Grand Cherokee Hakkında 2 Çözüme İhtiyacım var (Ayna ve Rölanti)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,000

fast

Ana Kamp
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle 2 sorum olacak, aydınlatırsanız çok mutlu olurum:

2004 GC 2.7 CRD aracımın sol katlanabilir aynası sanırım diş atladı. Düğmeye basınca kapanmıyor taktak tak ses çıkartıyor. Ankara Şaşmaz'da elektrik ustası varmı buna bakabilecek? Serviste tanesi 800 TL para istediler. Ben diş atladığı için birşekilde alternatif çözüm üretilir düşüncesindeyim.

2. Sorunum ise rölanti ile ilgili. Araç P de veya N deyken gaz verdiğimde rölanti çok yüksekte takılı kalıyor 1.5 da duruyor araç sürekli gazdaymış gibi... Aradan 2-3 dakika geçince 0.5 'e iniyor (yani motor susuyor)... Fakat bu sorun yeni başladı. Önceden gaz verince rölanti takılmazdı. Şimdi takılı kalıyor 2-3 dakka sonra gerçek devrine düşüyor . Bu neden kaynaklanabilir fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee Hakkında 2 Çözüme İhtiyacım var (Ayna ve Rölanti)

Benim başıma bunun gibi bir durum spor aracımda gelmişti gaz teliniz kopmak üzere yıprandığı için hortum içinde takılı kalıyor sonra düzeliyor gaz teliniz değiştirilirse sorunun kalkacağını düşünüyorum,

Saygılar

Mad-Line' Alıntı:
Benim başıma bunun gibi bir durum spor aracımda gelmişti gaz teliniz kopmak üzere yıprandığı için hortum içinde takılı kalıyor sonra düzeliyor gaz teliniz değiştirilirse sorunun kalkacağını düşünüyorum,

Saygılar

Mad-Line ilgine teşekkür ederim. Acaba kesin çözüm gaztelindenmi araştırmak lazım. Gaz telini nekadar değişmiştin spor aracın için ?

Saygılarımla

Aynanızın pahalı olduğu bi gerçek...
Fakat, Şaşmaz' da Akgün&Aydın' da elektrikçi Ahmet usta var. Benim (Alfonse veya Alp dersiniz) selamımı söylerseniz yardımcı olacaktır. Bu araçlarda profosyonel ve çok çok tecrübeli...

Tırnak atladıysa eğer aynayı dağıtmak gerekiyor tamiri için. Bunun içinde aynayı kasasından ayırmak gerekşyor bildiğim kadarıyla. Aynayı ayırırkende arkalarındaki tırnakların kırılma riski çok fazla. Ahmet usta kesin farklı veya daha doğru bi yöntem biliyordur.

Devir konusuna gelince, ben gaz teli gibi basit bi mekanik sorun olduğunu zannetmiyorum.
CRD makinalarını çok iyi tanımama rağmen,
Büyük ihtimal probleminiz throttle body içindeki tft sensöründen. Bunun mazota v.s. gibi aşırı kuvvetli olmayan bi çözücüye 1-2 saat konarak temizlenmesi çözüm olabilir. Veya değişicek.
Gene throttle body içindeki rölanti sensöründede sorun olabilir.
Benzer bi sorunu 4.0 XJ' sinde Kerim Alöç yaşamış ve bu şekilde çözümlemiş...
Ama dediğim gibi, Crd makinaları tanımıyorum, bunlarla hiç alakası olmayan elektronik bi sorunda olabilir...

Gene Akgün&Aydın' da Akgün amca' ya, Nuri veya Erol ustaya selamımı söylerseniz kesinlikle halledillir. Servis sorumlusu Oğulcan' da yardımcı olacaktır.

Kolay gelsin,
Geçmiş Olsun...

Alfonse Merhaba,

İlgin için çok teşekkürler. 2 saat önce aracıma bindim rölanti sorunu kendiliğinden çözüldü sanırım. 2-3 kere stop ettim kalktım herhangi bir sorun yok rölanti düzeldi kendi kendine :smiley: Bir daha aynı işlem olursa akgün ustaya giderim. Ayna işine gelince Akgün ustanın elektrikçisinde parça kalmamış oyüzden başka biryerde yapabilirmiyim diye sordum. Elektrikçileri gezmek gerekiyor sanırım Şaşmaz'da...

Saygılarımla

fast' Alıntı:
Alfonse Merhaba,

İlgin için çok teşekkürler. 2 saat önce aracıma bindim rölanti sorunu kendiliğinden çözüldü sanırım. 2-3 kere stop ettim kalktım herhangi bir sorun yok rölanti düzeldi kendi kendine :smiley: Bir daha aynı işlem olursa akgün ustaya giderim. Ayna işine gelince Akgün ustanın elektrikçisinde parça kalmamış oyüzden başka biryerde yapabilirmiyim diye sordum. Elektrikçileri gezmek gerekiyor sanırım Şaşmaz'da...

Saygılarımla

Rica ederim, eskiden daha çok takılırdım siteye,
daha çok teknik felan yazardım da, ayran içirdiler zorla ;), bazen takılıyorum artık....

Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana....

Bu Jeep markasının bi özelliği var ;) Bazı sorunlar kendi kendine düzeliyor... ;D Vallahi, çoğu tanıdığım ve ben, çoğu kez şahidiz buna... ;D

Devir probleminin çözüldüğüne sevindim, inşallah bir daha nüksetmez...

Ayna' ya gelince,
Ahmet usta' da parça kalmamış derken?
Yani, aynayı tamir etmek için gereken parça mı bitmiş? Komple ayna mı?
Anladığım kadarıyla parça...

Şöyle yapmanızı tavsiye ederim...
Ahmet ustaya haber bırakın, 2 günde bi arayın, elbet eline bi şekilde parça geçer onun...
Bide hangi parça olduğunu tarif etsin size Ahmet amca, onun yönlendirdiği Yıldız Hurdacılar Sitesindeki parçacıya gidin...
(Alışveriş için hurdacıdan, Cuma sabahları idealdir ;))
Yıldız' daki hanghi hurdacıya giderseniz gidin beni söyleyin, hemen hemen hepsi tanır beni...
Söyledikleri rakamın en fazla yarısını teklif edin... Alırsınız.... ;D

İvedik hurdacılar sitesinede bakabilsiniz. Bizim araçlar orda yok ama bazen düşüyor.
Geçen gün sizin kasadan iki pert aldığını duydum İvedik' teki bi esnafın. Hangisi olduğunu bilmiyorum ama gidip araştırırsanız bulabilirsiniz...

Selamlar...

Alfonse' Alıntı:
Rica ederim, eskiden daha çok takılırdım siteye,
daha çok teknik felan yazardım da, ayran içirdiler zorla ;), bazen takılıyorum artık....

Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana....

Bu Jeep markasının bi özelliği var ;) Bazı sorunlar kendi kendine düzeliyor... ;D Vallahi, çoğu tanıdığım ve ben, çoğu kez şahidiz buna... ;D

Devir probleminin çözüldüğüne sevindim, inşallah bir daha nüksetmez...

Ayna' ya gelince,
Ahmet usta' da parça kalmamış derken?
Yani, aynayı tamir etmek için gereken parça mı bitmiş? Komple ayna mı?
Anladığım kadarıyla parça...

Şöyle yapmanızı tavsiye ederim...
Ahmet ustaya haber bırakın, 2 günde bi arayın, elbet eline bi şekilde parça geçer onun...
Bide hangi parça olduğunu tarif etsin size Ahmet amca, onun yönlendirdiği Yıldız Hurdacılar Sitesindeki parçacıya gidin...
(Alışveriş için hurdacıdan, Cuma sabahları idealdir ;))
Yıldız' daki hanghi hurdacıya giderseniz gidin beni söyleyin, hemen hemen hepsi tanır beni...
Söyledikleri rakamın en fazla yarısını teklif edin... Alırsınız.... ;D

İvedik hurdacılar sitesinede bakabilsiniz. Bizim araçlar orda yok ama bazen düşüyor.
Geçen gün sizin kasadan iki pert aldığını duydum İvedik' teki bi esnafın. Hangisi olduğunu bilmiyorum ama gidip araştırırsanız bulabilirsiniz...

Selamlar...

Üstad siteyi bırakmanız çok üzücü :smiley: Döktürmüşsünüz resmen... Bence tekrar aktif olun çok dua alırsınız :smiley:

Ayna için telefonla görüştük elinde sanırım onarım için gereken parça yokmuş tam bilemiyorum ayrıntıyı. Açıkcası Şaşmaz piyasasına uzak birisiyim. Bu yıldız hurdacılar tam netarafa düşüyor? Araştırmak lazım oraları... İvedik organizede 2 pert varsa onada bakmak isterim belki sol ayna buluruz :smiley: Tekrar çok teşekkür ederim . Özel mesajdan bir soru soracağım sakıncası yoksa bu konularla alakasız.

Saygılarımla

fast' Alıntı:
Mad-Line ilgine teşekkür ederim. Acaba kesin çözüm gaztelindenmi araştırmak lazım. Gaz telini nekadar değişmiştin spor aracın için ?

Saygılarımla

Büyük ihtimal gaz telindendir çünki eğer sorun rölanti sensöründen olsaydı sorun şu şekilde nüksederdi araç en alt rölantide sürekli yükselir ve düşerdi ama bunu sürekli yapardı bi yerde takılı kalmazdı düşer yükselirdi.Bazende rölanti sensörü bozuksa bu dediğim şeyi araç tekrarlıyor ara sırada düzelebiliyor dediğiniz gibi birkaç kez stop ettikten sonra.Şimdi siizn araç ta rölanti takılı kalıyor ve düşüyorsa sonradan normale dnönüyorsa gaz telidir diyebiliyorum büyük ihtimalle bu sorunu ben 20 lira gibi bi rakama halletmiştim.Yinede Alfonse üstadın dediği gibi başka sorunlardanda olabilir ama biz basit olanlardan yola çıkalım ki hemen kimse aracın orası burasıyla oynamasın dileğim,

Rölanti motorunda ise sorun ki benimde başıma sıkça geliyordu spor aracımda 250-300 lira gibi bir rakam tutar ve takması çok basittir işçilik isteyen bir durum yok parçayı alır taktırırsınız.Kolay gelsin geçmiş olsun tekrardan.

Saygılar

fast' Alıntı:
Üstad siteyi bırakmanız çok üzücü :smiley: Döktürmüşsünüz resmen... Bence tekrar aktif olun çok dua alırsınız :smiley:

Ayna için telefonla görüştük elinde sanırım onarım için gereken parça yokmuş tam bilemiyorum ayrıntıyı. Açıkcası Şaşmaz piyasasına uzak birisiyim. Bu yıldız hurdacılar tam netarafa düşüyor? Araştırmak lazım oraları... İvedik organizede 2 pert varsa onada bakmak isterim belki sol ayna buluruz :smiley: Tekrar çok teşekkür ederim . Özel mesajdan bir soru soracağım sakıncası yoksa bu konularla alakasız.

Saygılarımla

Yok siteyi daha bırakmadım ama biraz kırdı beni kavga sever ünlü açık renk insanlar...
Bende buranın "war" değil "love" sitesi olduğunu düşünüyorum. "Make LOVE Not WAR" yani ;D bilmem anlatabildim mi?
Bu ünlü açık renklerde kucaklayacağına üyeleri, kötülük, çirkinlik yapınca soğudum... O kadar...

Sorun değil.... Zati, tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış, di mi?
Bunlar aramızda kalsın ;D Ok? ;D
Zati silerler yakında mesajımı... ;D

Neyse...

Ben tavşan ;D ;), derim ki,
Yıldız hurdacılar sitesi, Ostim girişinde, Gimat yanında....
Yıldız hurdacılar sitesinde yeni model ve lüx araçların parçaları bulunur ama İvediğe göre nispeten pahalıdır...
İvedik hurdacılar sitesi ise Türkiyede efsaneleşmiştir, ve ucuzdur, dağınıktır, çamurludur :smiley:

İvedikteki esnafın 2 pert üst kasa Grand aldığını sağlam bi kaynaktan duydum...

Bundan 1 sene öncede Yıldız' daki bi esnafın 25 adet hurda belgeli ZJ aldığını duymuştum, hemen atladık gittik, işimize sonradan yarayabilecek bişey var mı diye... Esnafı bulduk ama haberi geç almışız, adam biz gitmeden 1 yıl önce koparmış ZJ' leri ;D Kaçırdık... ;)

Sonuçta, ivedikteki esnafın kim olduğunu bilmiyorum. Gidip araştırırsanız, çevreye sorarsanız bulursunuz, bence vakit kaybetmeyin...

Saygılar...

Mad-Line' Alıntı:
Büyük ihtimal gaz telindendir çünki eğer sorun rölanti sensöründen olsaydı sorun şu şekilde nüksederdi araç en alt rölantide sürekli yükselir ve düşerdi ama bunu sürekli yapardı bi yerde takılı kalmazdı düşer yükselirdi.Bazende rölanti sensörü bozuksa bu dediğim şeyi araç tekrarlıyor ara sırada düzelebiliyor dediğiniz gibi birkaç kez stop ettikten sonra.Şimdi siizn araç ta rölanti takılı kalıyor ve düşüyorsa sonradan normale dnönüyorsa gaz telidir diyebiliyorum büyük ihtimalle bu sorunu ben 20 lira gibi bi rakama halletmiştim.Yinede Alfonse üstadın dediği gibi başka sorunlardanda olabilir ama biz basit olanlardan yola çıkalım ki hemen kimse aracın orası burasıyla oynamasın dileğim,

Rölanti motorunda ise sorun ki benimde başıma sıkça geliyordu spor aracımda 250-300 lira gibi bir rakam tutar ve takması çok basittir işçilik isteyen bir durum yok parçayı alır taktırırsınız.Kolay gelsin geçmiş olsun tekrardan.

Saygılar

Yav, :smiley:
Allahaşkına üstat felan demeyin... Mahçup oluyorum...
Zati 00:00' da doğum günüm oldu :smiley: Koparmayın beni.... ;D

Sizin gaz teli teşhisinizde doğru olabilir tabi, benim de önceki araçlarımda çok başıma geldi ama bu makinaların telleri o kadar düzgün geçiyorki ordan burdan, zarar görmeleri imkansız...

93 ZJ kullanan bi arkadaşımı gaz teli kopmuştu İstanbulda, gerçek üstat olan Ustalar bile şaşırmıştı bunu nasıl becerdi diye...
Biyere takılması v.s. imkansız gibi bişey, en fazla kafasındaki fabrika presli aparat kırılır..
Bide, keşke bizim gaz telimiz 25 lira olsa ;D ;D heralde değildir... :D
Ama olabilr tabi, sonuçta burada görmeden yorum yapıyoruz....

Bahsettiğim rölanti sensörüde rölanti motoru gibi bişey değil... Motorun vakumuyla çalışıyor... Ucu thorettle body içinde... vakumla o uç ileri geri gidiyor, şey gibi bişi ;D Biyere mi bastırıyor, bi delik mi ne kapatıyor... İşte o ucun gidip geldi yatak zamanla kurumlanıyor ve rahat çalışmıyor, dolayısı ile kapama veya ittirme işini yanlış yapıyor. Adı (Orjinalde bile) rolanti sensörü ama yüksek hızda bile görev yapar, hele otomatik araçlarda daha fazla...

Saygılar...

Çok harika bilgiler verilmiş. Mad-Line ve Ali Bey'e tekrar teşekkürler. Rölanti tekrar nüksederse dediklerinizi yapacağım. Ben bu hafta ayna için hurdacılara bakmaya karar verdim ;) Ömrümde ilkkez gidip arayacağım. Yol bilmem yorgan bilmem ama sıkı pazarlık ederim :smiley:

Saygılarımla

Yav,
Allahaşkına üstat felan demeyin... Mahçup oluyorum...
Zati 00:00' da doğum günüm oldu Koparmayın beni....

Sizin gaz teli teşhisinizde doğru olabilir tabi, benim de önceki araçlarımda çok başıma geldi ama bu makinaların telleri o kadar düzgün geçiyorki ordan burdan, zarar görmeleri imkansız...

93 ZJ kullanan bi arkadaşımı gaz teli kopmuştu İstanbulda, gerçek üstat olan Ustalar bile şaşırmıştı bunu nasıl becerdi diye...
Biyere takılması v.s. imkansız gibi bişey, en fazla kafasındaki fabrika presli aparat kırılır..
Bide, keşke bizim gaz telimiz 25 lira olsa heralde değildir...
Ama olabilr tabi, sonuçta burada görmeden yorum yapıyoruz....

Bahsettiğim rölanti sensörüde rölanti motoru gibi bişey değil... Motorun vakumuyla çalışıyor... Ucu thorettle body içinde... vakumla o uç ileri geri gidiyor, şey gibi bişi Biyere mi bastırıyor, bi delik mi ne kapatıyor... İşte o ucun gidip geldi yatak zamanla kurumlanıyor ve rahat çalışmıyor, dolayısı ile kapama veya ittirme işini yanlış yapıyor. Adı (Orjinalde bile) rolanti sensörü ama yüksek hızda bile görev yapar, hele otomatik araçlarda daha fazla...

Saygılar...

Selamlar Ateş bey,
Konu ile ilgili verdiğinz bilgiler gerçekten çok değerli ve yol gösterici.Bu siteden ayağınızı kesmemeniz dileği ile teşekkürler.
Benimde benzer bir sorunum var.Serviste 3-4 saat uğraşılmasına rağmen sorun çözülemedi. 96 ZJ min rölantide çalışması "enayi" ce.Yani biraz vuruntulu çalışıyor.(benzinde ve tabiiki lpg de de) Tüm ateşleme sistemini 10 gün önce yeniledim.C.tesi günü ise serviste tüm sistem yeniden kontrol edildi.Bujilerde yanlışlık , kablolarda hatalı montaj,v.s. yok.Bilgisayarda herhangi bir arıza tespit edilemiyor.Nihayetinde motorun içindeki subaplardan olabileceği yönünde bir görüş ile sorunu çözemeden servisten ayrıldım.
Sizin konu ile ilgili yazdıklarınızı okuyunca ,acaba? mı diye düşünerek fikrinizi almak istedim.Yani benim rölanti sensörümde bir arıza söz konusu olabilirmi?(olsa bile bilgisayar tespit edemezmi) Yada enjektörlerin pis olması söz konusu olabilirmi?
Vaktiniz olursa benim sorunumla ilgili yol gösterebilirseniz çok sevinirim.
Yol gösterici olan tüm yazdıklarınız için tekrar tekrar teşekkürler.
Saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR