Yerli Çekme Karavan Üreticilerine Eleştiriler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pasolvon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 309,111
Lavabo konusunda kesinlikle sizlerle hemfikirim.

Bende bombenin teslimini bekliyorum.

Alır almaz perde , koltuk kılıfları ve banyo lavabosunu değiştireceğim. Ben internette çok aradım fakat karavan için lavabo ve lavabo altı dolap bulamadım, parasını göz ardı ederek tavsiyeniz varsa lütfen bildiriniz. Yalnız isteğim sadece lavabo değil, lavabo ile birlikte o boru aksamının da kapatilabilecegi lavabo altı dolap ariyorum. Ayrıca ayna tavsiyenizde yerinde olur.

Teşekkürler. @pasolvon @omnitemporal @SNN76


bağlantıdaki fotoğraflardan biri sizin için çözüm olabilir. alt dolap için kendi tasarımınızı da yapabilirsiniz. 2mm dolap arkalığını dilediğiniz gibi şekillendirip bir veya iki kat fiberglass kaplayarak gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. gözünüzü korkutmayın çok zor birşey değil.
 

Ender abi'nin ilk bombe çalışmasında bir tesise gönderdiği karavanlarda şık bir lavabo vardı. Bence yapım aşamasında Ender usta'dan rica ederseniz onu kullanabilir. Fiyat farkı varsa onu ödersiniz.
-------------------------------------------

Dinçer konu fiyattan ziyade ağırlık meselesi.
Ender Bey zaten ucuyla O1 ağırlık sınırını koruyor.
o vitrifiye lavabo, tartmadım ama, altıyla beraber,
zannederim min 10-15 Kg yük getirir.

O ilk tipler sabit olduğu için ağırlık 2. plandaydı herhalde.
 

-------------------------------------------

Dinçer konu fiyattan ziyade ağırlık meselesi.
Ender Bey zaten ucuyla O1 ağırlık sınırını koruyor.
o vitrifiye lavabo, tartmadım ama, altıyla beraber,
zannederim min 10-15 Kg yük getirir.

O ilk tipler sabit olduğu için ağırlık 2. plandaydı herhalde.

Erba'nın kullandığı fiber dolap ve bitişik lavabo seti çok hafif ve kullanışlıydı. O tarz bir çözüme de gidilebilir. Gerçi erba kendi ürettirmiş kalıpta.
 





güney bombe karavanın üzerindeki karga resimleri hiç hoş durmuyor..
Kargadan başka kuş tanımam diyorsunuz yani.

Affınıza sığınarak kuşlarla ilgili başka bir laf daha vardır "Her kuşu uçurduk, bir leylek kaldı." diye. Bu da güzeldir.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Çok değerli bilgiler Vural bey, teşekkürler. 525 Erba için bir tek saptamam olacak yalnızca, 525 Erba düşünüldüğü an da araç da düşümülmeli onu çekecek kapasitede. Benim karavan alma serüvenimde beni Erba 525 kavavandan uzaklaştıran en önemli konu oldu.

Araç değiştirmek işime gelmedi, var olan aracımın ömrünü kısaltmak istemedim. 2000 cc mümkünse 4x4 300 nm tork düzeyinde bir araç ideal olacaktır sanırım Erba 525 için.
ERBA o gerçegi ve şikayeti dikkate almış olacakki çok yakın bir zamanda kontra üretimine başlıyor hatta şuan 4.10 almış oldukları siparişlerde başlamışlar buda yaklaşık 200-250 kg. gibi bir rahatlama saglayacak diye düşünüyorum
 

En güzel ve cezbedici nokta 375 erba ilk modeli ile en son hali arasında standart donanım olarak geliştirmeye firma sahibinin açık ve başarılı iyileştirmeler yapıyor oluşu
Oturma düzeni u ya dönmesi camların geliştirilmesi gibi durumlar erbayı zirveye çıkardı benim nezdimde
Bunun göz ardı edilmemesi lazım
Üretici 1-2 ay gibi süre içinde geri dönütleri dikkate alıp güncelleme yapması işine sahip çıktığı ve önem verdiği anlamına geliyor ve bir müşteri için daha güzel bişey olamaz bence


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En sevdiğim yönü erba firmasının sattık unuttuk dememeleri hemen hemen tüm sorulara firma sahibinin cevap veriyor oluşu ve model ne olursa olsun sorunlara karşı yaklaşımları gerçekten çok güzel biz kullanıcılar için hele şimdi bu kontra kullanma kararları sanırım çok daha fazla talebe yol açacaktır bana göre en büyük eksi buydu erba karavanda bu yoğunlukta bu kadar sipariş sıkıntıları varken bu kararı almalarıda üretim geliştirmedeki samimiyetlerini gösteriyor
 

Bir kısmında çok haklısınız fakat bu kez de ekonomik sorunlar özellikle döviz hareketleri başka tetiklemelere yol açacak ve konu yalnızca karavanlar için geçerli olmayacak. İkinci elde insanlar sıkıştıkça fiyatlarda bireysel indirimler sözkonusu olabilir ancak tek tük bireysel olacak. Bu artışlar beraberinde galerici esnafında da bir artışa neden oldu ve daha da artacak. Bireysel durumlar dışında fiyatlarda düşüşün çok mümkün olmayacağı görüşünü taşıyorum. Oldukça uzun bir süre.
Size tamamen katılıyorum daha öncede yazdım bu konuda ben şahsen 25 yıldır fiyatların geriye gittiğini görmedim, aslında insanlar sadece korana yüzünden karavan almıyorlar sadece korona ile beraber gerek basının gerekse sosyal medyanın sayesinde karavan ve karavancılık tanınır hale geldi ben iddia ediyorum 1999 yılından bu güne kadar 20 yılda satılan karavan kadar sadece bu yıl karavan satıldı. Örneğin Erba karavan nisan 2021 in 3. haftasına gün veriyor şuan.Başka bir açıdan baktığımızda 83 milyon nüfuslu ülkede henüz karavan yok sayılacak kadar az, hele belgeli karavan neredeyse hiç yok gibi, satılık tekne sayısına bakın birde karavan sayısına işte oradan belli karavan konusu daha çok bakir. Önümüzdeki yıllarda kendini kanıtlamış ve marka olmuş karavanların 2. elinin ucuzlamasını beklemek kendimizi kandırmak olur, ucuz malzemeden atölye ortamında yapılma karavanlar belki dediğiniz gibi alındıkları fiyata yada altına satılabilir.
 

Herkese iyi akşamlar aranıza yeni katıldım ancak üye olmadan gizli gizli yazılarınızı okuyup bilgi sahibi olmaya çalışıyordum. Karavan almaya karar verdiğimiz andan beri içimizde kelebekler uçuşuyor yüreğimiz pır pır atıyor. Şu dönemde ki karavan fiyatlarına bakınca çok üzülüyorum neredeyse Avrupa fiyatlarına yakın. Hele carpento dolap ve ocağı modellere koymadan satıp onlar için de ekstra ücret istemesi çok garip geldi. Aklımda boyut ve fiyatı olarak güney karavan maxi modeli vardı siz değerli üyelerin hakkında ki yorumları ve bu modeli alan mutlu üyeleri görünce artık yerimde duramıyor bir an önce Ankara ya gidip canlı canlı modeli gördükten sonra siparişimi vermek istiyorum. Keşke Erba 4,10 modelini üretmeye devam etse seri üretim sadece 5,25 yapıyoruz dediler. Olsun biz de Ender abimizin elini öperiz hep güzel anılarla Ender abimizi anlatırız. Herkese sevgiler saygılar


ONEPLUS A5010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
4.10 yerine 4 metre üretime geçiyor hemde kontra mobilya malzemesi ile bence pratik bir model olacak
 



Aklıma deprem sonrası karavanlar geldi. Bir dönemin karavanları için öyle denir. Biraz hızlıca çıkmışlar üretimden gibi. Tabii benimki duyum. Kendim birşey görmedim.
Evet deprem karavanlarından bende almıştım çift dingil, 6.20 dışarıda yağmur kesildikten 1 gün sonra kesiliyordu karavanın içinde yağmur
 

Selamlar, arkadaşlar gerçekten tüm karavan sahibi arkadaşlardan rica ediyorum, aramızda çok tecrübeli karavancı arkadaşlarımızda var yeni başlayanlarımızda, insan başına gelmeyince bir şey olmaz sanıyor ama oluyor. Gideceğimiz yol kısada olsa uzunda olsa eğer seyahat ediyorsak en azından yılda bir lastiklerin fiziksel durumunu, fren balatalarının ve kampanaların durumunu, dingil bilyalarının durumunu, sibopların sağlamlığını, bijonların torkunu mutlaka kontrol edelim, daha 15 gün önce seyir halinde 5,25 karavanımın lastiği seyir halinde dingilden ayrıldı, 20 metre kampana üzerinde asfaltta sürüklendikten sonra durdu.
Bilya dağılmış kampanayı parçalamış Allahtan sesten şüphelendim 90 km. hızla seyrederken sinyal verdim 30 km.hıza düşmüşken daha durmadan çıktı lastik, birde tek dingil çift dingil olsa bir derece tek dingilde bırakın 90-100 km.sürati 70 km. sürat olsa facia olurdu gerçekten.
Bu olaydan sonra geçen hafta 2 karavanımıda muayaneye götürdüm ikisininde frenleri hemen hemen hiç tutmuyordu, bahsettiğim iki karavanda belki toplamda 1000 km.yol yapmamıştır ama frenler tutmuyordu, balatalar kampanalar, bilyalar elden geçti oradan muayeneye girdim ölçümler güzel çıktı, geçtim muayaneden. Bu kontrolleri yapmadan yada yaptırmadan özellikle 5 metre ve üzerindeki karavanlarda nasıl olsa frenim var deyip seyahat etmemek lazım, durmaz dursada arabaya zarar verir, ihmal etmemek lazım.
 

daha 15 gün önce seyir halinde 5,25 karavanımın lastiği seyir halinde dingilden ayrıldı, 20 metre kampana üzerinde asfaltta sürüklendikten sonra durdu.
----------------------------------------------
Geçmiş olsun.
Büyük tehlike atlatmışsınız.
Allahtan, sanki olacağını hissetmiş gibi, kulağınız tetikte imiş..
 

ERBA o gerçegi ve şikayeti dikkate almış olacakki çok yakın bir zamanda kontra üretimine başlıyor hatta şuan 4.10 almış oldukları siparişlerde başlamışlar buda yaklaşık 200-250 kg. gibi bir rahatlama saglayacak diye düşünüyorum
Merhaba, 4 mt bir karavanda normal dozdaki mobilyalar ile, kavak kontranın sağlayacağı ağırlık avantajı 60-80 kg aralığında olabilir maksimum. 200-250 kg çok zor.
 




İyi Akşamlar
39 yaşındayım, babadan karavancıyım.
ilk karavanımı alacağım.
Brüstner 4,25 alacaktım vazgeçip yerli 750 kg. altı almaya karar verdim.
Forum da herkes Güney Karavanı övüyor ama gerçekten görsel kalite vs olarak kötü olduğunu düşünüyorum
Burada ki kimse ucuz diye Tata araba alacağını düşünmüyorum o hesap
Karavan olayı hobidir, yemekten içmekten kısılır hobiden kısılmaz
Bir yaşam biçimi olduğunu herkes az çok biliyor.
Yıl olmuş 2020 nasıl arka cam manuel arabalar komik geliyor ise karavan da sunta nedir yahu?

Carpento nun işlevsiz olduğundan bahsedilmiş, 3,60 modelini beğendim Güney Karavandan bahsedilip bundan az bahsedilmesi ilginç geldi

Aynı zaman da Saly frenli Orijinal olan da kat kat iyi olduğunu düşünüyorum.

Kimseyi küçümsemek eleştirmek değil ama arabaya 150 bin verip karavan a 30bin vermek bana çok mantıksız geliyor.
Saygılarımla
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst