Umarsan Rena 360 Gözlem Ve Yorumlar (2 Adet Sipariş Verdik:)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baturalp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,403

baturalp

Yeni Üye
Mesajlar
15
Tepkime Puanı
25
Hızlı Tanıtım Videosu

(Detaylı Fotoğraf ve video çeksemde tam bitmiş bir ürün henüz olmadığı için ricaları üzerine paylaşamıyorum.)



Yıllardır üye olmama rağmen, ilk paylaşımım bu olacak. JEEP servisi işletmiş birisi olarak bazılarınız ile tanışıklığımız olsa da bu forumdan biraz uzaktım. JEEP ve otomotiv serüveni kapanalı 5 yıl oldu ve şimdi karavan merakı ile aranıza tekrar katılma fırsatı buldum.

Yaklaşık 5-6 aydır 2 aile karavan arayışı içerisindeydik. 2 ailedede 2 ufak çocuk olması bizi seçim konusunda çok zorladı. Hafif ve ranzalı bir model arıyorduk. Ağırlıklı olarak 2.El avrupalara uzun süre baktık fakat son zamanlarda al-sat'çı arkadaşların peydahlanması ile çok fazla fiyatlar istemeye başladılar. Yılbaşında fiyatlar artmadan önce Saly Carabinata bize en mantıklı gelen karavan olmaya başlamıştı. Ta ki instagramda umarsanın 360 fotoğrafını görene kadar. Hemen iletişime geçip bitmemiş karavana topraktan girmeye karar verdik. Nedeni ise standart donanımda bile avrupa ocak/evye, avrupa cam, avrupa buzdolabı, avrupa sıcak/soğuk musluklar gibi gerçekten kaliteli malzemeler ile çok makul fiyatlara sunmaları. Kabaca Carabinata ile karşılaştırdığınızda, (1tonluk frenli Carabinata 53binTL) neredeyse sadece maliyetine bir karavan aldığınızı anlayabilirsiniz. Gerçekten karavan yapma tutkusu taşıyan bir aile, umarım sizde tanışma fırsatı bulursunuz. Asıl işleri fiber ürünler olduğu için fiber konusunda çok deneyimliler.

Tabiki prototip ve ilk modeller olmasından ötürü ufak tefek kusurları olması muhtemel ki aşağıda yazdığım gibi bazılarını kabullenerek yada ileride değiştirmeyi düşünerek 2 adet aldık. Şu anda 10 a yakın bildiğim siparişleri var, bizde 3 ve 4 nolu karavanlarımızı Mart ayında alıp ilk kampımızı yapmayı planlıyoruz.

Şimdi gelelim özelliklere ve gözlemlerime:
  • İç Dış neredeyse komple fiber den üretilmiş, sadece mutfak çekmeceleri kavak kontra dan. Diğer fiberlerden farklı içi de fiber, yani çift cidarlı bir yapıya sahip. Diğer karavanlarda minik bir delikten giren su ahşap iskelet yada izolasyon malzemesi tarafından emiliyor ve küf başlıyor, burada ise olur da bir delik oluşur ise teknelerde olduğun gibi su tabana inebiliyor. Kullanılan izolayonda fiberin katmanları arasında kaldığı için su emme ihtimali hiç yok.

  • Temiz su tankı yine fiberden kendileri üretiyor ve maalesef önde yer olmadığı için arka tarafta konumlanmış durumda. Karavanda Hidrafor mu yoksa dalgıç pompamı kullanılacak netleştiremedik ama çok büyük bir problem değil bizim için.
  • 80 litre Gri su tankı iki şase arasına özel üretim olarak yapılıyor. Ben şahsen sabit tank olmasındansa tekerlekli sökülebilir olmasını tercih ederdim.
  • Tuvalet Porta Potti 565p geliyor ve banyoya zar zor sığıyor. Belki aranızda bilenler vardır, bu modelin yandan açılan kapağına tuvalet kağıtdı koyabilirsiniz fakat bu banyoda o kapağı açacak yer maalesef yok. Ayrıca ilk başta kasetli tuvalet takmayı planlıyorduk fakat tekerlek davlumbazı nedeni ile bu da imkansız maalesef.
  • Banyo yaklaşık 78cmx78cm gibi bir alanda ve teker davlumbazı da içeride olduğu için hareket çok fazla daralıyor. Şu anda porselen bir evye koymuşlar ama katlanır bir evye yada köşe evyesi çok daha rahat olacaktır. Comet marka sıcak/Soğuk musluk ile gelmesi de ayrıca bir artı.
  • 4 Adet Berhimi Hollanda üretimi karavan camı ile geliyor. Orjinal Sineklik ve güneşliğide var fakat her ikiside pliseli, ben rulo sarmalı olmasını tercih ederdim hem daha az yer kaplıyor hemde estetik olarak daha hoş. Ön tarafı da komple plexi den yapma planım olduğu için camların ölçü ve adetlerinde oynama yaptım. Mutfak ve arka taraftaki camları farkını ödeyerek büyüttüm. Kapı üzerine de bir kendim plexi den bir cam imal etmeyi planlıyorum.
  • IndelB Cruise 85litre 12v/24v ankastre buzdolabı ile geliyor.
  • 1000kg Frenli Amortisörlü AL-KO şase ve çeki kafası ile geliyor.
  • Orjinalde "Can" marka cam kapaklı tek göz ocak/evye kombinasyonu ve Comet sıcak soğuk katlanır musluk ile geliyor. Fakat Tezgah 70cm gibi çok dar bir ölçüde olduğun için biz 2 göz ocak ve ayrık camlı olan modeline geçişte bulunduk. Aradaki fark tahminimizden pahalıya mal oldu ama bu bizim için bir zorunluluktu. Tüm çekmecelerde karavan tipi basçek kulp olacağını ilettiler.
  • Sadece banyoda 28*28 bir heki mevcut. Karavanında küçük olduğunu düşünerek ektradan 50*70 bir heki rica ettim fakat piyasada 2500tl civarına bulunabilirken distiribütör'den (Termosa) 4000tl nin üzerinde bir fiyat gelince 40*40'a dönmek zorunda kaldım. 1 adet sadece ön oturma alanına koyacağım. İleride solar da düşündüğüm için arkada 2. Heki imkansız, ama solar takmayı düşünmeyen var ise 2. heki de gerekli olabilir.
  • Standart donanımda ısıtıcı yok, Truma tarzı sobalar için yer yok bu yüzden bizde Webasto 2000STC tercih ettik.
  • Mutfak ile yatak odası arasında yarım boy 30cm lik bir askılı dolap mevcut, arka taraftada tavanda muhtelif dolaplar var, 360 dan beklenenden fazla saklama alanına sahip.
  • Tek eksiğimiz Solar, Akü, Inverter grubu ile su ısıtıcı. Bunlara daha karar veremedik.
Karavanda şu an için hoşuma gitmeyen yönleri:
  1. Elektrik ve Su girişlerinin ön tarafta olması. Zaten karavan 360cm ve ön tarafta girişler oturma alanına denk geliyor ve karavanların bir çoğunda arka taraftan alınır bu girişler.
  2. Elektrik panosunun karavanın en arka köşesinde olması ve akü, inverter gibi malzemelerin hepsinin en arkada tarafta olması büyük bir tasarım hatası. Elektrik ustasıyla konuştum, burası optimum yer değil, daha ortada yada önde daha erişilebilir yerde olmalı diye fakat "Belki Meth labratuvarı kuracak adam 400amper aküye ihtiyacı olacak o yüzden arkaya aldım, herkes senin gibi 100ah koymayacak ki" gibi saçma bir açıklama yaptı. Dengeden dolayı da oraya koymamamız gerektiğini söyleyince de tüp ile dengelersin diye akıl vermeye çalıştı. Hem mantık hem de uslup olarak hatalı bir yaklaşım, umarım ilerleyen günlerde çözeceğiz.
  3. Banyo gerçekten dar, tekerlek davlumbazınında etkisiyle iyice daralıyor. Ben 1.80 ve 80kg'ım ve tuvaleti çıkartmadan duş almak cambazlık ister. Tuvaleti çıkartıp karavana koymak yada dışarı taşımak bana hijyenik gelmiyor, o yüzden sıkıntı yaşayacağım kesin.
  4. Stepne ekstra ücretli
  5. İç aksamında fiber olması yerleşim konusunda oynama yapmayı neredeyse imkansız hale getiriyor. Mesela ranzalı bir model ihtiyacınız olur ise bizim gibi vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz. Bizim çocuklar ufak olduğu için ranzadan feragat edip, arka yatağı 2'ye bölerek kullanmayı planlıyoruz 1-2 yıl. Ali Bey bir prototip üzerinde çalıştığından bahsetti ama olurmu bilmiyorum.
  6. Yatakların ikiside 115cm civarında ve ayağa doğru daralıyor bu da karavanın içten içe 360cm den kısa olduğunu gösteriyor, lakin dolap 30cm ve mutfak 70cm geriye 260cm kalması gerekirken bu ölçü yok. Zayıf kişiler için olabilir fakat biraz kilolu bir çift çok rahat edemeyebilir.


Sonuç olarak, ciddi kaliteli malzemeler ile güzel bir tasarım (Airstream NEST'e benzediğinden hiç bahsetmiyorum) makul bir fiyata sunuluyor. Bir eve topraktan girmek gibi nitelendiriyorum bu durumu, evet bir ev çıkacak ama hala belirsizlikler var. Umarım ufak tefek iyileştirme taleplerimizde bizi geri çevirmezler. Karavanlarımız Mart başında umarım elimizde olacak, alınca çok detaylı bir anlatım ve çekimi sizlerle paylaşacağım.
 
Son düzenleme:

Etiketler
detaylı ve objectif değerlendirme için teşekkurler. üretim yeri ve fiyat konusunda bilgi alabilir miyim.
izmirde 2 cocuk ile ortiz ve nk benim finalistlerimdi. fuarda olacaklarsa umarsanı da görmek isterim. saygılar
 

detaylı ve objectif değerlendirme için teşekkurler. üretim yeri ve fiyat konusunda bilgi alabilir miyim.
izmirde 2 cocuk ile ortiz ve nk benim finalistlerimdi. fuarda olacaklarsa umarsanı da görmek isterim. saygılar
Rica ederim üstadım, amaç zaten birbirimizi bilgilendirebilmek. Şu anda Standart donanıma 45bin+kdv fiyat belirlemişler. Fuarda artacağı söyleniyor.
Şase+Camlar+Buzdolabı+Ocak+Musluklar'ın neredeyse 30.000TL tuttuğunu düşünürseniz fiyat çok makul.
Fuara mümkünse hafta içi ve sabahtan gidip hepsini rahatça gezin. Haftasonu adım atmakta güçlük çekersiniz.
 

Değerlendirme için teşekkürler.

Ben daha canlı görmedim. Dolayısıyla resimlerle değerlendirme yapmak uygun olmaz.

Ancak şu ön 1.15 yatağın büyütülmeyeceği gerçeği en büyük sıkıntı gibi duruyor.

Arka tarafta 70 cm ranza çalışırlarsa banyo ve mutfak 40-45 cm büyüyor ki, bu mevcut küçüklüğü ortadan kaldırır diye düşünüyorum.

Ve diğer başlıkta belirttiğim gibi zamanla yeni model çalışması ile umuarım ağırlığı 650-670 kg lara çekebilirler.

Hayırlısı olsun.
 

@Demirak Merakla sizin ne seçeceğinizi de beklemiyor değilim :smiley: yaklaşık aynı beklentilerdeyiz sizinle ama zevkler ve öncelikler her zaman değişebiliyor :smiley: İstanbul'da detaylı incelersiniz umarım. Ön yatak 115cm ama sırt yastıkları çıkartmazsanız. Yani sırt yastıkları çıkartıp (Yazın arabanın içene atarsanız) 10cm ye yakın yer kazanırsınız bu da 125cm ye denk geliyordu kabaca. her iki yatağında 130cm olmasını dilerdim. Ferrari ile Lamborghini'nin hikayesini bilirsiniz. Şu anda bu benim için bir Ferrari oldu :smiley: Bir Lamborghini yapabilecek tutku, deneyim ve hevesim de var bir yandan :smiley:

Ama dediğin çok doğru, benimde ilk talebim bu oldu: arkayı ranza yapıp banyoyu biraz genişletmek, mutfağı genişletmek ve ön yatağı genişletmek, fakat karavanın içi mobilya değil fiber, yani lego gibi 3-4 ana parça birleşerek yapılıyor, bu yüzden tadilat için çok fazla uğraş gerektirir.

Yani üreticiler neden avrupa karavanlardaki gibi çift oturma gruplu ve ranzalı yapmıyorlar bilmiyorum. Bir de tuvaletleri köşelere koyarlarsa iş tamam zaten :smiley:
 



Hocam hayırlı olsun. Bu karavan benim de bütçem doğrultusunda Türkiye de bana en mantıklı model gibi geliyor. Çok doğru bir seçim yapmışsınız. İzmir civarında iseniz karavanı görmek bile isterim geldiğinde. Birkaç sorum olacak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Fiber karavanın artıları eksileri nelerdir? Sağlamlık konusu nasıldır?
O1 belgesini size de verecekler mi? Alınacağı kesin mi?
Kasetli tuvalet yapma imkanı hiç yok mu?
 


@baturalp

Çok teşekkür ederim. Ben daha para biriktirdiğim için, acelem olmadığı için Orhan ustayı bekliyorum. 4 metre çalışıp 650 kg çıkarırsa benim için süper olacak. Yıl sonunda bakalım. :smiley:

Umarsan bana ranza çalışması yaptıklarını ve sadece banyo/mutfağı büyütebildiklerini ön kısmı büyütemediklerini söylediler. Bu yüzden bende öyle bilgi verdim.

Tekrar hayırlı olsun.

Görüşmek üzere.
 

Kararınız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Eminim ki en güzel tatilleriniz bu karavanda geçecek.

Umarsan gerçekten şık bir karavan ortaya çıkardı. Ancak akü örneğinizden sonra topuza bastığı kiloyu gerçekten çok merak ettim. Minimum %6, tercihen %8~%10 arası olmalı. Bu da 750kg'den hesaplasak en az 45kg, tercihen 60kg basmalı.
 
Son düzenleme:

Hızlı Tanıtım Videosu

(Detaylı Fotoğraf ve video çeksemde tam bitmiş bir ürün henüz olmadığı için ricaları üzerine paylaşamıyorum.)



Yıllardır üye olmama rağmen, ilk paylaşımım bu olacak. JEEP servisi işletmiş birisi olarak bazılarınız ile tanışıklığımız olsa da bu forumdan biraz uzaktım. JEEP ve otomotiv serüveni kapanalı 5 yıl oldu ve şimdi karavan merakı ile aranıza tekrar katılma fırsatı buldum.

Yaklaşık 5-6 aydır 2 aile karavan arayışı içerisindeydik. 2 ailedede 2 ufak çocuk olması bizi seçim konusunda çok zorladı. Hafif ve ranzalı bir model arıyorduk. Ağırlıklı olarak 2.El avrupalara uzun süre baktık fakat son zamanlarda al-sat'çı arkadaşların peydahlanması ile çok fazla fiyatlar istemeye başladılar. Yılbaşında fiyatlar artmadan önce Saly Carabinata bize en mantıklı gelen karavan olmaya başlamıştı. Ta ki instagramda umarsanın 360 fotoğrafını görene kadar. Hemen iletişime geçip bitmemiş karavana topraktan girmeye karar verdik. Nedeni ise standart donanımda bile avrupa ocak/evye, avrupa cam, avrupa buzdolabı, avrupa sıcak/soğuk musluklar gibi gerçekten kaliteli malzemeler ile çok makul fiyatlara sunmaları. Kabaca Carabinata ile karşılaştırdığınızda, (1tonluk frenli Carabinata 53binTL) neredeyse sadece maliyetine bir karavan aldığınızı anlayabilirsiniz. Gerçekten karavan yapma tutkusu taşıyan bir aile, umarım sizde tanışma fırsatı bulursunuz. Asıl işleri fiber ürünler olduğu için fiber konusunda çok deneyimliler.

Tabiki prototip ve ilk modeller olmasından ötürü ufak tefek kusurları olması muhtemel ki aşağıda yazdığım gibi bazılarını kabullenerek yada ileride değiştirmeyi düşünerek 2 adet aldık. Şu anda 10 a yakın bildiğim siparişleri var, bizde 3 ve 4 nolu karavanlarımızı Mart ayında alıp ilk kampımızı yapmayı planlıyoruz.

Şimdi gelelim özelliklere ve gözlemlerime:
  • İç Dış neredeyse komple fiber den üretilmiş, sadece mutfak çekmeceleri kavak kontra dan. Diğer fiberlerden farklı içi de fiber, yani çift cidarlı bir yapıya sahip. Diğer karavanlarda minik bir delikten giren su ahşap iskelet yada izolasyon malzemesi tarafından emiliyor ve küf başlıyor, burada ise olur da bir delik oluşur ise teknelerde olduğun gibi su tabana inebiliyor. Kullanılan izolayonda fiberin katmanları arasında kaldığı için su emme ihtimali hiç yok.

  • Temiz su tankı yine fiberden kendileri üretiyor ve maalesef önde yer olmadığı için arka tarafta konumlanmış durumda. Karavanda Hidrafor mu yoksa dalgıç pompamı kullanılacak netleştiremedik ama çok büyük bir problem değil bizim için.
  • 80 litre Gri su tankı iki şase arasına özel üretim olarak yapılıyor. Ben şahsen sabit tank olmasındansa tekerlekli sökülebilir olmasını tercih ederdim.
  • Tuvalet Porta Potti 565p geliyor ve banyoya zar zor sığıyor. Belki aranızda bilenler vardır, bu modelin yandan açılan kapağına tuvalet kağıtdı koyabilirsiniz fakat bu banyoda o kapağı açacak yer maalesef yok. Ayrıca ilk başta kasetli tuvalet takmayı planlıyorduk fakat tekerlek davlumbazı nedeni ile bu da imkansız maalesef.
  • Banyo yaklaşık 78cmx78cm gibi bir alanda ve teker davlumbazı da içeride olduğu için hareket çok fazla daralıyor. Şu anda porselen bir evye koymuşlar ama katlanır bir evye yada köşe evyesi çok daha rahat olacaktır. Comet marka sıcak/Soğuk musluk ile gelmesi de ayrıca bir artı.
  • 4 Adet Berhimi Hollanda üretimi karavan camı ile geliyor. Orjinal Sineklik ve güneşliğide var fakat her ikiside pliseli, ben rulo sarmalı olmasını tercih ederdim hem daha az yer kaplıyor hemde estetik olarak daha hoş. Ön tarafı da komple plexi den yapma planım olduğu için camların ölçü ve adetlerinde oynama yaptım. Mutfak ve arka taraftaki camları farkını ödeyerek büyüttüm. Kapı üzerine de bir kendim plexi den bir cam imal etmeyi planlıyorum.
  • IndelB Cruise 85litre 12v/24v ankastre buzdolabı ile geliyor.
  • 1000kg Frenli Amortisörlü AL-KO şase ve çeki kafası ile geliyor.
  • Orjinalde "Can" marka cam kapaklı tek göz ocak/evye kombinasyonu ve Comet sıcak soğuk katlanır musluk ile geliyor. Fakat Tezgah 70cm gibi çok dar bir ölçüde olduğun için biz 2 göz ocak ve ayrık camlı olan modeline geçişte bulunduk. Aradaki fark tahminimizden pahalıya mal oldu ama bu bizim için bir zorunluluktu. Tüm çekmecelerde karavan tipi basçek kulp olacağını ilettiler.
  • Sadece banyoda 28*28 bir heki mevcut. Karavanında küçük olduğunu düşünerek ektradan 50*70 bir heki rica ettim fakat piyasada 2500tl civarına bulunabilirken distiribütör'den (Termosa) 4000tl nin üzerinde bir fiyat gelince 40*40'a dönmek zorunda kaldım. 1 adet sadece ön oturma alanına koyacağım. İleride solar da düşündüğüm için arkada 2. Heki imkansız, ama solar takmayı düşünmeyen var ise 2. heki de gerekli olabilir.
  • Standart donanımda ısıtıcı yok, Truma tarzı sobalar için yer yok bu yüzden bizde Webasto 2000STC tercih ettik.
  • Mutfak ile yatak odası arasında yarım boy 30cm lik bir askılı dolap mevcut, arka taraftada tavanda muhtelif dolaplar var, 360 dan beklenenden fazla saklama alanına sahip.
  • Tek eksiğimiz Solar, Akü, Inverter grubu ile su ısıtıcı. Bunlara daha karar veremedik.
Karavanda şu an için hoşuma gitmeyen yönleri:
  1. Elektrik ve Su girişlerinin ön tarafta olması. Zaten karavan 360cm ve ön tarafta girişler oturma alanına denk geliyor ve karavanların bir çoğunda arka taraftan alınır bu girişler.
  2. Elektrik panosunun karavanın en arka köşesinde olması ve akü, inverter gibi malzemelerin hepsinin en arkada tarafta olması büyük bir tasarım hatası. Elektrik ustasıyla konuştum, burası optimum yer değil, daha ortada yada önde daha erişilebilir yerde olmalı diye fakat "Belki Meth labratuvarı kuracak adam 400amper aküye ihtiyacı olacak o yüzden arkaya aldım, herkes senin gibi 100ah koymayacak ki" gibi saçma bir açıklama yaptı. Dengeden dolayı da oraya koymamamız gerektiğini söyleyince de tüp ile dengelersin diye akıl vermeye çalıştı. Hem mantık hem de uslup olarak hatalı bir yaklaşım, umarım ilerleyen günlerde çözeceğiz.
  3. Banyo gerçekten dar, tekerlek davlumbazınında etkisiyle iyice daralıyor. Ben 1.80 ve 80kg'ım ve tuvaleti çıkartmadan duş almak cambazlık ister. Tuvaleti çıkartıp karavana koymak yada dışarı taşımak bana hijyenik gelmiyor, o yüzden sıkıntı yaşayacağım kesin.
  4. Stepne ekstra ücretli
  5. İç aksamında fiber olması yerleşim konusunda oynama yapmayı neredeyse imkansız hale getiriyor. Mesela ranzalı bir model ihtiyacınız olur ise bizim gibi vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz. Bizim çocuklar ufak olduğu için ranzadan feragat edip, arka yatağı 2'ye bölerek kullanmayı planlıyoruz 1-2 yıl. Ali Bey bir prototip üzerinde çalıştığından bahsetti ama olurmu bilmiyorum.
  6. Yatakların ikiside 115cm civarında ve ayağa doğru daralıyor bu da karavanın içten içe 360cm den kısa olduğunu gösteriyor, lakin dolap 30cm ve mutfak 70cm geriye 260cm kalması gerekirken bu ölçü yok. Zayıf kişiler için olabilir fakat biraz kilolu bir çift çok rahat edemeyebilir.


Sonuç olarak, ciddi kaliteli malzemeler ile güzel bir tasarım (Airstream NEST'e benzediğinden hiç bahsetmiyorum) makul bir fiyata sunuluyor. Bir eve topraktan girmek gibi nitelendiriyorum bu durumu, evet bir ev çıkacak ama hala belirsizlikler var. Umarım ufak tefek iyileştirme taleplerimizde bizi geri çevirmezler. Karavanlarımız Mart başında umarım elimizde olacak, alınca çok detaylı bir anlatım ve çekimi sizlerle paylaşacağım.

Hocam hayırlı olsun. Bu karavan benim de bütçem doğrultusunda Türkiye de bana en mantıklı model gibi geliyor. Çok doğru bir seçim yapmışsınız. İzmir civarında iseniz karavanı görmek bile isterim geldiğinde. Birkaç sorum olacak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Fiber karavanın artıları eksileri nelerdir? Sağlamlık konusu nasıldır?
O1 belgesini size de verecekler mi? Alınacağı kesin mi?
Kasetli tuvalet yapma imkanı hiç yok mu?
 



@emurat Darısı başınıza inşallah. Ben İstanbul'dayım, eniştemler ise Ankara'da. Yolunuz düşerse muhakkak bekleriz.

Fiber'in avantajları:
  1. Teoride birleşme ve ek yeri olmadığı için su almaz deniyor. Bu tasarımda, cam kenarlarından alma ihtimali var aslında fakat cift cidar olduğun için su akıp tabanda bir bölgede toplanacaktır ve izolasyon da fiberin altında kaldığı için su tutma durumu olmayacak.
  2. Kaza yada darbe alırsa sadece vurulan bölüm etkileniyor, iskeletli karavanlarda tüm duvar aslında deforme oluyor. Bir Anadol araba gibi düşünün yada normal bir araba, kaporta boya ile lokal düzeltme şansınız var, diğer karavanlarda duvarı değiştirmeniz lazım.
  3. Eğer düzgün malzeme (örgü kumaş fiber gibi) doğru mukavemetler hesaplanarak yapılır ise burulma direnci çok yüksek olacaktır.
O1 kesin alınır bence, evrakları teslim etmişler, sadece zaman meselesi ama biz O1 yada O2 olması konusuna daha karar vermedik. Eğer O1 çıkmama gibi bir durum olursa ve bizde O2 almak istemezsek büyük ihtimalle iade ederiz.

Kasetli yapılır. Bize önerdikleri kasetin karavanın içine açılması idi, o zamanda portatiften farkı kalmayacağı için ben istemedim. Diğer alternatif de sol duvara yapılabilir ama bu seferde altına bir platform yapmak lazım.

@yugun Çok teşekkürler hocam.

@Demirak Bize böyle bir opsiyon sunmadılar maalesef :( Sunsalar hemen kabul ederdim.

@pasolvon Görüntülerde de belli oluyordur, karavanın dengesi aslında önde duruyor ama yinede ben aküyü arkaya koymak istemiyorum. Beni ciddi rahatsız ediyor.
 

Değerli yorumların ve verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Allah ailecek kazasız belasız doyasıya gezmeyi nasip etsin. İyi günler.
 



@baturalp
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun Yüce Rabbim kazadan uzak tutsun.Sizde camiaya katılacaksınız hoşgeldiniz.
Bu karavanı aslında izmit fuarında gördüm fakat karavan sahibi olunca açıkçası üstünkörü baktım birde bana fazla tek renk geldi alabildiğine beyaz aslında duvar kısımlarına kaplama tarzı birşeylerle (Nk daki gibi)biraz daha renklendirilebilir diye düşünüyorum tabi zevk meselesi kimi beyaz sever :smiley:.Benim bu karavanda merak ettiğim nokta ısı yalıtımı yani yazın ve kışın ısıya karşı nasıl tepki verdiği ve fiber yüzeyin kış aylarında içeride ısıtıcı çalıştığında terleme yapıp yapmayacağı buna karşılık yazında sıcaklık unsuru diğer panel karavanlara göre nasıl bununla ilgili araştırmanız oldumu acaba.

VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Hızlı Tanıtım Videosu

(Detaylı Fotoğraf ve video çeksemde tam bitmiş bir ürün henüz olmadığı için ricaları üzerine paylaşamıyorum.)



Yıllardır üye olmama rağmen, ilk paylaşımım bu olacak. JEEP servisi işletmiş birisi olarak bazılarınız ile tanışıklığımız olsa da bu forumdan biraz uzaktım. JEEP ve otomotiv serüveni kapanalı 5 yıl oldu ve şimdi karavan merakı ile aranıza tekrar katılma fırsatı buldum.

Yaklaşık 5-6 aydır 2 aile karavan arayışı içerisindeydik. 2 ailedede 2 ufak çocuk olması bizi seçim konusunda çok zorladı. Hafif ve ranzalı bir model arıyorduk. Ağırlıklı olarak 2.El avrupalara uzun süre baktık fakat son zamanlarda al-sat'çı arkadaşların peydahlanması ile çok fazla fiyatlar istemeye başladılar. Yılbaşında fiyatlar artmadan önce Saly Carabinata bize en mantıklı gelen karavan olmaya başlamıştı. Ta ki instagramda umarsanın 360 fotoğrafını görene kadar. Hemen iletişime geçip bitmemiş karavana topraktan girmeye karar verdik. Nedeni ise standart donanımda bile avrupa ocak/evye, avrupa cam, avrupa buzdolabı, avrupa sıcak/soğuk musluklar gibi gerçekten kaliteli malzemeler ile çok makul fiyatlara sunmaları. Kabaca Carabinata ile karşılaştırdığınızda, (1tonluk frenli Carabinata 53binTL) neredeyse sadece maliyetine bir karavan aldığınızı anlayabilirsiniz. Gerçekten karavan yapma tutkusu taşıyan bir aile, umarım sizde tanışma fırsatı bulursunuz. Asıl işleri fiber ürünler olduğu için fiber konusunda çok deneyimliler.

Tabiki prototip ve ilk modeller olmasından ötürü ufak tefek kusurları olması muhtemel ki aşağıda yazdığım gibi bazılarını kabullenerek yada ileride değiştirmeyi düşünerek 2 adet aldık. Şu anda 10 a yakın bildiğim siparişleri var, bizde 3 ve 4 nolu karavanlarımızı Mart ayında alıp ilk kampımızı yapmayı planlıyoruz.

Şimdi gelelim özelliklere ve gözlemlerime:
  • İç Dış neredeyse komple fiber den üretilmiş, sadece mutfak çekmeceleri kavak kontra dan. Diğer fiberlerden farklı içi de fiber, yani çift cidarlı bir yapıya sahip. Diğer karavanlarda minik bir delikten giren su ahşap iskelet yada izolasyon malzemesi tarafından emiliyor ve küf başlıyor, burada ise olur da bir delik oluşur ise teknelerde olduğun gibi su tabana inebiliyor. Kullanılan izolayonda fiberin katmanları arasında kaldığı için su emme ihtimali hiç yok.

  • Temiz su tankı yine fiberden kendileri üretiyor ve maalesef önde yer olmadığı için arka tarafta konumlanmış durumda. Karavanda Hidrafor mu yoksa dalgıç pompamı kullanılacak netleştiremedik ama çok büyük bir problem değil bizim için.
  • 80 litre Gri su tankı iki şase arasına özel üretim olarak yapılıyor. Ben şahsen sabit tank olmasındansa tekerlekli sökülebilir olmasını tercih ederdim.
  • Tuvalet Porta Potti 565p geliyor ve banyoya zar zor sığıyor. Belki aranızda bilenler vardır, bu modelin yandan açılan kapağına tuvalet kağıtdı koyabilirsiniz fakat bu banyoda o kapağı açacak yer maalesef yok. Ayrıca ilk başta kasetli tuvalet takmayı planlıyorduk fakat tekerlek davlumbazı nedeni ile bu da imkansız maalesef.
  • Banyo yaklaşık 78cmx78cm gibi bir alanda ve teker davlumbazı da içeride olduğu için hareket çok fazla daralıyor. Şu anda porselen bir evye koymuşlar ama katlanır bir evye yada köşe evyesi çok daha rahat olacaktır. Comet marka sıcak/Soğuk musluk ile gelmesi de ayrıca bir artı.
  • 4 Adet Berhimi Hollanda üretimi karavan camı ile geliyor. Orjinal Sineklik ve güneşliğide var fakat her ikiside pliseli, ben rulo sarmalı olmasını tercih ederdim hem daha az yer kaplıyor hemde estetik olarak daha hoş. Ön tarafı da komple plexi den yapma planım olduğu için camların ölçü ve adetlerinde oynama yaptım. Mutfak ve arka taraftaki camları farkını ödeyerek büyüttüm. Kapı üzerine de bir kendim plexi den bir cam imal etmeyi planlıyorum.
  • IndelB Cruise 85litre 12v/24v ankastre buzdolabı ile geliyor.
  • 1000kg Frenli Amortisörlü AL-KO şase ve çeki kafası ile geliyor.
  • Orjinalde "Can" marka cam kapaklı tek göz ocak/evye kombinasyonu ve Comet sıcak soğuk katlanır musluk ile geliyor. Fakat Tezgah 70cm gibi çok dar bir ölçüde olduğun için biz 2 göz ocak ve ayrık camlı olan modeline geçişte bulunduk. Aradaki fark tahminimizden pahalıya mal oldu ama bu bizim için bir zorunluluktu. Tüm çekmecelerde karavan tipi basçek kulp olacağını ilettiler.
  • Sadece banyoda 28*28 bir heki mevcut. Karavanında küçük olduğunu düşünerek ektradan 50*70 bir heki rica ettim fakat piyasada 2500tl civarına bulunabilirken distiribütör'den (Termosa) 4000tl nin üzerinde bir fiyat gelince 40*40'a dönmek zorunda kaldım. 1 adet sadece ön oturma alanına koyacağım. İleride solar da düşündüğüm için arkada 2. Heki imkansız, ama solar takmayı düşünmeyen var ise 2. heki de gerekli olabilir.
  • Standart donanımda ısıtıcı yok, Truma tarzı sobalar için yer yok bu yüzden bizde Webasto 2000STC tercih ettik.
  • Mutfak ile yatak odası arasında yarım boy 30cm lik bir askılı dolap mevcut, arka taraftada tavanda muhtelif dolaplar var, 360 dan beklenenden fazla saklama alanına sahip.
  • Tek eksiğimiz Solar, Akü, Inverter grubu ile su ısıtıcı. Bunlara daha karar veremedik.
Karavanda şu an için hoşuma gitmeyen yönleri:
  1. Elektrik ve Su girişlerinin ön tarafta olması. Zaten karavan 360cm ve ön tarafta girişler oturma alanına denk geliyor ve karavanların bir çoğunda arka taraftan alınır bu girişler.
  2. Elektrik panosunun karavanın en arka köşesinde olması ve akü, inverter gibi malzemelerin hepsinin en arkada tarafta olması büyük bir tasarım hatası. Elektrik ustasıyla konuştum, burası optimum yer değil, daha ortada yada önde daha erişilebilir yerde olmalı diye fakat "Belki Meth labratuvarı kuracak adam 400amper aküye ihtiyacı olacak o yüzden arkaya aldım, herkes senin gibi 100ah koymayacak ki" gibi saçma bir açıklama yaptı. Dengeden dolayı da oraya koymamamız gerektiğini söyleyince de tüp ile dengelersin diye akıl vermeye çalıştı. Hem mantık hem de uslup olarak hatalı bir yaklaşım, umarım ilerleyen günlerde çözeceğiz.
  3. Banyo gerçekten dar, tekerlek davlumbazınında etkisiyle iyice daralıyor. Ben 1.80 ve 80kg'ım ve tuvaleti çıkartmadan duş almak cambazlık ister. Tuvaleti çıkartıp karavana koymak yada dışarı taşımak bana hijyenik gelmiyor, o yüzden sıkıntı yaşayacağım kesin.
  4. Stepne ekstra ücretli
  5. İç aksamında fiber olması yerleşim konusunda oynama yapmayı neredeyse imkansız hale getiriyor. Mesela ranzalı bir model ihtiyacınız olur ise bizim gibi vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz. Bizim çocuklar ufak olduğu için ranzadan feragat edip, arka yatağı 2'ye bölerek kullanmayı planlıyoruz 1-2 yıl. Ali Bey bir prototip üzerinde çalıştığından bahsetti ama olurmu bilmiyorum.
  6. Yatakların ikiside 115cm civarında ve ayağa doğru daralıyor bu da karavanın içten içe 360cm den kısa olduğunu gösteriyor, lakin dolap 30cm ve mutfak 70cm geriye 260cm kalması gerekirken bu ölçü yok. Zayıf kişiler için olabilir fakat biraz kilolu bir çift çok rahat edemeyebilir.


Sonuç olarak, ciddi kaliteli malzemeler ile güzel bir tasarım (Airstream NEST'e benzediğinden hiç bahsetmiyorum) makul bir fiyata sunuluyor. Bir eve topraktan girmek gibi nitelendiriyorum bu durumu, evet bir ev çıkacak ama hala belirsizlikler var. Umarım ufak tefek iyileştirme taleplerimizde bizi geri çevirmezler. Karavanlarımız Mart başında umarım elimizde olacak, alınca çok detaylı bir anlatım ve çekimi sizlerle paylaşacağım.


Aynı karavanı araştırıyorum daha önce bir karavan tecrübemiz olmadı firma ile görüştüm ve birkaç eklenti yaptım her yinede ithallerden hesaplı görünüyor ay sonundaki fuara katılıp detaylı bir inceleme yapıcaz inşallah
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,429
Mesajlar
1,517,862
Kayıtlı Üye Sayımız
172,076
Kaydolan Son Üyemiz
Fevzican

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst