Uniden Ubc 760 Xlt Radyo Frekans Tarayıcı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan betacam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,231

betacam

Ana Kamp
Mesajlar
85
Tepkime Puanı
1
Merhaba, elimde bulunan analog frekans tarayıcısını satıyorum. Analog olarak neredeyse tüm frekansları dinler. CB bandı ve FM radyoyu dinlemez.
Havacılığa merakı olanlar için hava bandını dinler.
Denizciliğe merakı olanlar için Deniz Bandını dinler.

Amatör radyo frekanslarını dinler.

Sadece radyo gibi dinleme yaptığından belgeye gerek yoktur.

100 kanal hafızalıdır. Hem hafızadan tarama yapar, hem belirlediğiniz aralıktaki frekansları tarar.

66-88, 108-174, 310-512, 800-936 frekans aralığında çalışır.

Fiyatı 750 tl’dir. DM olarak mesaj atarsanız sevinirim.
 




Almanya, İngiltere gibi ülkelerde yasak olmayabilir. Çünkü zaten oralarda resmi kurum telsizlerini dinleyen cihazları insanlar kullanmaz. Bizde ise aksine yasak olanı özellikle kullanırız. Ayrıca o ülkelerde bu tür dinleme yapan cihazlarda kesinlikle resmi frekanslar yüklenemez ve resmi frekans dinleyebilen cihazlar o ülkelere girmez. Bilmem açıklayıcı oldu mu?
 



Arkadaşlar ürün kulllanımı için belgeye ihtiyaç yoktur. Yönetmelikte yazdığı üzere kullanımı yasaktır. Olarak güncelliyorum
 

Sadece alıcı özellikli AİRBAND cihazların satışı ve kullanımı ülkemizde yasakmı ? YASAK , peki Almanya İngiltere de satış ve kullanımı serbestmi ? SERBEST o halde ,

Daha neyi konuşuyoruz , neyi güncelliyoruz anlıyamadım !
 

Sadece alıcı özellikli AİRBAND cihazların satışı ve kullanımı ülkemizde yasakmı ? YASAK , peki Almanya İngiltere de satış ve kullanımı serbestmi ? SERBEST o halde ,

Daha neyi konuşuyoruz , neyi güncelliyoruz anlıyamadım !


Konu şu şekilde başladı. Ben bir tarayıcı satıyorum ve ilanda herhangi bir belgeye ihtiyaç olmadığını yazdım. TA1DX çağrı kodu olan amatör arkadaşımız bu tür cihazların kullanımının yasak olduğunu kanıtlayan yönetmeliği bizimle paylaştı. Güncellememiz bu şekilde.

Ben aslında Amatör Telsizcilik Belgesi olmadan kullanabilirsiniz demek istemiştim. Yönetmelikle yasaklandığını bilmiyordum. 73'ler
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,410
Mesajlar
1,517,692
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst