Yeni Karavan Kurulumu Için Birkaç Soru...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Poyrito Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,350
.
@Cthax , sizce bir sakıncası yoksa karavanınız için özel bir başlık açmanızın, benzeri düşüncesi olanlara faydası olurdu.
Çünkü yapım bilgilerinin burada yani alakasız bir başlıkta güme gitme durumu var..


Ağırlık sorun, bunların yerleşimine göre aracın dengesinin sağlanması ayrı bir sorun..

Ağırlığın dağılımı özellikle çekme karavanlarda, yollarda yılanvari hareket tehlikesi yüzünden, monoblok yapılı panelvandan motokaravanlara göre çok daha önemli durumda.
Zaten Avrupa'da çekme karavanların bu yüzden polislerce kontrol yüzdesi daha fazla. Her tatil başında otoban park yerlerinde polislerin çekme karavanları kontrol ettiğini görürsünüz.

Motokaravancılar su depolarını mümkün olduğu kadar aracın altında konumlandırdılarsa daha fazla dikkat etmelerine gerek bile kalmamakta. Çoğu motokaravanda böyle depolara ilaveten, mutfak ile yaşam aküsünü karşılıklı konumlandırmak bile yetebilmekte.


..
Yarı ve tam integre motokaravan planlarken biraz daha fazla dikkat gerekiyor ama bizde bu cinsleri söz konusu değiller.
 
Son düzenleme:

Etiketler
TV ve bilgisayar konusunu çözmek kolay. Ancak ısınma ve sıcak su konusu biraz bütçeye bağlı.

Bütçeniz genişse Truma Combi ya da Truma Gazlı Soba ve Gazlı Boiler ikilisini araştırabilirsiniz. Boiler ve gazlı soba seçerseniz tüple, truma combi seçerseniz dizel yakıtla bu ihtiyaçlarınızı olabilecek en lüks şekilde karşılayabilirsiniz.

Bütçeniz orta ise ısınmayı dizel ortam ısıtıcı (nam-ı diğer webasto) ile sağlarken sıcak suyu ince hermetik şofben'le ya da bazı dizel ortam ısıtıcılardaki su ısıtma özelliğini kullanarak yapabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam dai shava ve coolman'ın bu şekilde su ısıtma eklentileri mevcuttu. Ancak elde edebileceğiniz su ancak ılık su olacaktır.

Son olarak bütçeniz dar ise ısınmayı şartlara uygun uyku tulumu ile sağlarken sıcak suyu ocakta ısıtarak sağlayabilirsiniz.
4. seçenek imece usulu! Dizel webasto kullanacağınızı varsayarsak, temiz su deposundan alacağınız bir bakır boru çıkışını webastonun egzoz borusuna sarıp tekrar temiz su deposuna vererek kış günü sıcak su elde edebilirsiniz (webasto kullandığınız sürece).
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,757
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst