Sinema ve Tarih 9. kez İstanbul'da Buluşuyor..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,515

özlem

Kamp III
Mesajlar
825
Tepkime Puanı
21
index_06.jpg


Sinema ve Tarih 9. kez İstanbul'da Buluşuyor
9. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması 15 Aralık'ta, “İmparatorluklar” temasıyla başlıyor. Bir hafta sürecek festivalde, Türk ve Dünya sinemasının 50'den fazla seçkin örneği 7 ayrı bölüm başlığı altında sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Stephen Frears'ın Prenses Diana'nın ölümüyle başlayan süreçte İngiliz Kraliyet Ailesi içinde yaşanan çalkantıları, dünyanın yaşayan en ünlü monarkının içten ve taze bir portresiyle birlikte perdeye taşıdığı “Kraliçe – The Queen ” ile açılacak olan Festivalin “Yarışma” ve “Ödüllü Filmler” bölümlerini birçok ülkenin Amerikan Film Akademisi ödülleri için aday gösterdiği yapımlar ve dünya festivallerinden çeşitli ödüllerle dönen filmler oluşturuyor. İsveçli yönetmen Jesper Ganslandt'ın “Elveda Falkenberg/ Farewell Falkenberg ”i, Romanya'nın Oscar adayı, Cannes Film Festivali'nde ilgiyle karşılanan Catalin Mitulescu'nun yönettiği “Dünyanın Son Günü/ The Way I Spent The End of the World”, Macar yönetmen Szabolcs Hajdu'nun komünist dönem Macaristan'ında kişisel bir öykü anlattığı “Beyaz Avuçlar/ White Palms”, Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismaki'nin son filmi “Alacakaranlıktaki Işıklar/ Lights in the Dusk”, Roma Film Festivali “En İyi Film” ödülü sahibi “Kurbanı Oynamak/ Playing the Victim”, 2005 Polonya Film ödülleri'nde “En İyi Yönetmen” ödülünü alan “Kesişen Yazgılar Kahvesi/ Crossroads Cafe”, C.I.C.A.E. Forum “En İyi Film” ödülü sahibi Dalia Hagar'ın yönettiği “Eve Yakın/ Close to Home” ve Niels Arden Opley'in dünya çapında ilgi gören filmi “Biz Kazanacağız/ We Shall Overcome”, 9. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması kapsamında sinemaseverlerin karşısına çıkacak iddialı yapımlardan bazıları.

“İmparatorluklar” teması çerçevesinde ünlü Macar yönetmen Istvan Szabo'nun ünlü üçlemesini, Derviş Zaim'in İmparatorluk fonunda anlattığı tutku masalı “Cenneti Beklerken”i, Jerzy Kawalerowicz'in “Nereye? - Quo Vadis?”ini perdeye taşıyan 9. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması, ünlü Macar sinemacı Marta Meszaros'un “günce” serisi filmlerine de “Bir Ustaya Saygı: Marta Meszaros” başlığı altında yer veriyor.

9. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması filmleri, Mars Sinema Kanyon – Levent , Alkazar Sineması ve Fransız Kültür Merkezi 'nde sinemaseverlerle buluşacak.

9. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması Bilet Fiyatları:

Mars Sinema Kanyon – Levent: 7 YTL

Alkazar Sineması : 7 YTL

9. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması sitesinden ayrıntılı bilgi için http://www.sinematarih.com/
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,736
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst