Vitaram Ile Ilgili Sıkıntılarım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ncmnv Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,770


Eveeet tekrardan merhabalar abiler kardeşler. Sonunda ben motoru patlattım galiba. Bu akşam yolda giderken biraz gaz basayım dedim ve bastım. Yaklaşık 3 dakika boyunca gazladım ve bir baktım yağ ışığı yandı hemen yavaşladım tekrar gaza bastığımda motordan tıkır tıkır sesler geldiğini duydum. Kenara çektim Motoru durdurup tekrardan çalıştırdım gaza basınca yine tıkır tıkır sesler geliyordu ve rölantide fıtı fıtı diye bir ses geliyor. Sonra yavaş yavaş eve kadar geldim. Sizce ne olmuş olabilir? Bilmeyenler için aracım 94 model 1.6jlx 5k Vitara. Bu olaylar olmadan önce de motorda su eksiltme ve motor ilk çalıştığında duman atma gibi problemlerde vardı.
 

Sen beyaz dumandan eminmisin ?
Şuanki sonuca göre yağ yakıyordun ve sonunda yağ bitti ışık yandı , ve ufaktan sardı herhalde dahada zorlarsan kol dışarı çıkar
Ben seni hakketen çözemedim , tamirci ararken motoru patlatan olarak tarihe geçiceksin :smiley:
 

Sen beyaz dumandan eminmisin ?
Şuanki sonuca göre yağ yakıyordun ve sonunda yağ bitti ışık yandı , ve ufaktan sardı herhalde dahada zorlarsan kol dışarı çıkar
Ben seni hakketen çözemedim , tamirci ararken motoru patlatan olarak tarihe geçiceksin :smiley:
Evet abi emindim ama sanki son Zaman'larda koyu bi renk olmaya başlamıştı.
Yağa da baktım bitmemiş. Hatta şuan maximum çizgisinin azcık üstünde.
 



O zaman su verdiği piston segman kırdı büyük ihtimal , öyle kullanma diye uyarmıştım
Gerçi yağ varsa yağ ışığı niye yandı acaba yağ pompası damı gitti , yağ basıncının durumuna göre yağ ışığı yanar çünkü
Sende sorun değil sorunlar zinciri mevcut gibi
 
Son düzenleme:


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst