Toplam Enerji İhtiyacı Hakkında Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan surveyteacher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,164

Etiketler
Merhabalar, içi boş olarak satın alıp kendim yapmayı planlanladığım çekme karavanım için elektrik ve güç hesabı konusunda yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Karavanımda kullanmak istediğim cihazlar ve güçleri şu şekildedir;

Mini Buzdolabı - 485 waat (24 saatte)
Vantilatör - 60 watt
Led Aydınlatma - 40 watt
Hermatik Şofben Fanı - 36 watt
Gazlı Truma Isıtıcı Fanı - 65 watt
Cep Şarj - 5 watt
Pc Şarj - 45 watt

(Tüm cihazlar 220 Volt ile çalışacak.)

Not: Hem vantilatör hem gazlı ısıtıcının aynı anda kullanılması gerekmeyecektir elbette ama ben yinede en kötü şartlara göre hesabımı yapmak istedim.

Amacım yazın şebekeden bağımsız sürekli kullanım sağlayabilmek ve kışında münkünse full şarj ile çıkıp 3-4 gün idare etmesi (tabi mümkünse). Eğer değilse kışın buzdolabını çalıştırmayabilirim...

Yazın günlük ortalama 7-8 saatlik bir güneşlenme süresiyle şebekeye ihtiyaç duymadan kullanabilmek için ne kadarlık bir jel aküye, toplamda kaç wattlık güneş panellerine ve en az kaçlık tam sinüs inverter'a ihtiyacım olur?

Şimdiden yardımcı olabilecek herkese teşekkürlerimi sunarım...

Ben size guc/sarj hesabiyla ilgili bir formul yazmak istiyorum bu formulu kullanarak butun gelir ve gider hesabinizi yapabilirsiniz.

V=volt
A=amper
W= guc/enerji
W=V*A
Yani gunes panelinin sarj miktari (current) 7 amp/saat ise ve 12 voltluk bir panel ise saate teorik olarak 12* 7= 84 watt lik guc akuye depolarsin gercekte ise tesisat uzunlugu, kalinligi, ek sayisi vs ye bagli olaral % 10-15 daha az olur.
Akulere gelince mesela elinde 12v, 150 amp/saat aku olsun bu akunun tam dolu olarak depolayabildigi tum enerji 12v*150 amp= 1800 watt tir.
Hesap yaparken her zaman kullandigin cihazin watt degerlerini dikkate alarak depolayabildigin enerji miktariyle karsilastirilmasi dogru yontem olur.

Inverter hesabinda toplamda kullanacagin guc'ten inverterin gucunun % 25 daha buyuk olmasini oneririm.

Umarin faydali olmustur.
 



12 volt soket kullanarak 12 yi 220ye çeviren bir priz kullanılamaz mı?
.
Neden notebook kullanırken 12 VDC -> 220 VAC -> 19 VDC çevirileri için inverterli çözüm düşünüyorsunuz ki ?

Daha basit, daha ucuz ve sonuçta daha da az tüketimi olan 12 VDC ->19 VDC olarak yine soket girişli DC-DC çeviriciler var. ;)

Zaten inverter ~1/4 kayıp demek !

MBXDE DC0001 1
 
Son düzenleme:



.
Neden notebook kullanırken 12 VDC -> 220 VAC -> 19 VDC çevirileri için inverterli çözüm düşünüyorsunuz ki ?

Daha basit, daha ucuz ve sonuçta daha da az tüketimi olan 12 VDC ->19 VDC olarak yine soket girişli DC-DC çeviriciler var. ;)

Zaten inverter ~1/4 kayıp demek !

MBXDE DC0001 1
Şu aleti satan bir yer var mı acaba? Bakındım ama göremedim

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst