2008 Model Grand Vitara Lpg Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kokteknik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,679

Etiketler
Ynt: 2008 Model Grand Vitara Lpg Sorunu

Motorla uyumlu olmadığını kısa zamanda problem çıkaracağını düşünüyor olabilirler.
Buradaki listeden araçta çıkabilecek problemlerin listesine bakabilirsiniz http://www.amrautos.co.uk/database_problem_cars.pdf
Gerçi buna bakacak olursanız lpg ile uyumlu araç yok zaten hepsinde eninde sonunda problem çıkıyor gibi görünüyor.

Taktıracağınız markaya ve ustaya göre değişeceğini düşünüyorum. Kendi aracımda KitMTM kullanıyorum şimdilik bir sorun yok. Kullandığım markayı araştırmanızı tavsiye ederim.

Selam,
1senedir 2008 5k kullanıyorum,
Aracım şu an 105000 km de sanırım 30-40000 lerde takılmış LPG,
İlk zamanlar bende çok tedirgindim fakat henüz hiç bir sorun yada eksi birşey yaşamadım umarım yaşamamda.
Yalnız motor arıza ışığını söndürmeyi başaramadım arıza ışığı yandığı süreçlerde cruise kontrol çalışmıyor ve acil bi arıza olsa bunu fark edemeyeceğiz.
Size önerim lpgsiz bir araç alıp 0 dan kendiniz taktırmanız olabilir.

Sattığım araçta prins valve care kit vardı çok memnundum tavsiye ederim sibob yağlama sistemi sayesinde motora zarar vermediği uzun araştırmalarım sonucunda taktırmıştım.

20.000 Km oldu, TELEFLEX GFI Sistem kullanıyorum. Hiç bir problem yaşamadım, arıza lambasını da hiç yakmadı. LPG taktırmama Muhsin AYDEMİR Ustam da (Eskişehir Yetkili Servisi) çok karşı çıktı ama o da durduramadı beni.
Uzun hesaplamalardan sonra; astarın, yüzünden pahalı gelmeyeceğine karar verdim ve taktırdım.
Bakalım magnezyum subapları ne zaman değiştireceğiz :smiley:)

Ahmet bey kullanım şartlarına bağlı olmakla birlikte Bolu'da sanayide şahit olduğum geçen hafta 260.000 km de bir Grand'ın subapları değişti.
Subap takımı 250 TL. Conta, işcilik hazır açmışken orası burası 1000 TL tuttu.

Bilgilendirme için teşekkür ederim İlhami Bey. Ben LPG montajına karar vermeden önce yaptığım ufak çaplı araştırmada 60.000 Km. civarında subapların değişmesi gerekeceğini, masrafının da 1.500 TL civarı olabileceği sonucuna varmıştım. Ivır-zıvırı ile 1.000 TL civarına mal oluyorsa, elde edilen tasarrufla kıyaslandığında daha ne isteyelim :smiley:

böylesine güzel bir araca lpg taktırmak yerine dizelini tercih etmek daha mantıklı değilmidir,

rodoprüzgarı' Alıntı:
böylesine güzel bir araca lpg taktırmak yerine dizelini tercih etmek daha mantıklı değilmidir,
Aynı model araçta benzinli ve dizel farkı 10.000 TL olunca ister istemez şahsım adına fiyat/performans yaptığımda benzinliyi tercih ettim. Sonuçta malum, mazot da bedava değil. :smiley:

camouflage' Alıntı:
Aynı model araçta benzinli ve dizel farkı 10.000 TL olunca ister istemez şahsım adına fiyat/performans yaptığımda benzinliyi tercih ettim. Sonuçta malum, mazot da bedava değil. :smiley:

haklısınız hocam ama o kadar fiyat farkı yok bence olan araçlar vardır mutlaka ama 5-6 bin tl farkla dizeli tercih etmek biraz daha mantıklı geliyor bana,
en azından kafam rahat olur, ne kadar doğrudur bilmiyorum ama yine bir yerde lpg nin bu tip araçlarda 40-50 bin km lerde rektefiye gerektirdiğini de okumuştum.

Açıkçası dizel versiyonunu tercih etmemekteki nedenlerim:

1. Forumlardan araştırdığım kadarıyla akselerasyonu zayıf, bunun üstesinden gelmek için performans chipi gerekiyor olması,

2. Otomatik vites seçeneğinin olmaması,

3. Dizel versiyonunda triger kayışı kullanılmasına rağmen, benzinli versiyonda zincir kullanılıyor olması...

rodoprüzgarı' Alıntı:
haklısınız hocam ama o kadar fiyat farkı yok bence olan araçlar vardır mutlaka ama 5-6 bin tl farkla dizeli tercih etmek biraz daha mantıklı geliyor bana,
en azından kafam rahat olur, ne kadar doğrudur bilmiyorum ama yine bir yerde lpg nin bu tip araçlarda 40-50 bin km lerde rektefiye gerektirdiğini de okumuştum.
Mümin bey ukelalık olmazsa bir kaç açıklama yapayım. Şu anda 8. Suzukimi kullanıyorum :smiley: Yani Jimny, JLX, Grand 1G, Grand 2G, HDI, XL-7 manuel, otomatik ne varsa kullandım. Siz sorun ben söyleyeyim durumu :smiley:
Suzukide malesef ki dizel serisinde otomatik yok.
İdealim son kullandığım HDI JLX e otomatik vites takıp hayatımın arabası yapmak idi. Zira araç tam benim ihtiyaçlarımı karşılıyordu. Konu hakkında bolca araştırma yaptım. Ancak bu şu an kullandığım aracın maliyetini bulabilir hatta düzen tutmayabilirdi. Araştırmama Grand yönünde devam ettim. Hal böyle olunca da LPG li bir GV tercih ettim.
Bu arada rektefiye çok farklı bir şey olup, bu araçlarda uzun süre LPG ile kullanımda sadece üst kapak açılıp magnezyum alaşımlı supablar çelikleri ile değişiyor. Supab takımı an itibari ile 250 TL olup, conta işçilik vs. 1000 TL ye çıkıyor.

camouflage' Alıntı:
Mümin bey ukelalık olmazsa bir kaç açıklama yapayım. Şu anda 8. Suzukimi kullanıyorum :smiley: Yani Jimny, JLX, Grand 1G, Grand 2G, HDI, XL-7 manuel, otomatik ne varsa kullandım. Siz sorun ben söyleyeyim durumu :smiley:
Suzukide malesef ki dizel serisinde otomatik yok.
İdealim son kullandığım HDI JLX e otomatik vites takıp hayatımın arabası yapmak idi. Zira araç tam benim ihtiyaçlarımı karşılıyordu. Konu hakkında bolca araştırma yaptım. Ancak bu şu an kullandığım aracın maliyetini bulabilir hatta düzen tutmayabilirdi. Araştırmama Grand yönünde devam ettim. Hal böyle olunca da LPG li bir GV tercih ettim.
Bu arada rektefiye çok farklı bir şey olup, bu araçlarda uzun süre LPG ile kullanımda sadece üst kapak açılıp magnezyum alaşımlı supablar çelikleri ile değişiyor. Supab takımı an itibari ile 250 TL olup, conta işçilik vs. 1000 TL ye çıkıyor.

vermiş olduğunuz bilgileri kesinlikle ukelalık olarak algılamıyorum tam aksine sizin gibi değerli arkadaşların bilgilerinden yararlandığım için kendimi şanslı hissediyorum.
daha önce de belirttiğim gibi bugüne kadar hiç 4X4 tecrübem olmadı, sorun çıkarmayan yılda 150-200 tl lik bakım masrafı harcadığım japon marka bir otomobilim var, değiştirmek isteme sebebim artık km sinin yeterli seviyeye geldiğini düşünmem dir. (biraz da bu bahane işin aslı kaşıntı ;D ;D ;D)
böyle bir aracı da değiştirdiğim zaman yeni aldığım aracın da bana hiçbir sorun ve masraf çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum, neticede insan yapısı hiçbir şeyin garantisi yoktur ancak en azından kronik bir arızasının olmaması ve beni yolda bırakmaması gerekiyor.
çok fazla off road yapmayı da düşünmüyorum, ancak yılda 1-2 kez gittiğim karadeniz yaylalarında azabilirim ;D
uzun süredir yaptığım araştırmalarımda x-trail ile gv arasında kaldım ve gv de karar kıldım, sanki bana biraz daha modern ve donanımlı gibi geldi, belki yanılıyor olabilirim,
daha önce hiç dizel araç kullanmadım, ama lpg deki sorunlar sebebiyle dizel istiyorum, yani mecburiyetten, aslında söz konusu araçta benzindeki yakıt tüketimi biraz daha makul olsa hiç dizele bakmam bile, lpg bile taktırmadan benzinde kullanmayı tercih ederdim.
beni bu yönde düşünmeye sevk eden tamamen bir sitede okuduğum yazıdır, magnezyum kapakların lpg de eridiği ve 30 bin 40 bin de aracın rektifiye yapılması gerektiğiydi.
böyle şeylerin maliyetinden ziyade koşturması ve uğraşması beni biraz düşündürüyor.
sözüm meclisten dışarı usta yüzünden motorculuğu bırakmış biri olarak, bu zamanda da dürüst ve işini doğru yapan usta bulmak biraz zor.
vel hasıl kelam vermiş olduğunuz bilgileriniz için teşekkür ederim, başınızı ağrıttığım için de özür dilerim, sağlıcakla,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,644
Kayıtlı Üye Sayımız
170,402
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR