melisturan
Ana Kamp
Arkadaşlar çok güzel bir tiramisu tarifine denk geldim, yılbaşı menüsü için sofranızın vazgeçilmesi olacak, sizinle paylaşmak istedim canlarım
))))))))
"ADIM 1
Filtre kahvemizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
ADIM 2
Yumurta sarıları ve şekeri bir kasede çırpalım. Bir yandan da sütümüzü ısıtalım.
ADIM 3
Isınan sütten kaseye alarak yavaş yavaş yumurtayı ve şekeri tencereye ilave edelim. Üzerine un ve nişastayı da ekleyerek karıştıralım.
ADIM 4
Muhallebi kaynadığında altını kısıp üzerine labne peynirini ekleyelim. Tekrar kaynatalım.
ADIM 5
Kaynadıktan sonra biraz bekletelim ve üzerine tereyağı ve vanilya ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
ADIM 6
Kedi dili bisküvilerini kahveye batıralım ve borcama dizelim. Üzerine muhallebi gezdirelim ve bir kat daha bu işlemi yapalım.
ADIM 7
Soğuduktan sonra tiramisumuzun üzerine kakao serpelim ve servis edelim."
Kaynak: Bizim Tarifler
Canlar yılbaşı yemekleri için tatlı derdi olmasın diye sizinle bunu paylaştım
))))))
"ADIM 1
Filtre kahvemizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
ADIM 2
Yumurta sarıları ve şekeri bir kasede çırpalım. Bir yandan da sütümüzü ısıtalım.
ADIM 3
Isınan sütten kaseye alarak yavaş yavaş yumurtayı ve şekeri tencereye ilave edelim. Üzerine un ve nişastayı da ekleyerek karıştıralım.
ADIM 4
Muhallebi kaynadığında altını kısıp üzerine labne peynirini ekleyelim. Tekrar kaynatalım.
ADIM 5
Kaynadıktan sonra biraz bekletelim ve üzerine tereyağı ve vanilya ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
ADIM 6
Kedi dili bisküvilerini kahveye batıralım ve borcama dizelim. Üzerine muhallebi gezdirelim ve bir kat daha bu işlemi yapalım.
ADIM 7
Soğuduktan sonra tiramisumuzun üzerine kakao serpelim ve servis edelim."
Kaynak: Bizim Tarifler
Canlar yılbaşı yemekleri için tatlı derdi olmasın diye sizinle bunu paylaştım