Yeni Model Defender Alınır Mı? (0km)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,390

onat

Toyota Land Cruiser FJ60
Mesajlar
394
Tepkime Puanı
24
Yer
Bursa
Hep merak ettiğim bir sorudur hadi bi tartışalım :smiley: 5 Yıldır Defender kullanıyorum 2.5 benzinliye 3.9 v8 e 300tdi a ve 200tdi a bindim. Şuanda da günlük 200tdi 110 kullanıyorum. Şimdiye kadarki tecrübelerime göre sıfırdan toplanmamışsa araç illa ki sanayi mevzusu oluyor. Şuana kadar sorunsuz sıkıntısız en rahat ettiğim aracım şuan bindiğim 200tdi ım oldu fakat nekadarda olsa ufak tefek sıkıntıları var üstüne düşmediğim. Direksiyon boşluğu gibi mesela. Şimdi merak ettiğim konu şu. Malum yeni model defender fiyatları belli. Özellikle ingiliz olanlar galerilerin sattıkları 140.000euro lardan falan bahsediliyor(otokar şuan sivile satıyor mu bilmiyorum). Sizce bu para verilip yeni model alınsa günlük kullanım uzun yol ve hafif off road kamp için kullanılarak sanayiye uğramadan ne kadar süre gider? Bu paraya değer mi? 2007 Senesinde otokar dan sıfır km 130 almış bir tanıdığım var yan yana 5000km yol yaptık ve bu soruyu ona da sordum. O kadar para verip aldığına deydi mi şimdiye kadar problem çıkardı mı diye sorduğumda bunca yıldır sadece yağını ve suyunu değiştirdiğini herhangi bir arıza vermediğini söyledi. Ki kendisi aylarca yollarda olan hindistanlarda mısırlarda Defender ile bol bol yol yapmış biridir. Tabiki 140.000euro çok büyük para hayal bizim için fakat olurda piyango falan çıkar diye soruyorum sizce değer mi? :smiley:
 

Etiketler
Merhabalar;

Otokar bir ara sivile satış yapıyordu ama sadece tek kapılı kapalı kamyonet olanından. Onunda fiyatı 200 bin tl felandı.
Sıfır Defender'e o kadar para vermek bence pek mantıklı görünmüyor. Çünkü biz bu arabaları dağa bayıra gitmek için kullanıyoruz ve sıfır aldığım bir aracı böyle yerlerde kullanmaya kıyamazdım doğrusu. O fiyata 3 tane Defender toplanır.

Bana göre mantıklı olan eski bir Defender alıp şaseye kadar söküp yeniden toplamak. Motor değişimini de göz önünde bulundurabilirsiniz. Başkasının topladığına ben pek güvenemem nasıl bir işçilik yapıldığını bilmediğim için.

İhtiyaçlarınız doğrultusunda istediğiniz modifiyeleri de yaptırırsınız ve tam da istediğiniz bir aracınız olur.

iyi günler
 

onat kafana göre dizel yada benzinli tercihini yap karar verdiğin motor yapısına göre de aracın kasa yapısına karar ver ( Tek kapı kapalı kasa, 5 kapı, crew cab, vs. ) verdiğin karar doğrultusunda bir araç al soy şaseye kadar git her parcayı sıfır al araca montajla motoru da sıfır al ... yine daha ucuza gelir.... 140.000 euro ya 3 tane yedek parcalardan sıfır araç toplanır....
 

Bu işi hangi usta ingiliz mühendisliği kadar hatasız yapabilecek ne kadar süre sanayiye girmeden binilecek bu araca..tabiki daha ucuza gelir fakat sıfırı kadar problemsiz olur mu? Derdim pahalı ucuz olmaması değil de sıfırı cidden o parayı hak eder mi. Evet çok para ama rubicon larda aşağı yukarı aynı paralara ve insanlar alıyor. Rubicon a bu para verilirken Defender a niye verilmesin
 

Farkındayım konunuz 0km araç ancak ikinci eli de dahil etsem, tecrübelerinize dayanarak bir soru sorsam cevaplar mısınız?

Hangi defender ne kadar eder?

Çünkü ilanlara baktıkça kafam allak bullak oluyor ve hangisinin mantıklı olduğuna bir türlü karar veremiyorum. Misal; bir araç var rakam 54.000 TL, 87 model, 300 TDI, bakımlı sorunsuz olduğu söylenmiş, ancak bence tüm taban döşemeleri değişmeli, arka kapı menteşesini paslı gibi gördüm ve sanki kaportada da bir iki küçük boya isteyen yeri var, Bir diğer araç ise 58.000 TL sıfırdan toplanmış bir V8. Klima dan çift tank tüpe kadar düşünülüp koyulmuş. bir yandan 30 binlik araçlar da var... Toplamaktansa toplanmış al yazısını çoğu konuda gördüm ve dünya kadar yazı okudum forumda, ancak aldanmamak için ne yapmak lazım halen kafam netleşmedi...
 



Ben defender ın dışındaki veya içindeki deformasyonları kusur olarak gören birisi değilim. Kaportada çizik olması veya döşemesinin yırtık olması hiçbir zaman bunlara takılmadım çünkü kaportadaki çizik benim aracım ile tunus a gitmeme engel olan bir sorun değil. Bana göre aracın fiyatı sahip olduğu motora göre , mekanik bakımına göre , üzerindeki donanıma göre belirlenmeli. Sırf boyası çok güzel diye bir araca para vermem sırf çok temiz diyede vermem. Bu benim şahsi fikrim tabi. Kozmetik açıdan hiçbir kusur aracn değerini etkilememeli bana göre bu Land Rover Defender bmw x5 değil sonuç olarak. Dediğim gibi donanım ve mekaniğe göre karar verilmeli bence.
 

Benim aracımda ilanda şuan tuhaf tuhaf mesajlar geliyor. Geçen gün bi mesaj gelmişti "aracın hasar kaydı yoksa" diye başlayan bir mesaj. Gerisini okumadım siz düşünün.
 

Haklısınız, sadece o rakamı vereceksem sanki gözüme batan birşey olmasın diye düşünüyorum herhalde:smiley: Aracınızın ilanı var mı görmek isterim
 


Tahmin ettiğim araç, favorilerimin arasında zaten:smiley: Aracımın satılmasını beklediğim için kimseyi arayıp rahatsız etmiyorum, şu an sadece ilan izliyorum.. Örneğin sizin aracınızda olan hiçbir donanıma sahip olmayan araçlara isteniyor bu rakamlar, bu yüzdendi aslında sorum.. Defender' dan anlamayan birisi için defender almak malesef kolay değil gibi görünüyor
 



E hayal kurmamak gerek fiyat konusunda donanımsız düz bir tdi a verilecek rakam bence en fazla 40.000 tl olmalı. Üstüne donanım eklendikçe fiyat artabilir. Bomboş araçlar 50bin 55bin li rakamlara dediğiniz gibi. Hatta 50ye düz dizel bile var. O mantıkla benim 60 dan aşağıya koymamam lazımdı fakat gerçekçi olmak lazım o kadar etmez. Benimkinin ederinin bu kadar olacağını düşündüm ne azı ne fazlası. Zaten aldığım zaman boştu araç üstüne eklemelerim ile hemen hemen koyduğum fiyata geldi bana.

Bundan önceki aracımda o hataya düştüm. 3.9 v8 aracım vardı 86 model county serisi klimalı. Türkiyede 1 2tane vardır heralde. Ön arka kilitten klimaya full bir araçtı. Emsallerine bakarak 60.000 TL den ilana koydum sattığım rakam 45 oldu. O yüzden boşuna fiyat şişirmeye gerek yok. O rakamlara Defender satmak zor. Şahsen nereye harcayacağımı şaşıracak kadar param yoksa bende gidip o paralara defender almam.
 

Haklısınız, ki verdiğiniz emek var bir de... Umarım istediğiniz rakamlara satabilirsiniz aracınızı, bakarsınız bana nasip olur takipte olacağım kendi aracım satılana kadar :smiley: Sattıktan sonra yeni bir defender mı düşünüyorsunuz?
 

Hayırlısı bakalım. Evet ambulans kasa tdi düşünüyorum. Uzun yol ve kamp amaçlı kullandığım için aracı ambulans kasa daha uygun olacak.
 

onat seninde bildiğin gibi eğer elindeki parça sıfırsa ve kitabına uygun takıldıysa ki bizim araçların servis katalogları mevcut hangi parçanın nasıl soküleceğinden tut kaç tork ile sıkılacağına kadar yazıyor bu kataloglarda dolayısı ile kendin bile çok rahat yaparsın motor sandık kırma sıfır alınacak difransiyeller ve teker uzantıları sıfır ve takım alınacak dolayısı ile araca yapılacak bütün iş hazır gelen elektrik kablolarını hazır gelen sonlandırmalara bağlamak ve kaporta boya işçiliği bunlar takıldıktan sonra şaft için balansa rotlar için balansa cantlar için balansa gidecek gerisi sadece ayar ve bu iş yapılabilir bişey...

bu arada o sahibindenden gelen yorumlara bayılıyorum....

en sevdiğim soru ise araçta boya var mı ?
 

Arkadaşa gelen mesajdaki hasar kaydı varmı sorusunun öncelikli sebebi trafik sigortası yaptırırken süpriz rakam la karşılaşmamak içindir sanırım... İkincisi ise satarken aynı şekilde düşünen alıcılar için sorun olmasıdır.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst