Tourneo Custom Campingbox

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medical07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,436

Etiketler


.
Kendi hesabıma konuşayım.
Böyle bir çözüm ile emekliliğe kadar gezi gereksinimlerimi karşılayabilirdim. Belki ufak ilaveler söz konusu olsa da toplamda yön bana uyuyor.
Tabi bunda benim karavanı amaç olarak görmemem yatıyor. İkinci araç olarak bir karavanın özellikle Türkiye’deki külfetini göz ardı etmek bence gerçekci değil. Üstelik karavanı amortisman açısından tek gezi aracı olarak görme zorunluluğu sonuçta uzak ülkelere yapılacak gezilerden alıkoyma durumuna yol açmalı ? Ben bu özgürlüğümü hiç kaybetmek istemedim.
Halbuki böyle bir araçla ikinci bir aracı olmamanın maddi avantajıyla, özellikle Avrupa’da kamping olanaklarının söz konusu olmasının yanında, gerektiğinde kamping kabinleri ve AirBnb de uygun alternatif sunmaktalar.
Uygun yerlerde de gecelemek hep keyfe bağlı kalacak zaten.
.
 

Mesut bey, emeklilik sonrası için ne önerirsiniz.gerci cevabı aracin ailenin tek aracı olup olmayacagına,kamping dışı konaklamaların olacaksa süresine baglı olsada önerilerinizi almak isterim.Sizin nugget 4,83 uzunlugunda 2,85 yuksekliginde,dometic 40 lt buzdolabi,ebarspacher 2,5kw isiticili,40 ar litre temiz ve pis su tankli,porttatif wc li,üstde 2 metre ye 1.50 altda 1,30 a 2 metre yatagi,5 kisilik embiyet kemerli koltugu ile banyo disinda onun size degil sizin ona uydugunuzu belirtmistiniz.siz ne almak isterdiniz
 




konuyu dagıtacagım ,daireler için airbn benzeri campervanlar için shareacamper benzeri sitelerde şahsi camp araçlarının kullanılmayan zamanlarda kiraya verilmesi , campervanlara ulaşımı kolaylaştırabilir.bu durumda otelciler ve campervan üreticileri ne düşünür acaba.
 


pop up roof bekleyenlere müjde:
karmann firması araç üstü çadıra içerden tavan acil çıkış kadar kesilerek erişim saglayarak yeni bir seri oluştturdu.Davis View

Wonderful prospects: Davis View with pop-top bed - Karmann-Mobil
böylece klasik pop up tavandaki tavan saçının bükülme gücünün azalması,su akması,yada paslanma sorunu gözükmez.araç üstü çadır a içerden yukarı merdivenle çıkılacak kadar açıklık yapmışlar.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=9ZnMaI51wqk
 
Son düzenleme:

orjinal tavana çadırı nasıl monte etmişler anlayamadım.tavan barları ve ara atkılar gözükmüyor.2,46. dakikada kapalı hali nin tabanı tavandan yüksek gözüküyor.tavan barları ve ara atkılar fiberle gizlenmiş olabilir.
 



...emeklilik sonrası için ne önerirsiniz ?
.
Karavana uymayı, prensip olarak söylemiştim Arif bey. Aradaki fark benim için hiç stres faktörü olmadı.
Ama sıkı durun, bu gün , bu tecrübeyle belki karavan almazdım bile. Geçen sene yılın en az üçte birini karavansız uzak ülkelerde geçirdik. Eskisi kadar deli dana gibi çok farklı yerler gezmiyoruz artık. Fakat bundan karavanımızı satmayı düşündüğüm anlaşılmasın.
Örneğin Norveç’e tekrar gidersek uçak ve kiralık araçla kamping kabinlerinde veya AirBnb olanaklarında gecelemeyi düşünüyoruz.

Tabi böylelikle size emekliliğiniz için şimdiden bir öneri verebilmenin
nafileliğini de gerekçelendirmiş olmalıyım ?

Bana, zaman ve durumunuza bağlı olarak, asıl amacınızı hedef almanız doğru olur gibi geliyor. Yani karavanı sadece çözümün bir parçası olarak görmek yanlış olmamalı ? Belki karavanı seçerseniz söylenebilecek tek doğrunun, aracınızın amacınızı aşmaması olabilirdi ?

Ben 30-40 sene kadar daha buralarda olmayı planlıyorum.
Emekliliğiniz gelince tekrar oturup konuşabiliriz ?.. :p
.
 
Son düzenleme:

Mesut Bey ,sizin gibi tecrübeli gezgin karavancının düşünceleri benim için önemli..Emekli olup daha esnek çalışmaya başlayınca,tekrar konuşmak üzere.Teşekkürler.
 






45e6a1e301b6e3ffe8e81b96a2db578d
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,415
Mesajlar
1,517,711
Kayıtlı Üye Sayımız
172,067
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst