TURKAR-YERLİ UNİMOG

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sync Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,605

sync

Ana Kamp
Mesajlar
41
Tepkime Puanı
2
Kutlamak ve desteklemek lazım...


Türk yapımı çok amaçlı 4X4 ilk mini kamyon Multi-Turck BUKAN kısa zamanda yollara çıkacak. Turkar Hisarlar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, Avrupa'nın önde gelen iş makineleri firmaları için makine eleman ve komponentleri ihraç ettiklerini, iç piyasaya yönelik de traktör ve iş makineleri kabinleri, tarım makine ve aletleri ve spor aletleri ürettiklerini söyledi.

Tesislerde son üç yıldan bu yana gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmaları sonucunda tamamıyla özgün tasarımlara dayalı N1G kategorisinde Türkiye'nin ilk 4x4 çok amaçlı hafif mini kamyoneti Turkar'ın prototip üretimlerini gerçekleştirdiklerini anlatan Türker, şu bilgileri verdi:

''Bu araçların yol dışı sürüş testleri sürüyor. Eskişehir Sanayi Odası 2009 yılı Teknoloji Geliştirme Ödülüne layık görülen Turkar'ın ödülünü geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katıldığı bir törenle aldık. Bakanımız aracın test sürüşünü de yaptı.

Türkiye için önemli bir ihtiyacı karşılayacak nitelikteki Turkar Araç Projesi, yabancı ortak, yabancı danışman ve lisans anlaşması olmaksızın Türk üniversiteleri ve Türk otomotiv yan sanayinin örnek işbirliğiyle gerçekleştirildi. Proje bu özelliği nedeniyle TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı tarafından desteklendi.

15 Kasım'da Eskişehir İl Koordinasyon Toplantısı'na katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından da ilgi ile incelenen ve beğenilen Turkar'ın ülkemizin ilkim ve coğrafi koşulları için uygun bir araç olduğu hususu önemle vurgulandı.''

Türker, Turkar üretim ve montaj tesislerinin, Ocak 2010'da, programının uygun olması durumunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacağını sözlerine ekledi.

Turkar'ın sabit 4X4 Bukan SX4 modeli off-road kullanım şartlarına uygun olarak üretilmiş. İki farklı hız seçeneğide bulunan araçta, hız konumu torpido üzerinde bulunan kumanda ve kontrol butonları kullanılarak seçilmekte. 0-45 km/h hız seçeneği arazi koşullarında kullanılmakta. Çok yüksek eğimli iniş ve çıkışlarda bu seçenek aktif edilerek fren ve gaz pedalı kullanılmaksızın emniyetli bir iniş ve çıkış kontrolü sağlanmakta. 0-116 km/h hız seçeneğinde araç maksimum 116 km/h hız yapabilmekte. Ayrıca arka defransiyel kilit sistemi ile en zor yol şartlarında sürüş yapılabilmekte.

Motor olarak Turkar da dünya ticari araç üreticilerinin tercih ettiği IVECO motoru kullanılmış. 2.3 litre 4 silindirli 270 Nm tork üreten Common Rail dizel motor gücünü 12 hızlı şanzuman yardımı ile tekerleklere aktarmakta. 215/75/R16 ölçülerine sahip tekerleri bulunan Bukan ın ön ve arkada Disk frenler kullanılmış.

Aracın uzunluğu 4815 mm., dingil mesafesi 2724 mm., genişliği 1876 mm. boş ağırlığı 2500 kg ve istihap haddi ise 1000 kg.
 

Etiketler
Ynt: TURKAR-YERLİ UNİMOG

Eskişehir’de kurulu Hisarlar Grubu’nun TÜBİTAK’ın desteğiyle geliştirip yüzde 85 yerlilik oranıyla üretmeye başladığı yerli 4x4 hafif arazi kamyonu ‘Turkar’ı ABD ordusu da kullanacak. Turkar’ın yaratıcısı Fazlı Türker, “Bir Amerikan firması ile pazarlama için işbirliği yaptık. Deneme amaçlı ilk aracı ABD’ye gönderdik” dedi.ESKİŞEHİR’den çıkan, logosunu ve çevikliğini ‘Anadolu Yaban Koyunu’ndan alan ‘Turkar’ isimli yerli 4x4 ticari araç, ABD yolunda. Eskişehir’de traktör ve iş makinesi kabinleri üretip ihraç eden, Renault otobüslerinin şasilerini, Caterpillar ve Komatsu’ya ağır komponentler üreten Hisarlar Grubu, TÜBİTAK ve üniversitelerle işbirliği yaparak hayata geçirdiği ve üretimine başladığı Turkar’ın askeri versiyonunu da geliştirerek ilk aracı geçtiğimiz hafta deneme amaçlı Amerika’ya gönderdi. Hisarlar Grubu, savunma sanayi alanında faaliyetlerde bulunan bir Amerikan firması ile aracın Kuzey Amerika, Afganistan, Irak ve Ortadoğu’da pazarlanması yönünde işbirliği yaptı.

5 milyon Euro harcadı

Hisarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, “en büyük hayalim” dediği araç için “Bu araç otomobil, kamyonet ve traktörün birleşmesi. Yüzde 100 yerli tasarım ve yüzde 85 yerli üretimle (motor, şanzıman hariç) hayata geçirilen Turkar otomobil gibi konforlu, traktör gibi tarlaya giriyor ve 4x4 özelliğine sahip. Kamyonet kasası üç tarafa yük indiriyor” yorumunu yaptı. Turkar isimli 4x4 hafif arazi kamyonuyla ilgili çalışmalara 2006 yılında başladıklarını söyleyen Türker, grubun mevcut tesisleri ve imkanlarından yararlanarak yüzde 85’i yerli bu aracı 5 milyon Euro’luk yatırımla geliştirdiklerini belirtti. Türker, “Normalde en az 30-40 milyon Euro yatırım gerektiren bu araç için sadece Ar-Ge fazının tasarım, analiz, test, yazılım ve donanım ekipmanları ile prototip araç üretim teçhizatı ve malzeme ihtiyaçlarını karşıladık” dedi.


Hedef yılda 1000 adet üretim

Seri üretimine başladıkları araçtan bu yıl 60 adet üreteceklerini belirten Türker, üretim rakamlarının 2012’de 200, 2013’te 500, 2014’te 700 ve 2015’te ise 1000 adet planlanlandığını söyledi. Türker, şöyle konuştu: “Araçlarımızı hem ticari ve hem de askeri alanda, uluslararası düzeyde pazarlayabilecek bir oluşumu gerçekleştirebilme çabasındayız. Askeri versiyon araçlar, Nato Stanag 4569’a göre hafif zırhlı araç tanımlamasına uygun koruma seviyesinde zırhlandırılacak ve testlere tabi tutulacak. ABD’deki testlerin olumlu sonuçlanması halinde Turkar’ın hafif zırhlı askeri versiyonları Eskişehir’de üretilecek ve ABD firması ile müşterek pazarlanacak. Amerikan ordusunun küresel operasyon bölgeleri önemli.”
Amerika dışında bir araçlarını da Almanya’ya gönderdiklerini hatırlatan Türker, aracın bir Alman firması tarafından elektrikliye dönüştürüldüğünü söyledi. Türker, şunları dile getirdi: “İki aracımızı ise yakıt tankeri üst yapılı olarak Türkiye’de sondaj faaliyetlerinde bulunan bir Amerikan petrol arama şirketine sattık. Bir aracımızı ise Norveç şartlarına uygun olarak hazırlayıp deneme amaçlı satacağız.”

Fiyatı rakiplerinden yüzde 70 daha ucuz

NİŞ bir araç ürettiklerini, offroad özelliği, ağır coğrafi şartlarda ve iklim koşularında hizmet sunması nedeniyle kamu sektörü ağırlıklı ihtiyaçları karşıladığını kaydeden Fazlı Türker, hedeflerinin Türk Silahlı Kuvvetleri, iç güvenlik birimleri (Emniyet ve Jandarma Teşkilatları), Sağlık, Çevre ve Orman Bakanlıkları, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, TRT, Telekominikasyon Kuruluşları, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, inşaat müteahhitleri ile madenciler, doğa turizmcileri ve büyük çiftlik sahipleri olduğunu belirtti. Türker, “Biz seri üretime bu yıl başlamış bulunuyoruz ve her ay 5 araç üretiyoruz.
Şu ana kadar iç piyasada beş aracımızın satışı gerçekleşti. Araçlarımızın rakipleri Avrupa’dan Unimog, Bremach ve Multicar’dır.
Bu araçların fiyatları dikkate alındığında, bizim onlara göre yaklaşık yüzde 60-70’lik bir avantajımız söz konusu” diye konuştu.

Biz Türk markası yarattık ama otomobil daha zor

FAZLI Türker, Türk malı otomobil konusunda şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de kamyon ve otobüs üretimlerinde Türk markaları var. Biz de ‘Türk otomobili’ sözcüklerinden türetilerek ve biraz da yurt dışı pazarlama kaygısıyla stilize ederek ‘Turkar’ markasını yarattık. Otomotiv sektöründe marka yaratmanın son derece güç ve maliyetli bir iş olduğu bilinmektedir. Otomobil üreticileri açısından bu işin daha da zor olacağını düşünüyoruz.”
 

Ynt: TURKAR-YERLİ UNİMOG

Buda internet siteleri.Reklam videolarına ve teknik bilgilerie ulaşabilirsiniz.

http://www.turkar.biz/default.aspx
 


Ynt: TURKAR-YERLİ UNİMOG

[attachment=1[attachment=2]

Images1


Turkar


Images
 




Ynt: TURKAR-YERLİ UNİMOG

Bir de daha yuvarlak hatlı bir modeli var.Ayrıntılar internet sitesinde.Sanırım araçlar bölümünde de bir başlık hakediyor.
Buraya açtım konuyu ancak yanlış olduysa, özürlerimle ,moderatörlerden uygun yere taşımalarını rica ederim
 


Ynt: TURKAR-YERLİ UNİMOG

Jimny'yi çektiği sahnede koptum. :smiley:

Filmi ve dijital kataloğu inceledim. Konsepti iyi oturtmuşlar. Anadolu koyunu...

Anladığım kadarıyla kabin içi 4x4'e geçiş, orta difransiyeli kitlemek ve arka difransiyeli kitlemek pnömekanik yardımıyla halloluyor.

Fiyatlarını merak ettim doğrusu.
 

Ynt: TURKAR-YERLİ UNİMOG

görebildiğim kadarıyla unimog gibi portal aks yok.
bu haliyle aracı biraz daha kamyonete benzetseler daha çok satar.
 





Ynt: TURKAR-YERLİ UNİMOG

Aslında da çok geç kalınmış bir durum, avrupa da üretilen bir çok aracın bazı modellerinin üzerinde bulunan parçaların % 60 ın dan fazlası ülkemizde üretilmekte ve dünyada satılan bazı araçların ise montajı ülkemizde yapılmakta ama gelin görünki hala seri üretimi belki 1000 geçen bırakın otomobili iş makinemiz bile çok nadirdir bu tür projeleri gördüğümde gururlanıyorum fakat devamının gelmiyeceğinden endişede duymuyor değilim çünki bir çok teşebbüs hayal oldu.
Birde gözümüze güzel geleni biliyoruz ama tasarımda vasatın bile altında kalıyoruz, bizim ilk olarak bunu çözmemiz lazım ki satışlar yüksek olsun ve üretim sürdürülebilir olsun
 

Ynt: TURKAR-YERLİ UNİMOG

tasarım çok kötü değil sonuçta sert arazi aracı yapmış abiler , bu aracı kesinlikle test etmemiz lazım forum adminlerinden yöneticilerinden rica edelim bir bağlantı kursunlar belki istanbula gelip bize test ettiriler yada ne bileyim ortak bir nokta bulunur ustalar gider test eder .
sonuçta bu işten anlayan son kullanıcılar olara bizimde söyleyecek yazacak tavsilerimiz var , raconu biz kesersek bu araç türkiyede sivil kullanımda çok satar . yookk ben sizi tanımıyorum ulee siz kimsiniz sizin tavsiyenizden bana ne derse 3-5 adet üretip" hayaldi HAYAL KALDI "olur.
bu arada iyi bir araçsa ve fiyatıda iyise birtane alıp karavana çevirebilirim hemide hemen.
 

Ynt: TURKAR-YERLİ UNİMOG

Yolunuz açık,Başarılarınız daim olsun Deneme sürüşlerine katılmış arkadaşlar var çokta memnunlar arazi gidişinden hemen hemen hergün test edilmeye devam ediliyor hemde en zorlu hava ve yol koşullarında...
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,411
Mesajlar
1,517,696
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst