Yeni Aldığım Xj ‘mde Sıkıntı Mı Var?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Arrna Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,922

Arrna

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
1
Merhabalar. Ben aranıza yeni katıldım ismim Tufan.2 hafta kadar önce çocukluk hayalim olan 1990 cherokee xj 4.0 araç aldım.Bu tür araçlarda yakıtı önemsememek gerekiyor biliyorum ve bunuda bilerek aldım ancak benim aracımda sanki bir sıkıntı var. Lpg de 1 lira 20 kuruş yakıyor.Bana biraz fazla gibi geldi ama sizlerde durum nedir bir ustaya gitmelimiyim?Yani benim hesaplarıma göre bu aracın en fazla 70 kuruş yakması gerekiyor.
Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
 

Etiketler
merhaba,

70 kuruşluk değer aracın stok olması, 4x2 de kullanılması ve motor ve LPG de her bir parçanın sağlıklı çalışması ile elde edilebilir. bu tabi kullanım ve trafik durumuna göre de değişir. 1,2 tl ise biraz yüksek.

önce LPG firmanıza gidip kontrol ve ayar yaptırın.
akabinde motorda eksik / bozuk bir şey var ise (ateşleme sistemi vs) orada az çok anlaşılır. sonra da iyi bir ustaya aracı gösterin.

sonuçları da paylaşmayı unutmayın..
 

benzer bi konu olduğu için ayrı başlık açmadan burada yazayım dedim,

LPG li Jeeplerde yol bilgisayarında doğru bilgi gösteriyor mu , aracın birine bindim 30 Lt civarı gösteriyordu , bilgisi olan var mı ? LPG de iken tahmini ölçmeye çalışıp hata mı yapıyor acaba , çünkü depodaki benzin miktarı aracın gittiği ölçüde eksilmiyor :smiley:
 

benzer bi konu olduğu için ayrı başlık açmadan burada yazayım dedim,

LPG li Jeeplerde yol bilgisayarında doğru bilgi gösteriyor mu , aracın birine bindim 30 Lt civarı gösteriyordu , bilgisi olan var mı ? LPG de iken tahmini ölçmeye çalışıp hata mı yapıyor acaba , çünkü depodaki benzin miktarı aracın gittiği ölçüde eksilmiyor :smiley:
yok göstermez. yol bilgisayarı benzine göre programlandığı için hiç bir zaman gerçek değeri göremezsin. 2-3 litre oynar diyorlar ama yine de en doğru yöntem, depoyu fulleyip tamamen bitene kadar kullanmak.
 




merhaba,

1.2 tl lpg sarfiyatı çok yüksek .
ilk önce lpg bileşenlerini ve ayarlarını kontrol ettirmekte fayda var.Sorun buradan kaynaklıdır diye düşünüyorum.
 


Benzindeki tüketimi ile kıyaslamak gerekli,benzinde 10 litre yakıyorsa lpgde 12.5 13 litre yakmalı örneğin aradaki oran odur. ona göre sorun lpgde mi başka bir yerde mi belli olur.
 

Xj çok yakmaz, 10-15 lt arası LPG tüketiminiz olması lazım. Arazide sürekli ağır 4x4 ise 20-30 lt arasında LPG tüketimi oluyor. Tabi bunlar offroad donanımlı ve arazi lastiği olan XJ için. Araç standart olursa değerler daha da düşer. Ya LPG ayarını yaptırın ya da komple LPG sistemini yenileyin.

Araçta bir sorun olup olmadığını anlamak için ise standart benzinli olarak kullanın. Sakin hız limitlerinde uzun yol tüketimi 100km de 10 lt civarında benzin olmalıdır.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,410
Mesajlar
1,517,692
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst