Artvin - Rize - Trabzon da 6 Günlük Plan?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trezege11 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,353

trezege11

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Arkadaşlar merhaba erzurumdan hareket etmeyi düşünüyorum.Artvin-Rize-Trabzon güzergahında 6 günlük bir tatil planlıyorum,nereleri gezmemi nerde kalmamı önerirsiniz?Teşekkürler.
 

Etiketler
Ynt: Artvin - Rize - Trabzon da 6 Günlük Plan?

Tortum şelalesini ziyaret edin,
Su kavuşumu denilen yerden Yusufeli'ne gunü birlik geçin, kafanızı daglara çevirin, yaban keçilerini izleyin ( bu donem katım zamanı olduğu için görme şansınız olacaktır ) ( kiliseler ilginizi çekerse ziyaret edebilirsiniz )
Sonra; Şavşat Karagöl'e gidin ve konaklayin, pansiyon tarzı konaklama imkani var, işletmeci İdris Köse : 0 (536) 259 57 83
Ertesi gün Ardanuç cehennem kanyonunu gezin ve Artvin merkeze gelin, sehir girişindeki köprüden 25 km yukarida kayak merkezine çıkın öğlen yemeğinizi yiyin ( yoldaki sarı renkli Bey Konağı tabelaları takip ederseniz kolay bulursunuz ). Restorantin işletmecisi benim, ismim Suat Çelik, telefonum 532-2319401
Fazla zaman kaybetmeden Borçka'ya hareket edin ve konaklamayı Borçka Karagöl'de yapın. İşletmeci Necip Bey: 0 (535) 472 22 18 ( gitmeden önce mutlaka arayın, bazen yolu kötü durumda olabiliyor ) karagol Borçka dan 25 km uzaklıkta.
Ertesi gün Karagöl'den Macahel'e geçin, sanırım 30-40 km sürer,
Macahel'de gezip konaklayabilirsiniz. Tema vakfının misafirhanesi: işletmeci Nuri Bey: 0 (466) 485 24 04 cep: 0 (535) 851 95 22 Nuri Bey size gunü birlik turlar için yardımcı olur.
Macahel'den Borcka'ya döndükten sonra Hopa'ya gidin ve Sarp sınır kapısına geçin, pasaport yanınızda ise 15 Dakika'ya gümrüğü yaya geçin Kapıda ki taksilerle anlaşın uygun fiyata size küçük bir Batum Tur'u yaptırsınlar. Aksam üstü geri dönün Ardeşen'e geçin ve Ayder yaylasında Bukla oberj de ( 0 (464) 657 20 55) konaklayın. Turun geri kalanını da Ayder'deki işletmeci Erhan Bey'e sorun, telefonu: 0 (544) 787 84 89
İyi tatiller dilerim
 

Ynt: Artvin - Rize - Trabzon da 6 Günlük Plan?

Suat bey harika bir gezi planı,ancak benim arabam yok.belirttiğiniz yerleri araba olmadan minibüslerle de gezebilir miyim? tekrar teşekkürler
 

Ynt: Artvin - Rize - Trabzon da 6 Günlük Plan?

Arabasiz zor olur, cunku bahsettigim yerlere minibüs ile giderseniz bayağı zaman kaybedersiniz. Araba kiralama yöntemi daha uygun olur sanırım.
 

Ynt: Artvin - Rize - Trabzon da 6 Günlük Plan?


Selamlr 6 güne bırakın bu üç ili sadece memleketim Şavşat'ı gezmeyi bitiremezsiniz ;D Elbetteki her köşesi ayrı bir cennet olan memleketimizde ben Şavşat'lı olarak kısa sürede görebileceğiniz birkaç yeri yazacağım en zor kısmı yani seçimi yapmak size kalıyor artık:smiley: Karagöl, Tamara'nın mağarasını ve evlerini, Sahara yayla evlerini, Tibet kilisesini, Surevan Köprüsünü,Şavşat - Parih - Kötetris - Hantuşet - Tukharis - Çakolta - Ustamis Kalelerini, Rabat kilise kalıntılarını, Kayadibi ve Meydancık mağaralarını, Bey zindanı, Zor Türbesini görmenizi tavsiye ederim. Ayrıca odalar mevkinden, Şavşat Yangın gözetleme kulasinden hiç olmadı efkar tepesinden doğanın yeşilinin içinde geçen yolalrın nasıl kayıp olduğunu eliizde bir bardak çayla mutlaka görmenizi öneririm.Şimdiden yolunuz açık olsun...
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst