Yerlİ Çekme Karavanlarimiz...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKMühendis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 165
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,779
Çok tecrübeli bir karavancı değilim ama onay belgesi almadan üretim yapmaya çalışan insanları anlayamıyorum. Kaza sonucu insanlar incinse bu bedeli nasıl ve ne ile ödeyecekler acaba?
Bence çok ciddi bir risk alıyorlar. Yapmayın arkadaşlar, Standart modelinizi çıkartın. Projelerini çizdirin her şeyiyle mükemmel bir ürün haline getirip, tip onayını da alıp öyle pazarlayın. İnsanların canı ile oynamaya ne hakkınız var?
Baksanıza insanlar o2 belge yokluğundan ruhsat çıkaramıyorlar. Bu bu karavanların çöp olduğu manasına geliyor. Sabit bir kulübe olmaktan öteye hiçbir işe yaramazlar. Lütfen karavan alırken iyi araştırın. karavan 750 kilogramdan ağırsa ruhsatı, hafifse mutlaka 01 belgesi olsun.
Selamlar...
 

@AKMühendis

Başoğlu'nu övmeniiz anlıyorum. Belki arkadaşınızdır, dostunuzdur. Tecrübesi de çok fazladır.

Ama Uncle modeli ile ilgili fikrinizi söyleyebilir misiniz?

Şuan 69.000 TL liste fiyatı ile satıyor. (Vergisi dahil) Bu fiyata Ofis tipi Termodinamik Şofben takıyor banyoya tepeye. (Karavan için üretilen boiler değil, bildiğiniz gazlı ofis tipi şofben) Camları, minibüs camı diye eleştiriliyor. (Malzeme yapısı ile ilgili bilgi bulamadım. Ama sürgülü yapısı gereği karavan tipi olmadığı kesin.) Standart olarka koyduğu buzdolabı 220 V Ofs tipi.Yani bildiğiniz Vestfrost/Vestel de olabilir.

735 kg standart ağırlığı var. Ön cam istediğinizde 750 kg larda oluyor. Bunun içinde yaşam aküsü, portatif tuvalet ve ısıtıcı gibi ekipmanlar yok. Hele karavandaki 220 ler sebebiyle birde güneş paneli vb işine girilirse eminim 900 kgı geçersiniz...

Yani şunu demek istiyorum, evet çok başarılı birçok ülkeye ihracat yapıyor, yılların tecrübesi var. Ama fiyatı yüksek, ağırlığı 750 kg gibi gözüküyor ama 750 üstü, portatif tuvalet bile standart değil, Ofis tipi donanımlar sebebiyle Karavan değil, Ofis alıyorsunuz hissi veriyor, camlarına minibüs camı deniyor...

Benim için 1 milyon İhracatta yapsa bu durumlar sebebiyle malesef paylaştığınız resimlerin anlamı kalmıyor.

Ben tüm yan camları çıkarttırdım, mutfak camını büyüttüm ve öne cam yaptırdım. sanırım cam ağırlığından biraz hafifletmişimdir karavanı. ayrıca soğuk yalıtımı da artmış oldu, zira ranza önündeki camlar yok artık. ayrıca oturma grubunun oradaki camlar da yok, sadece önde cam var. 7-8 C de yorgan altında ısıtıcı açmadan uyuyabiliyorum uludağ yaylalarında. içeriye ocak ve buzdolabı da koydurtmadım. Böylece ağırlık olarak sanırım 710 lara gelmiştir... bi ara tartacağım. buzdolabını 12 V cleo marka seçtim. arabamda taşıyorum. panelleri esnek seçtim.. akü ve webasto eklenince 750 yi bulmamışımdır sanırım. Ev alma sebebiyle satmaya niyetlendim. yakın bir zamanda tarttıracağım ve ilana da koyacağım fişini... sanıyorum yasal sınırlar içerisinde olacak yürür ağırlığı... Hayırlısı :smiley:
 

@honour16

Abi işte bak neler yapmışsın... Ve sen bilinçli olduğun için yaptın bunu. Ama yıllara sair tecrübesi var denilen, ihracatlarından bahsedilen firma böyle ürün satmıyor.

Hadi MAY gibi NK gibi lokal firmalar ucuzluk için böyle yapıyoruz diyorlar. Ama Uncle dediğim gibi 0 olarak 70.000 TL lere gleiyor indirimle sanmıyorum 60.000 TL ye alınsın...

Hafta sonu arkadaşlarla toplandığımızda da söyledim. Birileri çıkıyor, ben gruyum,bilgeyim, şu kadar yıl karavan üstadıyım, üretimler yapıyorum diyor. Modeline bakıyorum karavan kültürü ile alakası yok. Konuşmalarına bakıyorum komedi... İşte o zaman ben o kişiyi karavancılığı destekleyen olarak değil, köstekleyen olarak görüyorum.

Bunca yıl ağızlara pelesenk olmuş gibi, "Karavancılık gelişmiyor, yüksek vergiler vb" konuşuyor herkes. Ya karavancılık yukarıda belirttiğim gibiler yüzünden gelişmiyor! 750 kg altı da vergi yok, yapın alalım diyoruz. Yerli karavan ocağı/evyesi yapan firma yok. Dıştan kasetli tuvalet yapan bir Allahın Türk'ü olmaz mı ya? Ama pardon ne gerek var. Mutfağa bir vestel ankastre takarız, Yat tipi hortumla tuvaleti salarız biz. Ve bunları yapan yıllara sair tecrübesi olduğnu söyleyen değerli bilgilerimiz bana karavancılığı anlatıyor.

Gerçekten ben anlamıyorum bu işlerden, onlar anlıyorlar...
 

@AKMühendis abi. Tip onay için çaba gösteren bir firmamız daha oldu çok şükür. Bunlar önemli gelişmeler.

024ee89d1ea9b06b002df40c8fc5605c


SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst