Yunanistan Ve Balkanlar - 2015

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karanfiller Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,229

karanfiller

Kamp I
Mesajlar
114
Tepkime Puanı
69
Yer
İzmir
Bu arada bu seyahat işini becerebilirsek aşağıdaki rotayı takip etmeyi planlıyoruz. Takribi 5000km 25 gün.

Screen Shot 2015 05 29 at 205933
 

Etiketler
Ilginç bir gezi rotanız var. Önce sorunsuz ve güzel bir gezi dilerim. Çeşme-Sakızadası-Atina arasındaki feribot durumu (fiyatlarıyla) benim için çok faydalı bir bilgi olur. Bu konu Alman karavan forumda da sıkça söz konusu olan bir seçenek.

Ruhsatta, şasi numarası ve motor numarası varsa ben de gümrüğün bir sorun çıkarmaması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü karavan olarak markası Hymer, modeli cam 55, araç şasi ve motor numaraları ile gümrüğe yetecek bilgiler ruhsatta var.
 

Levent Bey ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum. Epey içim rahatladı doğrusu bu şekilde gümrükten çıkanlarında olduğunu duyunca. Günde 200km gözümü korkutmuyor değil aslında ama gözümüzü karartıp düşeceğiz yine de yollara. Umarım araç bizi yolda üzmez. Tüm bakımları tamam, gayet de iyi durumda şu an. Ama yaşlı araç malum, ne zaman ne olacağı belli olmaz, o yüzden tedirginiz hafif açıkçası.

Hüseyin Bey, feribot yolculuğunu gerçekleştirebilirsem daha detaylı yazarım. Fakat benim şu an ki araştırmama göre Çeşme-Sakız Atina toplam 220 Euro tutuyor - Hymer camp 55 + 2 yetişkin +12 yaş altı bir çocuk. Çeşmeden sabah 9.00 da kalkıyor feribot, takribi 1 saat içerisinde Sakıza varıyor. Aynı akşam 23.00 gibi de Sakız'dan kalkıp sabah 7.30 da Atina da oluyor.

Gidişi bu yönde, dönüşü İpsala üzerinden yapalım diyoruz. Biraz daha pahalı oluyor fakat bu sayede aynı yolu git gel yapmak yerine farklı yerler görebiliyoruz. Üstelik araçla da takribi 600km daha az yol yapmış oluyoruz.
 

Gökçen bey, geçen sene Çeşmeden Yunanistan üzerinden İtalya'ya geçmek istemiş ama vaz geçmişdim. Bu sene için tekrar baktım, umarım yanılan benim ?

Çeşme→Sakız feribotu sizin durumunuz için
Ertürk ile 186 € ( Köftehor, dünyanın mil başına en lüks feribotu olmalı :D )
http://www.erturk.com.tr/index.php/feribot-fiyat-listesi/

Ege birlik ile 142 € ( Bu cingöz de Ertürk'ün arkasına saklanıyor. ;) )
http://www.egebirlik.eu/Ucretlerimiz.aspx

Sakız→Pire feribotu için ise,
Blue Star ile ~300 €
http://www.bluestarferries.com/site/content.asp?sel=634&pid=136&loc=2
(Camper 5 m 162,50 € + yolcu için örn. kabin 160 €, yorucu başka alernatifler de var ? )

Vlore→Brındisi için de ~ 250 € daha hesaplamanız lazım.
http://www.aferry.de
Üstelik Arnavutluğun yolları da feribotları da maceralı.

Diğer alternatifde 550 km fazla yol olarak, 100 € nun belki oldukça altında mazot sarfiyatınız olmalı ?
Fakat her iki durumda da İgoumenitsa yerine Arnavutluğa girmeniz, galiba fazladan yarım gününüze mal olmalı ?

Geçen sene Çeşme gümrüğünde oldukça kompetan bir memure vardı.
Belki aradığınız bilgiye ondan ulaşabilirsiniz ?

Not. Bilmem cefakar ve vefakar mederatörlerimiz, başlığın haritalı kısmından sonrasını, konunun arada kaynamaması için uygun bölüme aktarırlar mıydı ?
 

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Not. Bilmem cefakar ve vefakar mederatörlerimiz, başlığın haritalı kısmından sonrasını, konunun arada kaynamaması için uygun bölüme aktarırlar mıydı ?


İlgili ve değerli :smiley: Mesut bey;
gözünüzden kaçmayan detaylar için Gökçen beyin onayı olursa tabiki bizim için keyiftir. Gezi planlaması kısmını ayırıp
ilgili başlığımıza taşırız. Gezi yazısına dönüştürmek isterlerse yine ''Güney Avrupa '' başlığımıza taşıyabiliriz.
Koleksiyonunuz için bir tık ilave ettim :D

İlginiz için teşekkürler,selamlar
 



Mesut Bey merhaba,

Siz bu konuda benden çok daha tecrübelisiniz o yüzden benim bulduğum fiyatlarda belki bir eksiklik bir hata vardır bilemiyorum. Yine de hepimizin hayrı için umarım ben haklıyımdır :smiley:

Benim linklerim şu şekilde: (Tüm seferler 2 yetişkin + 1 çocuk + 5m x 2.5 m. motokaravan ile kamarasız fiyatlar)

Sakız–Atina 174 Euro (11 saat)

https://ssl.directferries.com/ferry...sa zamanda telefondan da rahatsız edeceğim :)
 

Levent Bey, başlığı nereye uygun olacaksa taşıyabilirsiniz tabi ki. Ben henüz hiç bir hazırlığı tamamlayamadığım ve geziyi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğim kesin olmadığı için gezi başlıkları altına açmamıştım. Ama baş koyduk bu yola artık, o yüzden gezi başlıkları altına taşınmasında da bir mahsur yok bence :smiley:

Teşekkür
 


Gökçen bey, ben de telefonunuzu bekliyordum. Üstelik 1 mayısta üniversitenizde Neco'nun yanındaydım. Her zaman arıyabilirsiniz.

Benim sevindirici yanlışım nedense Ertürk için aracınızı 7 metre üstü yani 40 € fazla hesap etmem. Yani iki şirket birbirinin arkasına saklanıyor demek daha doğru. ;)
Çeşme-Sakız arası 100 € yu nereden buldunuz ?

Asıl beni heyecanlandıran sizin yanlışınız. Sanırım gözünüzden kaçtı, bulduğunuz sayfadaki fiatlar maalesef £, Euro değil ! :-\
(Çeşme-Sakız arasıda sakın Sterlin olmasın ? )

Pire ve Atina hareketli şehirler, belki kamarasız gece yolculuğu ertesi yorucu olabilir. Eğer zannetmiyorum ama, direk Arnavutluğa yola çıkmak isterseniz bu sefer ~12 saati bir günde almanız çok zor ve tehlikeli bence.

Bulduğunuz fiatlarda liman taxları var mı ? Birde direk şirketlerin sayfalarına girerek toplam fiatı kontrol etmekte fayda var galiba. Çünkü verdiğiniz web sayfası bütün feribot şirketleri için bilet satan acenta gibi çalışıyor. Nereden nereye kaç şirket ne zaman gidiyor diye bakmakta özellikle faydalı. Fakat fiatlara belki vergi ve komisyon gibi ilave olmasa da doğrudan kontrol etmekte yine de fayda var.
 

Of of of. Hem utandım hem üzüldüm şimdi :smiley: Sterlin'i Avro olarak görmem heyecanımdan olsa gerek. Vergileri falan araştırmadım açıkçası henüz, her şey fiyata dahildir diye düşünmüştüm. Fakat hal böyle olunca her durumda İzmir-Atina feribotu dediğiniz gibi fazlasıyla masraflı oluyor. Çıkışı İpsala'dan yapmak gerek. Yine de, 25 güne İtalya da sığdırılacaksa Avlonya'dan Brindisi feribotu bizim için tek çözüm gibi gözüküyor. Feribotsuz İtalya yapamayız 25 günde.

BU durumda şöyle bir rota olabilir belki?

Screen Shot 2015 05 30 at 130505
 



Ynt: Yunanistan Ve Balkanlar - 2015

Gökçen Bey niçin ısrarla Arnavutluktan geçmeye çalışıyorsunuz. Zaten Yunanistan'a giriyorsunuz tekrar sınır geçişi yapıp yolları Yunanistan'a göre çok kötü olan Arnavutluk'tan geçmenin çok uygun olmayacağı düşüncesindeyim. Igoumenitsa'dan hem daha çok feribot seçeneği vardır hem de fiyatlar daha uygun olabilir. Igoumenitsa'dan yaklaşık 8-9 saatte Brindisi'ye, 10-11 saatte Bari'ye geçebilirsiniz. Eğer tercih ederseniz Ancona, Ravenna ve Venedik seferleri de vardır.
 

Ynt: Yunanistan Ve Balkanlar - 2015

Sayın @Tifa, dediğinizde haklısınız. Ben Igoumenitsa'dan İtalya epey daha pahalı olur diye tahmin ediyordum fakat fiyatlar arnavutluk İtalya arasına göre öyle çok uçuk da değil. Sizin önerdiğiniz yol tercih edilebilir diye düşünüyorum şimdi ben de.

Öneriniz için teşekkürler,

G.
 

Ynt: Yunanistan Ve Balkanlar - 2015

İgoumenitsa-Brindisi veya İgoumenitsa-Bari gibi seçenekleri kullanabilirsiniz. Feribot biletini, "Camping on Board" olarak istemeyi ihmal etmeyin.
 

Ynt: Yunanistan Ve Balkanlar - 2015

Biz bu işte ciddi ve kararlıyız
Ya da
Gormemisin uluslararasi ehliyeti ve yesil sigortasi olmus...

:smiley:

20150615 164837
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,777
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst