VİTARANIN ARAZİDE KUVVETİ

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suzukisamurai Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,413
Ynt: VİTARANIN ARAZİDE KUVVETİ

Yukarıda anlatmaya çalıştığım, bahsi geçen model JLX Vitaradır. Fark konusuna gelince konu hakkında forumda artıları ve eksileri üzerinde daha önceleri de yazışmalar yapılmıştı. Tekrara düşmemek adına yazmıyorum, bir göz gezdirmenizde fayda var.
Ancak; Grand Vitaraların bildiğim kadarı ile tamamı Japon'dur.
 

Etiketler
Ynt: VİTARANIN ARAZİDE KUVVETİ

95 model samuraim deki hapsları cıkardım vitaraya taktım vitaradaki otomatikleri cıkarttım samuya taktm dahami iyi oldu acaba
 

Ynt: VİTARANIN ARAZİDE KUVVETİ

Arkadas ne güzel diyor v6 si canavar diye. Agzindan bal dalmıyor. Be kardesim benim de gönlümden neler geçiyor da , ah su vergilerin ve akaryakıtın gözü kor olsun. Biryerlerde yanlışlık var ama nerede . Yorum vatandaşın. 1 Lt benzin 4 binin uzerin de. Yuh be, bu kadar da olmaz.
 





Ynt: VİTARANIN ARAZİDE KUVVETİ

arkadaşım ben aracı istanbuldan aldım ve gerek satıcı arkadaşımız gerekse aracın devamlı bakımını yapan cemafer ustanın açıksözlü ve net olmaları sonucu birkaç boyalı parçası olduğunu bilerek ve 500-600 tl lik masrafını kabullenerek 18700 e aldım.aracı satan mehmet arkadaşımıza ve cemafer ustaya tekrar teşekkür ediyorum buradan :D
 







Ynt: VİTARANIN ARAZİDE KUVVETİ

batuhan07' Alıntı:
Arkadas ne güzel diyor v6 si canavar diye. Agzindan bal dalmıyor. Be kardesim benim de gönlümden neler geçiyor da , ah su vergilerin ve akaryakıtın gözü kor olsun. Biryerlerde yanlışlık var ama nerede . Yorum vatandaşın. 1 Lt benzin 4 binin uzerin de. Yuh be, bu kadar da olmaz.

14-17 yaş 2000 motor vergileri>>229.tl.<>576.tl. yıllık 2 taksit de ödeniyor.mevzu v6 2,0 ;)

aracım yapılı şehir içi 40 lık lpg depom var 38 lt alıyor..ortalama 230 km gidiyor.

istanbul lpg fiyatı şu an >> 2.670

istanbul benzin fiyatı şu an >>4.560

16,5 lt/ 100 km de tüketim var lpg de 441 krş yakıyor hatta içiyor namussuz.. ;D uzun yol gezerim genelde ondada 80-90 la tın tın gitmeyi beceremediğimden yakıtda pek düşme olmuyor..uzun yolda elim cebimden hiç cıkmıyor.. ;) :smiley:

benzinlemi kullansam acaba 13<>15 lt/100 km/s x 638.krş .. ;D ;D ;D

palio,corsa türü minik aracların mazotlusuna binilir bu devirde ekonomi sini sevenlerce .. :smiley: arazi aracından da uzak durulur.. ;)

arazi aracının >>palio'su...corsa'sı ..vitaradır..derim..

bazan racing motorla azanlar oluyor asvaltta 15000 devir ceviriyorlar ..merak+zevkle izliyorum ..ama üstünde olmayı hiç istemedim..o ayrı.. ;)

bazen de arazide 4000 motorlu cj 5 leri seyrederim. arkasına 2-3 vitara baglasan koparıp alıçak muhteşem bir güçe sahip..ler.ama üstünde olmayı hiç istemedim. ben v6 'tımı seviyorum agırlığına göre en fazla beygir güçüne sahip nadir arazi araclarından olurlar kendileri..1300 kg/136hp.. ;)
 

Ynt: VİTARANIN ARAZİDE KUVVETİ

Evet o yasta arac tercih edenlere. g.v 2000 motorlar en güçlü ve ekonomik araçlar. Vergi ve yakıt bakımından yenilere gore cok avantajlilar.
 

Ynt: VİTARANIN ARAZİDE KUVVETİ

selam arkadaşlar adım umut ankarada yaşıyorum. doğa ve av tutkunuyumdur
aranıza yeni katalım 2000 1.6 5k jlx vita aldım ilginçtir ama orjinal 60.000 kilometrede
smiley.gif

aracımdan çok memnunum ancak keşke 2000 motor otomatik V6 alsaydım dedim. araç alacak arkadaşlar ısrarla söylüyorum 2.0 V6 ya bakmadan 1.6 almasınlar...
+35 derece dik arazide kabiliyet olarak güç bence herşeyden önce gelir... denedim ve gördüm 1.6 azdaha bayılacaktı çok zorlanarak çıktı ama v6 muhteşem bişeymiş... herkese iyi akşamlar
 

Ynt: VİTARANIN ARAZİDE KUVVETİ

1,6 2,0 2,0v6
jlx grand v6

Motor Gücü (hp) 97 hp 127 hp 136 hp
Net Ağırlık 1195 kg 1360 kg 1275 kg
Ortalama Yakıt Tüketim 8,4 lt 9,3 lt 10,2 lt
Yakıt Tüketimi (Şehiriçi / Şehirdışı) 10,3 lt / 7,2 lt 12 lt / 7,8 lt 13 lt / 8,9 lt
 

Ynt: VİTARANIN ARAZİDE KUVVETİ

mahmutunver' Alıntı:
1998 (kısmen japon)-2003 modellerin japon olmadığı bilgisi mevcut.. 2004 model olan gvitaramın japon olup olmadığını şasesinin merdiven şase olup olmadığını araç üzerinden anlamam mümkün müdür.. japon üretim olmasının ya da başka ülkedeki (ispanya) üretimin kayda değer farkları var mıdır.. teşekkür ederim..
arkadaşlar eski bir 2001 model jlx kullanıcısı olarak kaporta üzerinden japon mu ispanyol mu anlamanız basittir. ispanyol olanlarda yanlarında dodikler varken, japon kasa ince çizgi halinde kaporta koruyucu plastiğe sahiptir. ayrıca ispanyol olanların arka stoplarının üzerinde çok küçük bir yazıyla made in spain diye yazar. japonların ön konsülünün sağ tarafında bir çukurluk şeklinde hazne vardır. ancak ispanyollarda burası düz ve airbag mevcuttur. kullanım açısındansa suzuki suzukidir.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,907
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst