Hız Limitleri Resmen Yükseltildi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CİNCİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,764
Ynt: Hız Limitleri Resmen Yükseltildi

medeni ülkelerde sabit hız levhalarıyla limit belirlemek yerine bilgisayarlı levhalarla trafik yönetim merkezinden aynı yoldaki hız günün farklı saatlerinde trafik yoğunluğuna göre ve yolun durumuna göre ayarlanıyor. insanlar da akıcı trafikte araç kullandıklarından aşırı hız yapmıyorlar, aşırı hız yapanlar da zaten bizim bir maaşımıza denk gelen cezalar ödediklerinden :D ve cezalar sadece yazılmayıp takip edildiğinden ve insanlar o cezayı "seve seve" ödediklerinden etkili oluyor. gecenin üçünde ankarada istanbul yolunda ya da eskişehir yolunda hız 110 mu olmalı yoksa 50 ya da 70 mi olmalı. ama sabah trafik tıkanmış tabelada 70 yazsa ne fark eder. bu çağda sağa levha koyup ya da ostimden batıkente geçiş yolunda yokuşun altına radarı yerleştirip 56 ile ceza yazmak hangi akla hizmettir. duble yollarda hız sınırının 110 olması çok iyi oldu. hala 90 la gidiyorum ama kimse de 2 km hız sınırını geçtiniz diye ceza kesmiyor. hız sınırı ne olursa olsun daha az kıllı ve suratı insana benzeyen çoğu zaman sarhoş ya da yorgun ya da acemi ayılar tarafından kullanılan araçlar kazaya karışır bunu önlemenin yolu yok. acaba türkiyedeki sürücülerin kaç tanesi almanyada ehliyet alabilir ?

ya da kaç polisimiz almanyada ya da hollandada ya da avusturyada polislik yapabilir. eğitim vermeden yetersiz adamları ehliyet sahibi yapıp yollara salıyoruz sonra da kaza oluyor. bayramlarda yollardaki sürücülerin yarıdan fazlası sadece yılda bir ya da iki kez uzun yolda araba kullanıyor hepsi şehiriçi şoförü. karışık yazdım ama kaza oluyorsa tek suçlu bir taraf değil. hepimizde suç var. sistemde de kişilerde de kuralı uygulayanda da.
 

Etiketler
Ynt: Hız Limitleri Resmen Yükseltildi

Yollarin buyuk kismi bolunmus yol, araclarin cogu havayastikli ve ABSli modern araclar. Eskiden kazalar hatali sollama sebebiyle kafa kafaya carpisma seklinde olurdu. Simdiyse asiri hiz ve dikkatsizlik. Degismeyen tek sey tum denetim ve onlemlere ragmen kaza ve ölümlerin artmasi. Bunun asil sebebi bana bisey olmazcilik, egitimsizlik, trafik cahilligi bilincli ve bilincsiz sorumsuzluk. Simdiyse kalkmis 100% yerli markamizi uretelim deniyor. Guzel dusunce... Ama TOKİ modeli gibi herkese 100 TL taksitle araba verelim deniyor. Ormanlarimizi beton ceviren model yollarimizi da celik yiginlari ile dolduracak. Kalin saglicakla...
 

Ynt: Hız Limitleri Resmen Yükseltildi

bence çift yönlü yollar için 90 bile fazla bölünmüş yollar için 110 yerinde bir kara
http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx
 

Ynt: Hız Limitleri Resmen Yükseltildi

kaya75' Alıntı:
bence çift yönlü yollar için 90 bile fazla bölünmüş yollar için 110 yerinde bir karar

çoğu çift yönlü yolda iki büyük araç karşılıklı geçerken dışta kalan lastikler neredeyse yol dışına çıkıyor. değil ki orada 90'la gidilecek
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,505
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst