Arkadaşlar merhaba; bayağı rötarlıda olsa 2,50x 7 metrelik tip 2 onay belgeli römorkumuza kauştuk ve üst karkası yapmaya yarın itibariyle başlıyoruz. Karkas bitince üzerini 4 cm sandviç panelle kaplayıp içeride 2,5x2 metre eninde bir loft kat tasarladık. Wc ve banyo için 1x2,5 m gibi bir alan düşündük. loft kata çıkarken ahşap merdiven ve merdiven altına dolaplar, çekmeceler+buzdolabı için bir alan tasarladık. Sizden yardıl almak istediğim bir konu var; bu ürünü götürüp koyacağım bahçe bana ait ve eni 30 metre boyu 125 metre olan bir yer telle 4 tarafı da çevrili...kuyularım ve sabit tuvaletim bahçenin en sonunda....bahçeyi, ortadan ikiye bölen 3 metrelik bir yolum var çünkü burası farklı 2 parseldi ve farklı zamanlarda almak durumunda kaldım. ilk aldığım parselde yine en sonda 3x5 boyutlarında bayağı eski ama içinde tarım aletlerim olan bir konteyner var bahçenin girişine bakıyor, önüne 150 metre kare çim alan yaptım kızım için. Sabit Tuvalet eski konteynerla aynı hizada ve 2. parselin yine üst köşesinde...tuvalet ve eski konteyner arası 15 metre kadar. Parsellerim üst taraftan ve sağ taraftan asfalt yollara 2. parsel konumunda ve yan parsellere mısır dikilmezse ana yolları görebiliyorum

Güneş, bahçe kapı girişime göre soldan doğup sağdan batıyor. Milyon dolarlık soru şu ? Karavan evimi nasıl konumlandırayım... diklemesine koyarsam giriş kapısı nereden olsun...çime bakarak sabah güneşinemi, öğleden sonra vuran güneşi hiçe sayıp sağ taraftan mı yoksa çeki demirinin üzerine bir aparat yapıp bahçe girişine mi baksın? diğer alternatif eski konteyner gibi yanlamasına koyup bahçe kapısına baksın günün her saati güneşlemi savaşayım yaz aylarında: )...tabi eski konteyner ve sabit wc den daha öne koymam lazım ki pencerelerden bakınca onları değilde yol vs göreyim..benim düşünebildiklerim bunlar....sizden farklı görüşler gelirse çokta memnun olurum. Teşekkürler