Trafikte Alkol Limitleri Yükseltiliyor

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CİNCİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,556
C

CİNCİN

Ziyaretçi
www.hurriyet.com.tr'de okuduğum Haberi aynen paylaşıyorum arkadaşlar. Hiçbir yorum yapamayacağım. Yasa tasarısını hazırlayanlar ne yapmaya çalışıyor anlamadım ??? :mad: :(
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17057968.asp?gid=373

Alkollü sürücülere iyi haber

Yeni yasa taslağında alkollü araç kullanma limiti 1.00 promil olarak belirlendi. Alkollü oldukları tespit edilen sürücülerin ehliyetlerine el konulması için 1.00 promil ya da üzerinde alkol oranı bulunması gerekecek.

İçişleri Bakanlığı, yeni hazırladığı yasa taslağında alkollü araç kullanma limitini 1.00 promil olarak belirlendi. Buna göre, alkollü oldukları tespit edilen sürücülerin ehliyetlerine el konulması için 1.00 promil ya da üzerinde alkol oranı bulunması gerekecek. Taslakla yerleşim bölgelerinde hız sınırı 10 kilometre daha artacak. Yerleşim bölgelerinde hız sınırının artırılmasını doğru bulduklarını belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, alkollü araç kullanımına ise bütünüyle karşı olduklarını ifade etti.

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan'ın haberine göre, uzun süredir hazırlıkları devam eden Karayolları Trafik Yasası’nda değişiklik yapılmasını öngören tasarı, TBMM’ye sevk edilmek üzere geçen hafta Başbakanlık’a gönderildi. Kadük olan eski tasarıda yapılan son değişikliklerle, sürücülere yönelik iki önemli düzenleme yapılmasına karar verildi.

TCK hükümleri
Yeni tasarı çerçevesinde, alkollü araç kullanma limitinde AB ülkelerindeki sınırlamalar dikkate alındı. Buna göre, halen 0.50 promil olan alkollü araç kullanmada limit 1.00 promil olarak yeniden tanımlandı. Ancak, 1.00 promile kadar alkollü olan sürücülerin, başkalarının hayatı, vucüt bütünlüğü yada mal varlığı bakımından somut tehlikeye sebebiyet vermesi halinde ise Türk Ceza Kanunu hükümleri doğrultusunda işlem yapılması sağlanacak.

Promil yükseltilmesine gerekçe olarak, AB standartlarının uygulanmasının yanı sıra sürücülerin alkol ölçümüne itirazıyla yaşanan adli ve idari sorunlar, yargı kararları ve ülke şartlarının gözönüne alındığı öğrenildi. Bu kapsamda, alkol aldığı anlaşılan sürücülerin 1.00 promil ve üzerindeki değerlerde araçları sevk ve idarede sorun yaşadıklarının bilimsel çalışmalarla tespit edilmesinin de yeni düzenlemede dikkate alındığı ifade edildi.

Hız limiti de yükseliyor
Aynı düzenleme kapsamında; yerleşim bölgelerindeki azami 50 kilometre olan hız limitlerinin yol ve trafik durumuna göre yeni düzenlemeler yapan ulaşım koordinasyon merkezleri ve il trafik komisyonları tarafından 20 kilometre artırılmasına ilişkin yetki 30 kilometreye çıkarılacak. Böylece, özellikle büyük kentlerde belediye sınırları içindeki bölünmüş yollarda 70 kilometre olan hız limiti 80 kilometreye çıkarılabilecek. Bu limit, yüzde 10’luk artış yetkisinin kullanılmasıyla 88 kilometreye yükselecek. Bu hız limitlerinin yükseltilmesiyle kent merkezlerindeki trafik akışları daha hızlı hale gelecek ve akış tıkanıklıkları önlenecek.
Tasarıda, diğer hız limitlerinde ise bir değişiklik öngörülmedi.
 

Etiketler

Ynt: Trafikte Alkol Limitleri Yükseltiliyor

içki içip araba kullanan ölsün istiyorlar sınırları genişleterek.. ama bilmiyorlar mı ki sadece kendine değil zararı. kaza yaptığında diğer arabada alkol kullanmayan çoluğu çocuğu ile seyehat eden de gidecek..

Tam tersi limiti düşürüp cezayı artırmaları gerekirken yapılana bak :(
 

Ynt: Trafikte Alkol Limitleri Yükseltiliyor

Kesinlikle ve şiddetle karşıyım !!. Azıcık bile alkol ile araç kullanılmasının şiddetle yüksek ceza ile yasaklanmasını istiyorum....!!! Ne kadar çok ocaklar söndü ya da söndürüldü bu nedenle. Kim, nerde ve ne zaman ne kadar içerse içsin, ama eller diireksiyonda ayaklar gaz pedalında iken içilmesin, içtirilmesin....!
 





Ynt: Trafikte Alkol Limitleri Yükseltiliyor

bu arada alkol kullanan bir insanım. hergün her haftda değilse de dışarı çıktığımda bir barda yada restoranda yada mangal keyfinde içkimi içerim..
Ama 2 alternatiflidir bu durum her daim..
Ya içki içer taksi ile eve dönerim..
Yada arabamla gittiysem üzerine ne vaadederseniz edin içmem!

Kendi canım tatlı olmayabilir ama kaza yaptığımda sadece kendime zarar vereceğimin teminatı yok!
 

Ynt: Trafikte Alkol Limitleri Yükseltiliyor

Özellikle hız limiti ile ilgili bölüm çok komik. :D :D Hız limitlerine kim uyuyor ki ?
Daha doğrusu ; Trafik kurallarına uyan var mı ? Denetim olmadığı sürece uyulmaması çok normal. Belli noktalarda evrak kontrolü yapmakla bu işler düzelmez.
 

Ynt: Trafikte Alkol Limitleri Yükseltiliyor

dünyayı yönetenler dünya nüfusunu 8 milyar 250 binde sabitlemek üzere karar vermişler bu teorilerinin ve hesaplarının şaşmaması için yoğun bir çalışma içerisindeler nüfus dengesinde kullanılacak faktörlerin içinde alkol,uyuşturucu trafik kazası GDO lu besinler de yer almaktadır eğitim seviyesi yükseliyor bazı şeyler baki kalıyor (interneti ) bilgilenmek öğrenmek öğrendiklerimizi uygulamak ,kendini dünyanın efendisi görerek insanların yaşamı hakkında karar verme yetkisinde görenleri şaşırtmak için kullanmalı bizlerde gerekli tedbirlerimizi almalıyız.Orhan Bıyıklı beyefendi alkol ile ilgili konu başlığıaçmıştı güzel tartışmalar oldu biraz bilgilendik kanunları çıkarıyorlar avrupa birliğine uymak için insanda vijdan yoksa ona kanun ne yapacak Türk Milletine karşı biyolojik savaş başlatıldığına dair eski izmir bld bşk burhan özfaturanın yazısını da okuyun kendisi pankobirlik danışmanı nelerin döndüğünü güzel açıklamış bilgiler için teşekkür ederim
 




Ynt: Trafikte Alkol Limitleri Yükseltiliyor

Bu içkiyi ağzıyla ve kararında içenler için sevindirici bir haber bilgi için tşkler
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,753
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst