Yugun 2022, Güçlü Mini Kampervan Ve Pirikamp Ile Gezilerimiz...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,941
IMG 20220707 014427 424


Benim adıma değişik bir deneme, Bir öykü dergisi. İlk defa tanışıyorum Hece Öykü ile umarım severim. Yeni kitabımız Hece Öykü 111. Sayı efendim.
 

Etiketler






Paulo Coelho, Okçu'nun yolu kitabı okundu bitti. Okçulukla ilgili felsefi birtakım öğretiler işlemesine rağmen bu öğretiler hayattaki konular için de geçerli. Bu yüzden içindekilere kafa yorulması gereken güzel bir kitaptı. Ancak çok hızlı bir şekilde daha tadına varamadan tükendi ve bitti.
 



Bugün de çıktım Angara caddelerinde biraz Mobidik'le gezdim. Haftasonu yağış var görünüyor. Belki mobidik'le çıkamam. Bugün gezmiş oldum. Litresi 25 küsürden benzin aldım azıcık. 13 TL tuttu. Ama depo full dolmadı. Azıcık üstten boşluk kaldı.
 

İstediğim gibi olmaya ve dilediğim gibi yaşamaya, dilediğim gibi özgür yaşarken istediğim her kampa (veya etkinliğe) gitmeye hakkım var. Kimseden onurum açısından düşük bir durumda değilim veya böyle bir iş yapmıyorum. Ben kampçı ve karavancıyım. Bana yaptıkları ayıp tamamen kendi hataları ve pisliklerinden ibaret. Benim bir hatam veya en ufak bir kusurum olduğu yok. Ben tamamen olduğum gibiyim ve yalanla bana şöylesin böylesin diye hakaret eden yalancı namertten de zerre kadar korkum yok. İstersem aynen öyle de olurum ve hiçbir şey de yapamazsın bana, Yiyorsa yap şimdi hadi ne yapabiliyorsan da görelim artık... Elinde bir şey yokken yalan yere arkamdan iftira atmaktan, bana hakaret etmekten başka hiçbir şey yapmadın. Aradan 9 yıl geçti. Bugün ilan ediyorum ki sen adi, aşağılık bir adammışsın. Sadece yalancı olduğun için ve sana cevap veremeyen birine saldırdığın için değil. Aynı zamanda senin için, özün kalitesiz. Sen kalitesiz bir insansın. Aslında muhattap alıp da cevap vermeye dahi değmezsin. Oysa ben yüreğindeki sevginin kalitesi olan bir insanım. Bu kaliteyi insanlara davranışımda, gülüşümde, bakışımda, konuşmamda, oturup kalkışımda, taşımaya çalışıyorum. Yine tam da bu nedenle her şeye cevap veriyor olmak pek de doğru değil. Benim gönlümdeki kaliteyi bilen biliyor. Bu yüzden artık böyle saçmalıklarla uğraşmayacağım. Bu mesaj buraya bu konuyla ilgili yazdığım son mesaj olacak. Bundan sonra iddiaları olanların yanlarında kanıtları da olsun ki, kendilerini adam yerine koyup cevap verebilelim.

Benim kamp yaptığım herkes benim kamp arkadaşım olmuştur. Ben kamp arkadaşlarımı satmam. Arkalarından yalan konuşmam. Bende ne varsa açık ve yalın. İnsanların arkalarından asla yüzlerine konuşamayacağım şeyler konuşmadım.


Herkese sevgiler ve mutlu bayramlar...
Dünya'yı (ancak) sevgi kurtaracak.
 



Gençler için yukardaki yazıya dipnot:

İnsan ilişkilerinin önem kazandığı bir konudur kampçılık. Bir gün genç bir arkadaşım da kendini bir arkadan konuşma hadisesinin içinde bulabilir. Arkanızdan konuşulması konusunda yapabileceğiniz fazla bir şey yok. En iyisi bunu hiç takmamanız ve gündeme de getirmemenizdir. Çünkü arkadan konuşanlar bunu kendiniz gündeme getirmenizden fayda sağlarlar. Arkanızdan konuşan bir kimse elinde bir kanıt olmadan asla size bir zarar veremeyecek. Buna emin olabilirsiniz. Tabii üzüldüğünüz için siz bir şeyler yapmaya kalkıp kendinize zarar verebilir yada zarar görebilirsiniz. Ben kampçılık yaparken böyle bir hadise yaşadım ve deneyim sahibi oldum. Ve doğru olanın bu tip insanları kaale almamak olduğunu tecrübe ettim. Umarım dedikodu yada arkadan konuşma konusundaki bu deneyimim genç bir arkadaşımın işine yarar da benim yaşadığım üzüntüyü yaşamadan veya daha hafif atlatarak bu konuyu kapatır.

Sevgiler,

Mutluluk kamplarda, Kamplara gidin gençler...
 

Yine de bu kadar arkadan konuşma (Veya dedikodu, veya Gıybet) hadisesini irdelemişken birkaç şey daha yazalım.

En güzel davranışın hiç kaale almamak olduğunu söylemiştik. Ama öyle durumlar olabilir ki bu şey size doğrudan söylenebilir.

Örnek: -Senin için şöyle böyle diyorlar (mış)

Böyle bir pislikle karşılaşırsanız konunun üstüne gitmeniz en doğrusu olur.

Bu durumda en kritik davranış Kim demiş? Sorusunu yöneltmektir.

-Senin için şöyle böyle diyorlar...

-Kim demiş?

-....

Bu soruyu yönelttiğinizde yüzde 99.9 size bir şahıs söyleyip çıkartamazlar. Ve ortada kimin söylediği bilgisi yoksa söylenen şeyin muhattabı da hiç önemli değildir. Gerçekten hakkınızda kimin söylediği ortaya çıkamayan bir şeyler konuşulmuşsa bundan hiçbir sorumluluğunuz yoktur.
Dedikodu yapan pislik torbaları Net olarak sorulan bir Kim demiş? sorusuyla afallarlar ve bu (dedikodu) birlikte yapılan, paylaşılan bir günah olduğu için size bir isim veremezler.
Kim demiş sorusuna yanıt alabilirseniz en azından ortada bir iddia olması söz konusu olabilir.

Bu durumda da Ona neymiş? Diyebilirsiniz mesela. Dedikodu ile insanı üzen konular aslında kimseyi pek ilgilendirmeyen sizin cinsel kimliğiniz, uyruğunuz, dininiz, geçmişiniz gibi konulardır ve çok büyük bir oranda bu konular doğrudan bir insanı ilgilendiren konular değildir. Bu nedenle hakikaten ortada bir şey varsa bile ona neymiş? sorusuyla günü kurtarabilirsiniz.

Dedikoduyu kimin yaptığını net olarak öğrenirseniz o kişiyle yüzleşme şansı bulabilirsiniz. Dedikoducular çok büyük bir ihtimalle yaptıkları hatayı bir yüzleşmede devam ettirmezler. Eğer ettiriyorlarsa da o insanları hayatınızdan silersiniz olur biter.

Dedikodu başınıza geldiğinde bunun ne zaman olduğunu kestiremezsiniz. İnsanlar herhangi bir yerde ve saatte birlikte arkanızdan konuşmuş olabilirler. Ama bu konunun süreklilik arz etmeyeceğini bilmelisiniz. Hakkınızda bir şey söylendi diye bundan artık herkesin haberi olduğu sonucuna varmayın. Belki de durum zannettiğiniz kadar kötü değilse bu konuyu kendiniz büyütüp dallandırıp budaklandırıyor olabilirsiniz.

Dedikoducu kötü niyetliyse Ben senin ne olduğunu biliyorum da diyebilir. Bu tip ayak oyunları meseleyi dallandırır budaklandırır kötü niyetli dedikoducular bunları kullanabilir. Bu durumda aynen cevap verin. Ben de senin ne olduğunu biliyorum deyin mesela.

Bir kişi düşünün size hakaret etmekten korktuğu için ne olduğunuzu bildiğini söylüyor ama ne olduğunuzu size söyleyemiyor. Şeytanca bir yaklaşım. Ama dedikodu doğası gereği şeytani bir iş.

Sizinle dilim döndüğü kadar dedikodu mezalimi hakkında öğrendiklerimi paylaştım. Umarım birilerinin işine yarar. Kampçılıkta dedikodu heran için olabilecek bir şey. Ve en güzel çözümü tekrar tekrar söylediğim gibi bunu hiç kaale almamaktan geçer.

Son olarak şunu da demeliyim ki en çok dedikodusu yapılan insanlar gerçekten başarılıdırlar, iyidirler, güzeldirler. Bu konuya fazla takmayın. Hele sakın kendinizi suçlamayın.

Ben burada düşüncelerimi kampçılık konusu özelinde paylaşsam da yazdıklarım çoğu dedikodu vakası için de geçerlidir.

Sevgilerimle...
 

Bugün kendime bayram yemeği pişirdim. Tek başıma soframı donattım. Yemeğimden komşumla paylaşıp ben de yemeğimi yedim. Allaha şükür kimseye muhtaç değilim. Sağlığım da yerinde. Bir bayram böylece başladı. Herkese iyi bayramlar...
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst