Yunanistan Kampingleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunvw Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,891

tayfunvw

Kamp II
Mesajlar
209
Tepkime Puanı
7
Yer
istanbul
Web
tayfunsunayezgi.blogspot.com
Geçtiğimiz yaz düzenlenen İstanbul - Atina - İstanbul gezisini Anatolia vosvos Derneği olarak gerçekleştirdik. Derneğimizin 2 ayda bir yayınlanan ''HAVASOĞUTMALI'' dergsinde yayımlanan Yunanistanın Benzersiz Campingleri başlıklı yazım.


Yunanistan’ın benzersiz kampingleri

Hani hep derler ya Yunanistan’la Türkiye birbirlerine benzerler. Evet, çok benziyorlar. İnsanların yaşam biçimleri, olaylara heyecanla yaklaşmaları, dükkânları, trafiği ve yemekleri benziyor, hatta aynı diyebiliriz. Benzemeyen en önemli nokta ise kamping kültürlerindeki farklılıktı.


Size bu özel sayıda Yunanistan’da bizzat kaldığımız kamp alanlarını tanıtmak, imrendirmek ve gidip görmenize bir nebze olsun sebep olmak istiyorum. Kampçılığın yaşam biçimi ve kültür olduğunu yıllar önce çözen Yunanistan bizi hayretlere düşüren kamp alanlarına sahip. Yüzlerce kamp alanından biz sadece birkaçını görebildik.

Bu kampinglerin ortak özelliği kesinlikle ‘temizlik’. Kirli bir tuvalete asla rastlamadık. Tek handikap ‘taharet musluğu’nun olmaması. Sonradan öğrendiğimize/gördüğümüze göre de bu ülkede ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde böyle bir alışkanlık yok...

Kamp alanları genelde ıssız ve boş sahillere konuşlanmış. 11 milyonluk bir nüfusa ve binlerce km’lik sahillere sahip olan bir ülkede bu çok da şaşılacak birşey değil aslında.

Yine kampinglerdeki ortak özelliklerden bazıları ise hepsinde sıcak su, bulaşıkhane ve çamaşırhanenin bulunması. Bütün kampinglerde karavanın duracağı alanın bol gölge alması, kolay ulaşılan ve güvenli elektriğe sahip olması yazılmamış bir kural. Kimsenin alanı bir diğeriyle çakışmıyor. Karavanlar bitki seperatörleriyle birbirinden ayrı duruyorlar.

Bütün kampinglerde mini market bulmak mümkün. Orta halli bir ‘bakkaliye’de bulunması gereken her şey buralarda mevcut ve ürünlerin fiyatları gayet uygun.

Kampinglerin hepsi çitle çevrili, kapıları 70’li 80’li yılların 5 yıldızlı otellerinin giriş kapılarını andırır cinsten yüksek duvarlı ve resepsiyonlu!

Yunanistan’da dikkatimi çeken bir diğer unsur Yunanlıların ‘çekme karavan’ tutkunu olması. Bütün alanlardaki Yunanlı kampçılar çekme karavan kullanıyorlar. Motokaravan kullanıcıları ise genellikle çevre ülkelerden “İtalya, Avusturya, Almanya’dan gelen turist karavancılar.

Kamp alanlarını sizlere tek tek anlatmadan önce ‘kamp – karavan’ kültürünün ülkemizde de bu seviyeye gelmesini dilemek isterdim. Ama o kadar çok gerideyiz ki hayal gibi geliyor insana…

Natura Camping, Xanthi - Mandıra

p1011309jpg.jpg



Xanthi (İskeçe) şehrine yakın olan kamp Yunanistan’da gördüğümüz ve kaldığımız ilk kampingdi. Bu kamp alanı genelde yerli kampçıları ağırlıyor. Rezervasyonumuzdan haberli soydaşlarımız karşıladılar bizi kapıda. Kaldığımız iki gün boyunca bol bol sohbetler ettik. Hikmet abi, Hüseyin abi ve eşleriyle.

‘Natura Camping’ Yunanistan’ın genelde kamplarında olduğu gibi bol ve yüksek ağaçlara sahip. Gölgelik alan problemi olmayan kampta karavanlar için tekli alanlar ayrılmış. Temiz ve içilebilir suya alanın muhtelif yerlerine yerleştirilmiş çeşmelerle ulaşmak kolay. Alanda elektrik sıkıntısı, enerjinin yetmemesi gibi bir dert yok. Elektrik panoları kullanışlı, sigortalı ve güvenli. Tuvaletler yine bütün anlatacağım kamp alanlarındaki gibi tertemiz, 24 saat sıcak suya sahip ve yeterli. Ortak bulaşıkhane, mini market ve mutfak hemen girişe konuşlanmış. Giriş kapısı 24 saat güvenlikli.

Natura Camping görece olarak kötü bir denize sahip. Sığ ama temiz bir kumsalı bulunuyor. Sahildeki plaj kafeteryasında soğuk bira ve sandeviç tarzı gıdalar temin edilebiliyor. Plaj işletmesi de Natura Camping’e ait. Şezlonglar ve güeşlikler ücretsiz. Her daim müzik yayını var. Kumsal oldukça temiz, kullanılan malzemeler yeni ve düzenli. Kamp alanı girişi ile plaj arasındaki mesafe 30 metre kadar.

Bir de atlayamayacağım, Mikail var! ‘Hulk’ diye bir çizgi karakter vardı zamanında. Hah işte Mikail dediğim kişi aynı Hulk. Başta hiç hoşlanmadı bizden, homurdana homurdana dolandı durdu. Hatta resepsiyona gidip “niye aldınız bunları kamp alanına” filan diye gidip konuşmuş. İki saat sürdü sürmedi siniri.Sonra anladı ki bu adamlarla iyi içilir; kadehlerde chipuralar! Yasas!.

Zeus Camping, Katerini - Litochoro

p1011328jpg.jpg




Zeus, Atina yolculuğumuz sırasında gece giriş yaptığımız bir kamp alanıydı. Yunanistan’ın Katerinşehrine yakın bu kamping yukarıda saydığım bütün kriterlere fazlasıyla sahip. İnanılmaz büyük araziye sahip olan alanda (Yerimizi göstermeye gelen personel motosikletle escortluk etti!) kamp sakinlerine ayrılan bölümler, yaklaşık 50-60 cm’lik doğal çit görevi gören ağaçcıklarla oluşmuş.

Bizim gibi kalabalık bir gruba pek uymasa da tek araçlık alanlara 3 Bus sığdırarak alana yerleşebildik. Muhtelif yerlerdeki tuvaletler tertemiz, tuvalet binasının dış duvarları bulaşık alanı olarak ayrılmış. Tuvaletlere girebilmek için her araca bir anahtar verilmekte. Sıcak su doğalgazla sağlanıyor. Bu alanın tek handikapı ise yerlerin çimen olmamasıydı.

Sahilinde marketi ve restoranı bulunan alanın denizi bizim Antalya sahillerini andırıyor. Marketi oldukça zengin, sabah taze ekmek bulmak mümkün. Sahil oldukça yakın, deniz daha sonraki günlerde gireceğimiz güneydeki denizlerden kötü.

Genelde yerli turistlere hizmet veren kampingin devasa alanı içerisinde sezonluk kiralanan bungalowlar bulunuyor.

Hellas Camping, Volos – Kato Gatzea

p1011481jpg.jpg



İşte favorimiz! Bir koy düşünün, pırıl pırıl denize sahip bir koy... Etrafı zeytinlik bir yamaç, setler halinde düzenlenen bu yamaçta her sete girmiş karavanlar. Her sette gece loş yeşil ışıklar... Tam ortasında mini market, tuvaletler, bulaşıkhane ve ufak bir restoran...

Deniz muazzam güzellikte. Günün her saatinde neredeyse girilen denizde, bir süre yüzdükten sonra sırtınızı açığa verince önünüzdeki tablo nefis: Neredeyse 12-13 çeşit ağaç türü, yeşilin her tonu, Pelion Dağları’nın ihtişamı, koyun ufacık ve sevimli hali, düzenli bir kamp ve Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen karavanlar…

Koca gezinin tek favorisi. İki kere (gidiş-dönüş) kalmamıza sebep olan bu kampı tek geçiyorum. Belki buna sebep muhteşem bir kordona, güzel insanlara sahip bir şehir olan Volos’tur. Belki de bu güzel şehrin güzel insanlarından facebook'tan vosvosçu dostlarımız Dimitris, Yorgo ve Apostol’la tanışmamız, sabahlara kadar kadeh kaldırmamızdır… (Eminim bu güzel dostlardan bu sayıda bolca bahsedilecektir)

Ama teşekkür etmeden geçmek istemedim. Poli poli efaristo Dimitri.

Bacchus Camping, Lavrio - Sounio

p1011548jpg.jpg



Atina’ya doğru giderken Gökhan ile Atina’ya 100 km. mesafedeki Kuntra kasabasında tesadüfen bir tamirci bulduk. Araçların ateşleme sistemlerini gözden geçirdiğimiz âlemin en ‘special’ Vosvos tamircisinden, Atina’ya varmak üzere ve konvoyu kaçırmış bir vaziyette yola çıktık. Bir benzinci parkında Burcu’nun makarnası, Sunay’ın çorbası ile karnımızı doyurup Atina’yı tam ortasından geçerek kamp alanımızı elimizle koymuş gibi bulduk. (Bi’ efaristo da sana Memo! GPS’ler inanılmaz işimize yaradı gurbet ellerde)

Arazinin eğimi yüzünden bizden kırık not alacakken 200 mt. ilerisinde bulunan ıssız bir koydaki berrak denizi, restoranında bize devamlı chipura (26 kez damıtılmış uzo’dan imal ateş suyu) ikram eden kamp sahibi sayesinde gönlümüzü kazanıverdi.

Alan taraça sistemiyle konuşlanmış. Güvenliği sağlanmış alanın yine güvenlikli bir giriş kapısı var. Volos’taki taraçalara benzemeyen ve dar olan bu kamping Atina’nın kampçılarını ağırlıyor. Dört mevsim orada kalan karavanların bazılarının etrafına çit çekilmiş, beton zemine oturtulmuşundan, yan duvarına fayans döşenmişine kadar rastladık. Alan tamamen zeytin ve benzeri ağaçlarla kaplı. Güneş alan bölümlere de branda yardımıyla gölgelik alanlar yapılmış

Eski ama temiz tuvaletleri, ufak bulaşıkanesi, ufak ama şirin asmaaltı ve barı olan kamp alanında Yunanlılar’la ‘Yunanistan – Gürcistan’ maçını seyrettik, beraber küfür ettik…

İsviçre’den tatile gelen iki Vosvos’la (diğer sayfalardaki röportaja bakınız) ayaküstü sohpet edip, araçları hazırladık ve hedef Atina sokakları...

Dionissotis Camping, Atina – Kifissia

Atina’ya vardığımızda bir hostele yerleşmiştik. Yorgunluk başgösterince ilk gün çok da fazla yer gezemedik. Bu hostelde ikinci gece de kalmaya karar verince MD’ler ve Salih Amca hostelden ayrılmaya karar verdiler. Her hostelde olduğu gibi ranza sistemiyle oluşturulan dar odalar, hostelin bulunduğu sokağın sevimsizliği Atina’ya 18 km uzaklıktaki bu kampa gitmeye itti onları.

Kamp alanı Atina’nın kuzeyinde ve bizim bir sonraki gün gideceğimiz yönde olduğundan burayı tercih ettiler. MD’den dinliyoruz: “Bu kamping özellikle yurtdışından gelen karavanların geçiş noktasıymış. Geçtiğimiz hafta tamamen dolu olan kamp alanı şansımızı bomboştu. Otobanın yanında olması sessizliği biraz bozsa da kamp alanının sessizliği huzur veriyordu. Kampın girişinde bizi karşılayan iki görevli de az da olsa Türkçe biliyordu. Hatta bir tanesi bir yıl kadar Türkiye’de çalıştığı için oldukça sıcakkanlı davrandı.

Sessiz, sakin bu kamp alanı çam ağaçlarıyla bezenmiş durumda. Yer ise toprak zemin. Kamp alanına ait ortak bir havuz da var ama biz girmedik. Kamptan ayrılacağımız vakit kamp alanına gelen işlemeciyle biraz sohbet ettikten sonra kuzeye doğru yola koyulduk.”

Venezuela Camping, Molos - Fthiotida


p1011855jpg.jpg



Atina’dan dönüş için güzergâh belirlerken, hedef dışı olan bu kampingde bir gün dinlenmeye karar verdik. Kamp alanı, iç denizin ıssız bir sahilinde. Çok fazla büyük olmayan kamping gayet düzenli bir yerleşime sahip. Elektrik konusunda yetersiz tek bu kampı gördüm. Buna rağmen temiz ve fotoselli duş ve lavaboları olan tuvaletleri, şirin restoranı, bol çimenlik ve gölgelik alanıyla sevimli bir kamptı.

Çok sığ bir denize sahip bu kampta Olcay’la topladığımız midyelerle kendimize bir pilav ziyafeti de çektik. Denizin sığlığı ve yosun tarlası olması can sıksa da yorgunluk atıp tekrar yollara düştük.

Asproeta Camping, Asprovalta

p1012246jpg.jpg


Burası memlekete dönüş yolunda girdiğimiz bir kamp alanı. Gündüz Selanik’i gezdik, akşamüstü yola koyulduk. Hedef, Astrovalta’daki kamp alanı. Fırtına eşliğinde gece giriş yaptığımız kamping yine devasa bir giriş kapısına sahip.

Bu kamping Asprovalta sahiline konuşlanmış ve yaklaşık 1 km uzunluğa sahip. Kamp alanı sahildeki bir çınar koruluğuna yapılmış. Abartmıyorum bu kamptaki en genç çınar ağacı 300 - 350 yaşındadır ve alanda bunlardan yüzlerce vardı.

Eskort eşliğinde alanımıza yerleştik, ağaçların tepelerinde gezinen fırtınadan zerre etkilenmeden yemeklerimizi yedik, biralarımızı içtik. Sabah gündüz gözüyle buranın tahmini 50 – 60 yıllık bir kamping olduğu sonucuna vardık. Eski armatürler, termosifonlar ve tuvalet sifonları antika mağazalarında gördügünüz cinstendi.

Çevre aydınlatması yetersiz olan kamp alanı, sezonun da kapanması yüzünden bakımsız kalmış. Yerleşim derdi olmayan kampta karavanlar ‘mazı ağacı’ seperatörleriyle ayrılmış. Elektrik kutularının yeterli ve güvenlikli olması gözümüzden kaçmayan ayrıntılardandı. Bu kadar büyük bir alana yetersiz gelse de bir mini markete sahip. Sanırım marketin ufak olması kampın kasabaya çok yakın olmasından kaynaklanıyor. Tuvaletler bakımsız, eski ama çok fazla sayıda. Bu alanda ben dört tuvalet, dört, beş tane de çamaşırhane sayabildim.

Evros-Ditea Camping, Alexandrupouli

p1012325jpg.jpg


Eveet. Favori 2! Gezi katılımcılarının yarısı memleket özlemiyle yola koyulurken, Hacı, Temel 3, Çokonat, Albatros ve Roka sakinleri Dedeağaç’ta sahildeki restoranda yemeklerimizi yedik (Böyle kısa geçiyorum. Bu restoran anılarımızdaki yerini çoktan aldı, dergimizin diğer sayfalarında bu anıları okuyabilirsiniz).

Türkiye’ye ‘girelim-girmeyelim’ oylamasını Dursun’un “ben kalıcam arkadaş” diye kestirip atmasıyla (iyi ki) sonlandırıp, sahildeki restorana yaklaşık 2 km. uzaklıkta bulunan Evros Camping’e giriş yaptık.

Kamp alanı, birbirine paralel asfalt yollarla bölünmüş oldukça geniş karavan bölümleri (biz bu bölüme 3 bus, 1 Vosvos ve bir tente yerleştirdik. Varın siz düşünün büyüklüğünü), bulunan bu alan her bölümün elektrik bağlantı kutusu, temiz ötesi tuvalet ve duşları, birbirine 100’er metredeki çeşmeleri ile gönlümüzü fethetti.

Upuzun sahilinde, karşımızda Semadirek ve Gökçeada manzarası eşliğinde, sahilin hemen arkasındaki yemyeşil çayırda yayılıp çayımızı yudumlarken gezinin son günü olmasının hüznü üzerimize çöküverdi. Hava iyi olsaydı bir gün daha ekleviyerecektik, ama olmadı.

Sabah hiç acele etmeden toplanıp, Mezzy’nin aldığı böreklerle karnımız tıka basa dolu bas gaza 60 km ileride Keşan ve nihayetinde memleket…

Eeee şimdi sırada ne var?

Havasoğutmalı Dergisi Sayı :6
 

Etiketler
Ynt: Yunanistan Kampingleri

Sayın "tayfunvw";

Çok önemli bir bilgilendirme; çok yararlı olacağı kuşkusuz, emeğiniz için çok sağolun...

Cavid Sezen
 

Ynt: Yunanistan Kampingleri

Yunanistan'a sık çıkmayı düşünen biri olarak benim için değerli bu bilgilerinizi paylaştığınız için sonsuz teşekkürler. Şayet varsa bu kamplara ait bir kaç fotoğraf daha paylaşırsanız sevinirim.
 

Ynt: Yunanistan Kampingleri

Kaldığımız campinglerin fiyatları. Bu fiyatlar mevsime, grup kalabalıklığına ve erken rezarvasyona göre değişiklik gösterebiliyor



Natura Camping - Xanthi

Kişi 4,5 EUR, Araç 2,5 EUR, Karavan 6 EUR, Çadır 4 EUR, Elektrik 3 EUR

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zeus Camping, Katerini - Litochoro

Kişi başı 10 EUR’ya anlaştık.

p1011329.jpg


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hellas Camping - Volos

Kişi başı olarak ilk gittiğimizde 7,5 EUR, dönüş yolunda uğradığımızda 6,5 EUR’ya
anlaştık.

p1011419.jpg


p1011421.jpg



--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bacchus Camping, Lavrio - Sounio


Kişi 6 EUR, Araç 3 EUR, Karavan 5 EUR, Çadır 5,5 EUR, Elektrik ücretsiz.

p1011551.jpg


p1011546.jpg


p1011562k.jpg

İsviçre'den vosvosçu dostlarla karşılaştık. Deli her yerde deli. Gördüğünüz lacivert vw 1971 1300 cc, krem vw 1962 model 6 volt 1200 cc. Bu gezilerinde 2000 km civarı yol yapıyorlar :smiley:

p1011561.jpg

Sounio sahili


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dionissotis Camping, Atina – Kifissia
Kişi 7 EUR, Araç/Karavan 5 EUR, Çadır 5 EUR, Elektrik 3,5 EUR
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Venezuela Camping, Molos - Fthiotida

Kişi 5 EUR, Araç 3 EUR, Karavan 5 EUR, Çadır 3,5 EUR, Elektrik 3,5 EUR


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asproeta Camping, Asprovalta

Kişi 5 EUR, Araç 3 EUR, Karavan 5 EUR, Çadır 3,5 EUR, Elektrik bedava

p1012247.jpg

Bu çınarlar Osmanlı zamanından :smiley:

p1012280.jpg


p1012248.jpg


p1012249.jpg


Gördüğünüz bütün sahil kampa ait :smiley:

p1012250.jpg



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evros-Ditea Camping, Alexandrupouli

Fiyatları kaydetmeyi unuttum :smiley:

p1012326.jpg


p1012327.jpg



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 




Ynt: Yunanistan Kampingleri

Tayfun, gezdiniz,derlediniz ve paylaştınız teşekkürler senden ve Mustafa'dan ricam biliyorumki geziden önce toplu olarak navigasyon cihazlarıda almıştınız.
kamp alanlarının koordinatlarınıda paylaşırsanız çok değerli bilgiler olacak şimdiden teşekkürler.
Levent
 

Ynt: Yunanistan Kampingleri

Tayfun Bey çok güzel bilgiler. Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.

Bakalım bir gün oraları görmek bana nasip olacakmı?..... :( :-[
 

Ynt: Yunanistan Kampingleri

aslanahmet' Alıntı:
Tayfun Bey çok güzel bilgiler. Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.

Bakalım bir gün oraları görmek bana nasip olacakmı?..... :( :-[

3 yada max. 4 karavanlık bir Yunanistan turu en çok istediklerim arasında... ::smiley:
 

Ynt: Yunanistan Kampingleri

Yunanistan turuna hazırlanırken, neredeyse tüm kamp bilgilerini aşağıdaki siteden çıkarıp, yolumuzun üzerindeki kamplarla yazıştık, pazarlık bile ettik. Kamping'lerin çoğu yeni yılımızı kutlayan mesajlar bile gönderdiler. Hemen hemen hepsi de, çok uzun süre önce kurulmuş, temizlikleriyle, araç aralarındaki (küçük ağaç vey bitkilerden) separetörlerle, içlerindeki en azından ihtiyaç maddelerinin satıldığı (taze ekmek&yumurta&peynir, tuvalet kağıdı, bira ...vs ) küçük marketleriyle (ki alkol dışında dışarıdaki fiyatlarla aynı, alkol %10-15 biraz daha pahalı) en azından kendim çok iyi vakit geçirdim. Türkiye' de çoğunun acemi ve bilgisiz ve fırsatçı işletmeciler tarafından sözde işletilmeye çalışılan ve mecburen gittiğimiz karavan kamp alanlarıyla karşılaştırmak mümkün bile değil malesef. Bundan sonra tatillerim için oraya buraya, betona dönmüş Antalya vs Bodrum' a somurtarak gidip mutsuz, dinlenmemiş döneceğime İpsala'nın 40-50 km sonrasındaki karavan kamplara giderim. :D

Levent Abi, kampingler hakkındaki bilgileri bu siteden bulabilirsiniz. Çoğu kamp alanın kendi siteleride mevcut ve koordinatları da var.

http://www.camping.gr/
 

Ynt: Yunanistan Kampingleri

olcaytuna' Alıntı:
Türkiye' de çoğunun acemi ve bilgisiz ve fırsatçı işletmeciler tarafından sözde işletilmeye çalışılan ve mecburen gittiğimiz karavan kamp alanlarıyla karşılaştırmak mümkün bile değil malesef. Bundan sonra tatillerim için oraya buraya, betona dönmüş Antalya vs Bodrum' a somurtarak gidip mutsuz, dinlenmemiş döneceğime İpsala'nın 40-50 km sonrasındaki karavan kamplara giderim. :D

Değişen ve gelişen koşullar, nasıl da yeni olanaklar yaratıyor değil mi?... ;) :smiley:
Umarım, bunu duyması gerekenler, duyar; duymazlarsa, neşeleri bilir!...

Cavid Sezen
 



Ynt: Yunanistan Kampingleri

olcaytuna' Alıntı:
Yunanistan turuna hazırlanırken, neredeyse tüm kamp bilgilerini aşağıdaki siteden çıkarıp, yolumuzun üzerindeki kamplarla yazıştık, pazarlık bile ettik. Kamping'lerin çoğu yeni yılımızı kutlayan mesajlar bile gönderdiler. Hemen hemen hepsi de, çok uzun süre önce kurulmuş, temizlikleriyle, araç aralarındaki (küçük ağaç vey bitkilerden) separetörlerle, içlerindeki en azından ihtiyaç maddelerinin satıldığı (taze ekmek&yumurta&peynir, tuvalet kağıdı, bira ...vs ) küçük marketleriyle (ki alkol dışında dışarıdaki fiyatlarla aynı, alkol %10-15 biraz daha pahalı) en azından kendim çok iyi vakit geçirdim. Türkiye' de çoğunun acemi ve bilgisiz ve fırsatçı işletmeciler tarafından sözde işletilmeye çalışılan ve mecburen gittiğimiz karavan kamp alanlarıyla karşılaştırmak mümkün bile değil malesef. Bundan sonra tatillerim için oraya buraya, betona dönmüş Antalya vs Bodrum' a somurtarak gidip mutsuz, dinlenmemiş döneceğime İpsala'nın 40-50 km sonrasındaki karavan kamplara giderim. :D

Levent Abi, kampingler hakkındaki bilgileri bu siteden bulabilirsiniz. Çoğu kamp alanın kendi siteleride mevcut ve koordinatları da var.

http://www.camping.gr/

İnanın bu referans bizler için önemli...
Görüşlerinizi paylaşan tüm arkadaşlara içten teşekkürler...

Not: Yunanistan ve Avrupa için pasaport/vize olaylarını biliyorum ancak ARAÇLARIMIZ için yapılan işlem ve ödemeleri (harç, triptik Turing kurumu vs.) pek çok yerde okumama rağmen tam anlayamadım. O konuda bilgilerinizi de paylaşırsanız çok memnun olurum.
 

Ynt: Yunanistan Kampingleri

Vize hariç, araçlar için tüm belgeleri (sigorta, triptik, uluslararası ehliyet) gümrük kapısında da yapabilirsiniz ama geçişte vakit kaybedersiniz. Yoğunsa çok daha uzar. Ya ehliyet sormazlarsa de demeyin paşa paşa geri döndürüp aldırıyorlar. İstanbul'daysanız 4.Levent Seyrantepe' de Turing' de bu belgeleri alabilirsiniz, araç sigortasınıda herhangi bir sigortacı yapar. Bir araç için ortalama hatırladığım kadarıyla 400-450 tl gibi tutuyordu.

ilgili site http://www.turing.org.tr/
 

Ynt: Yunanistan Kampingleri

olcaytuna' Alıntı:
Vize hariç, araçlar için tüm belgeleri (sigorta, triptik, uluslararası ehliyet) gümrük kapısında da yapabilirsiniz ama geçişte vakit kaybedersiniz. Yoğunsa çok daha uzar. Ya ehliyet sormazlarsa de demeyin paşa paşa geri döndürüp aldırıyorlar. İstanbul'daysanız 4.Levent Seyrantepe' de Turing' de bu belgeleri alabilirsiniz, araç sigortasınıda herhangi bir sigortacı yapar. Bir araç için ortalama hatırladığım kadarıyla 400-450 tl gibi tutuyordu.

ilgili site http://www.turing.org.tr/
Bu rakamlar yıllık 1 defaya mahsus ve sonrakilerde %25 daha ucuz oluyor zannedersem.
 


Ynt: Yunanistan Kampingleri

gezmen' Alıntı:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Türkiye' de çoğunun acemi ve bilgisiz ve fırsatçı işletmeciler tarafından sözde işletilmeye çalışılan ve mecburen gittiğimiz karavan kamp alanlarıyla karşılaştırmak mümkün bile değil malesef. Bundan sonra tatillerim için oraya buraya, betona dönmüş Antalya vs Bodrum' a somurtarak gidip mutsuz, dinlenmemiş döneceğime İpsala'nın 40-50 km sonrasındaki karavan kamplara giderim. Cheesy
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Değişen ve gelişen koşullar, nasıl da yeni olanaklar yaratıyor değil mi?... ;) :smiley:
Umarım, bunu duyması gerekenler, duyar; duymazlarsa, neşeleri bilir!...

Cavid Sezen
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hepimizi heyecanlandıran bu güzel paylaşım da dikkatimi çeken bir konuyu gözden kaçırmasak diyorum.Ortalama günlük konaklamanın 20 euro altına düşmediği bu kamp alanlarında yaptığımız ödemeleri,Türkiyede az sayıda kalan kamp alanlarında 25 tl isteyen kamp işletmecisine;'' ne yapıyorsunki bu parayı istiyorsun ?'' diyerek deli gözüyle bakmayıp Yunanistanda ödediğimiz rakamları ödesek,bizdede ilerlermi kampçılık?Bence Hizmet le ,ücret doğru orantılı..
 



Ynt: Yunanistan Kampingleri

enverdede' Alıntı:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hepimizi heyecanlandıran bu güzel paylaşım da dikkatimi çeken bir konuyu gözden kaçırmasak diyorum.Ortalama günlük konaklamanın 20 euro altına düşmediği bu kamp alanlarında yaptığımız ödemeleri,Türkiyede az sayıda kalan kamp alanlarında 25 tl isteyen kamp işletmecisine;'' ne yapıyorsunki bu parayı istiyorsun ?'' diyerek deli gözüyle bakmayıp Yunanistanda ödediğimiz rakamları ödesek,bizdede ilerlermi kampçılık?Bence Hizmet le ,ücret doğru orantılı..

Enver bey gecelik 20 Euro gerçekten iyi bir para. O kadar temiz tuvalet, duş, mutfak, gölgelik alan v.s standartları görünce verdiğiniz paraya değiyor. Yurtiçinde O standartlara gelmiş bir kamping olsa (istisnalar var) 20 Euro veririm. Ama leş gibi barakadan bozma tuvaletlere, değil sıcak su, su akmayan lavabolara, güneşin altında piştiğim, lütfedip alanın bakımının bile yapılmadığı, elektrik panosuna salavat getirerek priz taktığım, kimin girip çıktığının belli olmadığı kampa değil 20 euro 5 lira bile versem içime oturur. Önce hizmet, sonra ücret :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,923
Kayıtlı Üye Sayımız
172,082
Kaydolan Son Üyemiz
Tsow

SON KONULAR



Geri
Üst