Viskoz Kaplin Sıvısı Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan srd5330 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,912

srd5330

Ana Kamp
Mesajlar
86
Tepkime Puanı
19
sevgili vw ci forumdaşlarım vw syncro modellerinde kullanılan viskoz kaplinin benzeri landrover freelander araçlardada kullanılıyor ama bildiğim kadarıyla syncrolarda bu kaplinin sıvısı değiştirilebiliyor.Freelanderlerde ise kaplin tamamen kapalı ve 70.000 km de yenisi ile değiştiriliyor.Yeniside çok pahalı,değişmez iseniz önce arazi şanzımanını sonra arka diferansiyeli bozuyor. Bende 2000 model freelander var ve kapline delik açıp eski sıvıyı boşaltıp yeni sıvı koymayı düşünüyorum. Bu viskoz sıvısını nerede bulabileceğimi bilen veya daha önce syncro kaplini tecrübesi olan varsa ve bilgi ve tecrübelerini paylaşırsa çok memnun olurum.
 

Etiketler
Ynt: Viskoz Kaplin Sıvısı Yardım

6 yıldır Syncro kullanıyorum, aracım 270.000 km de ve kaplini halen değiştirmedim. Sıvı değişikliği konusunda sanırım yanlış
bilgi almışsınız viskoz yağ değişimi yapılamıyor.

Bostancı sanayideki ustam freelander larda sürekli değişim yapıldığını söylemişti, sizin araçlarda kullanılan kaplinde sorun olabilirmi.
 

Ynt: Viskoz Kaplin Sıvısı Yardım

Levent bey VW t3 kaplin sıvısı değişimi youtube de var Birgün lazım olabilir!!! ;D. 2001 öncesi freelander kaplinleri 70000 km.de özelliğini yitiriyor. T3 kaplinleri uzun ömürlü olabilir. Nede olsa alman malı. Ben sadece bu viskoz sıvıyı bulabilirsem LR cileri bu kaplin sıkıntısından kurtarmak için deneysel bir çalışma yapacağım. ;D İlginize teşekkürler.

002open2
 

Ynt: Viskoz Kaplin Sıvısı Yardım

Benim syncro T4 2009 da söküldü, bakım için açabilirmiyiz diye ustam inceledi ancak sonuç olumsuz. Yinede gelişmeleri
takip ederim. Selamlar
 

Ynt: Viskoz Kaplin Sıvısı Yardım

Ben olaya başka bir açıdan yaklaşayım.
Bu viskoz, "viscous" "katı-sıvı arası (yarı) akışkan" demek,
Kaplin ise "coupling" => bağlantı.

Yani "yarı akışkan bağlantı". Sanırım böyle dersek daha doğru olur dilimiz açısından ;)
 



Ynt: Viskoz Kaplin Sıvısı Yardım

merhaba ben vw tamircisiyim bendede 2 adet vw t3 syncro parcasi mevcut en son aldigim t3 syncronun viskos kaplingi calismiyordu türkiyede o parcayi bulamadim icindeki maddeyi yurtdisindan temin ettim
Elinizdeki parcayi tamir edebilirim

tel:0532 274 04 27

buda tamir ettigim viskos kapling

537981 10151384422862696 1106091403 n1
 

Ynt: Viskoz Kaplin Sıvısı Yardım

Sevgili ustam freelander kaplini tamamen kapalı sökülmüyor. Ancak kesilerek açılabiliyor Daha önce açana arstlamadım .Tamir olurmu ben bile bilmiyorum. Eğer bir iyilik yapacaksanız forumunda ruhuna uygun olarak bilgilerinizi paylaşırsanız seviniriz. Saygılar.
 

Ynt: Viskoz Kaplin Sıvısı Yardım

Ayrıca eğer isterseniz malum sıvıyı makul bir karla bana satabilirsiniz
 

Ynt: Viskoz Kaplin Sıvısı Yardım

Viskoz kaplin sıkıntısı olan arkadaşlar sonunda viskoz maddeyi buldum. Sizlerede birgün gerekebilir diye buradan paylaşıyorum.1-Wacker silicones AK 100.000 Diğer marka ise Molyduval Silo D 100 T.
 

Ynt: Viskoz Kaplin Sıvısı Yardım

elimde vizkos kaplin sıvısı mevcuttur isteyen arkadaslar arasın 05352685804
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,433
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst