Türkçe Yazı Düzeltme

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan behicefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,561

behicefe

Zirve
Mesajlar
1,395
Tepkime Puanı
1
Yer
aydın-koçarlı
farkettimki yazdığımız bölümlerde veya takip ettiğimiz bölümlerde bizi bir şekilde duyup haberdar olan ziyaretçilerimiz bayağı fazlalaştı. Ben de dahil olmak üzere bazı arkadaşlar yazı yazarken bazen aceleden, bazende farkında olmadan imla hataları yapabiliyoruz. Bazı sitelere karşılaştığımız Türkçe imla hatalarının düzeltilmesi için kullanılan sistem sitemizde uygulanamazmı.?
 

Etiketler

Ynt: Türkçe Yazı Düzeltme

Ön izleme yi kullansalar birazda dikkat sununda sıfır sorun kalır bide yazıyı hemen yollama acelesine kapılmamak lazım herkese kusursuz yazı dileklerimle
 

Ynt: Türkçe Yazı Düzeltme

Bazen acele ve/veya dikkatsizlik dışında da ciddi yazım hataları (konuşma diline benzer) çok oluyor. Aslında buna da dikkat etmek lazım.(örneğin iyi yerine ii ) yazarak zaman kaybetmeyiz ama zamanla çok şey kaybederiz
sevgiler
 

Ynt: Türkçe Yazı Düzeltme

seyyah-34' Alıntı:
Ön izleme'yi kullansalar, birazda dikkat, sonunda sıfır sorun kalır. Birde yazıyı hemen yollama acelesine kapılmamak lazım herkese kusursuz yazı dileklerimle
 



farkettimki yazdığımız bölümlerde veya takip ettiğimiz bölümlerde bizi bir şekilde duyup haberdar olan ziyaretçilerimiz bayağı fazlalaştı. Ben de dahil olmak üzere bazı arkadaşlar yazı yazarken bazen aceleden, bazende farkında olmadan imla hataları yapabiliyoruz. Bazı sitelere karşılaştığımız Türkçe imla hatalarının düzeltilmesi için kullanılan sistem sitemizde uygulanamazmı.?
Merhaba, isterseniz yazılarınızı gönüllü olarak düzeltebilirim.
 

.
Bence kendinizi hiç yormayın. Üstelik bu iletinize cevap da beklemeyin derim.
Bırakın başlığı açan iletinin yazım hatalarını saymayı, aşağıdaki ileti için “Yazım kurallarına dikkat ediniz” diyen forumun, bir uyarıyı bile gerekli görmemesi, durumu bütün açıklığıyla anlatmalı.

Merhablar googlede gezinirken siteyi farkettim mini evime solar sitemi düşünüyorum elektrik kesintilerinde telefon şarzı bazı elektrik aletleri büyüm ev aletlerinden bahsetmiyorum kücük olanları kullanmak için bir düşüncem var bayadır araştırma yapıyorum anlamadıgkm yetlet var halen bana nasıl bir sistem kuracağım hakkında bilgi verebilirmisiniz? “

Yukarıda kendisini tek cümle sanan ileti, yanılmıyorsam en az on beş hata barındırıyor. Bize, topluma, kişiye ve dile olan saygının aslında, insanın kendisine olan saygısının da göstergesidir diye öğretmişlerdi.

Bir vergi mükellefi olarak, Türkçe öğretmenlerinin maaşlarını
hak etmediklerini düşünüyorum.

Cevap veren olursa, lütfen internet çağından falan dem vurmasın..
Kalitesini kaybetmeyen yığınla ülke var..
 
Son düzenleme:

Sevgili Mesut Bey,
Size katılmamak mümkün değil. Dilimiz, maalesef gün geçtikçe fakirleşiyor. Kullandığımız kelimelerin sayısı azalıyor. Bir çok şeyi aletler bizim için yapsa da, insanlar zaman bulamamaktan yakınıp, yazarken kelimeleri kırpmak için bahane ediyor. Tıpkı aritmetik, cebir ve geometrinin birleştirilip matematik adı altında tek ders haline gelmesi gibi dil bilgisi, güzel yazı ve edebiyat birleştirilip tek ders olarak okutulduğu için anlamanın ve öğrenmenin zorlaştığını, ayrıca genel olarak okumaya meraklı olmadığımız için konuşurken ve yazarken hatalar yapıldığını düşünüyorum. Yıllardır bir öğrencinin elinde imla kılavuzu görmedim. Yetkili kurum bile yazımızı ve dilimizi fakirleştirmek için elinden geleni yaparken, sade vatandaştan beklentimiz olması ne derece doğru olur? Selamlar...
 
Son düzenleme:





Noktalama işaretlerinin olmadığı paylaşımları akumakta, anlamakta zor.

Yabancı klavyelerle de Türkçe harfleri yazabilme olanakları var. Özellikle telefonlarda bu çok kolay. Sadece ayarlarında uygun klavyeyi seçmek lazım. Seçtikten sonra örneğin s harfine basıp biraz bekleyince ş olanağı görülüyor.

Tekrar olacak ama ben paylaşım metnini laptopta Word sayfasında yazıyorum. Sonra kopyalarak forumda cevap yazdığımız yere yapıştırıyorum. Word proğramında Türkçe harfleri yazabilme konusunda Google’de bilgiler var. Şu anda bu metni yazarken, c harfini ç olarak yazabilmek için Strg ve c tuşuna aynı anda basıyorum. Aynı şekilde, ş, ğ, ı harflerini de yazmak mümkün ama, gerekli ayarları yapmak lazım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,436
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst