KYB mi ? Monroe Adventure mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,183

fast

Ana Kamp
Arkadaşlar Merhaba,

Honda HR-V marka aracımın arka 2 amortisörü patlamış. Orjinal amortisörü honda türkiyeden sordurttuk tanesine 380 TL dediler. 380X2 = 760 TL yapıyor. Bunun yerine bu araca uyan 2 modeli buldum. Monroe Adventure ve KYB markaları arasında kaldım. Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Ustam monroe takma bence dedi kanıma girdi. Fakat bazı yerlerde başka 4x4lere monroe takmışlar ve memnun kalanlar olmuş. Sizce KYB:JAPON menşeimi alayım yoksa MONROE:Fransa menşei amortisörmü alayım?

Bir soru daha sormak istiyorum amortisör işlerinden anlamadığım için, aracımın arka amortisörleri şuan yağ kaçırmış. Yani bu durumda şuanki amortisörler yağlı amortisör. Bu Monroe Adventure özelliklerinde gazlı amortisör yazıyor. Aracıma uyum sağlar mı? Yağlı ile gazlı arasında çok fark var mı?

Saygılarımla

Etiketler

Ynt: KYB mi ? Monroe Adventure mi?

Sayın orsa,

Mesajınız için teşekkür ederim. Diğer arkadaşlardan da yorum bekliyorum.

Saygılarımla

fransız malıysa zaten almazdım. ben kyb kullandım memnun kaldım zamanında.

Gazlı amortisör olmadığı sürece çok fark etmez. Ucuz olanı alarak çok birşey kaybetmezsiniz. Çin malı olmasın da.. Ona dikkat edin.

Bizim ülkenin bozuk yollarında KYB nin size daha fazla yardımcı olacağını düşünüyorum.Selamlar..

olasiliksiz' Alıntı:
Gazlı amortisör olmadığı sürece çok fark etmez. Ucuz olanı alarak çok birşey kaybetmezsiniz. Çin malı olmasın da.. Ona dikkat edin.

Merhaba a, gazlı amortisör olmadığı sürece derken? KYB HRV için sadece gazlı mevcut? Gazlı ile yağlı amortisör arasında çok fark var mı?

Saygılarımla

olasiliksiz' Alıntı:
İyi bir fiyat farkı var.

Fiyat farkı dışında özellik olarak başka farkı var mı? Aracımda şuan yağlı amortisör mevcut. Orjinali tanesi 380 TL :s Gazlı KYB alsam çok şey farkedermi merak ediyorum konfor açısından....

Saygılarımla

Fiyat farkı dışında özellik olarak başka farkı var mı? Aracımda şuan yağlı amortisör mevcut. Orjinali tanesi 380 TL :s Gazlı KYB alsam çok şey farkedermi merak ediyorum konfor açısından....

Gazlı amortisörü olan aracım yok ama yol tutuşu ve konforu arttırdığı söylenebilir. Bence fiyatı kadar fark etmez (1000 ytl üzeri galiba tanesi...yine de istiyorsanız bir sorun).

Sizin yağlı amortisörler biraz pahalı imiş. Ben yetkili toyota servisine sorduğumda önler için 350 arkalar için 120 küsür demişlerdi tanesine. Orjinal parça.

gazlı yada yağlı diye bir ayrımın aslında olmadığı üzerine bir yazı okumuştum. aslını bilen varmı bu işin? sonuçta yağlı amortisör olabilirmi? sıvırlar basıncı yüzeylere eşit dağıtırlar ve sıkıştırılamazlar çünkü.

gazlı yada yağlı diye bir ayrımın aslında olmadığı üzerine bir yazı okumuştum. aslını bilen varmı bu işin? sonuçta yağlı amortisör olabilirmi? sıvırlar basıncı yüzeylere eşit dağıtırlar ve sıkıştırılamazlar çünkü.

İlginç bir soru, bende merak ettim. Burada biraz anlatmışlar http://tr.wikipedia.org/wiki/Amortis%C3%B6r

Şöyle diyor:

Amortisörlerin yapısı, tipleri

Genel olarak amortisörlerin çalışma prensibi sürtünme yoluyla harekete karşı bir direnç göstererek, hareket enerjisinin ısıya dönüştürülüp, yutulması esasına dayanır. Amortisörler kuru ve akışkan esaslı tipler olmak üzere iki ana bölüme ayrılırlar.

* Kuru tipler, yaylar ve lastiklerde olduğu gibi cisimlerin iç moleküler sürtünmesine dayanarak veya doğrudan birbirine sürtünen cisimlerde olduğu gibi dış sürtünme esasına dayanarak sarsıntı ve titreşim doğuran hareket enerjisini ısıya çevirerek yutarlar.

* Akışkan tipleri ise sıvı veya gaz esaslı olabilirler. Sıvı tiplerde daha çok yağ kullanılır. Yağların iç moleküler sürtünmesi olan yüksek viskozite (kıvamlılık) özelliğine dayanılarak basınç altındaki yağın dar kanallardan geçmeye zorlanmasıyla sıkışan moleküllerin arasındaki sürtünme yardımıyla ısıya çevrilen enerji yutulur. Gaz esaslı tipler de aynı prensibe göre çalışırlar. Gaz olarak daha çok hava kullanılır.

şu durumda yağlı ve havalı olanlar aynı mantıkla çalıştığından bence kullanımda bir fark olmayacaktır. belki tepki süreleri akışkanın yoğunluğu nedeniyle gazlıda daha hızlı likid olanda daha yavaş olur. o zaman keskin hareketler olacaksa gazlı daha geniş hareketlerin olacağı yol kullanımı söz konusu olacaksa likid tip daha mantıklı olur. mu? :smiley:

dayanıklılıkta herhalde sadece kalite önemli bir mevzu. yoksa kaçırdımı hepsi kaçırır.

Bilgilendirici ve aydinlatici yanitlariniz icin tesekkurler Kursat bey

O halde önümüzdeki hafta KYB siparişi vereceğim. Buraya tekrar görüşlerimi yazarım. Herkese teşekkür ediyorum.

Monroe Adventure

Merhabalar size daha fazla bilgi vermek amaciyla siteye uye oldum...Amortisor konusunda dilediginiz zaman benimle irtibata gecebilirsiniz. Turkiye Offroad Sampiyonasi'nda Monroe Adventure offroad araclar icin tercih edilmektedir. Almayi dusundugunuz amortisor markasi ne olursa olsun dikkat etmeniz gereken amortisorun guvenlik ile ilgili bir parca oldugunu bilmenizde fayda var. Butun amortisorler yaglidir ancak Monroe Adventure gazli bir amortisordur ve yani normal yagli bir amortisorde olan hava kismi basincli gaz ile doldurulmustur. Bu size daha fazla sertlik ve beraberinde yagin yogunlugunun daha iyi bir seviyede kalmasina yardimci olur. Ayrica daha ustun bir performans vermesi amaciyla Monroe Adventure mototup seklinde dizayn edilmistir. Bu da amortisorun daha zor kosullarda ve daha yatay acilarda bile performansini devam ettirmesine yardimci olur. Daha fazla bilgi almak isterseniz monroe.com.tr adresinden bilgi alabilirsiniz.

Adventure-1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,644
Kayıtlı Üye Sayımız
170,421
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR