Zello Yazılımı İle Bas Konuş Türü Haberleşme

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ince999 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,516

Etiketler
Ynt: Zello Yazılımı İle Bas Konuş Türü Haberleşme

Bir donem gezenbilir adinda kanal da acildi ama pek rabet gormedi sanirim
 

Ynt: Zello Yazılımı İle Bas Konuş Türü Haberleşme

Merhaba,

Canlısı varken cepten "telsiz" çok çekici gelmedi bana. Bir de çok sayıda abuk sabuk "kanal" var.

Elbette güzel olarak da kullanılabilir.

Gerçek telsizde buluşmak üzere, selamlar
 

Ynt: Zello Yazılımı İle Bas Konuş Türü Haberleşme

Bir konu hakkında farklı fikir sahibi olmak son derece normal.Farklı fikirlere saygı göstermekte insanlık geregi.Fikirler hakkında kırıcı olmadan görüş bildirmekte bu forumun en normal hali.
Telsiz dediğimiz haberleşme aleti ile her zaman ve sadece istediğiniz kişi ile görüşme ayrıcalığınız olabiliyormu?
Ben şu an birisi Adanada,diğeri Bulgaristan Varna da ki iki arkadaşımla İzmirden konferans türü konuşma yapıyorum,buyurun bunu Telsiz dediğiniz haberleşme cihazı ile yapın.
Saygılar
 

Ynt: Zello Yazılımı İle Bas Konuş Türü Haberleşme

zello yokken insanlar nasıl iletişim kuruyordu?? Önce onu bir düşünmek lazım...

Piyasada satılan çifti 80tl lik telsizler ile tuvaletten salona ulaşamazken takozlu ve düzgün antenli bir telsiz (uygun kombinasyon ile) buradan Turks and Cocos adalarına bile ulaşabilirsiniz.

Zello evet denendi bende bir heves denemeye canlandırmaya çalıştım ancak nedense yürümedi.
 



Ynt: Zello Yazılımı İle Bas Konuş Türü Haberleşme

Merhaba,

Dolunay etkisi midir nedir, ben sizi gücendirecek, alınmanıza vesilecek olacak bir şey yazmadım. Aksine, güzel şeyler için kullanmak da mümkün tabi demişim.

Ne diyeyim? Öğlen gittim 29.600 TEN FM'de Avrupa'dan bir iki amatör telsizci dostumla iki dakika sohbet ettim. Dün de Küba'daki arkadaşımla konuşmuştum uzun aradan sonra.

Saygıdan, hoşgörüden bahsediyorsunuz ama meydan okuyorsunuz, buyurun telsiz dediğiniz şey ile benim yaptığım şeyi yapın diye.

Yakıştıramadım.

Altını üstünü bir kez daha çiziyorum.
Ben size saygısızlık yapmadım, alınmanızı gerektirecek bir şey yazmadım

Ama siz niye yapıyorsunuz?

Telsiz olayını küçümsüyorsanız ve "buyurun telsiz dediğiniz şey ile benim yaptığım şeyi yapabiliyorsanız yapın" diyecekseniz, telsiz forumu çok mu uygun bu işe? Mobil Uygulamalar bölümü daha iyi olurdu.

Size saygı gösterildi.
Alınmanızı gerektiren tek bir kelime yazılmadı.
Gücenmenize vesile olacak tek bir imada bulunulmadı.

Siz bana saygılı olun diye telkinde bulunmadan önce, sözünüzün arkasında durun ve saygılı olun lütfen.

Mutlu günler dilerim,



ince999' Alıntı:
Bir konu hakkında farklı fikir sahibi olmak son derece normal.Farklı fikirlere saygı göstermekte insanlık geregi.Fikirler hakkında kırıcı olmadan görüş bildirmekte bu forumun en normal hali.
Telsiz dediğimiz haberleşme aleti ile her zaman ve sadece istediğiniz kişi ile görüşme ayrıcalığınız olabiliyormu?
Ben şu an birisi Adanada,diğeri Bulgaristan Varna da ki iki arkadaşımla İzmirden konferans türü konuşma yapıyorum,buyurun bunu Telsiz dediğiniz haberleşme cihazı ile yapın.
Saygılar
 

Ynt: Zello Yazılımı İle Bas Konuş Türü Haberleşme

İnsan ne kadar dikkat edip özen gösterirse göstersin istemeden de olsa yazdıkları ile okuyanları üzebiliyormuş.Bundan dolayı istemeden de olsa sizleri üzecek tarzda yazı yazduğım içim bütün içtenliğimle özür dilerim.
Sırası gelmişken belirteyim.Lisanslı Amatör telsiz lisansım var."TA3CJT" Çagrı kodumdur.Yeasu FT50 el cihazı ve takozsuz birkaç adet CB mobil cihazım da vardır.
Gelelim örnekleme.Her şeyin kendine göre iyi tarafı kötü tarafı veya karşılaştırma yapınca baskın tarafı vardır.Küba ile görüşme yapmanız için sabit bir tesise ve antene ihtiyacınız var,kullandığınız frekansa göre bu mesafe için mevsime ve günün belli saatine ihtiyacınız var,kullandığınız frekans boş olacak karşı taraf kendi cihazı başında olacak.Ama bas konuş türü haberleşme için elinizde taşıyabildiğiniz akıllı telefon yeterlidir,herhangi bir tesis yapmaya kurmaya gerek yoktur,düğmeye basar çagrı yapar beklersiniz,siz gönderme yaparken hiç kimse mandal atamaz,bastırma yapamaz,yolda yürür iken bile çok rahat görüşürsünüz ne günün hangi saatinde olduğunuza ne hangi mevsimde olduğunuza dikkat etmezsiniz,sesiniz az geliyor,anlaşılır değil gibi şeylerle uğraşmazsınız görüşme her zaman 5-5 seviyesindedir.
Zayıf tarafı yokmu elbette var:Kesinlikle İnternet bağlantısı ve kaplama alanı içinde olmanız gerekir.
Sağlıcakla kalın.Amaç sadece karşılıklı fikirleri yazmak.Ne kalp kırmak nede sadece benim dediğim dogrudur iddiası.
Saygılar
 

Ynt: Zello Yazılımı İle Bas Konuş Türü Haberleşme

Merhaba,

Benim tarzım da iğneleyici gelebilir, bundan dolayı ben de özür dilerim.

Telsiz Kanunu çıktıktan sonra CB ile başladım basit bir cihazla. Daha sonra uzun bir ara verdikten sonra CB DX ilgimi çekti. O zaman Avustralya ile konuşurken dahi takoz kullanmadan, sınırları çok zorlamadan çıkış yaptım (20 Watt).

Teknoloji çok değişti. Zello'yu duyunca ben de heyecanlandım ve kurdum. Ancak bana uymadığını gördüm. Bir çok insan beğeniyor ki, kullanıyor. Söylediğiniz özellikler iyi gelebilir.

Ve madem ki çağrı adınız da var. Bir önyargınızı daha memmuniyetle yıkayım :smiley: Önyargılar itinayla yıkılır :smiley:

Echolink'i kurun. Çağrı adınızı (belgenizi) doğrulatın, aynı şu anda Zello ile yaptığınız gibi bütün dünyaya açılın. Sizin dediğiniz gibi, anten kurmadan, tesis kurmadan. TA'daki kayıtlı diğer kullanıcılar ile görüşün cebinizden, röleye girin. İsterseniz Küba'daki isterseniz Güney Afrika'daki amatör telsizci arkadaşınızla konuşun. İnternet olan her yerde.

Ama sevgili TA3CJT, benim açımdan en azından, kısa dalganın cazibesi DX'te. İlla görüşmem gereken bir kişiyle, telefonda dahi olsa görüşürüm. Ama DX'te kimin hangi saatte nereden sizi duyacağını bilmiyor, sesinizin nerelere gittiğini size karşılık veren oldukça görüyorsunuz. Bazıları da böyle seviyor :smiley:

Selamlar

Bu arada çağrı adınız pasif duruma düşmüş, ilgileninin
 

Ynt: Zello Yazılımı İle Bas Konuş Türü Haberleşme

Benim yazdıklarımı anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim.Bir durum karşısında farklı düşünmek çok normal.
Benim lisans durumumla ilgilenmenize çok teşekkür ederim. "Pasif durumu" halini acaba nereden öğrendiniz rica etsem buraya yazarsanız ilgilenebilirim.
Saygılar
 

Ynt: Zello Yazılımı İle Bas Konuş Türü Haberleşme

Merhaba,

Hayat zaten zor, niye kolaylaştıralım anlaşarak :smiley: Şaka bir yana epey gerginiz hepimiz. Bazen (ben de) ya bu adam günaydın dedi ama acaba, laf mı sokuşturmaya çalıştığı dediğimiz oluyor.

Çağrı adınıza gelince.

Ne zaman aldığınızı bilmiyorum. Ben de 2001 yılında almıştım. Yurtdışında bulunduğumdan mevzuat değişikliğinden haberim olmamıştı. Telsiz kanununda yapılan değişiklikle "eski" çağrı adlarının yeni düzene uygun hale getirilmesi için bir süre verilmiş. O süre içerisinde yinelemeyenlerin çağrı adları iptal olmuş. Ben de yeniden sınava girdim. Yurtdışından aldığım lisansın denkliği ile uğraşmak daha zahmetli geldi hem yükseltmek istiyordum.

"GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce alınan amatör telsizcilik belgeleri,
süresi sonuna kadar geçerlidir.

(2) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce alınmış ve geçerlilik süresi dolduğu halde yenilenmeyen
amatör telsizcilik belgelerinin, (Değişik ibare:RG-20/2/2011-27852) 1/3/2012 tarihine kadar yenilenmesi
zorunludur.

Uygun olmayan çağrı işaretleri

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Yönetmeliğin yayım tarihinden önce tahsis edilmiş ve Yönetmelik
kapsamındaki düzenlemelere uygun olmayan çağrı işaretlerinin (Değişik ibare:RG-20/2/2011-27852) 1/3/2012
tarihine kadar KEGM’ne müracaat ile Yönetmeliğe uygun hale getirilmesi zorunludur.

Süresinde yapılmayan işlemler

GEÇİCİ MADDE 3 – (Ek:RG-20/2/2011-27852)
(1) Bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren geçici 1 inci maddenin ikinci fıkrası ile geçici 2 nci
maddede belirtilen tarihe kadar yenilenmeyen belge ve uygun hale getirilmeyen çağrı işareti resen iptal edilmiş
sayılır."

(Resmi Gazete Tarihi: 03.02.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27482
KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AMATÖR TELSİZCİLİK SINAV VE BELGELENDİRME
YÖNETMELİĞİ)


Şimdi esas olan siz ruhsatınızı ne zaman aldınız? Bir bakın. İsterseniz bana özel mesaj gönderin devamına bakalım.

Selamlar
 




Ynt: Zello Yazılımı İle Bas Konuş Türü Haberleşme

Aslında halen geçerli :smiley:

Geçerli değilse eski ruhsatlarımızı niye istiyorlar sıfırdan sınava girip başarılı olduğumuzda?

Hiç önemli değil. Yakında yine sınav var. Girersiniz. Tertemiz bir başlangıç yaparsınız.
 

POC Telsizler ( Bas Konuş ) gerçekte Telsiz değildir, sadece Telefon ile veya POC ile server ( WCDMA )
arasında bilgi alışverişi yapan daha doğrusu DMR RÖLE mantığında çalışan bir SERVER ( SUNUCU ) ile çalışan cihazlardır yaklaşık 3 - 5 saniyede dünyayı dolaşabilen bir sistem ile 2008 yıllarında tanıştık, arada bir ara verdik, tekrar karşılaştık tabii bu arada onlar kendilerini geliştirdiler, yazılımlar ve sunucular değişti, işin profesyonel ayağı meydana çıktı haritalarda takip sistemi kendisini öne çıkardı, büyük firmalar ve şirketler, Hotel' ler ve Okullar, Hastaneler bu işe girdi,

Rahat ve taşınır olması açısından GSM telefon ile çalışanların dışında POC cihazı ile çalışanlar artmaya başladı, yıllardır yaptığımız araştırmalarda ZELLO bu konuda tek, diğer yazılımların çeşitlerini denedik ama aynı tarz ve şekilde randıman alamadık, kısacası ZELLO konusunda uzman bir kuruluş, A.B.D Texas da ki yerlerinde bayağı ileri programcılar ile çalışıyorlar,

Mrs. AUSTEN ile tanıştığımızdan bugüne bazı şeyleri değiştirmeye uğraşıyoruz, BETA denemeleri AR-GE haline getiriyoruz, ve aylık sonuçların raporlarını gönderiyoruz, böylece TÜRK insanın zekasının nerede olduğunu AMERİKALI arkadaşlara öğretiyoruz.

Telsiz bizim yıllardır kullandığımız cihazlardır onun yerini hiç bir şey tutamaz ama, bu tip bir teknoloji de kendi açısından başka bir teknoloji ile yarışamaz, eğer birisi çıkıp DÜNYAYI dolaşan bir FREKANS veya DALGA boyu yaratmaz ise elimizdeki en iyi TEKNOLOJİ şu anda bu. bazı kısa bilgiler için www.turkiyezello.com adında bir web sitesi açılmış idi..

Belki Telsiz' den sonra bunu denemek isteyenler olabilir diye adresi yazdım, Amatör veya CB dalında olmak sorun değil, konu haberleşme olunca, hayal gücü ile haberleşme bir sistemi yaratmak oldukça zor olmaktadır, elimizde teknoloji var ise, gerekiyorsa kullanabiliriz zannediyorum,

Saygılarımla
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst