2003 3.7 Renegade..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan S.DURU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,629

S.DURU

Ana Kamp
Mesajlar
33
Tepkime Puanı
19
Yer
Artvin / Arhavi
Selamlar herkese.
Adım Salih. Artvin Arhavi'de yaşıyorum. Siteye 2012 yılında üye oldum ama uzun zamandır okuyarak takip ettim.
Aslında gönlüm 4.7 overland'dı ama istediğim bir araç bulamadım. Daha sonra KJ ye yöneldim. 2003 model Renegade modelini aldım.
Uzun zamandır farklı model Volvo araçlara bindim. Son olarak da 2002 model xc70 araç kullanıyordum.
Bu esnada Defender ile ilginedim. L200 ile ilgilendim. 3.2 DID pajero baktım. xj mi wj mi derken Kj almak nasip oldu.
En kötü karar kararsızlıktan iyidir derler ya, o hesap aracı almam da sıkışık bir zamanda acele işi oldu.
Ertesi gün uzun yola çıkmam gerektiği için yağ-filtre-kayış-bilya bakımı yapıp yola çıktım.
Genel olarak tabii ki bir otomobilden sonra konfor kaybı hissettim, daha yavaş kullanmama rağmen daha fazla tüketimim oldu...
Tabii burda aracımın bakım eksiklikleri ve araç acemiliği de bu faktörleri etkilemiştir diye düşünüyorum.
Şimdi aranıza yeni katılan biri olarak, aracımın eksik gördüğüm kısımlarını bilgi ve tecrübe birikiminizden faydalanadak doğru adımlarla gidermek niyetindeyim.

Bu arada, 97 yılından 2007 yılına kadar üretilmiş Volvo marka araçlar ile ilgili herhangi bir sorusu olan olursa da seve seve bilgi veririm.
Saygılarımla.
 

Etiketler
Bu arada aracımla ilgili bazı problemleri aktarmak istiyorum.

Öncelikle aracımda kalörifer ile ilgili bir sıkıntı oldu, hararet 90 a gelmesine rağmen ısıtma derecesi çok düşük. Benzinden LPG ye geçmesi de çok geç oluyor. Bu olay aracı alıp, devirdaim tve termostatı değişince antifriz koyduktan sonra oldu.
Tahminimce yeni antifriz kalörifer peteğinin içindikeki korozyonu söktü ve tıkama oldu.
LPG servisi geçiş derecesini konrol etti ve 30-35 derecelerde geçmesi gerekiyor dedi. Bu da peteğin tıkanmış olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.
Peteği direk değişmek yerine araç üzerinde temizlemeyi deneyeceğim.

Bir diğer sorun, muhtemelen sinyal kolunda arıza olduğu için alt sisleri tavan üztü lambaların düğmesine bağlamışlar.
Ben o tuşu iptal ederek yanyana iki tane ışıklı düğme ile ayırdım ve ayrı ayrı role taktım. Bunun için ilerleyen zamanlarda orjinale dönmek istiyorum ama düğmenin olduğu göğüs kuşığını deldiğim için yenisini nereden bulurum onu bilmiyorum.

Aracın şanzıman ve diff yağlarını değişmek istiyorum. Arka LSD olduğu için ayrı katkısı varmış. Ön için birşey gerekir mi?
Bir de LSD içinde balatalar var dediler. Acaba bunun periyodik bir bakımı var mıdır? Yoksa arzı vermediği sürece binmek mi lazım?

Bagajdaki changer çalışıyor fakat teybin CD ünitesi error veriyor. Acaba içinde sıkışma mı oldu? İçeri CD almıyor.
Söküp bakmak istiyorum. Teybi sökmenin pratik yolu var mıdır?

Ve beni en çok rahatsız eden kısım..
Direksiyonda bir boşluk var, tur boşluğu değil. Simit ile mil arasında. Sanki simitin somunu sıkılmamış gibi.
Aldığımda satan arkadaş yaptırmak istediğini, fakat vakti olmadığını söyledi. Torna işlemi ile yapılacağını söyledi.
Aynı sıkıntıyı yaşayan var mı? Aşınan parçanın ne olduğunu bilsem belki tamir yerine değişim yapardım.

Bu arada bu araçların çıkma parçalarını bulabileceğim yerler nerelerdir? Misal olarak göğüsteki havalandırma ızgaralarından ikisinde kırık var. Servis elimde yok ama getiririm diyor.
 

Bu da aracim..

IMG 20161120 153207


IMG 20161121 150818
 

Çıkma parçaları ankara güven jeepten temin edilebilir direksiyondaki boşluk mil mafsalında da olabilir kutuda da bakmak lazım ama arazide kullanınca yine olacak


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 





direksiyonu çok iyidir bu araçların .sıfır boşluk vardır. otomobil direkisyonu kadar keskindir yönlendirme kaabiliyeti. tabi bu deidğn standart desenli lasitkler için geçerli. muhtemelen kutu bozulmuştur ve revize edilmesi gerekir.

cd hatası veriyrosa iki olasılık vardır. ya CD okuyucu lensinin üzeri toz yada buğu gibi birşeyler kaplanmıştır ki söküp kulak çubuğu ve eczaneden alacağınız saf alkol ile temizlersiniz çalışır yada optik olarak odak ayarı bozuktur ve asla ayarını yapamazsınız yeni teyp gerekir.

kalorifer peteği hava yapmış olabilir. aracın burnunu yüksekte olacak şekidle park edin mesela kaldırıma çılartıp iç ısıyıda sona getirip devirdaim yapmasını sağlayın baloncukları atacaktır. yeni antifiriz ile birşeylerin söküpül tıkayacağını sanmam öyle olsa zaten genleşme tankında da partiküller görmeniz gerekir.

LSD nin balataları değilde küçük pulları var onları servis değiştirmeli yada işi iyi bilen birisi ypamalı çünkü özel tipte bir ke zkullnılan bir boru ile sıkılıyor. eldeki standart aletlerde LSD tamiri bunlarda olmaz. am apara vermem derseniz pulları çıkartıp atın normal defransiyle olsun. LSD katkısı da koymazsınız. aslınd açok da gerekli değil çünkü bu araç ıslak zeminde arkasını bırakma eğiliminde ve LSD işi tehlikeli yapıyor o nedenle özellikle o BFG lasitklerle ıslak zemin varsa fulltime 4 çekeri kullanın yoksa kesin kayacaksınız.

şanzıman yağını kesinlikle Mopar alın derim. kesinlikle gidip fiatın sattığı serviste alternatif olarak sunulan çamur kıvamındaki şeyden koymayın. bu araçların şanzımanı çok seçici ve çok çabuk bozarsınız.

Sisler konusunda birşey diyemeyeceğim, sonuçta kol bozulduysa araçta yangın bile çıkar yeni kol alın takın derim. üst sis farları sadece uzunlar açıkken yanarlar normalde bilginiz olsun.
 

Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.
Teyp ile ilgili arıza okuma arızası degil, içeri CD almıyor. Söküp bakacağım.

Direksiyondaki boşluk ise sağ-sol boşluğu değil, derinlik ayarı gibi düşünün, simit içeri dışarı şeklinde. Onu mekanikci bir arkadaş kontrol edecek.

Isınma işini kısmen hallettik gibi. Hava yapması büyük bir ihtimal. LPG sistemini yenilemeyi düşünüyorum. O zaman sokulunce peteği de kontrol edip devam edeceğiz.

Açıkçası bu aracı tercih etmemdeki en büyük sebeplerden biri Lsd idi. Şimdilik sorunsuz çalışıyor. Yağını ve katkısını halledip kullanacağım.

Alt ve üst lambaları ayrı ayrı roleleyip ışıklı tip dugmeledim. Tampon üstüne iki adet daha lambq idüşünüyorum. Onları da aynı tip ışıklı düğme ile kontrol etmeyi düşünüyorum. Şimdilik idare ediyor ama kolu değiştireceğim yine de.

LPG sistemi için tamirat-tadilat yerine çıkma bir sistemle değişmeyi düşünüyorum. Prins falan baktım ikinci el, birşeyler yapacagim.

Paylaştığımız bilgiler benim için çok kıymetli. Vakit ayırıp ilgilendiğiz için çok teşekkür ediyorum.
 

Selamlar,

İZMİR şube olarak, OTOMOPAR OTOMOTİV hizmetinizdeyiz.
Amerikan araçların jeep-dodge-chrysler araçların ve otomatik şanzuman parçaları stoklarımızda mevcuttur.
Çıkma parça olarak'da tedarik kısmında ilgili arkadaşlara yardımcı oluruz.
Türkiye genelinde 4 şubeye sahibiz. (İSTANBUL(MASLAK VE BOSTANCI) ANKARA VE İZMİR

İletişim: FERDİ ESEN
0.541 212 9748
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,944
Kayıtlı Üye Sayımız
172,090
Kaydolan Son Üyemiz
senarif1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst