97 zj imobilizer tamiri ve sonuç...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cocojambo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,773

cocojambo

Ana Kamp
Arkadaslar selamlar...

Baha dun satışını aldıgım 97 zj min kumandası çalışmıyordu.Anahtar ile açıp kapanıyordu araba dogal olarak imobiliser i ve alarmı da çalışmıyordu.
Dün aksam butun leğimleri yeniledik ve denedik..Ve sonuç........

Şu an anahtar çalışıyor tum kapılar açılıyor ve korna eşliğinde kilitleniyor fakat.....

Araç çalışmıyor!!

Marşa bastıgım anda check engine lambası yanıyo ve marş motoru donmesine rağmen araç start almıyor.Kafayı yemek uzereyim.Kumandadan hiçbir parça sokmedik yada eklemedik sadece leğimleri yenilendi ve çalışır hale geldi...

Uzatmadan soyliyim en ucuz fiyati (adamın soyledii arabanın yanına gelip beyni tamir edicek) kumanda hariç 800 lira ...

Gerçekten orjinal kumandasının çalışır hale gelipte buseferde arabayı kilitlemesi hayret verici birşey.

Herhangi bir reset yada ayar kombinasyonu mu yapmam gerekiyor?

Nedeni ve çözümü hakkında bir fikri olan varsa ve paylaşırsa cok ama çok sevinirim..

İyi hafta sonları..

Etiketler
Ynt: 97 zj imobilizer tamiri ve sonuç...

içinde ruh var ruh....beyni kuracalayacaksaa biri bilen biri yapsın lütfen. nedeni hakkında bir fikrim yok ama şunu deneyebilirsiniz akü kutup başlarını sökün geceden süre için emin değilim ama 24 saat civarında aküsüz kalırsaa beyni resetliyordu sanırım. belki sorunu çözebilir.

Sanırım kumandanın butun lehımlerını tazeledınız .Bence kumandayı tekrar açın ve içindeki kartı selülozik tiner ve fırçayla guzelce temizleyıp kurutun.Ardından mercek altında lehımlerı ve yollarını kontrol edın.Benim ZJ (95 5.2 )nın kumandası calısmayınca kapıdan açtım ve araç başladı bagırmaya ,bende kaputu acıp kutup başlarını cıkarttım ve susturdum .Ama sonrasında motoru bloke etmış marş basıyor ama araç çalışmıyor.Torpıdonun ıcınde ımmobılızer kartı var, onu açıp emın degılım ama pembe renklı kablodan 2 wattlık gösterge ampulu ıle araç şasesine kopru atıp kontaga bastık ve hayvan çalıştı.Kopruyu tekrar soktuk ve normale döndü

Mert bey soyledikleriniz denedim faka ise yaramadi
Olayi aynen ali beyin anlattigi gibi sonuclandirdim
İslem 1,5 saat kadar suruyo ve 400 tl ye mal oldu
Arac kendini korumaya almis kumanda kendi kumandasi
Olmasina ragmen..
Daha ilk gunden boyle bi sorunla karsilasmak biraz hevesimi
Kirdi ama marsa basinca duydugum mutluluk tarif edilemez..;)
Su an kumandamda calisiyor ama tamir eden adam yeni bi tane almami onerdi

Bu kumandalari son numarasina gore mi aliyoduk fikriniz varmi? Paniklisi ve paniksizide varmis galiba..

Elinizdeki kumandanin arkasında yazan numaraya göre alin Zj lerde 1 ve 2 numara olarak kumanda vardır orijinali panikli ise yedeği de panikli alin yada tam tersi . 1 numaralı kumanda aracı 1 numaralı hafızaya göre acar aynalar radyo kanallarıve koltuk pozisyonu. 2 numarada aracı açınca 2 nolu hafızaya göre acar

Aracın kumandasının seri numarasının son 2 rakamı 66 ve paniksiz.1 yada 2 oldugunu gosteren bir ibarede mi var? tam olarak anlayamadım mert bey..

Seri numarası değil kumandanin arkasında kare içinde kocaman 1 veya 2 yazar. Yeni kumanda alınca serviste kodlama yapmanız gerekiyor cikmacilarda kumanda bulabilirsiniz veya türkiyede veya ebayde ...

Anladim arac su an serviste oldugu icin kumanda elimde degil.bana son rakkamlarinin tutmasi gerektigi soylendide oyuzden..
Eger 1 yada 2 olmasi yeterli ise super..
Tesekkurler yardimlariniz icin..

Mert bey soyledikleriniz denedim faka ise yaramadi
Olayi aynen ali beyin anlattigi gibi sonuclandirdim
İslem 1,5 saat kadar suruyo ve 400 tl ye mal oldu
Arac kendini korumaya almis kumanda kendi kumandasi
Olmasina ragmen..
Daha ilk gunden boyle bi sorunla karsilasmak biraz hevesimi
Kirdi ama marsa basinca duydugum mutluluk tarif edilemez..;)
Su an kumandamda calisiyor ama tamir eden adam yeni bi tane almami onerdi

Bu kumandalari son numarasina gore mi aliyoduk fikriniz varmi? Paniklisi ve paniksizide varmis galiba..

selam,seneler evvelki konuyu hortlatmış oldum benimde kumandam sadece merkezi kilit olarak çalışyor panic button lu olan e bayden bir tane daha aldım kodlatmak için bilindik bütün araçları kodlayan bir yer buldum yapamadılar immblzr buyuk ıhtımal devre dışı sizin işlemi yapan kişi nin irtibat numarısını bana verirseniz cok sevinirim teşekkürler

Panic butonlular amerikan isi olanlardir. İmmobilizer olmuyor onlarda. En azindan bizimkinde yoktu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR