Tuzla Montajı Jeep'in Farkları ?..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,544

Hulg

Kamp I
Mesajlar
143
Tepkime Puanı
2
Yer
Erzurum
Hiç Tuzla montaj Jeep ile karşılaşmadım ve merak ediyorum. Tuzla yı diğer jeep lerden ayıran en büyük özellik nedir. İkisi arasındaki farklar neler ve nasıl ayırt edilir.
 

Etiketler
Ynt: Tuzla Montajı Jeep'in Farkları ?..

Bildiğimiz cj lerden en önemli farkı motor, 4 silindirli bazılarında hurricane bazılarında başka tip zayıf ve verimsiz bir motor. Şanzıman bir acayip 3 ileri ve 3 levyeli. 69 dan sonra 2 levye. 1 .vites kalkarsın 2. vites bağırır, 3 bayılır. Offroad için biraz sorunlu olduğunu biliyorum. Ayrıca 2.dünya savaşından sonra amerikadan parça gelip montajını Tuzla yapıldığını duymuştum.
 

Ynt: Tuzla Montajı Jeep'in Farkları ?..

merhabalar bu işi yakından bildiğim için söylemek istiyorum tuzla jeep in tek farkı karoser kısmı tuzla imali bazı motor parçalarıda yerli imalat bazı araçlardada 2000 benzinli ford taunus motoru kullanıldı şanzuman kaldırmadığı için üüretimi fazla olmadı zaten şu anda hepsi hurdalıklarda yatıyor artık kullanılmıyor üretimde ekonomik değil.
 

Ynt: Tuzla Montajı Jeep'in Farkları ?..

tuzla jeeplerde kasa ile oynanıp cj benzetildi kaporta aksamı ama bağzılarında eski fort motoru bağzılarında gene orjinal motoru kullanıldı daha sonra imalatından vaz geçilip yerine tayfun ve tufan modelleri çıktı bunada t model deriz
 

Ynt: Tuzla Montajı Jeep'in Farkları ?..

evet doğru söylüyorsunuz en son GT jeep olarak üretim yapıldı ama bu modellerdende sadece poyraz pickap olarak üretiliyor dizel ford motoru ile ,eğer Türkiye de sivil sektör bu işe el atmış olsaydı şimdi yollarımızda çok güzel araçlar olacaktı tuzlanın yaptığı eskinin üzerine yeni giydirmek bu çok maliyetli bir iş en iyisi sıfırdan üretim olmalı bu seri olursada ekonomik olurdu bu benim nacizane düşüncem. :smiley:
 




Ynt: Tuzla Montajı Jeep'in Farkları ?..

Tuzla jeepler HARİKAN benzinli motora sahiptir.Tuzlalar 69 model jeeplerdir.Çamurlukları '' sivri '' kenarlıdır.3 ileri şanzumanı vardır.Defransiyel ve şanzuman sürattir.Tek levye arazi şanzumanına sahiptir.Off road için pek elverişli değildir.Karadeniz bölgesinde pek görülür.Benzin depoları sürücü koltuğunun altında bulunur.
 

Ynt: Tuzla Montajı Jeep'in Farkları ?..

burda bi yanlışlık var tuzla sadece 69 model degildir 68-69 dur tuzlanın defransiyeli süratlidir diger farkı çamurlukların serhatın dedigi gibi sivridir başka her şeyi diger jeep lerle aynıdır. ;)
 


Ynt: Tuzla Montajı Jeep'in Farkları ?..

jeep 69 model willys tuzla modelinin bijon aralığını merak ediyorum ve sol ön tekerinde bir aksam mevcut arazi modu deniyor içerden bir kol ile ayarlanıp döndülüyor falan. ön tekerdeki bu aksam jant değişimi için engel midir?
 



Ynt: Tuzla Montajı Jeep'in Farkları ?..

tuzla jeepler ve wıllys ler bellı bır doneme kadar aynı mekanık parcalarla yapıldı sade fark kupa turkıyede buyuk ıktımal 55 ten 69 kadar uretılmıstır kımıne gore hantal ıse yaramaz bır araba olarak gorulsede orjınalını bozmadıktan ve fazla zorlamadıktan sonra kolay kolay arıza yapmaz zamanını en ıyı arazılı araçlarıdır serı degıller serı olmasını gerektırecek fazla bıseyede gerek yok suana kadar 1 adet 54 willy 2 adet tuzla 60 yılların 1 adette kaıser gradyator var ve ınanın ben bu arabalardan zevk alıyom imkan oldukcada almaya calısacam tabı cuzı fıyata suan willys arıyom kupa orjınal sahse orjınal olsun yeter jeep ını begen meyen bana getırsın ben kıymetlerını ıyı bılırım

10957468 905659466141027 355442266 n


1907304 10152945891139119 6979809386681667078 n


Grnt016
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,433
Mesajlar
1,517,904
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst