Sülüklügöl Gezisi (23 Mart 2008)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,496

BolbuzJack

Zirve
Mesajlar
1,690
Tepkime Puanı
5
Geçtiğimiz hafta sonu pazar günü kahvaltı sonrası hadi gidelim diyip yaptığımız bir gezi. İstanbul Anadolu yakasından yaklaşık iki buçuk saatlik bir yolculukla ulaşabiliyorsunuz. TEM- Adapazarı Akyazı çıkışından sonra Akyazı'yı geçerek Kuzuluk - Dokurcun yönüne doğru devam ediyoruz. Dokurcun'un içine girip devam ederek sonraki ilk köyden ( adını hatırlamıyorum ) sağa saparak yaklaşık 9 km.lik toprak yoldan göle ulaşıyoruz. Toprak yol her türlü aracın ilerleyebileceği durumda, bir iki yerinde çamur vardı, bir kısmında ise kar nedeniyle bazı araçlar kalmıştı. Ancak sanırım o kar artık yoktur.

Göl etrafının piknik alanı olması nedeniyle pet şişe ve poşet çöplüğüne dönmesi, etrafta bolca cam şişe kırıklarının bulunması, insanlarımızın duyarsızlığı, pisliği, umursamazlığı içimizi sızlatsada keyifli bir gün geçirdik. İnsanların pek girmediği noktalara yürüyünce, oldukça hoş manzaralarla karşılaşabiliyorsunuz.


Koordinatlar : 40.31.23:63N - 30.52.26:76E
Yükseklik : 1050-1100 m.


suluklugolxa6.jpg


11.jpg


12.jpg


14.jpg


15.jpg


16.jpg


18.jpg


20.jpg


21.jpg


23.jpg


24.jpg


27.jpg


28.jpg


29.jpg


30.jpg


31.jpg


32.jpg


33.jpg
 

Etiketler

Maalesef bu çöp konusunu yurdumuz da çözemiyoruz :(

Sizin yürüyüşünüz ve fotolarınız çok güzel , paylaştığınız için çok tşkler , ellerinize sağlık .
 


Offf off of,aahh ahh ah :( Kahroluyorum bu fotoları gördükçe.İyiki bi hafta sonunu evde geçirdim,herkesin gezeceği tutmuş yaw. :(
Murat helal olsun arkadaşım,iyiki kalkıp gitmişin yoksa bu fotoları göremiyecektik.Paylaşınmın için teşekkürler.
 



Google Earth.te bölgeyi incelediğim kadarıyla her taraf yayla dolu, Dikmen, Pürenli, Çiğdem, Balıklı yayla, şelaleler v.s. çokda güzel fotoğraflar eklemişler Google earth.te. Bir hafta sonu ayırıp iki gece kamplı olarak hepsini gezmek istiyorum baharda.
 

BolbuzJack' Alıntı:
Google Earth.te bölgeyi incelediğim kadarıyla her taraf yayla dolu, Dikmen, Pürenli, Çiğdem, Balıklı yayla, şelaleler v.s. çokda güzel fotoğraflar eklemişler Google earth.te. Bir hafta sonu ayırıp iki gece kamplı olarak hepsini gezmek istiyorum baharda.

Buraları unutma Murat..Mutlaka gideriz ...
 



Sülükgöl yoluda açılmış.. Bu bilgi için teşekkürler. Yol durumu nedir Murat?

Murat fotoğraflar enfes.. O durağın suların renkleri çok etkileyici. Oralar sahipsiz kaldı, özelliklede doğayı geziyoruz diyen kişiler tarafından kirletilmesi talihsizlik. Ne sanıyorlarsa, çöp kamyonu gelecek oraya ???

Geçen yaz orman klübesinde birileri duruyordu, son gittiğimde ise orasıda terk edilmişdi. Bu kadar güzel bir yerin böyle pisleniyor olması çok yazık çokkkk
 



Deep' Alıntı:
mümkünse yolu bozuk olanlara gidelim ki diğer araçlar gelemesin, malesef diğer araçların geldiği yerler çöplüğe dönüyor yavaş yavaş :(

Mert kesinlikle katılıyorum.. Ama adamlar yürüyüpte kirletiyorlar..Trekking grup liderlerinin bu konuda iyi bilgilendirici olması lazım.
 


Deep' Alıntı:
mümkünse yolu bozuk olanlara gidelim ki diğer araçlar gelemesin, malesef diğer araçların geldiği yerler çöplüğe dönüyor yavaş yavaş :(

Orada bu çöp manzarasını gördüğümüzde konuştuğumuz şey tamda buydu, her araç ile ulaşılabilen yerler malesef çöplüğe dönüyor, insanlarda çöpünü yanında geri götürme ve doğayı olduğu gibi bırakma diye bir bilinç malesef gelişmedi. Ancak doğayı çok seven ve bu sevgi uğruna ağır maliyetlere katlanıp arazi aracı besleyenlerde bu kirletme güdüsü olmuyor genellikle. Yürüyüş yapanların yada fotoğraf çekmek için buraya gelen grupların bu kirlilikte payı olduğunu pek sanmıyorum, doğa sevgisiyle zaman ve emek harcayan insanların yapacağı türden bir şey değil, tabi ki her grubun içinde bunun dışında insanlar olacaktır. Etraftaki çöp genellikle piknikçi tabir edeceğimiz gruplara ait, pet şişeler, poşetler, yoğurt kapları, cam şişeler v.s. Ancak gerçekten çok feci bir görüntü. Yazın havalar ısınınca çok daha kötü olacağına eminim.

Benzer durumda Demirköy- İğneada tarafında kamp yaptığımız yerde yaşandı, 9 yıldır bölgeye gittiğimiz için biliyoruz, eskiden orman içinde hiç bir şey olmazdı, yol bozuktu gelen azdı ve etraf doğaldı. Sonra dere üzerindeki gölcüğün kenarına kamerya yapıldı, yol genişletildi ve düzeltildi etrafa masa ve sandalyeler koyuldu. Herkes oraya gelmeye başlayınca etraf yavaş yavaş çöplüğe dönmeye başladı, neyseki kışın yol bozuluyor yapılana kadarda ortalık sakin kalıyor. Orada, orman bakanlığında görevli bir mühendisin karısının çocuğunun altını değiştirdikten sonra kirli çocuk bezini zamanında suyunu içtiğimiz dereye attığını görünce yaşadığım dumuru anlatamam. Neyse Allah bu millete akıl fikir versin, memleketimizin her yanı ayrı cennet umarım bir gün kıymetini bilirler. Sık sık belgesel izleyince, timsahları, zehirli yılanları, böcekleri, ormanda dolaşan yırtıcıları v.s. görünce huzur içinde ormanda vakit geçirebilmenin ne demek olduğunu anlıyor insan, o ormanları koruma konusunda bu halkın en küçük bir çabasının olmaması çok acı, kaldı ki bu halka ve memleketi yönetenlere kalırsa o ormanlarda ortada kalmayacak.

Sülüklügöl'ün yoluna dönersek, yolun bir kaç yeri dışında oldukça temiz, iki çeker standart otomobillerle gidilecek durumda. Göl ve etrafındaki derelerde kirlilik yok, en azından dereler pırıl pırıl, gölün etrafındaki geniş düzlük alanda kirlilik var ve bu kirliliğe her yanda kuş sesleri ve huzur varken, araçlarındaki teybin sesini sonuna kadar açıp, bağıra çağıra top oynayan, havaya ateş eden yurdum insanlarınıda dahil edebiliriz.
 

sorun o kadar büyük ve derin ki o çöpleri atan kişiler malesef gezenbilirde de var, ve yaptıklarının ne kadar büyük bir zarar verdiğinin farkında değiller sanırım, bu iş ancak ciddi yaptırımlarla çözülür
 




Ynt: Sülüklügöl Gezisi (23 Mart 2008)

http://www.fotokritik.com/1943772
http://www.fotokritik.com/1956289
http://www.fotokritik.com/1939668
http://www.fotokritik.com/1976764
sülüklügöle çıkarken solda bir tesis var, pasgeçmeyin.. çok hoş bir yer.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,487
Mesajlar
1,518,679
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst