Tanışma Bölümü (Karavan)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 599,582
Tüm arkadaşlara merhaba diyerek başlıyorum,
İsmim Fırat, Hollanda'nın Rotterdam şehrinde kalıyorum. 25'ten sonrasını pek saymadım fakat pasaportum yaşımın 40'a doğru ilerlediğini hatırlattı geçenlerde bana. 6-4-1 yaşlarında 3 çocuğum var.
Her ne kadar uzun yıllar boyunca kendimi müzisyen olarak tanıtmış olsam da, mesleki olarak elektroteknik alanında çalışmaktayım.
Gençlik yıllarımdan gelen bir camper sahibi olma hayali, bu son süreçte kendini mecburiyet haline getirip canlı bir fikir olarak ete kemiğe büründü. Ve önümüzdeki bir kaç ay içerisinde - şu ana kadarki elemelerimden sağ çıkan - bir marka ve model panelvan araç satın alarak bu dünyaya dalış yapmış olacağım. Benimkisi ara sıra hobby olarak kendini doğaya veya yollara salma aktivitesi şeklinde değil, ciddi bir ikamet alanı olarak bu süreci başlatacak. Şimdiden mümkün olduğu oranda ön bilgi toplayarak fikri alt yapısını oluşturmaya çalışıyorum. Finansal alt yapının oluşturulması da ikinci bir çaba elbette.
Sıkça sorularımla başınızı ağrıtacağımın sözünü veriyorum. İleriki süreçlerde daha yenilerin de benim başımı ağrıtmalarına izin vereceğimin sözünü de veriyorum.
Selamlarımla...
 

Etiketler


Merhaba,
İsmim Erhan, 46 yaşındayım mühendisim, İstanbul, Maltepe' de yaşıyorum. 8 ve 0 yaşında iki kızım var. Geçen ay 4x4 aracımı sattım. Bir motokaravanla (camper) karavancılığa başlamak istiyorum kısmet olursa bu hafta bir araç alacağım. Karavana dönüştürme işini her ne kadar ben yapabileceğime inansam da aile baskısı sebebiyle Bu konuda tecrübeli bir firmaya yaptıracağım. Arabayı aldıktan sonra sorularımla sizi biraz daha fazla rahatsız edeceğime emin olabilirsiniz.
 

Selam,

Bir hayalim daha gerçekleşti. Almanya’da yaşıyorum (Frankfurt yakınlarında) yolu butaraflara düşen olursa beklerim. tamer@doburacilar.com 24.05.2019 tarihinden itibaren Türkiye’ye doğru yola çıkacağım belki bir kaçınızla tanışma imkanımız olur. Genelde İzmir( Urla )ve Antalya ( Kaş ) çevrelerinde olacağım Görüşmek dileğiyle.

Not: 13-27.04.2019 tarihleri arası Tosakana bölgesinde olacağım önerileriniz için şimdiden Teşekkürler.

Tamer Doburacılar
E9A9246C ADE1 45B4 B321 2AEA4A28D78B
 




Merhabalar, adım Fatih, 37 yaşındayım, İstanbul Ataşehir'de ikamet ediyorum, bir bankanın Bilgi Teknolojilerinde kıdemli analistim, 5-9 yaşlarında iki kızım var.

5.25 boyunda 4 kişilik bir yerli karavan alma kararı vermek üzereyim. İnşallah yurtiçi, yurtdışı kamplarda, buluşmalarda görüşmek ümidi ile, Sevgiler..
 

Merhaba.İsmim Abdullah, 29 yaşındayım devlet memuruyum. Motokaravan edinip tamamen karavan hayatına geçmeyi planlıyorum; uzun zamandır karavan konusunda araştırma yapıyorum,karavan tecrübem yok ama naif biri değilim sorunlarla baş edebilirim şuan sadece wc meselesini büyük engel görüyorum kendime:smiley: tek başımayım,haftaiçi gündüz zaten işte olacağım çoğunlukla, cuma-pazar arası da yollarda. Bu rutinde haftalık olarak yani bana 5-6 gün yetecek (temiz su, pis su,wc) bir sistem kurmak istiyorum. tecrubeli arkadaşların değerli fikirlerine ıhtıyacım var, herkese hayırlı gunler:smiley:
 

herkese merhaba ismim ali. ankarada yaşıyorum 32 yaşındayım evli bir çocuk babasıyım. muhasebeciyim. panelvan bir araçtan kendi karavanımı yapmak gibi bir hayalim var. başarabilirmiyim bilemiyorum ama hayal kurmak bedava. hayallerimiz olmadan yaşamanında bir tadı olmaz. herkese saygılar.
 

Merhaba.İsmim Abdullah, 29 yaşındayım devlet memuruyum. Motokaravan edinip tamamen karavan hayatına geçmeyi planlıyorum; uzun zamandır karavan konusunda araştırma yapıyorum,karavan tecrübem yok ama naif biri değilim sorunlarla baş edebilirim şuan sadece wc meselesini büyük engel görüyorum kendime:smiley: tek başımayım,haftaiçi gündüz zaten işte olacağım çoğunlukla, cuma-pazar arası da yollarda. Bu rutinde haftalık olarak yani bana 5-6 gün yetecek (temiz su, pis su,wc) bir sistem kurmak istiyorum. tecrubeli arkadaşların değerli fikirlerine ıhtıyacım var, herkese hayırlı gunler:smiley:
İlk Motokaravan Deneyimim
 



Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)



Tunay Bey ne yazık ki yeşil pasaport sahibi olmanız Avrupa'da size turist olarak sınırsız konaklama hakkı sağlamaz. Kesintisiz olarak yalnızca 90 gün yani 3 ay kalabilirsiniz. Bu süre bitince schengen ülkeler grubundan çıkarak bir 3 ay dışarıda geçirdikten sonra yeniden bir 3 ay hakkınız doğar. Yani yılda schengen ülkeleri içerisinde toplam 6 ay kalabilirsiniz o da 3'er ay ara ile olmak şartıyla.
Kamping dışı konaklama hususlarına gelince yine öyle bizdeki gibi yol bel kenarlarında istediğiniz şekilde çok rahat konaklayamazsınız. Hele şehir merkezlerinde bırakın konaklamayı arabanızı park edecek yer bile çok kolay bulamazsınız. Yada benim gibi daha 3 gün önce Amsterdam'da merkezi bir yerdeki otoparkta 5 saat park ücreti olarak 70 lira verirsiniz. Rotterdam'da yine merkezdeki 1. zona park ederseniz parkmetre her 9 dakika için 50 cent yazar. Yada Volendam'da alışveriş merkezinin otoparkında 1.90 metre bariyer yükseklik limiti ile girdiğiniz otopark ta ilk 45 dakika için 50 cent ondan sonraki her 15 dakika için 50 cent ücret ödemek durumunda kalırsınız.
Yine en mantıklısı günlüğü yaklaşık 10 euro civarında olan stellplatzlarda kalmaktır. hem atıklarınızı dökecek ve elektrik alacak imkanınız olur hemde şehir merkezlerine yürüme mesafesindedirler.
İtalya'da karavanınızı otoparkta bırakıp şehri gezmeye gidip de döndüğünüzde karavanınızı bıraktığınız yerde bulamama ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Tifa Bey merhaba... Bu bölümdeki Tunay bey ile yazışmanızı ve daha sonra bu konuda açtığınız başlığı da 4 sene önce okuduğumda Tunay bey gibi düşündüğümüz uzun gezilerde ailemize ciddi bir mali tablo getireceğini düşünmüştük. Avrupa da ki bu tarz geziler için olan düzenleme ve imkanlar dediğiniz gibi çok başarılı. Türkiye de bir alanda gürültü , altyapısız tesisler, mangal dumanları, geceleri olan saygısız gürültü konusunda da çok haklısınız. Tüm karavan sever arkadaşlarıma bunu gerçekten zevk alarak yapmaları için en az bir kere yurt dışına gitmelerini de tavsiye ediyorum. Bir karavancı bu dünyayı bu şekli ile mutlaka yaşamalı. Fakat kamp dışı konaklamalar konusunda belirttiğiniz zorlukların yine (Belka )Tunay beyin ilk gezileri sonrası dediğiniz gibi olmadığını da gördük. Bu konu insanların biraz tarzları ve güvenlik kriterleri ile ilgili. Yoksa insanları rahatsız edecek boyutta bir uygulama Avrupa da yok. Gezenbilir yazılarını o dönem okudukça farklı bir çok arkadaşımızın gezilerinde de benzer durumları gördüğümüzden yollara düşmeye karar verdik. Kendi yaptığımız farklı coğrafyalarda ki geziler de bu konuda hiç problem yaşamadık. ( Olması da her zaman mümkün) Yeterki insanlara ve doğaya saygı konusunda hassaslığı kaybetmeyelim. Ben ev kapısının eşiğinden geçildiğinde kendi tarzımıza uygun bir karavan yaşamının ve gezisinin mutlaka olduğunu düşünüyor, yola çıkacakların bu konularda rahat olması gerektiğini düşünüyorum. Saygı ve Selamlar...
 

selamlar herkese ben Erhan eşim ve çocuklarımla birlikte İzmir de yaşıyoruz aranıza yeni katıldım bundan böyle ailemle birlikte yeni bir karavan alarak tatillerde karavan tatili yapmak istiyoruz bu sebeple yazlık evimizi sattık artık farklı yerleri keşfetmek istiyoruz forumlarınızı araştırmaya başladım bu bakımdan konu ile ilgili çok faydalı bilgiler içeren bir site olmuş emeği geçen herkese teşekkürler.....
 

Hepinize merhaba,
Eşimle beraber aranıza yeni katıldık. İstanbul'dayız.
Motokaravanla yolculuk yapmaya niyetlendik. Bir panelvan arayışındayız. Sprinter'ları araştırıyoruz. Eğer bulabilirsek niyetimiz zaman içerisinde içini karavana dönüştürmek.
Forumları okudukça meşakkatli bir işe giriştiğimizi sezinliyorum. Heyecanlıyız, bakalım.
Hepinize selamlar, saygılar
Canan & Julien
 


Arkadaşlar merhaba, öncelikle kendimi tanıtayım. Adım Oktay Sarıoğlu, şu anda KKTC'de yaşıyorum. ikinci emekliliğimi almaya bir yıldan az bir süre kaldı, ondan sonra İzmire döneceğim. Amacım bir şekilde bu virüs belasından uzak geziler yapabilmek. Karavancılık tecrübem yok fakat edinebilmek için uzun zamandır bu grubu izliyorum, önerilerinizi bekliyorum.

Sevgiler
 



Araç ne olursa olsun, ortak noktası doğa olan bütün arkadaşlara iyi akşamlar dilerim.

40 yılı aşkın bir motosiklet ve doğa aşığı olarak, torun torba sahibi olmamız neticesi, eşimle bundan sonra bize karavan hayatının daha uygun olacağı hemfikrimiz neticesi aranızdayım. Emekli mühendisim. Gidilecek yerlerde serbestiden ödün vermemek adına karavancılığa bir çekme karavan ile başlamayı uygun gördük. Bu platformda, siz değerli dostların engin tecrübelerinden faydalanacağım için kendimi oldukça şanslı görerek, şimdiden hepinize teşekkürü de bir borç bilirim.
Sevgi ve Saygılarımla.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,745
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst