Ynt: 2008 Model Grand Vitara Lpg Sorunu
camouflage' Alıntı:
Mümin bey ukelalık olmazsa bir kaç açıklama yapayım. Şu anda 8. Suzukimi kullanıyorum
Yani Jimny, JLX, Grand 1G, Grand 2G, HDI, XL-7 manuel, otomatik ne varsa kullandım. Siz sorun ben söyleyeyim durumu
Suzukide malesef ki dizel serisinde otomatik yok.
İdealim son kullandığım HDI JLX e otomatik vites takıp hayatımın arabası yapmak idi. Zira araç tam benim ihtiyaçlarımı karşılıyordu. Konu hakkında bolca araştırma yaptım. Ancak bu şu an kullandığım aracın maliyetini bulabilir hatta düzen tutmayabilirdi. Araştırmama Grand yönünde devam ettim. Hal böyle olunca da LPG li bir GV tercih ettim.
Bu arada rektefiye çok farklı bir şey olup, bu araçlarda uzun süre LPG ile kullanımda sadece üst kapak açılıp magnezyum alaşımlı supablar çelikleri ile değişiyor. Supab takımı an itibari ile 250 TL olup, conta işçilik vs. 1000 TL ye çıkıyor.
vermiş olduğunuz bilgileri kesinlikle ukelalık olarak algılamıyorum tam aksine sizin gibi değerli arkadaşların bilgilerinden yararlandığım için kendimi şanslı hissediyorum.
daha önce de belirttiğim gibi bugüne kadar hiç 4X4 tecrübem olmadı, sorun çıkarmayan yılda 150-200 tl lik bakım masrafı harcadığım japon marka bir otomobilim var, değiştirmek isteme sebebim artık km sinin yeterli seviyeye geldiğini düşünmem dir. (biraz da bu bahane işin aslı kaşıntı ;D ;D ;D)
böyle bir aracı da değiştirdiğim zaman yeni aldığım aracın da bana hiçbir sorun ve masraf çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum, neticede insan yapısı hiçbir şeyin garantisi yoktur ancak en azından kronik bir arızasının olmaması ve beni yolda bırakmaması gerekiyor.
çok fazla off road yapmayı da düşünmüyorum, ancak yılda 1-2 kez gittiğim karadeniz yaylalarında azabilirim ;D
uzun süredir yaptığım araştırmalarımda x-trail ile gv arasında kaldım ve gv de karar kıldım, sanki bana biraz daha modern ve donanımlı gibi geldi, belki yanılıyor olabilirim,
daha önce hiç dizel araç kullanmadım, ama lpg deki sorunlar sebebiyle dizel istiyorum, yani mecburiyetten, aslında söz konusu araçta benzindeki yakıt tüketimi biraz daha makul olsa hiç dizele bakmam bile, lpg bile taktırmadan benzinde kullanmayı tercih ederdim.
beni bu yönde düşünmeye sevk eden tamamen bir sitede okuduğum yazıdır, magnezyum kapakların lpg de eridiği ve 30 bin 40 bin de aracın rektifiye yapılması gerektiğiydi.
böyle şeylerin maliyetinden ziyade koşturması ve uğraşması beni biraz düşündürüyor.
sözüm meclisten dışarı usta yüzünden motorculuğu bırakmış biri olarak, bu zamanda da dürüst ve işini doğru yapan usta bulmak biraz zor.
vel hasıl kelam vermiş olduğunuz bilgileriniz için teşekkür ederim, başınızı ağrıttığım için de özür dilerim, sağlıcakla,