Sonsuza Kadar Doğa

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jackal90 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,842

jackal90

Ana Kamp
Mesajlar
24
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul
Arkadaşlar ben İstabul da yaşayan 18 yaşında bir gencim. benim yapmak istediğim şey şu; bundan sonraki yaşamımda sürekli gezerek kamp yaparak farklı köyleri farklı kasabaları dolaşarak oralarda yaşayarak geçirmek istiyorum. Kısacası ebediyen çalışıp ömrümü çürütmektense gezip tozarak avlanarak vs. ömrüm çürüsün daha iyi diyerek yola çıkmak istiyorum. Mesela örnek verecek olursak ilk önce Sakarya Karasu' ya gidip orada yaşayacağım. ev kiraları çok ucuz 300-350 tl civarı. 1000 tl ye iş bulsam kirası falan geçinirim. yaz ayı gelince de çadırımı vs. alır gider kamp kurarım kafamı dinlerim. tüm bunları yaşamımın sonuna kadar günümüz türkiye şartlarında yapmak mümkün mü? git balık tut pişir ye. barakalarda kal falan. tıpkı filmlerde ki gibi. bana kamp için gereken malzemeler işime yarayacak tüm her şeyi anlatır mısınız? ve hayatımda hiç çadır bile kurmayan birisiyim. hiç kamp da yapmadım. ama sürekli filmlerden izlerim belgeseller falan. çok meraklıyım yani. ve inanın yukarı da yazdıklarımın hepsini yapmak için yola çıkacağım.
 

Etiketler
Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

Sana tavsiyem zanaatkar olabilmen. Elinden is gelebilmesi. O zaman Türkiye kesmez tum dunya senin olur.
 

Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

tabii ki de öyle ancak dediğim gibi istanbulun insanı havası suyu sıktı artık. balık tutmasını bilmiyorum ama çalışır öğrenirim. çadır kurmasını dahi bilmiyorum gider öğrenirim. ama insan bi düşünüyor acaba gerçekten olur mu diye. yaz ayları problem değil de kış ayları zorlar beni. kışın çadırda kalmak zor olacağından bir ev bulmak şart. e eve de kira vereceksin. dolayısıyla çalışmak zorundasın. hemen ev ve iş bulmak zor olsa gerek. aama gideceğim yerler ufak tefek kasabalar olacağından zorlanmam diye düşünüyorum. bir de 4 sene sonra yapacağım bunu. bu 4 sene içerisinde açık öğretim fakültesinden bir diploma ve 155 günlük askerlik. sonra yolculuk düşünüyorum. ve inanın bunu yapacağım.
 

Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

ben lise mezunuyum benim liseden bir arkadaşım var 3 sene birlikte okuduk ama çok iyi bir arkadaşımdı ve o da aynı benim gibi düşünüyor. onunla konuştum askere gider geliriz hayatı yaşarız diyor. o daha önce kamp falan yapmış hatta şu an orduda memleketinde çadırda kalıyor. o çadır kurmasını da biliyor balık tutmasını da biliyor becerikli de birisi. onunla konuştuk anlaştık. bu yola ikimiz çıkacağız ve ölene kadar birlikte yaşayacağız. evlilik yok araba yok sadece türkiye turu gitmediğimiz yer kalmayacak ve bu yolda birbirimizi hiç yalnız bırakmayacağız. inş tek hedefimiz 2017.
 

Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

Bence işe bu yaz bir turistik motel?kamping? vb bir yerde çalışarak başlaman gerek . Hem biraz iş öğrenirsin , hem de zora gelip-gelemeyecek bir kişilik yapın var mı ? anlarsın ...Herşey filmlerdeki gibi olmuyor çünkü . Kendini iyi tanımak için bir fırsat da olabilir , bunu iyi değerlendirirsen.Kolay Gelsin
 



Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

evet tabii ki de her şey filmlerde ki gibi olmuyor. ancak soruna da cevap vereyim zorluluklara karşı direnme gibi bir yapım var tabii ki. bizim istediğimiz sadece iş stresi olmayacak aile, geçin derdi olmayacak. sadece gezeceğiz. istanbuldan çıkıp tüm türkiyeyi dolaşmak amacımız. zaten bunu yapana kadar ihtiyarlamış oluruz :D ancak askerlik engelini kaldırmamız lazım ortadan. bu yüzden de bekliyoruz. o zamana kadar tüm eksikliklerimizi gidermeyi planlıyoruz. askerden sonra 1 sene daha çalışıp para biriktireceğiz zor anlarımız için. sonrasında geri dönmemek üzere yola çıkacağız. (2 kişi)
 

Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

Merhaba,istediğiniz şey çok güzel..Ben dahil birçok insanın hayali sanırım.Bunu yapabilir miyim diye düşündüğümde,bunu ancak düşünmeden,üzerne kafa yormadan yapabileceğimi gördüm.bu bi anlamda plansız yaşamak ve planlayıp plansız yaşanmıyor malesef.benim önüme hep başka engeller çıktı.şimdi sizin önününzdeki askerlik,eğitim gibi.Gene de ben yapamasam da birinin bunu yapması güzel.Umarım başarabilirsiniz:smiley:
 

Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

hazir yasinda musaitken yap derim sonra icinde ukte kalir yapamazsin :smiley:


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

önüme herhangi bir engel çıkmaması için elimden gelen her şeyi yapıyorum. eğitim sorunu yok bunu arkadaşımla oturup uzun süre konuştuk. yaşımız 18 askerlik yaşını bekleyeceğiz 2 sene. tabii iki sene içerisinde de çalışıp eksikliklerimizi gidereceğiz. işte çantamız yardımcı aletler 4 mevsimlik çadır almayı düşünüyoruz hatta 2 - 3 tane almayı düşünüyoruz yedeklemek açısından. tüm bunlardan sonra askerlik ve yine 2-3 sene çalışmak olacak. zor zamanlarımızda paraya ihtiyacımız olacak. sonuç olarak düzensiz bir hayat yaşayacağız. hedef çıkış zamanımız 2019. 2019 mart nisan aylarında yola çıkıp önce sakarya sonra düzce sonrasında cide/kastamonu oradan geri dönüp yalova adalar, bursa balıkesir erdek edremit, izmir manisa derken uzun bir yolculuk yapmayı hedefliyoruz ve yola çıkarken de geri dönmeme yemini edeceğiz.
 




Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

insanoğlu hayat boyunca çok para kazanmak ister, araba almak ister, alır daha iyisini almak ister, ev almak ister, evlenmek ister, çocuk yaparlar büyütmek isterler, büyütürler okutmak isterler, aile geçimi için çok çalışmak lazım iş stresi başlar falan filan. ben ölürken bunların hiçbiri benimle öteki dünyaya gelmeyecek. işte bu yüzden ben böyle bir yaşam tarzı için yaşayacağım ve bana engel olmak isteyenlere de ben engel olacağım.
 

Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

genç arkadaşım. bir amaç peşindesin. çok güzel. ama benim sana tavsiyem 2017 mi 2019 mu askerlik falan hiç beklemeyin, hemen uygulamaya başlayın. ileri tarihli bir hedef koymayın. uzun süreli olması da gerekmez. 3-5-10 günlük yakın çevrenizde rahatlıklıkla ulaşabileceğiniz kamp yerleri vardır. başlayın ve kendinizi kapasitenizi ve hayatı tanıyın. gerisi zaten olumlu yada olumsuz gelişecektir. her şey ilk adımla başlar.
 

Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

ileri tarihte ki olan hedefimiz yola çıkıp bir daha dönmemek. şimdi ramazan bitiminde yola çıkacağımız diğer arkadaş memleketinde o da ramazanın bitmesini bekliyor. bayramdan sonra orduya gidiyorum beni orada karşılayacak o. tüm malzemelerimiz hazır 1 ay kadar ordu da kalacağız tabii köy de merkezde falan değil yaylada ormanda falan. tamamen doğal ortam yani. bir de üniversite sorunu olmayacağı için askerlik yaşı da 21 yaşa çıkarılmış galiba 3 senemiz var. bu 3 sene içerisinde hem çalışacağız hemde ufak tefek kaçamaklar yapacağız tabii. askerden sonra direkt yola çıkacağız. askerlik yaşının 21e çıkarılması da iyi oldu aslında. 22 yaşında döneceğiz ve sonsuzluğa uzanacağız. inşallah tabii :smiley:
 

Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

Felsefe güzel. Mantıklı mı, mantıklı. Yola 2 kişi çıkmak büyük avantaj.
Sürdürülebilir mi, onu o hayatı yaşamadan ne siz ne de biz bilemeyiz.
Yazını okurken aklıma, Markiz Adaları belgeseli geldi. Oradaki yerli; burada yaşamak için çalışmaya ihtiyacınız yok demişti.Adam 50 li yaşlarda ne avrat, ne çocuk, tek başına.
Gidip de belli bir süre sonra, içinde bulunduğun durumu, empati yaparak bugünden sorgula. Biriniz bi kıza vurulup,ben evlenecem hacı deyip,diğerini yalnız bırakabilir ve bu ona kaybolan zaman olarak yansır.
Aslında felsefen biraz bana yakın. Benim de amacım evlenip,kesinlikle çocuk yapmamak kaydıyla, Muğla'da bir kıyı kırsalına yerleşip,ömrümün sonuna kadar Ankara-Muğla hattında yaşamak.Bir defa denedim, yalnızlıktan sıkılıp geri döndüm.

2 genç adamın azmi çok yüksektir. Zorlukları başarabilirsiniz. Sizin kaçışınızla artık bizim bu yaştan sonraki kaçışımız bir olmaz. 2019 diyorsun. O tarihe kadar, kaçışınızı engelleyecek sebepler hasıl olabilir.

Hayallerle gerçekler birbirini tutmazken, bir de feleğin hesapta olmayan süprizlerine rağmen bunu başarabilirmisiniz bilmiyorum. Üstelik ömür boyu...?
 

Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

bir konuya değinmişsin yola çıkıp da biriniz bir kıza vurulup ayrılırsınız falan demişsiniz ya :smiley: o iş yani biraz yaş çünkü gerçekten de diğer arkadaşım yani ikimiz de 18 yaşındayız ve 18 yaşına kadar diğer arkadaşımın hiç kız arkadaşı bile yok bunun sebebi ise yanlış anlamayın ancak , 1 2 kepaze için hayatımı söndüremem diyordu :D bunu söyleyen o kişi. benimde 1-2 kez sevgilim oldu ama daha da düşünmüyorum ve arkadaşımla aram çok iyidir. Şimdi eylül ayında falan istanbula dönecek kendisi. ayrı eve çıkmayı planlıyoruz. çalışıp geçinmeyi ve askerlik yaşını bekleyeceğiz. ayrı eve çıkmamızın sebebi birbirimizden kopmamamızı sağlamak ve yolculuğumuza bir engel olmamasını sağlamak. askere kadar tüm eksikliklerimizi gidereceğiz ve öyle çıkacağız. umarız ki belirlediğimiz zamana kadar önümüze engel çıkmaz.

Yani şimdi ki çocuklar tamamen internete bağlı, asosyal yaşama bağlı olarak büyüyor. bunu engellememiz lazım aslında. ama günümüz teknolojisi ile bu zor. bakıyorum da 5 yaşındaki çcuğun elinde tableti telefonu daha küçük yaştan alışıyorlar. ben ise teknolojiden uzak bir yaşam istiyorum. tıpkı eski zamanların insanları gibi " İLKEL " yaşamı istiyorum. inş bunu yapacağız. belki de erken yaşta geberip gideceğim ama buna değecek.
 



Ynt: Sonsuza Kadar Doğa

İyi güzel düşünüyorsunda sen genede olaylar fazla gelişmeden bir doktoro git derim
Yazdıklarını bir okursan ya ölümden yada hayattan kopmaktan bahsediyorsun
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,914
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

SON KONULAR



Geri
Üst