sözü almıştık fakat henüz elimize ulaşmadığı için sizlerle paylaşamıyorum.

Ardından yola çıkacağımız karavanı incelemek için alana indik. Buradaki en büyük eksiklik bizce bir kullanım kılavuzunun olmaması. Karavan almaya karar vermek için öncesinde bir kiralama yapmak istiyorsanız, verilen yoğun bilgiden dolayı kafanız biraz karışabilir. Karavanın dış kısmında tente, duş alanı, su deposu doldurma alanı, ek bir priz ve USB çıkışı, kasetli tuvalet haznesinin bulunduğu alan gibi birçok çıkış var ama kullanımı kolaylaştırmak adına priz harici kısımları tek bir alanda toplamışlar. Gri su atık kısmı içinse 2 farklı seçenek var yazının devamında sizlere o kısmı detaylı anlatacağım.


İç kısmına geldiğimizde inanılmaz konforlu bir alanla karşılaştık açıkçası. Karavan 4 kişilik ama 3 kişi için daha ideal boyutlarda olduğunu söyleyebiliriz. İç kısımda her şeyi tek bir panelden görebileceğiniz bir kontrol paneliniz (tablet) mevcut. Aydınlatmadan, su tahliyesine ve havalandırmaya kadar her şeyi bu panelden yönetebiliyorsunuz. Sürücü koltukları çevrilebilir ve masa kısmı aşağı indirildiğinde 1 kişilik daha yatak opsiyonu oluşuyor. Çarşaf yastık nevresim ve yorganlar için önceden kişi sayısını belirtmenizde fayda var. Gelecek kişi sayısına göre bunlar önceden hazırlanıyor.

Photo 2023 02 21 16 37 17


Mutfak kısmında pişirme için ihtiyacınız olacak tava, tencere, çatal kaşık seti, bardaklar, 1 adet küçük meyve bıçağı, çaydanlık ve tabak ile kaseler mevcut. Yolculuk sırasında düşmemesi için de streçlenmiş halde size teslim ediliyor. Bizim tavsiyemiz, ekstra bıçak götürmeniz, yemekle uğraşacak olursanız gelen bıçak yetersiz kalabiliyor. Bir de ocağı yakabilmeniz için mutlaka bir çakmağa ihtiyacınız olacak. Bizim gözümüzden kaçmıştı. Ek olarak birkaç tane bez götürmenizde fayda var, çünkü alanınız çok dar olduğundan çıkan bulaşıkları kurutma işlemini hızlandırmak isteyebilirsiniz.

Photo 2023 02 21 16 37 21


Tuvalet banyo kısmını gittiğimiz karavan kamp alanında duş ve tuvalet imkânı sağlandığı için çok detaylı bir şekilde inceleme fırsatım olmadı açıkçası ama karavanlarda genel olarak çok konforlu bir tuvalet ve duş imkânı beklememenizde fayda var.

Dolap alanlarına gelecek olursak, çok fazla dolap alanı ayrılmış. Bavul için ise biz yatak altındaki boşluğu tercih ettik. Burada size bir tavsiye vermek istiyorum, biz 2 tane askıyı da yanımızda bulundurmayı tercih ettik. Bahar veya kış aylarında karavan seyahati yapacaksanız kıyafetlerinizin ıslanma ihtimaline karşı siz de birkaç askı götürebilirsiniz. Neyse ki güneşli günlere denk geldik de sadece kıyafetleri havalandırmak için o askıları kullandık.

Karavanın içine ayakkabıyla girmeniz hijyen açısından sıkıntılı olabileceğinden yanınızda MUTLAKA terlik götürmeniz gerekiyor. Bunu da not etmekte fayda var.

Haricinde, karavanda ilk yardım kiti, uzatma kablosu, dış duş için aparatlar, kamp masa ve sandalyeleri de Shantigo tarafından sağlanıyor. Masa sandalye kısmına bayıldık diyebiliriz.

Gelelim yolculuğumuza… Aracı çeyrek depo mazotla teslim aldık, dönüşte de aynı şekilde bırakmanız isteniyor. Gideceğimiz yer kısa mesafe olduğundan mazot bize yeter deyip direkt Riva Adria’ya gittik fakat siz siz olun, mutlaka tedarikli gidin. Biz klimayla rahatça ısınacağımızı düşünmüştük ama ocak ayı olduğu için dizel ısıtıcıyı çalıştırmak zorunda kaldık ve o da mazottan harcadığı için yakıt konusunda ufak çaplı bir kriz yaşadık.

Yola çıkmadan önce yol durumuna mutlaka bakmanız gerekiyor. Motokaravan, çekme karavana göre her ne kadar avantajlı görünse de yoldaki trafikten maksimum yükseklik sınırlarına kadar her şey başınıza dert olabilir. Biz de öncesinde yol durumunu ve hava durumunu incelemeyi ihmal etmedik.

Riva Adria, İstanbul içerisinde yer alıyor ve yollar gayet düzgün olduğundan biz kolayca park alanına ulaştık. Yüksek güvenlikli olduğu hissiyatını veren kocaman bir kapıdan içeriye alınıyorsunuz. Rahatça girip çıkabileceğiniz bir yer olmadığı için öncesinde mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor ki biz gittiğimizde de sadece bizim aracımız için yer vardı. Sizi direktiflerle yönlendiriyorlar ve kolayca yerinize yerleşiyorsunuz. Hemen ardından elektrik için kablo bağlantısı ve gider borusunu taktılar. Karavan için su ve elektrik bağlantısı yapılırken de bir paket alıyorsunuz. Konaklayacağınız gün sayısına göre karar verebilirsiniz.

Adria Riva Karavan Kamp Alanı Haritası

IMG 20230202 170008 1


Restoran ve market alışverişlerinizi varmadan önce yapmanızı şiddetle tavsiye ederim, çünkü yakınlarda market ve restoran bulmak çok zor. Yakında bir köy marketi var fakat aradığınız ürünleri kolayca bulamayabilirsiniz. Özellikle bizim gibi temizlik ve deterjanda çevre dostu ürünler tercih ediyorsanız bulmanız imkânsız.

Biz kalabalıktan kaçmak için hafta içi günleri tercih ettik, bu yüzden oldukça sakindi. Haricimizde 3 karavancı ve bir de Riva Adria’nın gözbebeği köpek Gino vardı. Karavan parkı çok geniş bir yere konumlanmış ve dere kenarında olduğu için harika manzaralara şahitlik ederken bir yandan kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Karşılaşacağınız en iyi alt yapıya sahip ve en lüks sayılabilecek bir karavan kamp alanıydı açıkçası Riva Adria Camping. 7/24 duş ve tuvalet imkânı, dinlenme alanı, çocuklar için oyun parkı, 7/24 aydınlatması, mutfak alanı (burada bulaşıklarınızı rahatça yıkayabilirsiniz, sıcak su imkânı da var) ve çalışanlarının ilgisi ile dört dörtlük bir kamp hizmeti aldığımızı söyleyebilirim.

IMG 20230202 171440


Isınma konusuna gelecek olursak… Karavanımızın izolasyon konusunda çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ama soğuk hava koşulları nedeniyle epey kalın kıyafetlerle gitmenizde fayda var. Klima ısınma için yeterli olmadı ve ısıtıcıyı çalıştırmamız gerekti. Ortalama 1 saat kadar çalıştırarak karavan içini gayet sıcak hale getirdik ve izolasyon iyi olduğu için gece boyunca bizi idare etti. Ancak yatakta kapı tarafına yatacaksanız daha kalın giyinmenizde fayda var, oradan ister istemez soğuğa maruz kalıyorsunuz.

Size çok dikkat etmeniz gereken bir uyarıda da bulunmak istiyorum. Tercih ettiğimiz 3 günün 2 günü şansımıza inanılmaz güneşli geçti. Sis de olmadığından manzaranın tadını doya doya çıkardık. Fakat son gecemizde sağanak yağmur yağdı. Bu gibi durumlarda elektrik bağlantı kablo ve prizlerini yağmurdan etkilenmeyecek bir yere yerleştirmenizde fayda var. Biz su tahliyesi sırasında yanlışlıkla otomatik tahliyeyi kullandığımız için gri su prizin içine doldu ve bu sebeple sigortaları attırdık. Bu yüzden yağmurlu hava konusunda da aşırı hassas davrandık. Olası bir durumda, sigorta konusunda güvenilir bir kamp alanında değilseniz kısa devreden dolayı karavanın yanmasına bile sebep olabilirsiniz. Bu yüzden ıslak alanlarda çok dikkatli olmalısınız.

Bu önlemi aldığınız takdirde, karavanınızda çayınızı veya kahvenizi yudumlarken camdan yağmur damlalarını izleyerek mest olacağınızın garantisini verebilirim.

Photo 2023 02 21 16 37 14


Son günümüz toparlanma aşamasıydı. Her şeyi düşmeyecek şekilde yerleştirdiğimizden emin olup, Riva Adria ve Gino ile vedalaşıp hızlıca yola koyulduk. Çeyrek depo mazotla teslim edeceğimiz için onu da doldurduktan sonra Shantigo’da soluğu aldık.

Döndüğünüzde son kontroller yapılıp araç teslimi hızlıca gerçekleşiyor. Aracımız için tahsis edilen park alanına doğru eşyalarımızı taşırken, kontroller de gerçekleşti.

Evimize dönerken yol boyunca manzarayı ve bir sonraki rotamızı konuştuk. Kış ayında olmamız ve erkek arkadaşımın ilk karavan deneyimi olmasına rağmen bir sonraki yolu iple çekiyoruz. :smiley:

Böyle bir deneyimi yaşamanızı kesinlikle tavsiye ederim.


Sevgiler.
Berna Değirmenci - Gezenbilir Editörü
 
Moderatör tarafında düzenlendi:



Yazı güzel ama kimin yazdığı yanda çıkacağına altta çıkmış.. Bu bana çok ilginç geldi. Acaba bundan sonra reklamlar böyle mi görünecek yoksa bu teknik bir sorun mu?

Merhaba, Shantigo’dan erkek arkadaşımla kiraladığımız motokaravanla 2 günlük yolculuğumuzu, kiralama sürecini ve karavan kampı olarak tercih ettiğimiz Riva Adria’daki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.



Öncelikle bunun ilk motokaravan deneyimimiz olduğunu söyleyeyim, hatta erkek arkadaşım için bu ilk karavan seyahatiydi ama benden çok daha hızlı ortama adapte olduğunu söyleyebilirim, boyunu saymazsak :smiley:



Kendi aracımızla Shantigo’nun Kurtköy’deki ofisine bizi daha önce bilgilendirdikleri saatte vardık. Motokaravanın en büyük avantajı ek bir sürücü belgesi prosedürüne takılmadan B2 ehliyetle kullanabiliyor olmanız. Biz yine de işimizi sağlama almak için bu süreçte her şeyi Shantigo ekibine sorarak hazırlıklı gittik.

Ekli dosyayı görüntüle 641018

Ofiste karşılama çok hızlı gerçekleşti, hemen kısa bir eğitime alındık. Karavanı görmeden önce size karavan kültürünü ve dikkat etmeniz gerekenleri tüm detaylarıyla anlatıyorlar. Karavan kampı tercih edeceğimizi öğrenince ona göre bir yol haritası da çizdiler. Bir de sertifika sözü almıştık fakat henüz elimize ulaşmadığı için sizlerle paylaşamıyorum.



Ardından yola çıkacağımız karavanı incelemek için alana indik. Buradaki en büyük eksiklik bizce bir kullanım kılavuzunun olmaması. Karavan almaya karar vermek için öncesinde bir kiralama yapmak istiyorsanız, verilen yoğun bilgiden dolayı kafanız biraz karışabilir. Karavanın dış kısmında tente, duş alanı, su deposu doldurma alanı, ek bir priz ve USB çıkışı, kasetli tuvalet haznesinin bulunduğu alan gibi birçok çıkış var ama kullanımı kolaylaştırmak adına priz harici kısımları tek bir alanda toplamışlar. Gri su atık kısmı içinse 2 farklı seçenek var yazının devamında sizlere o kısmı detaylı anlatacağım.



İç kısmına geldiğimizde inanılmaz konforlu bir alanla karşılaştık açıkçası. Karavan 4 kişilik ama 3 kişi için daha ideal boyutlarda olduğunu söyleyebiliriz. İç kısımda her şeyi tek bir panelden görebileceğiniz bir kontrol paneliniz (tablet) mevcut. Aydınlatmadan, su tahliyesine ve havalandırmaya kadar her şeyi bu panelden yönetebiliyorsunuz. Sürücü koltukları çevrilebilir ve masa kısmı aşağı indirildiğinde 1 kişilik daha yatak opsiyonu oluşuyor. Çarşaf yastık nevresim ve yorganlar için önceden kişi sayısını belirtmenizde fayda var. Gelecek kişi sayısına göre bunlar önceden hazırlanıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 641019

Mutfak kısmında pişirme için ihtiyacınız olacak tava, tencere, çatal kaşık seti, bardaklar, 1 adet küçük meyve bıçağı, çaydanlık ve tabak ile kaseler mevcut. Yolculuk sırasında düşmemesi için de streçlenmiş halde size teslim ediliyor. Bizim tavsiyemiz, ekstra bıçak götürmeniz, yemekle uğraşacak olursanız gelen bıçak yetersiz kalabiliyor. Bir de ocağı yakabilmeniz için mutlaka bir çakmağa ihtiyacınız olacak. Bizim gözümüzden kaçmıştı. Ek olarak birkaç tane bez götürmenizde fayda var, çünkü alanınız çok dar olduğundan çıkan bulaşıkları kurutma işlemini hızlandırmak isteyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 641020

Tuvalet banyo kısmını gittiğimiz karavan kamp alanında duş ve tuvalet imkânı sağlandığı için çok detaylı bir şekilde inceleme fırsatım olmadı açıkçası ama karavanlarda genel olarak çok konforlu bir tuvalet ve duş imkânı beklememenizde fayda var.



Dolap alanlarına gelecek olursak, çok fazla dolap alanı ayrılmış. Bavul için ise biz yatak altındaki boşluğu tercih ettik. Burada size bir tavsiye vermek istiyorum, biz 2 tane askıyı da yanımızda bulundurmayı tercih ettik. Bahar veya kış aylarında karavan seyahati yapacaksanız kıyafetlerinizin ıslanma ihtimaline karşı siz de birkaç askı götürebilirsiniz. Neyse ki güneşli günlere denk geldik de sadece kıyafetleri havalandırmak için o askıları kullandık.



Karavanın içine ayakkabıyla girmeniz hijyen açısından sıkıntılı olabileceğinden yanınızda MUTLAKA terlik götürmeniz gerekiyor. Bunu da not etmekte fayda var.



Haricinde, karavanda ilk yardım kiti, uzatma kablosu, dış duş için aparatlar, kamp masa ve sandalyeleri de Shantigo tarafından sağlanıyor. Masa sandalye kısmına bayıldık diyebiliriz.



Gelelim yolculuğumuza… Aracı çeyrek depo mazotla teslim aldık, dönüşte de aynı şekilde bırakmanız isteniyor. Gideceğimiz yer kısa mesafe olduğundan mazot bize yeter deyip direkt Riva Adria’ya gittik fakat siz siz olun, mutlaka tedarikli gidin. Biz klimayla rahatça ısınacağımızı düşünmüştük ama ocak ayı olduğu için dizel ısıtıcıyı çalıştırmak zorunda kaldık ve o da mazottan harcadığı için yakıt konusunda ufak çaplı bir kriz yaşadık.



Yola çıkmadan önce yol durumuna mutlaka bakmanız gerekiyor. Motokaravan, çekme karavana göre her ne kadar avantajlı görünse de yoldaki trafikten maksimum yükseklik sınırlarına kadar her şey başınıza dert olabilir. Biz de öncesinde yol durumunu ve hava durumunu incelemeyi ihmal etmedik.



Riva Adria, İstanbul içerisinde yer alıyor ve yollar gayet düzgün olduğundan biz kolayca park alanına ulaştık. Yüksek güvenlikli olduğu hissiyatını veren kocaman bir kapıdan içeriye alınıyorsunuz. Rahatça girip çıkabileceğiniz bir yer olmadığı için öncesinde mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor ki biz gittiğimizde de sadece bizim aracımız için yer vardı. Sizi direktiflerle yönlendiriyorlar ve kolayca yerinize yerleşiyorsunuz. Hemen ardından elektrik için kablo bağlantısı ve gider borusunu taktılar. Karavan için su ve elektrik bağlantısı yapılırken de bir paket alıyorsunuz. Konaklayacağınız gün sayısına göre karar verebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 641024

Restoran ve market alışverişlerinizi varmadan önce yapmanızı şiddetle tavsiye ederim, çünkü yakınlarda market ve restoran bulmak çok zor. Yakında bir köy marketi var fakat aradığınız ürünleri kolayca bulamayabilirsiniz. Özellikle bizim gibi temizlik ve deterjanda çevre dostu ürünler tercih ediyorsanız bulmanız imkânsız.



Biz kalabalıktan kaçmak için hafta içi günleri tercih ettik, bu yüzden oldukça sakindi. Haricimizde 3 karavancı ve bir de Riva Adria’nın gözbebeği köpek Gino vardı. Karavan parkı çok geniş bir yere konumlanmış ve dere kenarında olduğu için harika manzaralara şahitlik ederken bir yandan kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Karşılaşacağınız en iyi alt yapıya sahip ve en lüks sayılabilecek bir karavan kamp alanıydı açıkçası Riva Adria Camping. 7/24 duş ve tuvalet imkânı, dinlenme alanı, çocuklar için oyun parkı, 7/24 aydınlatması, mutfak alanı (burada bulaşıklarınızı rahatça yıkayabilirsiniz, sıcak su imkânı da var) ve çalışanlarının ilgisi ile dört dörtlük bir kamp hizmeti aldığımızı söyleyebilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 641025

Isınma konusuna gelecek olursak… Karavanımızın izolasyon konusunda çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ama soğuk hava koşulları nedeniyle epey kalın kıyafetlerle gitmenizde fayda var. Klima ısınma için yeterli olmadı ve ısıtıcıyı çalıştırmamız gerekti. Ortalama 1 saat kadar çalıştırarak karavan içini gayet sıcak hale getirdik ve izolasyon iyi olduğu için gece boyunca bizi idare etti. Ancak yatakta kapı tarafına yatacaksanız daha kalın giyinmenizde fayda var, oradan ister istemez soğuğa maruz kalıyorsunuz.



Size çok dikkat etmeniz gereken bir uyarıda da bulunmak istiyorum. Tercih ettiğimiz 3 günün 2 günü şansımıza inanılmaz güneşli geçti. Sis de olmadığından manzaranın tadını doya doya çıkardık. Fakat son gecemizde sağanak yağmur yağdı. Bu gibi durumlarda elektrik bağlantı kablo ve prizlerini yağmurdan etkilenmeyecek bir yere yerleştirmenizde fayda var. Biz su tahliyesi sırasında yanlışlıkla otomatik tahliyeyi kullandığımız için gri su prizin içine doldu ve bu sebeple sigortaları attırdık. Bu yüzden yağmurlu hava konusunda da aşırı hassas davrandık. Olası bir durumda, sigorta konusunda güvenilir bir kamp alanında değilseniz kısa devreden dolayı karavanın yanmasına bile sebep olabilirsiniz. Bu yüzden ıslak alanlarda çok dikkatli olmalısınız.



Bu önlemi aldığınız takdirde, karavanınızda çayınızı veya kahvenizi yudumlarken camdan yağmur damlalarını izleyerek mest olacağınızın garantisini verebilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 641022

Son günümüz toparlanma aşamasıydı. Her şeyi düşmeyecek şekilde yerleştirdiğimizden emin olup, Riva Adria ve Gino ile vedalaşıp hızlıca yola koyulduk. Çeyrek depo mazotla teslim edeceğimiz için onu da doldurduktan sonra Shantigo’da soluğu aldık.



Döndüğünüzde son kontroller yapılıp araç teslimi hızlıca gerçekleşiyor. Aracımız için tahsis edilen park alanına doğru eşyalarımızı taşırken, kontroller de gerçekleşti.



Evimize dönerken yol boyunca manzarayı ve bir sonraki rotamızı konuştuk. Kış ayında olmamız ve erkek arkadaşımın ilk karavan deneyimi olmasına rağmen bir sonraki yolu iple çekiyoruz. :smiley:



Böyle bir deneyimi yaşamanızı kesinlikle tavsiye ederim.



Sevgiler.
 




Faydalı bir karavan kullanım ve güzel bir gezi rehberi yazdınız.

Karavancı olmak isteyenlere mutlaka faydalı olacaktır.

Deneyimli karavancıları da kıṣ uykusundan uyandıracaktır.

Teṣekkürler.
 

Amacı ne olursa olsun çok emek harcanmış, güzel bir yazı olmuş. 👏

Forumlarda genellikle insanlar uzun süredir birbiriyle yazıştıkları için daha ilk mesajda içinde firma isimleri yazan reklamvari yazılar yayınlanınca insanlar kendilerini aldatılmış hissediyorlar. Bunu yapmak yerine en başından mesela Youtube'de olduğu gibi "Bu yazı reklam içerir" gibi bir mesaj yazılsa daha iyi olur. Yoksa köy kahvesine giren bir yabancının "Bu marka traktörle tarlamı sürdüm, çok güzelmiş, size de tavsiye ederim" demesi gibi oluyor.

Sizin niyetiniz belki reklam yapmak değildi ama hiç kendinizi tanıtmadan ve ilgilendiğiniz konuyla ilgili bir iki tane mesaj atmadan direkt profesyonel bir gezi yazısı yazınca insan ister istemez kuşkulanıyor.

Daha önce de başka arkadaşların belirttiği gibi reklam yapmakta, kendi ürünlerini tanıtmakta sakınca yok ama bunun açıkça belirtilerek yapılması bekleniyor bizlerce. Ayrıca, olumsuz eleştiriler gelince de hemen küsülecekse böyle serbest tartışma ortamlarına baştan hiç girmemek en iyisi.

Bundan sonra mesaj yazmaya devam edip etmemeniz, niyetinizle ilgili yargıyı çok açık bir şekilde bize verecek zaten.

Bu girişten sonra müsaadenizle Shantigo'yla ilgili ilk golü ben atayım. :smirk: Bir çekme karavancı olarak ben de bir motokaravan kiralayıp tecrübe etmek istiyorum. Lakin Shantigo'nun sitesindeki fiyatları görünce ürktüm.

1677414139074
 


Çok bir şey aramamak gerek.

Tanıtım yazısı en nihayetinde. Buradaki en büyük amaç Google Amca'nın ilgili siteyi organik olarak öne çıkarması. Neden organik, tonla Google Adwords para vermektense, konusunda özgün niş (niche) siteden bağlantı ve backlink yazısı almak daha ideal bir seçenek.

Yanlış anlaşılmasın ama burada yapılan yorumlara Google örümceği sadece anahtar kelimeye yakınlık ve özgünlüğüne bakacak.

Gezenbilir de sonuçta bu işten para kazanmış olacaktır.

Günlük ücreti maşallah, reklamın Hedef Kitlesi belli ki orta üst gelir grubu için sanırım. Tatil tarifesi 10B den başlar artık ; )
 





Ekli dosyayı görüntüle 641042

Bekir bey bunu kast ettiniz sanırım ?

“Âdâb” kelimesi için Türk Dil Kurumuna baktım. Eskimiştir diyor..

Evet kasdettiğim yazı o elbette.

İçeriğine itirazım yok. Bence güzel bir yazı. Reklam amaçlı olsun ya da olmasın yazının içeriğiyle ilgili bir derdim yok.

Benim anlamadığım, gezenbilir'de her mesajda yazanın kimliği sol tarafata çıkarken bu yazıyı yazanın kimliği nasıl olup da alt tarafta çıkmış. Açıkçası, yazarın alt tarafta yer aldığını farkedinceye kadar epeyce süre yazarı belirsiz gibi algıladım. Neden sonra alt tarafta yer aldığını gördüm. Her iki durumda da epey şaşırdım. gezenbilir'de bir teknik aksaklık mı var acep diye merak ettim. Ama kendi mesajım dahil herkesinki normal çıkıyor. Bir tek bu yazının yazarı alt tarafta. Garibime gitti.
 

Evet kasdettiğim yazı o elbette.

İçeriğine itirazım yok. Bence güzel bir yazı. Reklam amaçlı olsun ya da olmasın yazının içeriğiyle ilgili bir derdim yok.

Benim anlamadığım, gezenbilir'de her mesajda yazanın kimliği sol tarafata çıkarken bu yazıyı yazanın kimliği nasıl olup da alt tarafta çıkmış. Açıkçası, yazarın alt tarafta yer aldığını farkedinceye kadar epeyce süre yazarı belirsiz gibi algıladım. Neden sonra alt tarafta yer aldığını gördüm. Her iki durumda da epey şaşırdım. gezenbilir'de bir teknik aksaklık mı var acep diye merak ettim. Ama kendi mesajım dahil herkesinki normal çıkıyor. Bir tek bu yazının yazarı alt tarafta. Garibime gitti.

Kullanıcı adı ve avatar, paylaṣımcının Gezenbilir ile bir iliṣkisi olduğunu gösteriyor.

Anlamadığım nokta, böyle profesyonelce hazırlanan bir karavan ve karavan park tanıtımının foruma kafalarda sorular oluṣturacak ṣekilde, amatörce konulması.

Kafalarımızda beliren sorulara yakında bir cevabın geleceğini ümit ediyorum.
 





Merhaba, öncelikle yazıyı beğenmenize çok sevindim 😊 Gezenbilir olarak, Gezenbilir Pusula adıyla Türkiye’deki tüm kamp alanlarının envanterinin çıkarılacağı ve sürekli güncelleneceği bir uygulamayı çok yakında yayına almış olacağız. Ben de bu projenin editörü Berna.

Kendimi tanıtmadan yazıya başladığım için çok özür dilerim. Aslında yazıyı taslak olarak kaydetmiştik ve önce projeden bahsedip yazıyı sonra paylaşacaktık ama bir yanlışlık sonucu yazı taslaktan genele taşınmış.

Projenin ana sponsoru Shantigo’nun destekleriyle karavan rotaları çizeceğimiz ve tecrübelerimizi paylaşacağımız bu proje kapsamında kaleme aldığımız içerik serimizin ilkini de yayınlamış olduk 😊 Sponsorlu içerik ibaresini Gezebilir Pusula adı altında yayınladığımız için sunmamıştım fakat içeriklerde böyle bir düzenlemeye gitmenin ne kadar elzem olduğunu hatırlattığınız ve uyardığınız için de çok teşekkür ederim.

Gezenbilir ve karavanla, yeni editörler olarak bizler, sizin sayenizde tanıştık ve fikir edindik. Her ne kadar tecrübeleriniz bizlerin çok ötesinde olsa da buraya her gün yüzlerce ziyaretçi geliyor ve aralarında karavancılıkla yeni tanışanlar da var. Hem geçmiş tecrübeleri toplayıp hem de yeni gelecek veya deneyimleyecekler için bir yazı hazırlamanın hepimiz için faydalı olacağını düşünerek bu yazıyı hazırladım.

Umarım faydalı bulacağınız diğer rota ve deneyim yazılarında tekrar buluşuruz.


Sevgiler,
Gezenbilir Editörü
Berna
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,746
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst