1997 P38 alacağım Ama !!!!! Önce Değerli Yorumlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan centetic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,842

centetic

Yeni Üye
Forumda bu ilk mesajım ama forum hazırlayanlara burada teşekkür etmek istiyorum.

Arkadaşlar bir kaç aydır net de www.sahibinden.com sitesinden 4X4 araştırıyorum. En son olarak grand cherokee 3.1 TDI ile Land Rover Range Rover P38 ler arasında kararsız kaldım.

Şu anda binmekte olduğum araç ise 2005 model opel astra classic 1,6 sedan bir araç. aracın ilk sahibi olduğum için araç masrafsız ve temiz bir araç. ilk aracımıda sıfır aldığım için ikinci el araçlarda hep bir teredüttüm olmuştur.

1997 model p38 autobyograpy buldum araç oldukça temiz EAS sistemi komple yenilenmiş, motor komple sıfırlanmış ve satıcı aracı konusunda çok iddaalı. fiyatı ise neredeyse benim araçla kafa kafaya.
ama benim kafamda bir kaç soru var ve bunlara cevap almadan karar veremiyorum. Çevremde ise 4X4 ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan insanlar bu araçlardan uzak dur diyerek beni korkutuyorlar. yok bir tanıdıkları varmış araç alındıktan 1500 km sonra motor istemiş. yok körükler çok sıkıntılı imiş falan filan. ha ben bunlara kulak asıyormuyum hayır ama sinek küçük mide bulandırır. eğer sizler bu konuda uzman olduğunuz için yardımcı olursanız çok sevinirim.

Soru 1: 2005 model bir araçdan sonra 1997 model bir araca binmek doğru mudur? ( Segment farkı olduğunun farkındayım ama kafamda hep "acaba bana çok masraf çıkarır mı?" sorusu var )
Soru 2: 2000 model Grand Cherokee 3.1 TDI mı yoksa Land Rover P 38 mi? ( her iki aracında aynı temizlik ve bakımda olduğunu düşünürsek)
Soru 3: Bursa ve Balıkesir civarı Land Rover bakımı için servis veya usta bulabilirmiyim? ( diyelim ki araç problemli çıktı)
Soru 4: Elbette araç tutku haline geliyordur buna inanıyorum ama elden çokarması kolay bir araç mı?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. yorumlara göre de yeni sorular gelebilir.

Etiketler
Ynt: 1997 P38 alacağım Ama !!!!! Önce Değerli Yorumlar

Merhaba,

Soru 1

Donanim olarak 2005 model bir aractan p38 in eksigi oldugunu dusunmuyorum. Cok masraf cikarir mi sorusu ise araca gore degisir tabiki. Bakimli bir p38 sizi uzmez Astra ya gore. Tabiki rutin bakim fiyatinda bir fark olur ancak bu da dogaldir. Bakimsiz bir arac aldiginizi ve duzenli bakim yapmadiginizi dusunursekte satin aldiginiz fiyata yaklasik bir masraf cikartabilir.

Soru 2

3.1 td italyan dizel motorudur. Cok sorunludur ve cok masraflidir. Gezenbilir in Cherokee kisminda zaten yorumlari ve bilgileri gorebilirsiniz. Grand Cherokee dusunurseniz 4.7 WJ kasa dusunun derim.

Soru 4

Land Rover i bir alirken bir de satarken sevinirsiniz diye genel bir laf var. Ben cok katilmasamda her malin bir alicisi var dogru fiyattan. Sonucta bu araclar surekli alinip satiliyor.

bu arabayı aldıktan sonra kenarda en az 10.000 tl varsa ve bu parayı aldığın araba için harcayabileceksen al
eğer yoksa hiç sıkıntıya girme opeline binmeye devam et
ben 8 ay oldu satmaya çalışıyorum
böyle olduğunu bilsem sıfır dacıa duster alırdım hiçyoktan başım ağrımazdı
şimdi sana kolay gelsin

p 38 e eğer motorlu taşıtlar vergisi ve servis bakımları haricinde uzun zaman sıkıntı yaratmadan binebilirsiniz
ama O araçlar ile P38 i karşılaştırmak biraz acımasız olabilir öncelikle bu fiyat aralığında alınacak araçlar yeni teknoloji ürünü araçlar olacaktır.
hoş P 38 donanım olarak altta kalmaz ama motor haliyle 100.000 km ye gelmiş olacaktır. P38 karoseri aluminyum olduğundan ve kalın olduğundan diğer araçlardaki gibi araç güvenlimi demessiniz çünkü P 38 2.2 ton civarında bir tanktır.Güven konusunda tereddüt yaşatmaz Arazide kanıtlamış olduğu yetenekleri ile diğer yeni araçlara gerçekten taş çıkartır arazide ve yolda konfor konusu kişiye kalmış.bence aracın genişliği ve yolda gidişi diğer araçlara nazaran kesinlikle göz doldurucu tabi 4.6 motor ile 3.0 yada 2.5 motor arasındaki yakıt farkı cebinizi yorabilir.Her güzelin bir kötü yanı vardır.Hala Avrupada bu araçlara binildiğini ve popülaritesi olduğunu unutmayın derim isviçre , norveç , finlandiya , ingiltere , hollanda , danimarka gibi ülkelerde fanları vardır. ve Dayanıklılığı defalarca kanıtlanmış bir araçtır.Kesenizi üzüyorsa mecbur bu satmakta gerekir bu da bir gerçek [SIZE=78%] [/SIZE]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,644
Kayıtlı Üye Sayımız
170,421
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR