Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bohemperest Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,642

bohemperest

Ana Kamp
Mesajlar
71
Tepkime Puanı
4
Merhaba arkadaşlar,

Ağustos ayında ilk kez yaptığım uzun mesafe yürüyüşünde çantamın ağırlığı 15-20 kg aralıklarında iken ilk başlarda her şey yolunda giderken biraz sonra omuzlarımda ağrı hissettim, günün sonunda omuzlarım kızarmış ve ezilmişti. Belim, sırtım ve dizlerimin durumu gayet iyiydi.

Çantam Lowe Alpine Axiom Elbrus 55:65 sırt sistemi gayet iyi olan bir çanta. Sanırım yük binecek yerleri ayarlayamamamdan kaynaklı tüm yükü omuzlarımla taşıdım galiba.. Çantamı şu şekilde düzenledim.

Dış: Çadırı çantanın altına sabitledim. Mat çantanın ortasına dik şekilde sabitledim.
İç: Uyku tulumu en aşağıda, uyku tulumunun yanlarında ki kısımlara iç çamaşır, tshirt ve çoraplar, orta bölüm mont ve içlik, üst bölüm yemek takımları, yemek malzemeleri, banyo ve ilk yardım çantası, ve hayatta kalma seti.

Sizden ricam yerleştirmedeki yanlışlarımı söylemeniz ve tavsiyelerde bulunmanız.
 

Etiketler
Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri

Merhaba,

Çantanızın ağırlığı 20 kg. civarında olduğunda, hangi çanta olursa olsun ve ayarlarınızı nasıl yaparsanız yapın kaçınılmaz olarak yaşayacağınız bir sorun bu. Uzun süreli bir yürüyüşte 4-5 günden sonra morarmalar bile olabilir. En iyi formül ULTRALIGHT BACKPACKING akımına uygun olarak, sırt çantası ana ağırlığını (Su, yiyecek, yakıt hariç) 6-7 kg. civarında tutmak.

http://dogayakacis.com/category/ultralight-backpack/
 

Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri

Bu aralar ben de cantami hazirlama ve yerlestirmeyi ogrenme asamasindayim.yazinizi okuyunca cok tanidik geldi konu :smiley:.
20 kilo canta...kamp cadiri,uyku tulumu,mat...kampli bir yuruyus icin hazirlanmis bir canta sanirim.
Eger yalnizca yuruyus ise amac sanirim bir cok malzeme biraz gereksiz yuk oluyor.
 

Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri

Merhaba,

Ben de kamplı ve uzun süreli yürüyüşler yapıyorum. Önceleri sırt çantasını doldurup yola çıkıyor, sonra da ilk yerleşim yerinden eve geri kargolamaya uğraşıyordum.. Bir kaç günlük yürüyüşle 15-20 günlük yürüyüş arasında büyük fark oluyor. Bir müddet sonra her fazla gram insanı rahatsız ediyor. Tecrübe kazandıkça ağırlığı azalttım. Bu sene sanırım aba ağırlık 6 kg. ile yola çıkacağım. Hedefim 4 kg... Onuda ancak 1-2 yılda yaparım..
 

Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri

Benimkisi günü birlik planlanmamıştı yaklaşık 40 günlük bir plandı ama ne yazık ki çadır konusunda hata yapınca dönmek zorunda kaldım. Şimdi o bir günlük tecrübeyi kullanarak hem yükü biraz hafifletmek hemde çadır konusunda hata yapmamak istiyorum. O tecrübeler de hiç yadırganacak bişey de değildi açıkcası:
1- Ağırlık ( Eğer günde 20 km ve üstü yürüme düşünceniz varsa kesinlikle 20 kilonun altında olmalı)
2- Çadır ( Eğer günlerce sürecek bir planınız varsa ve benim gibi, ülkenizde tarp yoksa onun alternatifi hiç birşey tercih etmeyin/kullanmayın ( Günübirlik hariç)
3- Yemek/Su (Yürüme mesafenizde bir yerleşim yeri, bakkal, çeşme vs. gibi şeyler varsa, atıştırmalık çikolata çerez harici hiçbirşey taşımayın.
Belki bunları on defa başkaları aracılığıyla okudum ama yine de hata yaptım. Bunun acısı ne fiziksel, ne de başkasının hatası sorumlusu sadece benim. Ve şuan önümde ekran bişeyler yazmaktan nefret ediyorum belki de aladağlara ulaşmak üzereydim şimdi.

Ek olarak: Ülkemizde performans/fiyat karşılığını veren ürünler oldukça az.
Hafif ve hacmi düşük, sağlam ürün arıyorum dersen var, var ama kısıtlı ve fiyatları oldukça yüksek.
Tamam be biraz ağırlık taşıyayım nolacak, hacmi olabilir ama sağlam olsun dersen bu sefer daha kısıtlı, fiyatlar yine aynı seviye.

Ben tam ortasını yapmaya çalıştım ağırlık olarak ne yüksek ne düşük, gayet hacimli, orta seviye kalite ürünler tercih etmek ZORUNDA kaldım.

Yurtdışında öyle ürünler var ki aklınız-mız gider, sağlam bir araştırmayla eğer bir tanıdığınızda varsa ürünleri getirecek sizi sizden başka kimse tutamaz.

Söyleyeceklerim bu kadar yorumlarınızı bekliyorum.
İyi akşamlarınız olsun.
 



Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri

benım tarp bugun elıme ulasdı.ıngıltereden aldım 3mx4.5m ebatlarında.pttye gıderken almak ıcın aklımda sorular vardı.uyku tulumu,mat ve dıger bır suru seyı ve tarpı nasıl sıgdırırm dıye dusunuyordum cantaya.bayan paketı buldugunda tam bır saskınlık yasadım :smiley:.kucucuk bır paket. bu sekılde kullanmayı planlıyorum.
sonra da matı aldım baska bır kargodan.cok cok hafıf ama 60 cm enınde.[url=http://[/url]http://www.bahriyeli.com.tr/evolite-pro-mat.html
sızın acdıgınız bu konu ve dıger bazı yabancı sıtelerdekı konuları okumak bana oldugu gıbı baska arkadaslara da yardımcı olacak ınancındayım.ınsanlar baskalarının tecrubelerınden yararlanabılırler.bana yardımınız oldugunu rahatlıkla soyleyebılırım.
aldıgım yemek setı [url]]
http://www.bahriyeli.com.tr/evolite-pro-mat.html
sızın acdıgınız bu konu ve dıger bazı yabancı sıtelerdekı konuları okumak bana oldugu gıbı baska arkadaslara da yardımcı olacak ınancındayım.ınsanlar baskalarının tecrubelerınden yararlanabılırler.bana yardımınız oldugunu rahatlıkla soyleyebılırım.
aldıgım yemek setı http://www.youtube.com/watch?v=r38n8vdZkDc super mını :smiley:
madde madde yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.
 

Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri

Benim şu an kullandığım aşağıda (***) işaretli olanlar. Almayı düşündüğüm bir iki üründe işaretsiz olarak yer alıyor. Fiyat olarak çok makul ve hafif. Kalite de iyi..

TARP: 3X3 mt. 800 gr., 3X2 mt. 580 gr. (3X2 tarp en uygunu, ama full kapalı kurmak mümkün değil. Bu nedenle tarpı çadır gibi kullanmayı düşünenler 3x3 mt. almalı)

http://www.aliexpress.com/item/XMAS-GIFT-3-times-3-meters-silver-anti-uv-tentorial-canvas-tarp-multi-purpose-closed-tentorial/1282107268.html (***)

http://www.aliexpress.com/item/Ultralarge-300-220-oxford-cloth-tentorial-moisture-proof-picnic-mat-outdoor-tools-free-shipping/1071672814.html

SIRT ÇANTASI: 300 gr.
http://www.aliexpress.com/item/Axeman-ultra-light-fabric-backpack-swordbill-folding-portable-outdoor-mountaineering-bag-30l/1718939610.html (***)

MAT: 280 gr.
http://www.aliexpress.com/item/Ultra-light-280-axeman-ul-outdoor-inflatable-cushion-four-seasons-sleeping-pad-moisture-proof-pad-free/822321511.html

BEN BUNUN YERİNE BİLDİĞİMİZ KLASİK EVA MAT KULLANIYORUM.

UYKU TULUMU: 200 gr.
http://www.surviveoutdoorslonger.com/survival-1/shelter/survive-outdoors-longer-escape-bivvy.html (***)

Bu 4 büyük 1.5 kg. civarında kalıyor. Toplam maliyeti de 270-300 TL. nı geçmiyor.
 

Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri

Tuğrul, dostum senin gibi yurt içi, yurt dışı tüm forumları tarayıp bilgi topladım, ama olmadı.

Yolu bilmekle, o yolu yürümek arasında fark var.

Sana tavsiyem kendini dinlediğin kadar diğerlerinin tecrübelerinide dinle. Oluversin, belki, sandım gibi kelimeleri kullanma hazırlanırken ve sonra , emin olmadığın şeyi direkt ele hem eşya hem düşünce olarak.

''Kendini bil''

Ve hazırlık... En zor ve eğlenceli tarafıdır bunun keyfini çıkar :smiley:
 

Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri

ecemete, abicim çantaya bittim... ve toplam da 1.5 kg..

Gerçekten iyi araştırmalar sonucu bulunabilecek eşyalar... Tebrik ederim, sizi de takip ettim bir süre, forumlarda ultralight konusunda öncüsünüz gerçekten. Pratikte aldığınız ürünlerle, uzun süreli seyahat ediyor musunuz?
 

Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri

Ben 20 günü bulan uzun süreli yürüyüşler yapıyorum. O nedenle de ağırlık sorununu derinden yaşıyorum. Ultralight bir sırt çantası olmadan uzun süreli yürüyüşlere çıkmanın pek manası yok. Ağırlık gerçekten büyük bir ızdırap oluyor. Doğaya çıkmanın keyfini size yaşatmıyor. Yoksa 1-2 günlük yürüyüşlerde 25 kg.üstüne çıkmışlığım bile oldu, pek sorun olmuyor.

Ama ülkemizde hafiflemekte kolay değil, çünkü ultralight ürünler hemen hemen hiç bir yerde yok. 4.5-5 kg.lık çadırlar bile satılıyor.

Bu konuda açık ara ABD önde. Çünkü 5.000-10.000 km.lik pek çok yolları var ve çok uzun süreli, 1-2 yıl müddetle thru-hike olarak yürüyorlar. Ancak ürünleri pahalı. Gümrüksüz alım sınırı olan 100 $'ın üstünde genellikle. İnternetten alsanız gümrük harç falan 2 ye katlıyor. Ben de mecburen Çin'e yöneldim.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,923
Kayıtlı Üye Sayımız
172,082
Kaydolan Son Üyemiz
Tsow

SON KONULAR



Geri
Üst