Shell Mi? Opet Mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,472

Evet, Sizce Shell mi? Opet mi?

  • Shell

    Kullanılan: 5 41.7%
  • Opet

    Kullanılan: 7 58.3%

  • Kullanılan toplam oy
    12

Etiketler
hocam,
ticari arac kullananlar arasinda "akli kelden mazotu shell den alacaksin" deyisi dilden dile dolasir :smiley: lakin tum akaryakit bayileri satacaklari yakiti tek bir noktadan aliyor. hangi sirketten alirsaniz alin temelde ayni yakiti aliyorsunuz. ancak shell bp ve petrol ofisi tek depo ile daha fazla yol gidebilecegimizi iddia ediyor. bence dogru soru hangi istasyondan yakit almaliyiz? cunku bazi istasyonlarda firma ismi cok guvenilir de olsa yasadisi yakit satilabiliyor. ben senelerdir ayni bayiden aliyorum. ilk basladigimda shell di sonra petrol ofisi oldu simdi yine shell. benim icin bayinin guvenilirligi ve istasyonun ozellikleri belirleyici oluyor.
 



Yucel bey dogru ıstasyonu bulmanız en onemlısı shell opet cok fark etmez opet ın tuvaletlerı hepsınden temızdır dızel arabada en az yaktıran BP dır eskıden sımdı bılmıyorum..
Ben de bu konuda sizle aynı kanıdayım Hangisi daha kaliteli takıt veriyor farkedemedim ama WC konusunda açık ara Opet
 



en temiz wc opet te cunku kurucu yonetim kurulu uyesi nurten ozturk hanim, bir kadin olarak benzinlikte wc kullanmanin hanimlar icin ne kadar sıkıntılı bir durum oldugunu bizzat deneyimlemis ve bu konuya onem vermis. biz erkekler de dolayli olarak bundan faydalaniyoruz. keske bir cok konuya hanim eli degse dunya cok daha guzel ve yasanabilir olurdu. bu vesile ile bizi dunyaya getiren annelerimize ve tum hanimlara selam olsun....
 

en temiz wc opet te cunku kurucu yonetim kurulu uyesi nurten ozturk hanim, bir kadin olarak benzinlikte wc kullanmanin hanimlar icin ne kadar sıkıntılı bir durum oldugunu bizzat deneyimlemis ve bu konuya onem vermis. biz erkekler de dolayli olarak bundan faydalaniyoruz. keske bir cok konuya hanim eli degse dunya cok daha guzel ve yasanabilir olurdu. bu vesile ile bizi dunyaya getiren annelerimize ve tum hanimlara selam olsun....
Dünya kız çocukları gününde de bu paylaşım ayrıca anlamlı oldu. Evet Dünya kadınların eli değdiğinde çok daha güzel. Eğer yönetenler kadın olsaydı belki milyar dolarlar da silahlara değil, eğitim beslenme, sağlık gibi konulara harcanırdı.
 

Biz BP den alıyoruz, Duzce de vev Istanbul da hep aynı yerden alim yapıyorum. Depoyu hep tam dolduruyorum. Fiş , km ve litre fiyatını foto ile kaydeder bir sonraki ikinci benzin alımında silerim. Çeyrek depoya indiğimde daha azalmadan yakıt alımını yapmaya gayret ederim. Esas adresimiz dışında son yıllarda yurt içi ve yurtdışinda yakıt fiyatını , yoğunlugu ve istasyon kalitesini gosteren google maps yorumlarına ve yakit aplikasyonlarina göre tercih yapıyorum.
BP tuvaletleri genelde temiz oluyor. Aksi durumlarda sistemden uyardığımızda güzel geri dönüşler gerçekleşiyor.
 

Başıma gelen yeni bir olayı anlatayım,
Hep shell'den yakıt alıyordum farklı bir markadan yakıt almadım, enjektörlerden ses gelmeye başladı, ustama gittim yakıtı nereden alıyorsun dedi shell yanıtını alınca shell'deki katkı maddesinin enjektör arızası verdiriyor yakıtı değiştir dedi, iki kutu depoya mazot katkısı attık depoyu bitirdik. Kurtarırsa şansına dedi ses giderek azaldı gibi geliyor. Bu olayı servis çeken arkadaşlara da sorduğumda onlarda shell'i bırakıp başka markalara geçtiklerini söylediler.
Shell'deki katkı enjektör arızası verdirir mi bilemem ama ben dizel motorun arızasının iyi paralara çıktığını bildiğim için, şimdi mazotu yarısı bir marka yarısı farklı bir marka olacak şekilde alıyorum. Kendimce bir önlem ne kadar başarılı olur bilmiyorum, bunu niye yapıyorum mazotun biri bozuksa en azından öbürü yakıtı dengeler diye düşünüyorum.
 




Türk şirketi olması ve gizli müşteri mantığı ile istasyonları denetlenebilir olması ve temiz bir yakıt olduğunu inandığım için Opet'in kalabalık istasyonlarını tercih ediyorum. Yıllardır sıkıntı çıkmadı. Ancak bilmediğimiz firmaların yakıtlarında zaman zaman lpg dahil öksürüğe sebebiyet verdiğini yaşadım.

Aracın "dandik" mazot ya da benzin alımı ciddi problemlere karşılabiliyorsunuz. Geçenlerde Youtube'da x bir ustanın videosunda mazot alımı sonrasında yakıt filitresinden kaçanların enjektörleri nasıl mahvettiğini gösteriyorlardı.
 

Opet hariç her istasyonu kullanırım, Opeti de denedim zamanında hem menzil çok kısaldı hem de türlü sorunlar yaşadım.. Hem motosikletimde hem benzinli hem dizel araçlarımda şans vermiştim ama artık tuvaleti dışında bişeyini kullanmam OPET'in.
 

Merhabalar,konu ilginc.Ben de bir animi anlatayim.7 veya 8 Yil önce Antanyadan gecerken Tavas yakinlarinda ismini hatirlamadigim Benzinlikten Mazot aldim,Izmir de Benzinlikte Depoyu doldurduktan sonra arac calismadi ve Mersedes Tamirhanesine cekildi ,sonuc Mazot pompasi bozulmus,bütün insektörler degisti.Neden oldugunu sordugumda kötü Mazot aldigimi söylediler,o gün icin bana 1000 Isvicre Frankina malloldu.Bir Tankerci Arkadasimin yillar önce söyledigi söz Aklima geldi,Iraktan getirdikleri Mazotu Opet haric bütün diger Bayiliklere satabildigini söylemisti.
Ikinci bir tespidimde Türkiyede Benim Karavan Yurtdisindan fazla yakiyor,nedenini bilmiyorum.Benim tespitim Firmadan firmaya degisiyor,bu yil Avusturyada ucuz benzinlikten depoyu doldurdum,Macaristanda Karavan cekisten düstü, Depo yariya gecmisti,nedenini bilemedim ama ilk gelen ÖMV benzinlige girip Depoya Eurodisel doldurdum, belirli bir kilometre sonra Arac eski gücüne geri geldi.Simdi sadece belirli Firmalardan Mazot aliyorum.
 

IMG 20211017 WA0005

Konu filtre kahve olduğunda Shell daha uygun fiyatlarıyla daha önde gidiyor...
 

on gün öncesine kadar kırk yıllık shell müşterisiydim,hatta bağımlısıydım.geçen hafta mecbur kalıp opet’den depoyu doldurdum yalovadan çandarlıya kadar otobandan 120 km sabit hızla gittim,yanımda eşim vardı araç 10km/5,4 litre yaktı.Eşimi Çandarlıya bırakıp ertesi günü shell’den aldığım benzinle bu kez tek başıma aynı yoldan,yine 120 km sabit hızla döndüm,araç bu kez 100km/6,2 litre yaktı.iki yolculukta gündüz yapıldı,giderken ve gelirken klima çalıştırmadım,bu hafta eşimi almaya giderken farklı istasyonlardan yakıt alarak shell/opet kıyaslamasını tekrar deneyeceğim aynısı olursa bir daha shell’e uğramam.
araç bir yaşında benzinli polo
 



....... Eğer yönetenler kadın olsaydı belki milyar dolarlar da silahlara değil, eğitim beslenme, sağlık gibi konulara harcanırdı.

Dünyada silahtan sonra en çok harcama , kozmetik sektörüne yapılıyormuş
Kadın yada erkeğin yöneten olmasında bir fark yok.
Her iki cinste gereksiz harcamada parayı ve gücü buldumu sınır tanımazlar.

Evimin yürüme mesafesinde opet bayii vardı sürekli ondan alırdım.Sonra o bayii shell oldu. 3 yıldır ondan yakıtımı almaya devam ettim ve hala devam ediyorumda.

İki marka arasında ne aracımın yakıt tüketiminde nede motor aksamında bir değişiklik olmadı.

Araçında sıkıntı yaşayanlar belkide bayiinin açgözlülüğünün kurbanı olarak hileli yada katkılı yakıt satın almış olabilirler.

Anket sorusunda "fark etmiyor" seçeneği eksik.Olsa o şıkkı işaretlerdim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,752
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko


Geri
Üst