Bağdat Caddesi’nin En İyi 10 Kafe'si

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,265

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
49
Yer
İstanbul / Maltepe
Kafeler son yıllarda zaman geçirmek için en ideal mekanlar haline geldi. Bir zamanlar sadece kahve ve çay içmek için giderdik, şimdi yemek de yiyoruz, kahvaltı da ediyoruz.

Showimg


Bu değişimde, dünyanın dört bir yanından gelmiş kahveleri aynı dekor ve dizaynda satan kafe zincirlerinin bir bir açılmasının büyük etkisi oldu. Ama zincirlerin yanı sıra kendi konseptleriyle öne çıkan kafeler de kısa sürede tanındı, müdavimleri oluştu. Biz de bu hafta, konusunda uzman jüri üyelerimize İstanbul’un kafeleriyle ünlü Kadıköy Bağdat Caddesi’ndeki en iyi kafeleri sorduk.


1 CAFE CADDE ŞAŞKINBAKKAL

2 STARBUCKS ERENKÖY

3 DİVAN PUB ERENKÖY

4 MİDPOİNT ŞAŞKINBAKKAL

5 REMZİ KİTABEVİ SUADİYE

6 CAFE CROWN CADDEBOSTAN

7 GLORİA JEANS ŞAŞKINBAKKAL

8 BİSTRO 33 ERENKÖY

9 CARPE DİEM SUADİYE

10 KAHVE DÜNYASI SUADİYE

Jüri:

Nur Çintay
Radikal Gazetesi Yazarı

Mehmet Yaşin
Seyahat yazarı

Ahmet Örs
Gurme

Ali Esad Göksel
Gurme, mimar

Donatella Piatti
Yemek kültürü yazar

Deniz Gürsoy
İçki ve yemek kültürü yazarı

Yalçın Manav
Mutfak Profesyonelleri Der. Eski Bşk.

Ömür Göksel
Kadıköylü sanatçı

Salman Altundal
Kadıköy Gzt. Genel Yyn. Ynt.

Hüseyin Fahri
Caddebostan Gönüllüleri Bşk.

www.hurriyet.com.tr
 

Etiketler
1.Cafe Cadde Şaşkınbakkal

Showimg


Sadece Bağdat Caddesi’nde bulunan kafede 25 çeşit kahve var. Bunun yanı sıra alkollü kahveleri de bulunuyor. Soğuk içecek olarak milkshake’ler, özel karışım kokteyller ve tüm soğuk meşrubatlar servis ediliyor. Fast-food olarak makarna, salata ve tatlı servisi yapılıyor. Üst katında ayrıca restoranı da bulunan kafede akşam yemeği servisi de alabiliyorsunuz. En çok tercih edilen kahveleri cafe latte, tatlıları ise sıcak çikolatalı kek ve cheese cake. Cafe Cadde’nin kapalı mekanı 60 kişilik. Yazlık bahçesi de aynı kapasitede. Müdavimleri arasında oyuncular Berna Laçin ve Kenan Kalav, senarist Birol Güven, manken Sema Şimşek ile Fenerbahçeli futbolcular yer alıyor. Kahve fiyatları 5- 7.50 YTL arasında değişiyor.

İSTANBUL / Tel: (0216)302 76 24
 

2.Starbucks Erenköy

676


2003 yılında Türkiye’de ilk açılan, Starbucks Erenköy oldu. Dört ay önce yenilendi. Starbucks Bağdat Caddesi, gençlerin buluşma yeri. 30’dan fazla içecek alternatifi sunuluyor. Espresso bazlı içeceklerin sıcak ve soğuk sunumu, buzlu ve kahve bazlı karışımları, filtre kahve ya da coffee press sunumuyla yaklaşık 15 farklı çekirdek kahvesi var. En fazla ilgi gören ürünleri Günün Kahvesi, Caffe Latte, Caramel Macchiato. Ayrıca, dönemsel olarak sunulan özel içecek alternatifleri de favoriler arasına girebiliyor. Günün Kahvesi 3 YTL. Espresso bazlı içeceklerin fiyatları ise farklı boylara göre 3.5- 6.5 YTL arasında değişiyor.

İSTANBUL / Tel: (0216)467 42 20
 

3.Divan Pub Erenköy

677


Beş çeşit aromalı kahve, beş çeşit orijin kahve, yedi çeşit alkollü kahve, üç çeşit de buzlu kahve ve klasikler olmak üzere toplam 28 çeşit kahve var. Soğuk içecekler ise meşrubatlar, enerji içecekleri, meyve suları ve tüm alkollü içecekler. Çay, kahve çeşitlerinin yanında bir parça üzümlü kurabiye ikram ediliyor. Dileyenlere de pastanedeki tüm kurabiye ve tek pasta çeşitlerinden servis ediliyor. Mekanın oturma kapasitesi, mevsime göre camekanların takılıp çıkartılmasıyla toplamda 226 kişiyi buluyor. En sevilen kahveleri espresso, sıcak çikolata, yoğunlaştırılmış süt, karamel sos ve tarçın çubuklu Cafe Divan ile aromalı cappucinolar. Kahveler 5.50-7.50 YTL arası. Alkollü kahveler ise 15 YTL.

İSTANBUL / Tel: (0216)386 52 36
 

4.Midpoint Şaşkınbakkal

678 1


Dört yıl önce Şaşkınbakkal’da açıldı. Ardından Nişantaşı ve Kanyon şubeleriyle zincir olma yolunda. Bir kafeden çok restoran görünümünde. Çin ve Meksika dahil dünya mutfağından 130 çeşit yemek servisi yapılıyor, ancak kafe bar müşterisi de çok. Türk kahvesi, alkollü kahveler, aromalı kahveler olmak üzere 48 çeşit kahvesi, 12 çeşit çayı, meşrubatları ve alkollü içkileri var. Müdavimleri arasında Mehmet Aslantuğ ve Fenerbahçeli futbolcular bulunuyor. Mekan 250 kişi kapasiteli. Fiyatları ise şöyle: Başlangıçlar 9.50-16, krepler 12-14, burgerler 11-13, makarnalar 11.50-14, et yemekleri 19-23.50 YTL arasında.

İSTANBUL / Tel: (0216)360 40 71
 



5.Remzi Kitabevi Suadiye

679


Remzi Kitabevi’nin kafesi 2001 yılında açıldığında, Bağdat Caddesi sakinlerine ilginç gelmiş. O günden bugüne aynı ilgi devam ediyor. 30 çeşit kahve servisi yapılıyor. En beğenilenleri cappucino, Cafe Latte, espresso, moca. Aromalı filtre kahveleri 10 çeşit. Bunların dışında çay ve tüm meşrubatlar mevcut. Alkollü içki servisi yok. 15 çeşit pasta porsiyon olarak da satılıyor. Un ve yağ kullanılmayan, badem hamur, çilek ve kremadan oluşan Budapeşte pastası çok beğeniliyor. Kapalı mekanda 17, içerde ise 12 masayla hizmet veren kafenin müşterileri ünlüler değil de genellikle kitap ve dergi meraklıları. Haftalık dergileri ve günlük gazeteleri okumak isteyenlerin de tercihi burası. Çay 2.50, kahveler 5.50, pastalar 6.50 YTL

İSTANBUL / Tel: (0216)361 90 71
 

6.Cafe Crown Caddebostan

680


Caddebostan Cafe Crown, kahve zincirinin ilk mağazası, 2003 yılından beri hizmet veriyor. Yazlık ve kışlık bölümlerinde toplam 267 oturma kapasitesi var. Soğuk ve sıcak olarak 45 çeşit içecek bulunuyor. Sıcak içeceklerde espresso bazlı kahveler, çekirdek kahve çeşitleri, sıcak çikolata, çay ve Türk kahvesi, soğuk içeceklerde ise yine buzlu espresso bazlı ve meyve püresinden hazırlanan buzlu içecekler servis ediliyor. Tatlı seçenekleri tiramisu, mozaik pasta, elmalı tart, cheese cake ve pastalar. Yemek olarak da tost, sandviç ve salata var. En çok tüketilen kahveleri Spice Mocha ve Latte Caramel. Müdavimleri Naz Elmas, İlhan Şeşen, Halit Ergenç, Deniz Arcak, Billur Kalkavan, Fenerbahçeli basketbolcular. Kahve fiyatları 4-9.75 YTL arasında.

İSTANBUL / Tel: (0216)467 31 77
 

7.Gloria Jeans Şaşkınbakkal

681


Üç yıl önce açıldı. Kapalı ve açık mekanları toplam 205 kişi kapasiteli. 54 çeşit çekirdek kahvesi var. En fazla ilgi gören Cafe Latte. Muca Karamette ve doğal meyvelerden yapılan buzlu içecekleri de var. Salata, sandviç ve tostları yedi farklı çeşit. Peynirli pastalar, rejim ürünleri de servis ediliyor. Kepekli, havuçlu kekleri ve elmalı pastaları meşhur. Burada ayrıca ithal kahveler de 50 gramlık paketlerde 5.25-6 YTL arasında satılıyor. Mekanda içilen kahvelerin fiyatları ise şöyle: Türk kahvesi 3.75, fincan kahveler 3.75-9 YTL. Soğuk içecekler 8.25-10.25 arasında değişiyor. Müdavimleri Levent Üzümcü, Sevda Demirel, Müjde Ar, Sivaslı Cindy, Neco, Perran Kutman ve Fenerbahçeli futbolcular.

İSTANBUL / Tel: (0216)386 62 05
 

8.Bistro 33 Erenköy

682


1.5 yıl önce açılan ve daha çok restoran hizmeti veren Bistro 33, Bağdat Caddesi’nin ilgi gören bir başka mekanı. Burada kahvaltıdan ara sıcağa, akşam yemeğinden İtalyan usulü makarnalara kadar birçok alternatif var. 10 çeşit kahve ve 12 çeşit soğuk içecek seçeneğine sahip. En çok tercih edilen kahvesi espresso, tatlısı ise meyveli Milföy Aşkı. Yaz aylarında 120, kış aylarında ise 150 kişi kapasiteli. Sinema ve tiyatro camiası, doktorlar ve üniversite öğretim görevlileri müşterileri arasında. Fiyatlar ise şöyle: Makarnalar 14-24, pizzalar 15-24, ana yemekler 19-30, tatlılar 10-14. Milföy Aşkı 10 YTL. Kahveler 3.5-5 YTL. Ayrıca zengin bir şarap kavı da var. İthal şaraplar kadeh olarak da veriliyor (12-15 YTL)

İSTANBUL / Tel: (0216)478 65 50
 

9.Carpe Diem Suadiye

683


150 kişi kapasiteli. Gündüz kafe, akşam restoran olarak servis veriyor. Saat 22.00’den sonra da bar oluyor. Tatlılar, dondurmalarla birlikte 115 çeşit yemek, 23 çeşit kahve var. Tatlılar 10, salatalar 15-22, ana yemekler 17-26 YTL. İthal ve yerli şaraplardan oluşan bir kavı da var. Yemekler Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Kahveler 5-9 YTL arasında satışa sunuluyor. Müdavimleri arasında futbolcular, mankenler, gazeteciler, tiyatrocular bulunuyor. Kadeh şarap servisi de yapılıyor; kadehlerin fiyatları 8-15 YTL arasında.

İSTANBUL / Tel: (0216)372 59 99
 



10.Kahve Dünyası Suadiye

684


2006 yılında Göztepe ve Suadiye’de açıldı. Ancak dereceye Suadiye Kahve Dünyası girdi. Suadiye 80 kişisi iç mekan, 90 kişisi ise dış mekan olmak üzere toplam 170 kişi kapasiteli. 20 çeşit kahve fincanda sunuluyor. 12 çeşit çekirdek kahveleri var. Krema ve şuruplarla kahveleri tatlandırıyorlar. Böylelikle kişiye özel kahveler ortaya çıkıyor. Peynirli kekleri el yapımı. Çikolatalı fondü ve sıcak çikolata en çok satılan ürünler arasında. Türk kahvesi lokum ve bir şişe suyla servis ediliyor. Fiyatı 2 YTL, Türk kahvesinin içine süt ilave ederek Sütlü Türk Kahvesi yapıyorlar. Beyaz çikolatalı moka 4.5, aromalı filtre kahveler 3, frappeler 5 YTL.

İSTANBUL / Tel: (0216)362 79 13
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,499
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

SON KONULAR



Geri
Üst