Ülkemizdeki Mağaralar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan queensland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,883
Ynt: Ülkemizdeki Mağaralar

bilgilendirme açısından gerekli bilgiler.emeğinize sağlık arkadaşlar.
 

Etiketler
Ulkemizdeki Magaralar

Yıllar sonra artık bizde orman yangınlarımıza CL-215 gibi anfibik bir uçaklarla müdahele ediyoruz. Fakat bu uçaklarımızın sayısını ve kiralık gibi durumlarını merak ediyorum , acaba bir bilen arkadaşımız varsa yardım edebilirmi

Geçen sene İstanbul Belediyesi 2 tane kiralamıştı CL-215lerden. Ayrıca bu sene 2 tanesini gözümle arka arkaya Kuşadası bölgesinde gördüm. Atine yangınları için ülkemizden 1 CL-215 yardıma gitmişti ve Antalya bölgesinde 2 adet daha beklediği haberleri de vardı..

Kaç tane bunlar anlamadım ve CL-415ten kiralık bile olsa hiç envanterimizde varmı
 

Ynt: Ülkemizdeki Mağaralar

sevgili magra aşıgı arkadaşlar iki hafta önce alanyada yeni bir damlataş magrası keşfettim içerisi yaklaşık 160 m2 sarkıtlar ve dikitler var hemen müzeye haber verdim fakat hiç ilgilenmediler.hayret ettim .magra yol yakınındakı bir kayanın kopması sonucu ortaya çıktı,kime aşvuracaımı bilmiyorum çocuklar içeri girip sarkıtları kırar diye çok korkuyorum.

Resim 009
 


Ynt: Ülkemizdeki Mağaralar

Nereden elime geçti hatırlayamıyorum ama ülkemizdeki mağaraları gösteren google earth dosyasını ekte gönderiyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Mağaralar.kml
    28.1 KB · Görüntüleme: 399



Ynt: Ülkemizdeki Mağaralar

Şenol bey o linki bir tıkladım bir daha gezenbilire geri gelmem 3.5 saat sürdü. benim gibi bu linki tıklayanlar tavsiyem sol yandaki özellikleri yani katmanlar kutucuklarını doldurunda gezinti yapın.
 


Ynt: Ülkemizdeki Mağaralar

İzmir bölgesine en yakın mağralar nereler yardımcıolursanız sevinirim.İstanbuldan bu bölgeye eyni geldim ve sıkı bir ekip arıyorum.Bölgede bu calışmayı yapan arkadaslar varsa görüşmek isterim.
 

Ynt: Ülkemizdeki Mağaralar

İstanbul - Yarımburgaz Mağarası, İstanbul'un yaklaşık 22 kilometre batısında, Küçükçekmece Gölü'nün 1,5 kilometre kadar kuzeyinde bulunmaktadır.

Yarmburgaz
 

Ynt: Ülkemizdeki Mağaralar

SNM' Alıntı:
İstanbul - Yarımburgaz Mağarası, İstanbul'un yaklaşık 22 kilometre batısında, Küçükçekmece Gölü'nün 1,5 kilometre kadar kuzeyinde bulunmaktadır.
Yarımburgaz magaraları ile Çatalca incegiz köyündeki mağaralar manastır olarak kullanılmış özellikle yarımburgaz magaraları çok derin magaralar fakat define avcıları ve mantar üreticileri tarafından çok zarar verilmiş mağaralar fotografını görüntülediğiniz ana magaranın girişinde bir giriş daha vardı ama 20 yıl kadar önce o girişi betonla kapadılar esasında Mağara Turizimi açısından çok güzel bir doğa harikası ama yıllardan beri İstanbulun yanı başında tahrip edilip duruluyor magaraları gezmek isteyen arkadaşların definecilerin acıp kapatmadığı çukurlara çok dikkat etmeleri gerekir bilginize
 




Ynt: Ülkemizdeki Mağaralar

merhaba sevgili üyeler. bir magara belgeselinde izlemiştim; dünyada mağararaların sadece %10 luk bir kısmı keşfedilebilmiş. tabi bunu kıstas alırken neye göre yüzdelendiriyorlar bilemiyorum. ne kadar heyecan verici bir durum; düşünün ki daha keşfedilmemiş onca yeraltı dünyası var. ülkemiz bu konuda yeterince ilgi görüyormu bilemiyorum. açıkçası amatörce bir kaç girişimim olmasına rağmen çok keyifli bir uğraş. umarım daha fazla fırsatım olur. yolunuz açık olsun, sevgi ve saygılarımla.
 



Ynt: Ülkemizdeki Mağaralar

oylat mağarasının fotolarını çekmiştim. konu da kirlilik yaratmamak için mağara fotoğrafları başlığı altına ekliyorum
 



Ynt: Ülkemizdeki Mağaralar

Milas’tan Bodrum’a doğru 20 km sonra(Bodrum’dan 30 km) sola Gökçeler köyüne ayrılıyor yolunuz. Gökçeler köyünden yaklaşık 1 km sonra Uyku Vadisi’nin girişine (Değirmenderesi) ulaşılıyor. Uyku vadisi ve Gökçeler mağarası Bodrum ve Milas çıkışlı günübirlik tur düzenleyen acentaların önemli bir parkuru sayılıyor.



Vadiye iki giriş var. Birisi alabalık çiftliğinden yürümeye başlanıp dere boyu izleniyor ve yaklaşık 1 saat sonra mağara için yukarıya yöneliniyor. Sık sık dereyi aşmayı gerektiren bu yol yazın keyifli olabilir.





Diğer bir yol 2 kilometrelik araç yolunu izlemeyi ve 300 metrelik inişi gerektiriyor. Bunun için alabalık çiftliğine sapmıyor, mevcut stabilize yol ile köyden çıkıyor, tahminen 1.5 km. sonra Manastır Dağının Vadiye bakan yamacına doğru sağa orman yoluna giriyor, yolun yükseldiği en üst noktadan 500 m. sonra park ederek, vadiye doğru 300 metre iniyorsunuz. Mağaranın ağzına burada. İsteyenler yolu araçla izleyerek Değirmendere kıyısına kadar gidebilirler. Sonrasında dere bu defa dere boyunca izleri belirgin olan patikayı takip ederek, tahminen yarım saatlik bir yürüyüşten sonra suyun önünün set yapılarak şişirildiği noktaya varmadan hemen sola 50 m.lik. bir yükselme ile mağara ağzına ulaşılıyor.



Mağaranın ağzı oldukça geniş. Başta geniş bir salona açılıyor mağara. Sola doğru büyük bir galeri yer alıyor. Yarasa galerisi deniyor, yarasaların bolluğundan ötürü. Aman ışık tutmayın, hepsi birden havalandığında ürkütücü olabilir. Sağa hafif bir yokuşla çıkıp sonra dar bir geçitle sarkıt ve dikitlerle, küçük havuzcukların bulunduğu bir başka galeriye ulaşılıyor. Bu noktaya kadar herkes gidebiliyor. Sonrası ise profesyonel mağaracıların işi. Rehber eşliğinde iple 7 m iniliyor, daha geniş bir galeriyle karşılaşıyor, sonrasında ise mağaranın sonuna kadar kah sürünerek, kah eğilerek gidiliyor. Dönüş aynı yoldan, çünkü başka bir çıkış yok.

Yazın mayonuzu unutmayın. Dere geçişinde kendinizi serin suya bırakmak isteyeceksiniz.



Mağara doğal SİT alanı.

Uyku Vadisi ve mağarası için Muğla Valiliği Tema Park projesi hazırlıyor. Bu kapsamda botanik park alanları oluşturma, Bodrum ve Milas’tan günübirlik gelen turistlere hizmet verme, alt yapı hizmetleri, seyir terasları, yürüyüş patikalarının düzenli hale getirilmesi, yöredeki tarihi eserlerin onarımı, derenin köye yakın alanlarında kültürel faaliyetler ve eko turizme yönelik uygulamalar yer alıyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,779
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst